Kronos Mortus http://www.kronosmortus.com metal ezine Thu, 08 Oct 2015 17:08:51 +0000 hu-HU hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.3.1 Perihelion Interjú http://www.kronosmortus.com/interjuk/perihelion-interju/ http://www.kronosmortus.com/interjuk/perihelion-interju/#comments Thu, 08 Oct 2015 17:08:51 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=77692

A Perihelion megszületése bizonyára sok ember számára ismerős, de szeretném, ha ismét felelevenítenénk, aki esetleg nem ismerne titeket! Hogyan lett a nagy fordulat, mi változott meg és mi maradt régről?

A Perihelion a hajdani Neochrome-ból alakult Neokhrome egyenes folytatása. Barnával 2001-ben kezdtem el együtt zenélni és a folyamatos zenei és stílusbeli változások mindig kikényszerítették az összes olyan történést a zenekaron belül, amely a felállást és az arculatot meghatározta. Ha valaki összehasonlítja a 2001-es demónkat és a most megjelenő új nagylemezünket, annak persze meglepő lehet ez a „nagy fordulat”, ahogy fogalmaztál, de ha figyelembe vesszük a teljes idő alatt folyamatosan jelen lévő zenei változást, akkor ez inkább egy természetes dolog, pláne mivel a kiszámítható állandóságnál kevés unalmasabb dolog történhet egy zenekar stílusában.]]>

(scroll down for English Version)

A Perihelion megszületése bizonyára sok ember számára ismerős, de szeretném, ha ismét felelevenítenénk, aki esetleg nem ismerne titeket! Hogyan lett a nagy fordulat, mi változott meg és mi maradt régről?

A Perihelion a hajdani Neochrome-ból alakult Neokhrome egyenes folytatása. Barnával 2001-ben kezdtem el együtt zenélni és a folyamatos zenei és stílusbeli változások mindig kikényszerítették az összes olyan történést a zenekaron belül, amely a felállást és az arculatot meghatározta. Ha valaki összehasonlítja a 2001-es demónkat és a most megjelenő új nagylemezünket, annak persze meglepő lehet ez a „nagy fordulat”, ahogy fogalmaztál, de ha figyelembe vesszük a teljes idő alatt folyamatosan jelen lévő zenei változást, akkor ez inkább egy természetes dolog, pláne mivel a kiszámítható állandóságnál kevés unalmasabb dolog történhet egy zenekar stílusában.

Tavaly jelent meg az első hanghordozótok a Metallic Media jóvoltából. Mennyire voltatok elégedettek a debütalbummal? Gondolom nagy volt a lendület és gyorsan összeállt minden?

Ez a lemez valójában még 2012-ben jelent meg saját kiadásban, Neokhrome zenekarnévvel. A tavalyi, 2014-es megjelenés egy újrakiadás az amerikai Black Plague Records és Metallic Media kiadók közreműködésével, ezúttal már Perihelion zenekarnév alatt és bónuszként a szintén tavalyi „Nap fele néz” EP-vel. Így tehát ez a lemez egyszerre jelenti a Neokhrome végét és a Perihelion kezdetét. Mindannyian nagyon elégedettek vagyunk vele és ma is úgy érezzük, hogy mindent elmondtunk, amit ebben a stílusban el szerettünk volna. Többek között ez is az oka annak, hogy önkéntelenül is kicsit más irányba fordultunk a „Perihelion” lemez után. Úgy is fogalmazhatnék, hogy kijátszottuk magunkból ezt az irányt.

Mennyire értették meg a régi rajongók ezt az irányvonalat? Szerinted több rajongót szereztetek, vagy inkább többen elfordultak tőletek?

Ritkán szoktunk ilyeneken gondolkodni, de érzésünk és tapasztalataink szerint többeknek tetszik ez az irány, mint a régi. A lényeg viszont mégiscsak az, hogy mi is így vagyunk ezzel.

Az Avant-garde és Post metal dolgok mostanság eléggé mennek. Tulajdonképpen ti is erre a „divatosabb” vonalra léptetek, de meg kell hagynom nagyon jók vagytok. Mi a véleményed erről az irányról?

Kevésbé ismerem ki magam ezekben a zenékben, de a posztrock például kifejezetten idegesít. A legelején ugyan izgalmasan hangzott, utána viszont hihetetlenül hamar kifuttatták és kimerítették a stílust.

Nos, sokáig nem kellett várnunk a folytatásra, mert el is készültetek a folytatással a „Zeng” című új albummal. Engem nagyon meggyőzött. Gyakorlatilag a zene hibátlan. Nyilván felfedezhető jó néhány hatás és hasonlat, de ezzel most ne foglalkozzunk. Ennyire lendületben vagytok, hogy gyakorlatilag majdnem 1 év alatt 2 albumot is kiadtok?

Mivel az első lemezünk gyakorlatilag 2012-ben kiadásra került, így több idő telt el a két anyag között, mint egy év, az ugyanakkor tény, hogy a „Zeng” dalai kevesebb, mint egy év alatt íródtak meg. Jelenleg tényleg nagyon lendületben vagyunk és mindannyian érezzük, hogy ezt a lendületet most ki kell használni.

Kérlek, a legfontosabbakat ismertesd a Zeng műről!

Azontúl, hogy ez a lemez egy újabb pillanatkép arról a zenei útról és változásról, amelyet 15 éve járunk és tapasztalunk, nagyon fontos szempont volt, hogy ne húzzuk sokáig a dalok írását, mert egységesebb anyagot szerettünk volna, mint legutóbb. Mivel folyamatos a változás, így egy hosszabb idő alatt megírásra kerülő lemez esetében a végeredmény néha túlzottan is eklektikus lehet, amit el akartunk kerülni.

Új a kiadó is, méghozzá egy szimpatikus underground francia kiadó az Apathia Records. Én úgy látom minden tőlük telhetőt megtettek idáig értetek. Mi a véleményed róluk? Mit ígértek? Milyen formátumokban jelenik meg a lemez?

Nagyon jó véleményem van a kiadóról, tényleg sokat segítenek és hihetetlenül lelkesek a kiadványaikkal kapcsolatos dolgokban. Kiemelkedően jó velük a kommunikáció és ezt nagyon nagyra értékelem, mivel épp elég első- és másodkézből származó tapasztalatom van olyan kiadói kommunikációval kapcsolatban, melyről ez távolról sem mondható el és tudom, hogy ez mennyire frusztráló tud lenni. A szerződésünk fizikai (digipak) és online terjesztésről, illetve egy részletes marketing tervről szól.

Nem akarták, hogy a szöveg angol legyen? Volt valamilyen kikötésük?

Épp ellenkezőleg, nagyon örültek, hogy magyarul íródtak a szövegek, mivel ez különlegesebbnek hat egy idegen fülnek. Egyébként a szokásos betartandó határidőkön túl semmilyen megkötésük nem volt a lemezzel kapcsolatban.

Az „Égrengető” című videoklip már hasít a YouTube oldalon. Azt hiszem egészen jó, mert 10 nap alatt már 3 ezer fölötti nézettséget mutat. Mit érdemes tudnunk a videóról? Mi alapján esett a választás erre a számra?

Az Égrengető egy fogós dal, ami lassan építkezik és kirobbanásszerűen ér véget, ehhez pedig el tudtunk képzelni egy olyan képi világot, ami megfelelő a dal hangulatához. A videót Krizsai Norbert és Krizsai Adrián készítették. Ők nagyrészt reklámfilmekkel és profi esküvői videókkal foglalkoznak, de nagyon érzik ezt a szakmát és külön pozitívum volt, hogy sem a videóklipekben, sem pedig a keményebb zenékben nincs tapasztalatuk, mivel így könnyebb volt kizárni a klisékben való gondolkodást.

Számomra a „Végtelen kék” szám a favorit. Ezért szeretném, ha erről beszélnél egy kicsit részletesebben! Mi is az a végtelen kék?

Ez a dal viszonylag sokat formálódott, talán a legtöbbet mind közül. A fő témája egy másik zenekar teljesen más hangulató dalának egy háromhangos dallamából indult ki, de ma ezt már szinte lehetetlen visszafejteni is. A végtelen kék a kozmoszra utal.

Azt hiszem a sodrás folyamatosan visz titeket jó irányba ezért bízok benne, hogy nagyon magasra feljuttok. Köszönöm a válaszokat, ha szeretnétek még valamit megosztani hát tessék…

Nagyon köszönjük az interjút. Mi is bízunk a pozitív irányban, de nincs értelme túlizgulni semmit, hiszen úgyis az fog történni, aminek történnie kell.

—————————————-

ENGLISH VERSION:

The birth of Perihelion has probably been heard by many people by now, but I’d like you guys to introduce yourselves to those who don’t yet know you! How did the big turn come, what changed and what is left from the past?

Perihelion is the direct continuation of Neokhrome which evolved from the original Neochrome line-up. We started playing together with Barna (the drummer of Perihelion) in 2001 and the constant musical and stylistic changes basically enforced all changes in relation to line-up and image. If one compares our 2001 demo to the newest album to be released in 2015, there certainly is a perceivable “big turn” as you put it. However, for someone who was keeping a close eye on our musical endeavour throughout our musical career, this change is more of a natural thing, especially because predictable constancy is one of the most boring things when it comes to a band’s musical style.

Your first record came out last year on Metallic Media records. How satisfied were you with the debut album? Did you have great momentum and put everything together fast?

Originally, this album came out as a self-released full-length in 2012 under the name of Neokhrome. It was re-released in 2014 jointly by US labels Black Plague Records and Metallic Media, this time under the new bandname and our 2014 EP “Nap fele néz” was added as a bonus. For this reason, this release represented both the end of Neokhrome and the beginning of Perihelion. We are all very satisfied with this album and still feel that we expressed everything we wanted to in this genre. This is also one of the reasons why we moved to a somewhat different direction after this release.

How’s this new direction for the old fans? Do you think you’ve gained a wider audience, or did you rather lose listeners?

We rarely ponder over issues like this, but we feel and perceive that we have more fans than we used to when we were playing a different music. However, the main point is still the fact that we are also into the current direction more.

It’s going well for Avant-garde and Post metal things nowadays. Basically you have stepped on this more “trendy” road now, but I have to say you guys put everything into it. What are your views on this direction?

I’m not too acquainted with these genres, but I must say that post rock annoys me pretty much. In the beginning, this genre sounded exciting, but it was exhausted extremely quickly.

Well, we didn’t have to wait long for the follow up, as the new album, „Zeng” has already been finished. It convinced me, for one. The music is practically flawless. Obviously some influences and familiar elements can be recognized, but let’s move on with that for now. Are you guys so fast paced that it takes almost only one year to release two albums?

Since our previous full-length was released in 2012, almost three years have passed between the two albums. However, the songs on “Zeng” were written in less than one year. It is true that we are in motion now and we all think that we must take advantage of it while it lasts.

Please tell us the most important things about Zeng!

In addition to the fact that this release is just another snapshot of the musical path and changes we’ve been experiencing for 15 years, it was a significant objective not to spend too much time writing the new songs, because we wanted to have a more uniform material than before. Since there is a constant musical change within this band, the outcome of an album whose songs are written for a longer period are sometimes even too eclectic which we had intended to avoid by all means.

You’ve got a new label, too: the appealing French underground record label, Apathia Records. As far as I can tell, they have done everything within their power for you guys. What do you think about them? What promises did you get? On what formats will the record be available?

I have a very positive opinion about the label as they really help us a lot and they are unbelievably enthusiastic about their releases. Communication with them is outstanding and I praise this fact a lot, especially because I have more than enough first- and second-hand experience about label communication which is not even close to ours, that can be really frustrating. Our contract is about physical (digipak) and online distribution, as well as a detailed marketing plan.

Didn’t they want the lyrics to be in English? Did they have any criteria?

On the contrary, they were very happy about the lyrics being Hungarian as it is more peculiar for those who do not speak the language. Otherwise, there were no constraints, other than the usual deadlines to respect.

The video clip for „Égrengető” can already be heard on YouTube. I’d say it’s pretty good, as in ten days it’s already over three thousand views. What should we know about the clip? Why did you choose this particular song?

Égrengető is a catchy song which builds slowly and culminates into an outburst and we could come up with a visual concept that fits this song’s atmosphere. The video was made by Norbert Krizsai and Adrián Krizsai. They mostly deal with commercials and professional wedding videos, but are really talented. Also, it was an especially positive fact that they are not experienced in the field of music videos and extreme music, as it was easier to avoid clichés.

For me „Végtelen kék” is the absolute favorite, so I’d like you to tell us more about the song! In English the title means “Endless blue”, why’s that?

This song changed probably the most of all. Its main melody came from a three-note melody of a different band’s song but now it would be totally difficult to find out how it finally evolved to what it is. “Infinite blue” is the Cosmos itself.

As far as I can tell the currents are taking you guys in the right direction, and I hope you’ll get to the top. Thank you for the answers, if you have any final thoughts please share it with us …

Thank you very much for the interview. We also hope for positive things to happen. However, there is no point in getting too annoyed about things, as what’s meant to be will happen inevitably.

WEBhttps://www.facebook.com/perihelionofficial

]]>
http://www.kronosmortus.com/interjuk/perihelion-interju/feed/ 0
Prosectura – Földi nyalandók – új dal, új album, új DVD és kiadványcunami http://www.kronosmortus.com/hirek/prosectura-foldi-nyalandok-uj-dal-uj-album-uj-dvd-es-kiadvanycunami/ http://www.kronosmortus.com/hirek/prosectura-foldi-nyalandok-uj-dal-uj-album-uj-dvd-es-kiadvanycunami/#comments Wed, 07 Oct 2015 01:51:03 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=77688 2015. október 10-én jelenik meg az EDGE Records / Hammer Music gondozásában a Prosectura együttes “Földi nyalandók” című új dalokat tartalmazó új CD-je, továbbá a banda 25 éves jubileumi DVD-je, illetve az elmúlt negyedszázad teljes diszkográfiájának az újrakiadása, ami így együtt, összesen 14(!) CD-t és két DVD-t tesz ki.]]>

Nyolc év után, most szombaton, 2015. október 10-én jelenik meg az EDGE Records / Hammer Music gondozásában a Prosectura együttes “Földi nyalandók” című új dalokat tartalmazó új CD-je, továbbá a banda 25 éves jubileumi DVD-je, illetve az elmúlt negyedszázad teljes diszkográfiájának az újrakiadása, ami így együtt, összesen 14(!) CD-t és két DVD-t tesz ki.

Az első szöveges videó / klip az új lemezről “A bennem háló…” című dalhoz készült, melyet a bemutató napján majdnem négyezren néztek meg.

A közönségtalálkozóval és dedikálással egybekötött lemezbemutató nagykoncert 2015. október 10-én a budapesti Dürer Kertben kerül megrendezésre.

Facebook esemény: www.facebook.com/events/361616060714016

A Prosectura zenekar az új CD megjelentetéséhez meghirdetett egy közösségi adakozást is, vagyis ha valakinek kedvében áll és lehetősége van segíteni őket, az hozzájárulhat az új album stúdió- és gyártási költségeihez. Ezt a banda háromszorosan hálálja majd meg: természetesen egy “Földi nyalandók” CD-vel; továbbá egy, csak a támogatóknak készült exkluzív pólóval; és egy 2016-os budapesti ajándékkoncerttel.

További információ:

zenekari weboldal: www.prosectura.com
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/prosectura

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/prosectura-foldi-nyalandok-uj-dal-uj-album-uj-dvd-es-kiadvanycunami/feed/ 0
Enter Shikari, Hacktivist – Koncertbeszámoló http://www.kronosmortus.com/koncertbeszamolok/enter-shikari-hacktivist-koncertbeszamolo/ http://www.kronosmortus.com/koncertbeszamolok/enter-shikari-hacktivist-koncertbeszamolo/#comments Tue, 06 Oct 2015 18:02:23 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=77674

2015. szeptember 30. @ Debrecen, Az Igazi Romkocsma

Még az év első felében nagy bejelentést tett a debreceni Campus fesztivál szervezősége, miszerint az egyik neves fellépő nem más lesz, mint a brit Enter Shikari. A hír hallatán majdnem örömtáncot lejtettem, hiszen végre értelmes zenekart hívtak el a sok tucat fesztiválzenekar mellé. Nagy szívfájdalmamra az akkori koncertre nem tudtam elmenni. Telik az idő, a fesztiválszezont lassan felváltja a klubszezon, és a Roncsbár is bejelentette fellépőit. És lám csodát, a klub az egyik magyarországi helyszínt szolgáltatja az épp európai klubturnéját szervező Enter Shikarinak, akik nem is akármilyen csapattal járják az öreg kontinenst a Hacktivist személyében.]]>

2015. szeptember 30. @ Debrecen, Az Igazi Romkocsma

Még az év első felében nagy bejelentést tett a debreceni Campus fesztivál szervezősége, miszerint az egyik neves fellépő nem más lesz, mint a brit Enter Shikari. A hír hallatán majdnem örömtáncot lejtettem, hiszen végre értelmes zenekart hívtak el a sok tucat fesztiválzenekar mellé. Nagy szívfájdalmamra az akkori koncertre nem tudtam elmenni. Telik az idő, a fesztiválszezont lassan felváltja a klubszezon, és a Roncsbár is bejelentette fellépőit. És lám csodát, a klub az egyik magyarországi helyszínt szolgáltatja az épp európai klubturnéját szervező Enter Shikarinak, akik nem is akármilyen csapattal járják az öreg kontinenst a Hacktivist személyében.

Miután olvastam a bejelentést, megfogadtam, hogy most nem hagyom ki a Shikari koncertjét. Bár egy Enter Shikari koncertre nem nehéz eljutni, lévén, hogy szinte minden évben szívesen  jönnek Magyarországra. Ezt az is bizonyítja, hogy idén a Campus mellett a Szigeten is felléptek, ráadásul a debreceni koncert másnapján Budapesten is lenyomnak még egy bulit.

Mikor beléptem a koncertterembe kezdés előtt körülbelül 5 perccel, kicsit megijedtem, hogy ilyen kevesen lesznek.

A kezdés 19:50-re volt kiírva, és mondhatni pontosan szólalt meg a HACKTIVIST  intrója. A Hacktivist EP nyitó darabja nagyjából belőtte a britek zenéjét. A zenekar okosan ötvözi a djentet a hip-hoppal. Magyarországon még most sem annyira ismertek a srácok, pedig külföldön a self-titled EP igencsak nagy hype-nak örvendett. A kislemezről szinte minden számot eltoltak a srácok. A legismertebb dal talán még mindig a Niggas in Paris (Jay-Z és Kanye West cover). Én is ezzel ismertem meg még évekkel ezelőtt a bandát, azóta párszor már lecsengett a lejátszóban, de mindig előkerült a többi dallal együtt. Ahogy kacsintgattam hátra, örömmel vettem, hogy egyre többen voltak a teremben, sőt. A srácokon látszott, hogy jól érezték magukat a színpadon. Pozitívum volt Ben Marvin pólója, amin egy Hactivist logo volt magyar trikolorral színesítve. A koncert hangulatát emelte az a momentum is, amikor közönség leguggolt a zenekarral együtt, majd a kellő pillanatban a magasba ugrott az egész terem. A dalok között nem sokat pihentek a srácok, egymás után tolták az olyan dalokat, mint az Unlike Us, Cold Shoulders vagy a tavaly napvilágot látott False Idols és Deceive and Defy. Sajnos miután levonultak a színpadról már nem jöttek vissza, akármennyire is szerette volna a lelkes közönség.

Az átszerelés alatt összefutottam pár ismerős arccal, mindenki egy gyors élménybeszámolót tartott a koncertről. Örömmel nyugtáztam, hogy aki eddig nem ismerte, annak most megtetszett.

Visszatérve a koncertterembe az ENTER SHIKARI roadjai még munkálkodtak a színpadon. Nem minden nap hall az ember olyat, amit a Shikari készített a koncert előtt. Amíg legtöbbször hallgathatjuk a hangosítók unalmas, néha még az esti koncertekhez sem passzoló zenéket a beállások alatt, addig az Enter Shikari saját anyagot készített erre a célra. Hallhattuk, ahogy percenként egy hang ismertette velünk, mennyi idő van még hátra a koncertig, miközben party zene ajzotta fel az emberek hangulatát a koncertre.

A kezdésre szinte megtelt a terem és mindenki várta, hogy a több, mint egy órás szett az arcába csapódjon. A színpadot ellepte a füst, a fények villódzni kezdtek, a Shikari pedig megszállta a színpadot. Az intro után az idén megjelent The Mindsweep kezdő dala csendült fel. A közönség pedig hatalmas tombolásba kezdett. A hangosítással nem volt gond, az elektronikus alapok is iszonyatjól szóltak. A srácok itt sem szaroztak két szám között és a folytatás sem volt gyenge dal ügyileg. Destabile, Radiate, ami az utóbbi időben nagy kedvencé nőtte ki magát nálam. Rou, az énekes nem egyszer a plafonig nyújtózkodott, mozgatta a tömeget, néha még a mikrofont is betartotta egy-egy refrén elejéig. Egyes dalokat kicsit másképp játszottak, megnyújtva egy kis dubstep betéttel, amiket hatalmas fényorgia kísért, töménytelen füsttel. Az utóbbi néha nekem már kicsit sok volt, de az élményből még így sem vett el semmit. A közönség pedig ropta a táncot az olyan dalokra, mint a slágergyanús The Last Garrison, Juggernauts, Torn Apart. Az új albumról szinte minden dalt eltoltak a srácok. Az este alatt voltak olyan hatalmas momentumok, mint például Chris gitárral a kezében, egy circle pit közepén a The Paddington Frisk alatt, vagy mikor Rou csendre intette a közönséget. A tömeg hallgatott, a teremre pár másodpercre néma csend szállt, majd Rou éneklésbe kezdett, az emberek pedig hatalmas ugrálásba. Az utolsó dal az Anaesthetist volt, nem mondok hülyeséget, ha azt mondom, hogy ekkorra már megőrült a közönség. Izzadt testek találkoztak egymással, kezek a magasban lengtek, az éneklés pedig hetedhétországon is túl hallatszott.

A dal végén minden elsötétült, a zenekar levonult a színpadról, a közönség pedig lelkes ONE MORE SONG-ba kezdett. A road-ok elkezdtek munkálkodni a színpadon, az emberek pedig riadtan néztek maguk elé, hogy most mi lesz. Nem kellett sokáig várni. A színpadra kitoltak egy zongorát (ami szerintem csak szinti, volt zongorakörítésben). A zenekartagok szépen sorban visszatértek a színpadra, majd Rou belekezdett a Dear Future Historian című dalba. A kedélyek kicsit lenyugodtak, a teremlakók pedig elővették telefonjaikat és jobbra balra lengetve karjukat, énekelték együtt a dalt az énekessel. Két megmérettetés még várt az emberekre az elég súlyos Solidarity és a mégsúlyosabb Zzzonked dal személyében. A végén Chris a gitárját is beadta a közönségbe, akik kaptak az alkalmon és megpengették a húrokat párszor.

Azt hiszem az este hangulatára, a koncertre panasz nem lehetett. Mindenki hatalmas élménnyel mehetett haza. Akiknek ennyi nem volt elég, a koncert után elkaphatták a tagokat egy-egy fotó elejéig. Jómagamnak nem akadt társasága, így angolosan leléptem a helyszínről.

Köszönöm a hatalmas bulit mind a szervezőknek, mind a zenekaroknak, mind a közönségnek! Hatalmas volt!

]]>
http://www.kronosmortus.com/koncertbeszamolok/enter-shikari-hacktivist-koncertbeszamolo/feed/ 0
Vasárnap érkezik az Apocalyptica Budapestre http://www.kronosmortus.com/hirek/vasarnap-erkezik-az-apocalyptica-budapestre/ http://www.kronosmortus.com/hirek/vasarnap-erkezik-az-apocalyptica-budapestre/#comments Tue, 06 Oct 2015 02:03:39 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=77670

Ezen a hétvégén érkezik Budapestre a finn Apocalyptica turnéja. A Barba Negra Music Clubban, október 11-én az ausztrál Tracer nyitja majd meg az estét lendületes rock ‘n’ roll produkciójával, majd a Franky Perezzel kiegészülő cselló-metal főhősök lépnek színpadra, akik látványos, és egész életművükön átívelő programmal készülnek.

Két óra hosszúságú koncertekkel, és az új album mellett az egész életművet felölelő műsorral kezdte meg európai turnéját az Apocalyptica. A finn cselló-metal zenekar magával hozza a legutóbbi, Shadowmaker című lemezen állandó énekesként hallható Franky Perezt is. Az előkészületekről Eicca Toppinen egy rövid videóüzenetet is közzétett a Facebookon: https://www.facebook.com/Apocalyptica/videos/10153528930524471/

A turnén a finneket egy ausztrál rockbanda, a Tracer kíséri. A 2004-ben, Adelaide városában alakult háromtagú csapat El Pistolero című lemeze a BBC rocklemez listájának TOP 10-ében nyitott néhány éve, 2012-ben pedig a Classic Rock Magazine legjobb új zenekarnak járó díját is megkapták. Most idén megjelent, Water for Thirsty Dogs című lemezüket mutatják be, amelyről az Astronaut Juggernaut című dalt itt hallgathatjuk meg: https://youtu.be/GcRPlsNksNY

A két zenekar október 11-én lép fel a Barba Negra Music Clubban. A koncertre jegyek még kaphatók.

A Concerto Music bemutatja: Apocalyptica feat. Franky Perez Live
2015. október 11., vasárnap 19 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Apocalyptica, Tracer koncertek
Belépő: 7900 Ft, a jegyértékesítő hálózatokban és a koncert napján 8900 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Barba Negrában ill. a www.barbanegra.hu és www.concerto.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.apocalyptica.com/
http://www.tracer-band.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/711257438947883/

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/vasarnap-erkezik-az-apocalyptica-budapestre/feed/ 0
Belphegor – Black Winged Torment (Official video) http://www.kronosmortus.com/hirek/belphegor-black-winged-torment-official-video/ http://www.kronosmortus.com/hirek/belphegor-black-winged-torment-official-video/#comments Tue, 06 Oct 2015 02:01:37 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=77668 ]]>

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/belphegor-black-winged-torment-official-video/feed/ 0
Devil You Know – The Way We Die videoklip http://www.kronosmortus.com/hirek/devil-you-know-the-way-we-die-videoklip/ http://www.kronosmortus.com/hirek/devil-you-know-the-way-we-die-videoklip/#comments Tue, 06 Oct 2015 02:00:09 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=77665 Devil You Know november 6-án megjelenő »They Bleed Red« albumáról előzetesként megnézhető egy videoklip a "The Way We Die" című dalról a Loudwire magazin oldalán!]]>

Devil You Know november 6-án megjelenő »They Bleed Red« albumáról előzetesként megnézhető egy videoklip a “The Way We Die” című dalról a Loudwire magazin oldalán!

Az album produceri munkálatait Josh Wilbur (AVENGED SEVENFOLD, LAMB OF GOD, KILLER BE KILLED) végezte.

»They Bleed Red« – Tracklist
1. Consume The Damned
2. The Way We Die
3. Your Last Breath
4. Stay of Execution
5. Break The Ties
6. Shattered Silence
7. Let The Pain Take Hold
8. Master of None
9. Searching For The Sun
10. How The End Shall Be
11. Broken By The Cold
Bonus Tracks
12. Eye of The Tiger (Cover Track)
13. I Am Alive
14. We Live

DEVIL YOU KNOW
w/ FIVE FINGER DEATH PUNCH, PAPA ROACH & ESKIMO CALLBOY

31.10.    S    Gothenburg             – Sticky Fingers (solo headline show)
02.11.    FI    Helsinki                  – Ice Hall Black Box
04.11.    S    Stockholm               – Hovet
05.11.    N    Olso                       – Sentrum
06.11.    DK    Copenhagen         – TAP1
07.11.    D    Hamburg                – Rock Cafe St. Pauli
08.11.    D    Hannover               – Swiss Life Hall
09.11.    D    Leipzig                   – Arena
11.11.    D    Stuttgart                – Porsche Arena
12.11.    CH    Winterthur            – Eulachhalle
13.11.    D    Frankfurt                – Jahrhunderthalle
15.11.    F    Strasbourg              – La Laiterie
16.11.    LUX    Luxembourg        – Den Atelier
17.11.    NL    Amsterdam           – Heineken Music Hall
19.11.    D    Munich                   – Zenith
20.11.    CZ    Prague                 – Incheba Arena Praha
21.11.    A    Vienna                   – Gasometer
22.11.    I    Milano                    – Alcatraz
24.11.    F    Paris                      – L’Olympia
25.11.    D    Dusseldorf             – MEH
26.11.    B    Brussels                 – Forest National Club
28.11.    UK    London                – Wembley Arena

www.facebook.com/devilyouknowofficial | www.nuclearblast.de/devilyouknow

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/devil-you-know-the-way-we-die-videoklip/feed/ 0
The Devil’s Trade – Csütörtökön az Instatban, digitális lemezkiadás http://www.kronosmortus.com/hirek/the-devils-trade-csutortokon-az-instatban-digitalis-lemezkiadas/ http://www.kronosmortus.com/hirek/the-devils-trade-csutortokon-az-instatban-digitalis-lemezkiadas/#comments Tue, 06 Oct 2015 01:54:17 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=77662 The Devil’s Trade-ről, hogy a Stereochrist és a Haw zenekarok tagjaként ismertté vált énekes/gitáros szólópályára lépett, de valahogy sikerült mégis így kezdenünk ezt a hírt, úgyhogy akkor már álljon itt még egyszer, ígérjük utoljára.

Dávid szólópályája az elmúlt bő egy évben, mióta megjelent Those Miles We Walked Alone c. debütalbuma nagyon sok izgalmas állomást hozott, amelyre talán még ő sem gondolt volna, mikor felvette személyes hangvételű dalait, amelyekben találkozik az amerikai és a magyar népzene.]]>

Talán már unalomig rágott csont, hogy elmondja mindenki Makó Dávidról, azaz a The Devil’s Trade-ről, hogy a Stereochrist és a Haw zenekarok tagjaként ismertté vált énekes/gitáros szólópályára lépett, de valahogy sikerült mégis így kezdenünk ezt a hírt, úgyhogy akkor már álljon itt még egyszer, ígérjük utoljára.

Dávid szólópályája az elmúlt bő egy évben, mióta megjelent Those Miles We Walked Alone c. debütalbuma nagyon sok izgalmas állomást hozott, amelyre talán még ő sem gondolt volna, mikor felvette személyes hangvételű dalait, amelyekben találkozik az amerikai és a magyar népzene.

Pár hete Prágában a patinás Palác Akropolis nevű helyszínen mutatta meg magát a Euroconnections fesztivál keretein belül, ahol ő képviselte Magyarországot, sok izgalmas európai előadó társaságában.

Legközelebb pedig október 8-án, a belvárosi Instantban lép fel 19 órai kezdettel a népszerű szórakozóhely vadonatúj, inSTART névre keresztelt programsorozatának keretében. Itt több szólóelőadó és áthangszerelt, rendhagyó zenekari felállás fordul majd meg az elkövetkező hetekben, hogy, idézzük “Munka, iskola után, vagy estindítóként egy hamburger mellett hallgathatod meg kedvenc előadóid speciális, ritkán hallható unplugged koncertjeit barátságos környezetben, az Instant udvarán” A koncert érdekessége, hogy első alkalommal csendül fel egy új dal is a koncertprogram részeként, hiszen Dávid lassan, de biztosan nekilátott második nagylemeze munkálatainak.

A Those Miles We Walked Alone pedig a frissen induló GarageLive Records gondozásában hamarosan digitálisan is beszerezhető lesz, a The Devil’s Trade egyike az első szerződtetett zenekaroknak a budapesti zenei élet tapasztalt képviselői által létrehozott kiadó istállójában!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1632133313734091/ 

http://www.facebook.com/TheDevilsTrade
http://thedevilstrade.bandcamp.com
http://www.facebook.com/garagelivecom

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/the-devils-trade-csutortokon-az-instatban-digitalis-lemezkiadas/feed/ 0
Thulsa Doom feszt – Worthless, Her Highness, Gyász http://www.kronosmortus.com/koncert-info/thulsa-doom-feszt-worthless-her-highness-gyasz/ http://www.kronosmortus.com/koncert-info/thulsa-doom-feszt-worthless-her-highness-gyasz/#comments Tue, 06 Oct 2015 01:44:47 +0000 http://www.kronosmortus.com/koncert-info/thulsa-doom-feszt-worthless-her-highness-gyasz/

2015. november 13. @ Budapest, Trafik Klub

Három magyar doom-sludge zenekar fog vérbeli underground bulit csinálni november 13-án a Trafik klubban. A debreceni Worthless instrumentális, poszt-hatásoktól sem mentes, de ugyanakkor súlyos, tukkó sludge zenéje mellé kiválóan passzol a hazai színtér egyik viszonylag új szereplője, a mindössze második koncertjét adó Her Highness dob-basszus felállású primitív, zajos muzsikája, valamint a nemrég tagcserén átesett, de töretlen lelkesedéssel nyomuló Gyász klasszikusabb felfogású doomja.

Belépő: 800 Ft

Facebook event: https://www.facebook.com/events/908986582525152/

]]>
http://www.kronosmortus.com/koncert-info/thulsa-doom-feszt-worthless-her-highness-gyasz/feed/ 0
Funebre – Megkezdődtek a következő kiadvány munkálatai http://www.kronosmortus.com/hirek/funebre-megkezdodtek-a-kovetkezo-kiadvany-munkalatai/ http://www.kronosmortus.com/hirek/funebre-megkezdodtek-a-kovetkezo-kiadvany-munkalatai/#comments Sun, 04 Oct 2015 07:16:04 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=77651 Funebre következő kiadványának munkálatai megkezdődtek. Ennek előfutáraként meghallgathatjátok egy új dal, egyenlőre cím- és ének nélküli változatát. Az egész lemez egy új zenei megközelítés jegyében készül: az epikus black metál riffek alatt a szokásos blast beat dobtémák helyett, ahol ez jól is hangzik, húzos rock dobolás lesz hallható. Ennek első darabja a most közzétett dal, remélem, nektek is tetszik.]]>

A Funebre következő kiadványának munkálatai megkezdődtek. Ennek előfutáraként meghallgathatjátok egy új dal, egyelőre cím- és ének nélküli változatát. Az egész lemez egy új zenei megközelítés jegyében készül: az epikus black metál riffek alatt a szokásos blast beat dobtémák helyett, ahol ez jól is hangzik, húzos rock dobolás lesz hallható. Ennek első darabja a most közzétett dal, remélem, nektek is tetszik.

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/funebre-megkezdodtek-a-kovetkezo-kiadvany-munkalatai/feed/ 0
Abbath – Warriors (Live) http://www.kronosmortus.com/hirek/abbath-warriors-live/ http://www.kronosmortus.com/hirek/abbath-warriors-live/#comments Sat, 03 Oct 2015 08:44:11 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=77649 ]]>

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/abbath-warriors-live/feed/ 0