Kronos Mortus http://www.kronosmortus.com metal ezine Thu, 23 Oct 2014 19:27:46 +0000 hu-HU hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0 Dharma Hírek http://www.kronosmortus.com/hirek/dharma-hirek/ http://www.kronosmortus.com/hirek/dharma-hirek/#comments Thu, 23 Oct 2014 18:29:36 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=66969 Kőmíves András visszatérésével újra teljes a csapat, így az ősz folyamán ismét stúdióba vonulunk, hogy Vári Gábor irányításával egy új EP anyagot rögzítsünk a szegedi Black Hole Soundban.
Aki élőben szeretne elcsípni minket, az legközelebb a Live Autumn Fest - Kárhozottak Éjszakáján, október 24-én egy kétnapos rendezvény keretein belül találkozhat velünk. Helyszín: Szeged - Live Music Club.]]>

Kőmíves András visszatérésével újra teljes a csapat, így az ősz folyamán ismét stúdióba vonulunk, hogy Vári Gábor irányításával egy új EP anyagot rögzítsünk a szegedi Black Hole Soundban.
Aki élőben szeretne elcsípni minket, az legközelebb a Live Autumn Fest – Kárhozottak Éjszakáján, október 24-én egy kétnapos rendezvény keretein belül találkozhat velünk. Helyszín: Szeged – Live Music Club.
November 1-jén pedig a VelvetSeal és a SoulDiver csajfrontos bandákkal karöltve csapunk egy budapesti bulit is, a nemrég nyílt belvárosi Légó Clubban.
Valamint örömmel jelentjük be, hogy meghívást kaptunk a cseh Made Of Metal Fesztiválra, a következő évben augusztus 15-én is lesz mit ünnepelnünk !

Events:
https://www.facebook.com/events/1448314005446582/
https://www.facebook.com/events/356345371197279/
https://www.facebook.com/events/767988279906697/

Dharma zenekak

https://www.facebook.com/dharmaofficial

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/dharma-hirek/feed/ 0
Skálmöld – Að hausti (Official Lyric Video) http://www.kronosmortus.com/hirek/skalmold-ad-hausti-official-lyric-video/ http://www.kronosmortus.com/hirek/skalmold-ad-hausti-official-lyric-video/#comments Thu, 23 Oct 2014 18:25:06 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=66967 ]]>

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/skalmold-ad-hausti-official-lyric-video/feed/ 0
Devin Townsend Project „Rejoice” dalszövegvideó http://www.kronosmortus.com/hirek/devin-townsend-project-rejoice-dalszovegvideo/ http://www.kronosmortus.com/hirek/devin-townsend-project-rejoice-dalszovegvideo/#comments Thu, 23 Oct 2014 18:23:11 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=66965 Z²” október 27-es európai és 28-as US megjelenése előtt a DEVIN TOWNSEND PROJECT büszkén mutatja be a duplaalbum „Sky Blue” oldalát. A „Rejoice” dalszövegvideóját itt nézhetitek meg: http://www.kerrang.com/24200/devin-townsend-project-premiere-rejoice-lyric-video/]]>

Kevesebb mint egy héttel a „” október 27-es európai és 28-as US megjelenése előtt a DEVIN TOWNSEND PROJECT büszkén mutatja be a duplaalbum „Sky Blue” oldalát. A „Rejoice” dalszövegvideóját itt nézhetitek meg: http://www.kerrang.com/24200/devin-townsend-project-premiere-rejoice-lyric-video/

Devin így nyilatkozott a dalról:

Üdv emberek, itt az első dal a Sky Blue-ról „Rejoice” címmel. Általánosságban az album a rossz pillanatok leküzdéséről szól és szerintem ez a dal valamennyire összefoglalja ezt. A „Z2” egy igazi kihívás volt, de óriási megemberelés után büszke vagyok rá. Ez a legpontosabb reprezentációja egy kihívásokkal teli időnek. Örüljetek! : )

Köszönjük a támogatást srácok.

A „Dark Matters” oldalról vett „Deathray” videóját itt nézhetitek meg: http://youtu.be/1DJrnr3cnro

Jövőre a banda európai turnéra megy a Periphery és Shining társaságában:

5/3/15 – La Cigale, Paris, France
6/3/15 – Substage, Karlsruhe, Germany
7/3/15 – Z7, Pratteln, Switzerland
8/3/15 – Live Club, Milan, Italy
10/3/15 – Backstage Werk, Munchen, Germany
11/3/15 – Arena, Vienna, Austria
12/3/15 – A38, Budapest, Hungary
13/3/15 – Majestic, Bratislava, Slovakia
14/3/15 – Roxy, Prague, Czech Republic
16/3/15 – Stodola, Warsaw, Poland
17/3/15 – Gruenspan, Hamburg, Germany
18/3/15 – Voxhall, Århus, Denmark
19/3/15 – Rockefeller, Oslo, Norway
21/3/15 – Rytmikorjamo, Seinajoki, Finland
22/3/15 – The Circus, Helsinki, Finland
24/3/15 – Debaser Media, Stockholm, Sweden
25/3/15 – Amager Bio, Copenhagen, Denmark
26/3/15 – Matrix, Bochum, Germany
27/3/15 – Effenaar, Eindhoven, Holland
29/3/15 – O2 Academy, Bristol, England
30/3/15 – O2 ABC, Glasgow, Scotland
31/3/15 – Academy, Manchester, England
13/4/15 – Royal Albert Hall, London, England TELTHÁZ

http://www.hevydevy.com
http://www.facebook.com/dvntownsend
http://www.omerch.com

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/devin-townsend-project-rejoice-dalszovegvideo/feed/ 0
Antropomorphia kiadja a „Nekrovaginal Secretions” (cenzúrázott) videó teaserét http://www.kronosmortus.com/hirek/antropomorphia-kiadja-a-nekrovaginal-secretions-cenzurazott-video-teaseret/ http://www.kronosmortus.com/hirek/antropomorphia-kiadja-a-nekrovaginal-secretions-cenzurazott-video-teaseret/#comments Thu, 23 Oct 2014 18:19:33 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=66963 ANTROPOMORPHIA készen áll a „Nekrovaginal Secretions” legújabb videoklipjének jövő heti szabadon eresztésére!

Az izgalom fokozására a banda feltöltötte (cenzúrázott) videó teaserét, amit ITT nézhettek meg. Ugyanitt további ANTROPOMORHPIA hang és videóanyagot nézhettek és megrendelhetitek legújabb albumukat, a „Rites Of Perversion”-t CD-n és LP-n!]]>

A dán nekromanta death metálos ANTROPOMORPHIA készen áll a „Nekrovaginal Secretions” legújabb videoklipjének jövő heti szabadon eresztésére!

Az izgalom fokozására a banda feltöltötte (cenzúrázott) videó teaserét, amit ITT nézhettek meg. Ugyanitt további ANTROPOMORHPIA hang és videóanyagot nézhettek és megrendelhetitek legújabb albumukat, a „Rites Of Perversion”-t CD-n és LP-n!

A banda így kommentálta: „Itt egy kis ízelítő a „Nekrovaginal Secretions” mazochista szadista perverzióiból.

A „Rites Of Perversion” az „Evangelivm Nekromantia” utódja, mely még inkább felkavarta a vizet a banda körül és több koncertet eredményezett, többek között fesztivál fellépéseket a Neurotic Deathfesten és Extremefesten. Az ANTROPOMORPHIA által feldolgozott témák erőszakos és okkult természete miatt még a német hatóságok figyelmét is magára vonta, mely majdnem azt eredményezte, hogy teljesen betiltották az országban.

Tagok:

Ferry Damen – vokál, gitár
Jos van den Brand – gitár
Marc van Stiphout – basszus
Marco Stubbe – dob

http://antropomorphia-official.com
http://www.facebook.com/AntropomorphiA
http://www.youtube.com/AntropomorphiA

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/antropomorphia-kiadja-a-nekrovaginal-secretions-cenzurazott-video-teaseret/feed/ 0
Methedras leszerződött a Pavement Music-kal a „System Subversion” november 11-es kiadására http://www.kronosmortus.com/hirek/methedras-leszerzodott-a-pavement-music-kal-a-system-subversion-november-11-es-kiadasara/ http://www.kronosmortus.com/hirek/methedras-leszerzodott-a-pavement-music-kal-a-system-subversion-november-11-es-kiadasara/#comments Thu, 23 Oct 2014 18:16:23 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=66961 METHEDRAS leszerződött a nagy múlttal rendelkező amerikai kiadóval, a Pavement Music-kal „System Subversion” című albumuk megjelenésére. Az új dalokat és koncerteket felvonultató albumtrailer megtekinthető ITT.]]>

Az olasz thrash-death gyilkológép, METHEDRAS leszerződött a nagy múlttal rendelkező amerikai kiadóval, a Pavement Music-kal „System Subversion” című albumuk megjelenésére. Az új dalokat és koncerteket felvonultató albumtrailer megtekinthető ITT.

A gitáros Eros Mozzi úgy döntött, hogy ideje elválni a bandától személyes életében bekövetkező egyéb fontos dolgok miatt. Helyét az elmúlt év élő-session gitárosa, Daniele Colombo vette át, aki ezentúl hivatalos állandó tag.

www.methedras.com
www.facebook.com/methedrasthrash

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/methedras-leszerzodott-a-pavement-music-kal-a-system-subversion-november-11-es-kiadasara/feed/ 0
Raunchy borító, új dal stream és élő dátumok bejelentése http://www.kronosmortus.com/hirek/raunchy-borito-uj-dal-stream-es-elo-datumok-bejelentese/ http://www.kronosmortus.com/hirek/raunchy-borito-uj-dal-stream-es-elo-datumok-bejelentese/#comments Thu, 23 Oct 2014 12:08:24 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=66958 RAUNCHY új albumára?

A „Vices.Virtues.Visions” producere Jacob Hansen volt, a mixelést és masterelést Charles Greywolf végezte. A gyönyörű borítót a banda gitárosa, Lars Christensen tervezte.]]>

Készen álltok RAUNCHY új albumára?

A „Vices.Virtues.Visions” producere Jacob Hansen volt, a mixelést és masterelést Charles Greywolf végezte. A gyönyörű borítót a banda gitárosa, Lars Christensen tervezte.

Lars a borítóról:

Valami erőteljest, színest és ikonikust akartam amit rajztechnikával meg lehet csinálni. A fő célom a rajz volt, mert konkrétan tököm tele van a sok photoshoppolt borítóval manapság. Valami mást, valami rejtélyest és kicsit pszichedelikusat akartam – tán egy kicsit kétest is. Nehéz megmondani, hogy most ez egy férfi vagy nő a borítón. Mivel nagy rajongója vagyok a sci-finek és a futurisztikus kitalált világoknak, ezt is bele akartam foglalni a képbe.

Az album második dala, a „Truth Taker” meghallgatható itt: http://youtu.be/c-hXm74TJVk

RAUNCHY-t nemrég megerősítették, mint a dán MTV Headbangers Ball Tour egyik szereplőjeként kiadótársuk, HateSphere társaságában! Dátumok lent.

RAUNCHY új albuma, a „Vices.Virtues.Visions november 14-én jelenik meg a Massacre Records-on keresztül.

MTV Headbangers Ball Tour
w/ HATESPHERE, RAUNCHY, Mercenary, Dawn Of Demise

04.12.2014 DK Aarhus – Voxhall
05.12.2014 DK Aalborg – Studenterhuset
06.12.2014 DK Copenhagen – Bremen Teater

http://www.raunchy.dk
http://www.facebook.com/pages/RAUNCHYofficial/178505178340
http://www.twitter.com/Raunchyofficial
http://www.youtube.com/Raunchyofficial

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/raunchy-borito-uj-dal-stream-es-elo-datumok-bejelentese/feed/ 0
Deiphago felvételek Colin Martsonnal; közelgő Hells Headbangers album részletei http://www.kronosmortus.com/hirek/deiphago-felvetelek-colin-martsonnal-kozelgo-hells-headbangers-album-reszletei/ http://www.kronosmortus.com/hirek/deiphago-felvetelek-colin-martsonnal-kozelgo-hells-headbangers-album-reszletei/#comments Thu, 23 Oct 2014 12:01:01 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=66955 DEIPHAGO – kétségtelenül a világ egyik legdurvább bandája – bemutatta jövőre megjelenő negyedik nagylemezének részleteit, melyet a Hells Headbangers ad majd ki. Az „Into The Eye Of Satan” című lemez felvétele decemberben lesz majd a The Thousand Caves Recording stúdióban (Queens, New York), a produceri, hangmérnöki és mixelési munkákat pedig Colin Marston fogja végezni.]]>

A black/death barbár DEIPHAGO – kétségtelenül a világ egyik legdurvább bandája – bemutatta jövőre megjelenő negyedik nagylemezének részleteit, melyet a Hells Headbangers ad majd ki. Az „Into The Eye Of Satan” című lemez felvétele decemberben lesz majd a The Thousand Caves Recording stúdióban (Queens, New York), a produceri, hangmérnöki és mixelési munkákat pedig Colin Marston fogja végezni. A masterelést Brad Boatright kezeli majd az AudioSiege-ben. A borítót a legendás death metál művész, Axel Hermann (Sodom, Morgoth, Asphyx, Grave) készítette.

DEIPHAGO szerint erre lehet majd számítani az „Into The Eye Of Satan”-tól: „A négy album fejlődése annak az útnak, ahol a „Satan Alpha Omega” befejeződött. Főleg a banda technikás oldalára fog fókuszálni, azonban megtartja az előző albumok kaotikusságát. Előre a káosz alatt! Készüljetek a black death pusztításának következő szintjére!

www.facebook.com/666division

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/deiphago-felvetelek-colin-martsonnal-kozelgo-hells-headbangers-album-reszletei/feed/ 0
Heart Of A Coward „Distance” videó; vendégszerep Sikth UK turnéján http://www.kronosmortus.com/hirek/heart-of-a-coward-distance-video-vendegszerep-sikth-uk-turnejan/ http://www.kronosmortus.com/hirek/heart-of-a-coward-distance-video-vendegszerep-sikth-uk-turnejan/#comments Thu, 23 Oct 2014 11:55:27 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=66953 ATTILA-val való koncertekre készülődés közben és SIKITH UK turnéján való vendégszereplés előtt a HEART OF A COWARD kiadta legújabb zenevideóját a „Distance”-hoz a Metal Hammer UK-n keresztül. A dalban feltűnik vendégként SIKTH énekese, Justin Hill.

Jamie Graham (vokál) így nyilatkozott a dalról és a videóról: „Rettentő izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a videót főleg a Sikth turné közeledtével, és hogy Justin is része a videónak! Ez az eddigi legdallamosabb dal a lemezen, így egy kicsit másabb…”]]>

ATTILA-val való koncertekre készülődés közben és SIKITH UK turnéján való vendégszereplés előtt a HEART OF A COWARD kiadta legújabb zenevideóját a „Distance”-hoz a Metal Hammer UK-n keresztül. A dalban feltűnik vendégként SIKTH énekese, Justin Hill.

Jamie Graham (vokál) így nyilatkozott a dalról és a videóról: „Rettentő izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a videót főleg a Sikth turné közeledtével, és hogy Justin is része a videónak! Ez az eddigi legdallamosabb dal a lemezen, így egy kicsit másabb…

A videót megnézhetitek itt: www.metalhammer.teamrock.com
Német rajongók erre tessék: www.www.muzu.tv/heart-of-a-coward

HEART OF A COWARD live:
w/ Attila
20.10.2014 (B) Antwerpen – Kavka
21.10.2014 (NL) Eindhoven – Dynamo

Sikth support
29.10.2014 (UK) Milton Keynes – Craufurd Arms
30.10.2014 (UK) Portsmouth – Wedgewood Rooms
31.10.2014 (UK) Plymouth – White Rabbit
01.11.2014 (UK) Bristol – Fleece
03.11.2014 (UK) Liverpool – Academy
04.11.2014 (UK) Leeds – Cockpit
05.11.2014 (UK) Glasgow – Garage
07.11.2014 (UK) Newcastle – Academy 2
08.11.2014 (UK) Manchester – Academy 2
09.11.2014 (UK) Birmingham – Academy 2
10.11.2014 (UK) Norwich – Waterfront
11.11.2014 (UK) Brighton – Concorde 2
12.11.2014 (UK) London – Koko

www.www.facebook.com/heartofacoward

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/heart-of-a-coward-distance-video-vendegszerep-sikth-uk-turnejan/feed/ 0
Heart In Hand „A Beautiful White” videó az Impericonon http://www.kronosmortus.com/hirek/heart-in-hand-a-beautiful-white-video-az-impericonon/ http://www.kronosmortus.com/hirek/heart-in-hand-a-beautiful-white-video-az-impericonon/#comments Thu, 23 Oct 2014 11:45:57 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=66949 HEART IN HAND bemutatta legújabb videóját az "A Beautiful White" album címdalát. Az album november 3-án jelenik meg a Century Media Records/Siege Of Amida kiadónál. Nézzétek meg a videót itt: www.smarturl.it/t46y1o]]>

A dallamos hardcore királya, HEART IN HAND bemutatta legújabb videóját az “A Beautiful White” album címdalát. Az album november 3-án jelenik meg a Century Media Records/Siege Of Amida kiadónál. Nézzétek meg a videót itt: www.smarturl.it/t46y1o

A Tom J. Cronin által rendezett „A Beautiful White” az első dal amit bemutattak a „Poison Pen Letters” óta (legelőször bemutatott ABW dal). A „Poison Pen Letters” súlyosságát követve a címdal visszatér ahhoz a hangzáshoz amiről a banda a leginkább ismert – epikus dallamos ívek, hatalmas kapós riffek és valódi, érzelmes áthallás.

Az albumot a banda maga producerelte, a mixelést Will Putney (For Today, Thy Art Is Murder) végezte, az „A Beautiful White” pedig eddigi legkidolgozottabb és legdinamikusabb albumuk. Nézzétek meg a bandát az év hátralevő részében lemezbemutató koncertjeiken, eme gigantikus utazásukat Európában kezdve The Amity Afflictionnal.

Tracklist:

01 Mae
02 A Beautiful White
03 Colours And Chemicals
04 Crying Shame
05 …
06 Poison Pen Letters
07 Last Night
08 Regain.Recover. Reprise
09 New Years Eve
10 My Heart Belongs In Denmark
11 Never Again
12 Jasmine

HEART IN HAND live:
Supporting The Amity Affliction
14.11.14 Germany Stuttgart @ ClubCann
15.11.14 Denmark Copenhagen @ KB18
16.11.14 Sweden Gothenburg @ Sticky Fingers
17.11.14 Norway Oslo @ John Dee
18.11.14 Germany Hamburg @ Klubsen
19.11.14 Germany Berlin @ Lido
20.11.14 Czech Rep Prague @ Lucerna
21.11.14 Poland Warsaw @ Proxima
22.11.14 Austria Wien @ Arena
23.11.14 Italy Milan @ Live Forum
24.11.14 Germany München @ Backstage
25.11.14 Switzerland Aarau @ Kiff
26.11.14 France Paris @ La Boule Noire
28.11.14 UK Birmingham @ Institute Temple
29.11.14 UK Glasgow @ Classic Grand
30.11.14 UK Manchester @ Gorilla
01.12.14 UK Cardiff @ Clwb Ifor Bach
02.12.14 UK London @ O2 Islington Academy
03.12.14 Belgium Aarschot @ De Klinker
04.12.14 Holland Arnhem @ Willemeen
05.12.14 Germany Leipzig @ Conne Island
06.12.14 Germany Köln @ Essigfabrik

www.facebook.com/heartinhandukmh
www.twitter.com/heartinhand
www.instagram.com/heartinhanduk

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/heart-in-hand-a-beautiful-white-video-az-impericonon/feed/ 0
Crone – Houses Of Gehenna [official music video] http://www.kronosmortus.com/hirek/crone-houses-of-gehenna-official-music-video/ http://www.kronosmortus.com/hirek/crone-houses-of-gehenna-official-music-video/#comments Thu, 23 Oct 2014 10:04:56 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=66947 ]]>

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/crone-houses-of-gehenna-official-music-video/feed/ 0