Kronos Mortus http://www.kronosmortus.com metal ezine Fri, 27 Feb 2015 15:41:37 +0000 hu-HU hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.1.1 Corpore – When I Feel Wrong (Lyric Video) http://www.kronosmortus.com/hirek/corpore-when-i-feel-wrong-lyric-video/ http://www.kronosmortus.com/hirek/corpore-when-i-feel-wrong-lyric-video/#comments Fri, 27 Feb 2015 15:41:37 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=71552 ]]>

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/corpore-when-i-feel-wrong-lyric-video/feed/ 0
Reach – ‘Reach Out To Rock’ album borítója és számlistája http://www.kronosmortus.com/hirek/reach-reach-out-to-rock-album-boritoja-es-szamlistaja/ http://www.kronosmortus.com/hirek/reach-reach-out-to-rock-album-boritoja-es-szamlistaja/#comments Fri, 27 Feb 2015 15:34:40 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=71548 REACH március 4-én adja ki debütáló “Reach Out To Rock“ albumát a Sun Hill Production/Cargo Records gondozásában.]]>

A svéd hard rocker REACH március 4-én adja ki debütáló “Reach Out To Rock“ albumát a Sun Hill Production/Cargo Records gondozásában.

Reach Out To Rock” számlista:

1. You Called My Name
2. Fortune & Fame
3. Tell Me
4. We Are
5. Someone Like You
6. The Beast
7. Make Me Believe
8. Reach Out
9. Looking For Love
10. Coming Home

Az album keverése Pontus Norgren hangmester által történt (Hammerfall és Poodles). Producer: Erik Modin & Johannes Hennoks. Artwork: Morgan Hassel.

2015. márciusában a banda csatlakozik Gus G-hez svéd turnéjára, valamint az Eclipse-hez brit turnéjára – és ne feledjük fellépésüket a HRH AOR fesztiválon.

A REACH:

Alex Waghorn – ének
Ludvig Turner – gitár
David Jones – basszus
Marcus Johansson – dob

A REACH 2012-ben alakult Marcus Johansson dobos és Ludvig Turner gitáros által. Együtt kezdtek új tagokat keresni a banda kiteljesedéséhez, majd rájuk is találtak David Jones basszusgitáros és Alex Waghorn énekes személyében. A REACH első akciójaként hard rock feldolgozást készített AviciiWake me up” megaslágeréhez 2013 augusztusában. Hatalmas sikerként könyvelhető el, hogy a klip túl van az 1.000.000 megtekintésen, ÉS még mindig folyamatosan nő.

A REACH zenéje erős dallamokkal és csúcsokkal vegyített klasszikus rockként írható le, fiatal energiájukkal teljessé téve. Olyan bandák hatását lehet hallani zenéjükön, mint a WhitesnakeScorpions, Europe és Gary MooreLudvig a dallamos metált a svéd televízióban is népszerűsítette 2014-ben nagy slágerek sajátos feldolgozásával, melyekkel bekerült a Svéd Megasztár legjobb négy versenyzője közé.

A banda 2014-ben kiadta “Black Lady” c. single-jét, amivel bemutatták dalszerző képességeiket és bebizonyították, hogy nem csak feldolgozásokat tudnak játszani. 2014 decemberében leszerződtek a Sun Hill Production kiadóval és kiadták első single-jüket “You Called My Name” címmel közelgő “Reach Out To Rock” albumukról.

Fiatal koruk ellenére a REACH már most tapasztalt fesztiválfellépőkből áll, miután olyan fesztiválokon szerepeltek, mint a HRH (UK), Frontiers (IT), Väsby Rock (SE), vagy a Skogsröjet (SE).

www.facebook.com/reachofficialsweden

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/reach-reach-out-to-rock-album-boritoja-es-szamlistaja/feed/ 0
Coal Chamber – Európai turnédátumok! http://www.kronosmortus.com/hirek/coal-chamber-europai-turnedatumok/ http://www.kronosmortus.com/hirek/coal-chamber-europai-turnedatumok/#comments Fri, 27 Feb 2015 15:05:51 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=71546 COAL CHAMBER visszatért és megerősítette Rivals c. új albumának globális kiadását 2015 májusában a Napalm Records gondozásában! Ez a banda első új albuma már 13 éve. Mark Lewis producerrel a COAL CHAMBER olyan, mintha soha nem is lett volna pihenőn. Pont ott folytatják, ahol abbahagyták, és sokak szerint a valaha készült legjobb munkájukat hozzák el nekünk.]]>

Az újraindult los angeles-i COAL CHAMBER visszatért és megerősítette Rivals c. új albumának globális kiadását 2015 májusában a Napalm Records gondozásában! Ez a banda első új albuma már 13 éve. Mark Lewis producerrel a COAL CHAMBER olyan, mintha soha nem is lett volna pihenőn. Pont ott folytatják, ahol abbahagyták, és sokak szerint a valaha készült legjobb munkájukat hozzák el nekünk.

Rivals népszerűsítésére a COAL CHAMBER észak-amerikai headline turnéra indul tavasszal. Az előzenekarok a Filter, Combichrist és American Head Charge bandák lesznek.

Az európai COAL CHAMBER rajongók nagy örömére a banda felfedte kiterjedt európai turnéjának terveit! Ha legendákat akarsz látni élőben:

A COAL CHAMBER az új műfajok előőrsében áll, folyamatosan megújítva hangzásukat kerülve mindenféle skatulyát. Teltházas turnékkal és milliónyi eladott lemezzel a hátuk mögött a COAL CHAMBER a ’90-es évek közepétől kezdve uralta a szcénát 2002. májusi viharos feloszlásukig. Most visszatértek a csúcson lévő helyükért, és évekig ott is terveznek maradni. Nevezd, aminek akarod: ”A Visszatérés”, “A Második Eljövetel”, de bárhogy is hívod, készülj fel a COAL CHAMBER újbóli uralmára.

COAL CHAMBER live in Europe:
+ Soil, American Head Charge & Dope

20.05.15 UK – Leeds / Stylus
21.05.15 UK – Norwich / THE LCR
22.05.15 UK – Warwick / Copper Rooms
23.05.15 UK – Notthingham / Rock City
24.05.15 SCO – Glasgow / ABC
26.05.15 UK – Bristol / Motion
27.05.15 UK – Exeter / Lemon Grove
28.05.15 UK – Brighton / Concorde 2
29.05.15 UK – Wolverhampton / Wulfrun
30.05.15 UK – Manchester / The Ritz
31.05.15 UK – London / Koko

+ Soil & American Head Charge:
01.06.15 NL – Amsterdam / Melkweg Max
02.06.15 LUX – Luxembourg / Kulturfabrik
03.06.15 BE – Antwerp / Trix
04.06.15 DE – Wiesbaden / Schlachthof
07.06.15 AT – Vienna / Vienna Rocks

Rivals – az új COAL CHAMBER album megjelenik:
19.05.2015 USA/CAN
22.05.2015 GSA
25.05.2015 UK

https://www.facebook.com/coalchamberofficial

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/coal-chamber-europai-turnedatumok/feed/ 0
Vampire – “The Fen” videoklip http://www.kronosmortus.com/hirek/vampire-the-fen-videoklip/ http://www.kronosmortus.com/hirek/vampire-the-fen-videoklip/#comments Fri, 27 Feb 2015 14:58:45 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=71544 VAMPIRE klipet készített "The Fen" című számához (mely a banda kiváló saját című debütáló albumán hallható). Ez a zseniális művészeti alkotás a nagyon tehetséges Mr. Daniel Garptoft munkája - www.dirtframe.com (hamarosan online).]]>

A svéd horror-death-metál látnok VAMPIRE klipet készített “The Fen” című számához (mely a banda kiváló saját című debütáló albumán hallható). Ez a zseniális művészeti alkotás a nagyon tehetséges Mr. Daniel Garptoft munkája – www.dirtframe.com (hamarosan online).

A VAMPIRE énekese, Hand of Doom így kommentálta a videót:
“A Daniel Garptofttal való közös munka az első Vampire videóhoz minden bizonnyal rávilágított 2014-es albumunk esztétikájára. Olyat akartunk alkotni, mely visszaadja a klasszikus horror hangulatot, és ez remekül rezonál együtt az elmúlt évek svéd horror és thriller alkotásainak ‘Scandinavian Gothic’ stílusával.

A”The Fen” klipje nagyjából a dalszöveget dolgozza fel, de nagyszerű munkát végez a zene hangulatának kiemelésében is. Számunkra ez felfrissíti egyik kedvenc számunkat az albumról, és megerősíti ennek a népszerű live dalnak a státuszát a Vampire élmény esszenciális részeként.

Büszkén mondhatom, hogy Daniel Garptoft “The Fen” munkája után a Vampire logó nem csak hidegrázó zenét képvisel. Ez kiszélesítette a lehetőségeinket és megemelte a mércét jövőbeli projektjeinknek.”

A “The Fen” rendezője, Daniel Garptoft a következőket mondta:
“A “The Fen” klipje az a kapcsolat, ahol az oldschool horror kéz a kézben jár az oldschool death metál gonosz zenéjével. Az olyan olasz horrorklasszikusok, mint a “The Bad Seed” által megihletve, egy csapat fura gyereket ábrázol gonosz tervekkel egy kísérteties természeti környezetben. A célunk az volt, hogy egy átlagon felüli metál videót rakjunk össze. Egy horror kisfilm tökéletesnek tűnt egy olyan bandához, mint a Vampire, ami a fénytől távol lakozik.”

A “The Fen” a Bloody Disgusting által jelent meg. Erősen ajánljuk, hogy nézd meg a videót. Itt teheted: http://bloody-disgusting.com/news/3333513/vampire-fen-music-video-premiere-exclusive/

A “Vampire” album a Miasmallal közös 7” splittel együtt megvásárolható a CM Distro-ban (és más lemezboltokban): http://www.cmdistro.de/Search?q=vampire

A VAMPIRE kiadta vadonatúj “Pyre Of The Harvest Queen” stúdió számát is. Ez a nagyszerű új dal egyelőre csak a Wyrd War gondozásában megjelent “Whispers Through The Black Veil” válogatás LP-n hallható. Részletes infókért kattints ide: http://www.wyrdwar.com/store/

VAMPIRE line-up:
Hand of Doom: Vocals
Black String: Guitars
Command: Electric Bass
Ratwing: Battery

VAMPIRE live:
27.02.2015 House of Metal, Umeå, Sweden
11.07.2015 Eistnaflug Festival, Neskaupstadur, Iceland

VAMPIRE online: www.vampireofficial.com

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/vampire-the-fen-videoklip/feed/ 0
Karyn Crisis – Gospel of the Witches: új videó a “The Alchemist” számhoz http://www.kronosmortus.com/hirek/karyn-crisis-gospel-of-the-witches-uj-video-a-the-alchemist-szamhoz/ http://www.kronosmortus.com/hirek/karyn-crisis-gospel-of-the-witches-uj-video-a-the-alchemist-szamhoz/#comments Fri, 27 Feb 2015 14:52:52 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=71541 Karyn Crisis – leginkább védjeggyé vált dallamos éneke és hörgő üvöltései tették híressé a Crisis (1993-2006) és az Ephel Duath (2011-2014) énekeseként – most visszatér új, KARYN CRISIS' GOSPEL OF THE WITCHES projektjével, és a soron következő "Salem's Wounds" albummal idén tavasszal. A Century Media Records által tervezett március 9-i európai és március 24-i amerikai kiadással a "Salem's Wounds" 13 dalt fog tartalmazni, melyet Karyn Davide Tiso (Ephel Duath), Ross Dolan (Immolation), Mike Hill (Tombs) és Charlie Schmid (Vaura) zenészekkel közösen rögzített.]]>

Karyn Crisis – leginkább védjeggyé vált dallamos éneke és hörgő üvöltései tették híressé a Crisis (1993-2006) és az Ephel Duath (2011-2014) énekeseként – most visszatér új, KARYN CRISIS’ GOSPEL OF THE WITCHES projektjével, és a soron következő “Salem’s Wounds” albummal idén tavasszal. A Century Media Records által tervezett március 9-i európai és március 24-i amerikai kiadással a “Salem’s Wounds” 13 dalt fog tartalmazni, melyet Karyn Davide Tiso (Ephel Duath), Ross Dolan (Immolation), Mike Hill (Tombs) és Charlie Schmid (Vaura) zenészekkel közösen rögzített. Az album”The Alchemist” számához videó is készült, melyet lentebb láthattok:

KARYN CRISIS’ GOSPEL OF THE WITCHES “The Alchemist”http://youtu.be/GAkY93MiVyQ

Karyn Crisis így kommentált: “Izgatott vagyok közelgő albumunk ‘The Alchemist’ számának kiadása miatt, ami egyike kedvenc dalaimnak. Bár többnyire még csak hangulattal átitatott képeket és videoklipeket adtunk ki, úgy érzem itt az ideje bemutatni a bandát. Mindnyájan bőszen próbáltunk közelgő márciusi koncertjeinkre, és sok varázslat született a próbateremben, melyet szívünkkel és lelkünkkel töltöttünk meg. Bob Vigna az Immolationből végezte a videó felvételeit és vágását. Élvezzétek a hangulatot és ismerjétek meg a bandát: Davide Tiso gitáron, Bob Vigna gitáron, Ross Dolan basszuson és éneken, Charlie Schmid dobokon, és Karyn Crisis éneken.”

A “Salem’s Wounds” másik előzeteseként hallgasd meg a korábban kiadott “Mother” című számot: http://youtu.be/_1AIUdaHT_k

A “Salem’s Wounds” finanszírozása a rajongók által történt olyan oldalakon keresztül, mint az Indiegogo/Etsy, a felvételei pedig az észak-karolinai Basement Recordings stúdióban történtek Jamie King (Between The Buried And Me, The Contortionist) producer közreműködésével. Az album borítóját maga Karyn festette, aki (énekesi tehetsége mellett) elismert festő és bőrműves. A teljes számlistát lásd lentebb.

“Salem’s Wounds” számlista:
1. Omphalos
2. The Alchemist
3. Ancient Ways
4. Aradia
5. Mother
6. Father
7. Goddess Of Light
8. Howl At The Moon
9. Pillars
10. The Secret
11. Salem’s Wounds
12. The Sword And The Stone
13. The Ascent

KARYN CRISIS’ GOSPEL OF THE WITCHES online: https://www.facebook.com/Gospelofthewitches

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/karyn-crisis-gospel-of-the-witches-uj-video-a-the-alchemist-szamhoz/feed/ 0
Sanctuary – Új gitáros Nick Cordle személyében az európai turnéra http://www.kronosmortus.com/hirek/sanctuary-uj-gitaros-nick-cordle-szemelyeben-az-europai-turnera/ http://www.kronosmortus.com/hirek/sanctuary-uj-gitaros-nick-cordle-szemelyeben-az-europai-turnera/#comments Fri, 27 Feb 2015 14:40:42 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=71539 Sanctuary visszatérő 2014-es "The Year The Sun Died" albuma viharként csapott le a metál világára. A négy eredeti bandatag, Warrel Dane (ének, ex-Nevermore), Lenny Rutledge (gitár), Jim Sheppard (basszus, ex-Nevermore) és Dave Budbill (dob) egy minden régi rajongó számára kielégítő, de mégsem régiesen hangzó albummal bizonyította be, hogy még mindig topon vannak.]]>

A legendás seattle-i Sanctuary visszatérő 2014-es “The Year The Sun Died” albuma viharként csapott le a metál világára. A négy eredeti bandatag, Warrel Dane (ének, ex-Nevermore), Lenny Rutledge (gitár), Jim Sheppard (basszus, ex-Nevermore) és Dave Budbill (dob) egy minden régi rajongó számára kielégítő, de mégsem régiesen hangzó albummal bizonyította be, hogy még mindig topon vannak.

Most a SANCTUARY büszkén jelenti be új és régi számaik Európába való élő visszatértét! A turné egy nagyon különleges londoni koncerttel kezdődik mielőtt csatlakoznak a hatalmas Overkillhez pár kontinentális fellépésre, hogy végül két headlining show-val zárjanak Görögországban.

Az élő felállást Nick Cordle gitártehetség teszi teljessé. Lenny Rutledge így kommentált: “Brad Hull nemrég elhagyta a Sanctuary-t. Izgatottan jelentjük be az Arch Enemy és Arsis tag, Nick Cordle csatlakozását a Sanctuary csapatába. Nick egy nagyszerű zenész és úgy hisszük, friss energiát hoz a felállásba. Nick Cordle-t a Sanctuary társaságában Európában a Killfest turnén láthatjátok márciusban.

Nick Cordle: “Nagy öröm lesz csatlakozni a Sanctuary-hez európai turnéján! Régóta csodáltam a bandát, a THE YEAR THE SUN DIED pedig egy lélegzetnyi friss levegő volt számomra. Kellemes kihívás lesz ezekkel a dalokkal játszani, és már alig várom, hogy úton legyünk!

Ne hagyjátok ki őket élőben!

SANCTUARY LIVE:
03.03.2015 (GB) LONDON / Underworld *
04.03.2015 (D) BRAUNSCHWEIG / Meiers Music Hall**
05.03.2015 (D) LEIPZIG / Hell Raiser**
06.03.2015 (D) MEMMINGEN / Kaminwerk**
07.03.2015 (A) WÖRGL / Komma VZ**
08.03.2015 (A) VIENNA / Szene**
09.03.2015 (SRB) BEOGRAD / Dom Omladine**
10.03.2015 (SLO) LJUBLJANA / Kino Sisak**
11.03.2015 (HR) ZAGREB / Tvornica**
13.03.2015 (HU) BUDAPEST / Club 202**
14.03.2015 (PL) KATOWICE / Mega Club**
15.03.2015 (PL) GDANSK / B90**
17.03.2015 (NL) ZWOLLE / Hedon**
18.03.2015 (F) METZ / Les Trinitaires**
20.03.2015 (GR) THESSALONIKI / Eightball Club
21.03.2015 (GR) ATHENS / Gagarin205
22.05.2015 – 24.05.2015 (DE) GELSENKIRCHEN / Rock Hard Festival
* előzenekarok: METASOMA és MONUMENT
**előzenekar az OVERKILL-hez

SANCTUARY online:
www.EnterTheSanctuary.com
www.facebook.com/sanctuaryfans

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/sanctuary-uj-gitaros-nick-cordle-szemelyeben-az-europai-turnera/feed/ 0
Gift Giver – “Cursed” dalpremier http://www.kronosmortus.com/hirek/gift-giver-cursed-dalpremier/ http://www.kronosmortus.com/hirek/gift-giver-cursed-dalpremier/#comments Fri, 27 Feb 2015 14:29:22 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=71537 GIFT GIVER felfedte első, "Cursed" című dalát a Century Mediánál debütáló "Shitlife" albumáról, mely Európában április 27-re várható. A premiert meghallgathatod Lambgoatos barátainknál: http://lambgoat.com/features/227/Gift-Giver-Cursed-song-premiere]]>

A GIFT GIVER felfedte első, “Cursed” című dalát a Century Mediánál debütáló “Shitlife” albumáról, mely Európában április 27-re várható. A premiert meghallgathatod Lambgoatos barátainknál: http://lambgoat.com/features/227/Gift-Giver-Cursed-song-premiere

A 2012 őszén alakult GIFT GIVER hírnevét és hírhedtségét a saját kiadású “Daddy Issues” EP-jén keresztül szerezte, valamint folyamatos amerikai turnézásával olyan bandák társaságában, mint a Sworn In, Kublai Khan, Barrier és sokan mások. Fellépéseik a New England Metal and Hardcore Festival, Skate and Surf Fest és a michigani Dirtfest eseményeken még ismertebbé tette őket, és ezzel a szcéna egyik legfelkapottabb bandájává váltak.

Nemrég jelentették be újabb amerikai koncertsorozatukat a Barrier, Villains, Traitors és Adaliah bandák társaságában. Megerősítették továbbá a Sworn In és The Plot In You együttesekkel közös márciusi és áprilisi turnéjukat is.

A GIFT GIVER:
Ének – Justin Johnson
Gitár – Nick Miller
Gitár – Eric Snapper
Basszus – Troy Wilson
Dob- Jake O’Shaughnessy

GIFT GIVER online: www.facebook.com/giftgivermusic

]]>
http://www.kronosmortus.com/hirek/gift-giver-cursed-dalpremier/feed/ 0
TRAUMA – Rapture And Wrath http://www.kronosmortus.com/lemezismertetok/trauma-rapture-and-wrath-2/ http://www.kronosmortus.com/lemezismertetok/trauma-rapture-and-wrath-2/#comments Thu, 26 Feb 2015 13:09:54 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=71532

Kiadó: Pure Steel Records
Kiadás éve: 2015
Stílus: Power / Speed Metal
Pontszám: 9]]>

Kiadó: Pure Steel Records

Weboldal: www.traumametal.com

Kiadás éve: 2015

Stílus: Power / Speed Metal

Brief Sum: It is a complete, mature, very good material, from old school metallers to old school metallers. If you like it, don’t hesitate to get your hands on Scratch And Scream, either.

 

 

Trauma: azon hatás, melyet hirtelen ható külső okok a szervezet szöveteiben előidézhetnek. Bár legtöbbször mechanikus erők okozzák, lehet mégis a trauma hőhatás, kémikus hatás is. A mechanikus trauma okozza a zúzódásokat és sebeket, a más fajta trauma égési, fagyási vagy kémikus sérüléseket. Azt a bajt, melyet trauma okozott, nevezik traumatikusnak (pl. traumatikus gyulladás, traumatikus ficamodás, traumatikus vérzés, traumatikus bénulás stb.).

Trauma: alakult 1981-ben San Francisco-ban, Kaliforniában. A Bay Area színtér egyik előfutára, mégpedig olyan csapatokkal karöltve, mint az Exodus, az Anvil Chorus vagy a Griffin (előzőleg Sinister Savage). További fontos információk róluk, hogy 1982-ben rögzítették első demójukat, majd még ugyanebben az évben felkerültek a legendás Metal Massacre válogatás második részére a Such A Shame nótával, bemutatkozó korongjuk az 1984-ben, a Shrapnel Records gondozásában megjelent Scrath And Scream volt, 1985-ben rögzítettek még egy demót, majd feloszlottak. Ezenkívül ők azok, akiktől a Metallica elcsaklizta Cliff Burton basszusgitárost 1983-ban. A Ruthless mellett a Trauma visszatérése (egészen pontosan 2013-ban alakultak újjá) jelentette számomra az idei év legnagyobb meglepetését. Az ős tagságból Donny Hillier énekest és Kris Gustofson dobost üdvözölhetjük a fedélzeten, akikhez Kurt Fry gitáros és a Dublin Death Patrolt is erősítő Steve Robello basszusgitáros csatlakoztak, lemezüket pedig ki más adja ki, mint az old school, tradicionális metalt életben tartó Pure Steel Records.

Kellemes, középtempós ritmusokkal és riffekkel megtámogatva kezdődik a lemez a Heart Of Stone-nal. Megfáradásnak, kiégésnek nyoma sincs, értő, tapasztalt kezek művelik a tradicionális, korai Iron Maiden hatásokból táplálkozó heavy/speed/power metalt. A Vas Szűz szelleme teljesen átjárja a korongot, a When I Die (nagyjából Seventh Son éra), vagy a Under The Lights (Piece Of Mind korszak) egyértelműen bizonyítják eme tételt, de a legegyértelműbb bizonyíték, Donny Hillier Bruce Dickinsonra kísértetiesen hasonlító hangja. Nem gyorsítanak a középtempók, a közepesen gyors témák fölé, nem lépik át a sebesség határt, a korongnak egyenletes húzása van, amelyről egyrészt a kiváló nóták, másrészt a mai, modern, kompakt hangzás gondoskodik. Felvillantják lírai oldalukat is (The Long Way Home – eleje és vége, Pain – Iron Maidenre hajozó galoppozós riffekkel, harmóniákkal, szólókkal is megspékelve), a lemez leghúzósabb, legsúlyosabb, Black Sabbath befolyásról tanúskodó szerzeményében (The Walking Dead) pedig az ember szinte várja, hogy belépjen a kolomp. Odafigyeltek a „veteránok” a megjegyezhető refrénekre, fogós dallamokra is, ezekből sem szenvedünk hiányt.

Minden tiszteletem és elismerésem a Trauma-é, akiknek eszükben sincs abból megélni, hogy egykoron Cliff Burton a mi bőgősünk volt. Mert való igaz, ha Cliff annak idején nem igazol át Hetfieldékhez, akkor most a Trauma tartana ott, ahol a Metallica. Ez egy kerek, kiforrott, nagyon jó alkotás old school metalosoktól old school metalosoknak. Ha tetszik, ne habozd beszerezni a Scratch And Screamet sem.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Heart Of Stone
2. When I Die
3. The Long Way Home
4. Pain 5. The Walking Dead
6. Kingdome Come
7. Egypt
8. Under The Lights
9. Don’t Tread On Me
10. Too Late

Pontszám: 9

]]>
http://www.kronosmortus.com/lemezismertetok/trauma-rapture-and-wrath-2/feed/ 0
THE CROWN – Death Is Not Dead http://www.kronosmortus.com/lemezismertetok/the-crown-death-is-not-dead/ http://www.kronosmortus.com/lemezismertetok/the-crown-death-is-not-dead/#comments Thu, 26 Feb 2015 12:55:51 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=71527

Kiadó: Century Media Records
Kiadás éve: 2014
Stílus: Melodic Death / Thrash Metal
Pontszám: 10]]>

Kiadó: Century Media Records

Weboldal: www.thecrownofficial.com

Kiadás éve: 2014

Stílus: Melodic Death / Thrash Metal

Brief Sum: I didn’t need to listen too long to realize that the Swedish guys have put together an extremely heavy material. I cannot talk about hit songs, because the quality is high all over. And the tracks don’t become dull even after several listenings. The album is simply genius! It was worth the wait! It fits nicely in the row of the other ones: they have the common trait of making the listener pump the volume higher and higher!

 

Röviden összefoglalva a zenekartörténet: 1993-ban alakult a svéd fogat, akkor még Crown of Thorns néven. Két death metal mestermű után, 1998-ban a nevüket The Crown-ra módosították, ugyanis előbbi néven már létezett egy amerikai hard rock csapat. 2001-ben az eredeti énekes, Johan Lindstrand távozott, így a hatodik lemezüket Tomas Lindberg (At The Gates) üvöltötte fel. Aztán a következő lemezre, a 20 éves jubileumi Possessed 13-ra, Johan visszatért, sőt utána újra kiadták a Tomas-szal felvett albumot, az ő hangjával, majd 2004-ben feloszlott a The Crown. Johan megalapította, a The Crown közeli zenei világú One Man Army and the Unhdead Quartet-et és hat lemezt adott ki. A többség pedig az Angel Blake nevű formációban játszott könnyedebb zenét. Majd 2008-ban ismét összeállt a The Crown, akkor még Johan nélkül, készült is egy lemez. 2011-ben pedig jött a hír, hogy Johan visszatér a csapatba és új album várható. 2015-ben pedig végre meg is jelent a kilencedik (tizedik) lemez, Death is not Dead címmel.

Bármennyire is vártam az új lemezt, első hallgatásra volt bennem hiányérzet. Na nem a dalok minőségével volt gondom, inkább mennyiségre éreztem kevésnek. Felvázolom miért.

A rövid intró utáni nyitó dal, a Headhunter-t korábbról ismertem, hiszen az előzetes kislemezen már megjelent, sőt videoklip is készült hozzá. Az amúgy zseniális dalban előjönnek azok a The Crown ízek, amiket midig is imádtam a zenéjükben. Az eszetlen tempó váltások, a dallamok és valami ős rock and roll érzés modern tálalásban. A következő dal egyszerűen zseniálisan építi magába a Carmina Burana O Fortuna tételéből a fő témát, hihetetlen thrash zúzdát csinált belőle a csapat. Aztán jön a Paradise Lost átirat, az Eternal, amin már nem sokat változtattak, mindössze középtempóig kapott egy kis lendületet.

Ez a kezdő hármas elsőre nem tűnt jó húzásnak, attól függetlenül, hogy remek dalokról van szó. Elmagyarázom, milyen összetevők miatt: négy évnyi várakozás van mögöttem, ilyenkor akarva-akaratlan nagyok az elvárások, a Headhunter-t mint előzetest sikerült a lemezig kiveséznem, tehet már mint ismert szám szerepelt itt, a Carmina Burana nekem eddig erősen a Nevergreen-hez kötődött, ráadásul ugye a fő motívum megint csak egy ismert dolog, szintúgy mint a Paradise Lost dal. Szerintem nem volt szerencsés ezt a három ismert dolgot az elején egy kupacba tenni.

De mindössze ennyi negatívumot tudok mondani és azok sem a dalok minőségére vonatkoznak. Hiszen a Headhunter és az Iblis Bane erős dalok. Végighallgatva a lemezt találkozhatunk 9 eszméletlen jó The Crown dallal.

Az album hátralévő részéből a Speed Kills-t emelném ki, hatalmas lendületével nagy sláger, nagyon hozza a legjobb lemezeik hangulatát. A Ride to Ruin a The Crown féle rock and roll, ráadásul zseniális a záró riffje, kicsit utalás a következő dalra, ami igazi meglepetés.

A Meduseld egy instrumentális nóta, de azt hiszem, a legelső volt, ami megragadt bennem az új dalok közül. A meglepetés pedig azért, mert a The Crown-tól szokatlan dallamvilága van. A hangszerek között még hegedű is felbukkan, ráadásul egy kiállással van erősítve a hangja és dallama.

Nem kellett sok hallgatás, hogy rájöjjek, a svéd srácok valami iszonyat erős korongot raktak össze. Nem beszélhetek húzó dalokról, mert egységesen magas a színvonal. Ráadásul a nóták többszöri hallgatásra sem fulladnak unalomba. Egyszerűen zseniális album! Érdemes volt várni rá! Remekül beillik ez a lemez is a többiek után a sorba, megvan az a közös jellemzőjük, hogy az ember egyre csak feljebb-feljebb csavarja a hangerőt!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Reign
2. Headhunter
3. Iblis Bane
4. Eternal
5. Struck By Lightning
6. Speed Kills (Full Moon Ahead)
7. Herd Of Swine
8. Horrid Ways
9. Ride To Ruin
10. Meduseld
11. Godeater

Pontszám: 10

]]>
http://www.kronosmortus.com/lemezismertetok/the-crown-death-is-not-dead/feed/ 0
BLOODBOUND – Stormborn http://www.kronosmortus.com/lemezismertetok/bloodbound-stormborn/ http://www.kronosmortus.com/lemezismertetok/bloodbound-stormborn/#comments Thu, 26 Feb 2015 12:17:20 +0000 http://www.kronosmortus.com/?p=71523

Kiadó: AFM Records
Kiadás éve: 2014
Stílus: Melodic Power Metal
Pontszám: 7]]>

Kiadó: AFM Records

Weboldal: www.bloodbound.se

Kiadás éve: 2014

Stílus: Melodic Power Metal

Brief Sum: I have heard much worse in this style. I’d say that if we want to obliviously yell the chorus while playing the air-guitar on a festival or in a house party, there’s no better choice than this record.

 

 

A svéd Bloodbound zenekarral valahogy úgy voltam, hogy kerülgettem egy ideig. Sokat hallottam a zenekarról, de az idők  folyamán valahogy csak nem akart összejönni az ismerkedés. Pedig a zenekar 2004-es alakulása óta kétévenként préselgeti a lemezeket rendesen, így mondhatni termékeny bandának számítanak. Halottam felőlük jót és rosszat egyaránt, így mindenfajta fenntartások nélkül most végre meghallgattam hatodik lemezüket a „Stormborn”-t és most az ezzel kapcsolatos érzéseimet szeretném megosztani az olvasóval.

Már az elején utána olvastam, hogy heavy\power metal a játék neve ami inkább európai jelleggel rendelkezik. Így fel voltam készülve mindenre, de amit a korong bő háromnegyed órája tartalmaz azon én is meglepődtem. Tudom, már nagyon nehéz ebben a stílusban újat mutatni, de ami itt megy az a már tucatszor elpuffogtatott ötletek újrahasznosítása. Van itt minden ami kell nagy ívű dallamok, kórusok, szólók, töménytelen billentyű, néha egy-egy marcona riff, gyorsabb, lassabb tételek, és itt-ott elhangzó magas metal sikolyok. Meg persze, sárkány, fém, pokol, harcosok stb. A számcímek önmagukért beszélnek. Mielőtt azonban valaki azt gondolná, hogy ezek miatt már alapból halálra van ítélve a korong az nagyon téved. Ugyanis lehet ezeket a dolgokat jól is játszani és kiváló dalokat formálni belőlük. Ami a „Bloodbound”-nak sikerült is, még ha egy hang sincs ezen a lemez olyan amit ők találtak volna ki. Ha ezeket levonjuk az összképből akkor egész jól szórakozhatunk. Hisz az olyan dalok mint az „Iron Throne” vagy a kiváló gitárdallamokkal felturbózott ”Nightmares from the Grave”, vagy a magasztos refrénű címadó tétel, de „We Raise the Dead” is azt mutatja, hogy azért van potenciál a bandába. Meg igazából ha őszinték akarunk lenni rengeteg hasonló híresebb zenekar lemeze sem rejt sokkal több egyediséget még is mindenki odáig van értük.

Ha innen nézzük ez a lemez is megállja a helyét és van olyan igényes, hogy megtalálja a közönségét. Ebben a stílusban hallottam én már sokkal rosszabbat is. Meg igazából ez a zene szórakoztat, és néha nem is kell komolyan venni. Én azt mondom egy fesztiválon, vagy egy házibuliba ha léggitárt akarunk kapni a kezünkbe és önfeledt üvölteni a refréneket nincs is jobb választás mint ez a korong. Persze a fentiek fényébe nem kaphat ennél több pontot a „Stormborn”, de még így is egy korrekt lemez a „Stormborn”.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Bloodtale
2. Satanic Panic
3. Iron Throne
4. Nightmares From The Grave
5. Stormborn
6. We Raise The Dead
7. Made Of Steel
8. Blood Of My Blood
9. When The Kingdom Will Fall
10. Seven Hells
11. When All Lights Fail

Pontszám: 7

]]>
http://www.kronosmortus.com/lemezismertetok/bloodbound-stormborn/feed/ 0