Hírek

Annihilator – új stúdiólemez és koncert az A38 Hajón

Suicide Society címmel a napokban jelent meg a kanadai Annihilator legújabb nagylemeze. Az 1984-ben alapított banda Budapesten is bemutatja az új nótákat: október 19-én az A38 Hajón láthatjuk őket. A koncerten az ausztrál Harlott és a kaliforniai Archer pörgeti fel a hangulatot.

Szeptember 18-án jelent meg a legendás kanadai thrash metal zenekar, az Annihilator 15. stúdiólemeze. Ahogy azt már megszokhattuk, a Suicide Society című album esetében is az alapító, Jeff Waters vállalta magára az előkészítési feladatok oroszlánrészét: ő írta a dalokat, feljátszotta a gitár és basszusgitár szólamokat, és a hangmérnöki, keverési és produceri feladatokat is saját kézben tartotta. Ezúttal az énekesként is ő állt helyt, ahogy az például az 1994-es King of the Kill, a ’96-os Refresh the Demon vagy a ’97-es Remains albumok esetében történt.

Az eddigi énekes, Dave Padden távozásáról Jeff így nyilatkozott: Dave és én 2003 óta közösen toltuk a zenekar szekerét, de 2014 decemberében Dave úgy döntött, hogy a turnézás okozta távollét és a zenekarral járó egyéb kötelezettségek helyett szeretne másra koncentrálni. Megköszöntem neki az együtt eltöltött 11 évet. Én persze folytatom, hiszen az Annihilator és én sosem adjuk fel, éppen ellenkezőleg: a Suicide Society lemezzel túlszárnyaljuk az eddigi elvárásokat!

Az új lemezen igazán technikás, feszes és pattogós nóták jöttek össze, Waters pedig a King of the Kill albumon megismert énekhangja mellett olyan legendák orgánumát idézi meg, mint Layne Staley, Ozzy Osbourne, James Hetfield vagy Dave Mustaine. A címadó dal videóját itt láthatjuk: https://youtu.be/BDDdAugQZxs

A banda dobosaként Mike Harshaw-t üdvözölhetjük majd az A38 Hajón, míg a basszusgitárosi posztra Cam Dixon tért vissza, aki a King of the Kill lemez időszakában, vagyis pont 20 éve már zenélt a csapatban. Ritmusgitárosként pedig egy 28 éves torontói zenész, Aaron Homma csatlakozott idén. A zenekar az őszi európai turnét megelőzően néhány fesztivál erejéig már odacsapott az öreg kontinensen: részt vettek például a Wacken Open Airen is. A következő évben Japán, Dél-Amerika és az Egyesült Államok is szerepel a tervek között.

A turnén a kanadaiakat két banda kíséri végig. A Harlott nevű csapat Ausztráliából, Melbourne-ből érkezik, és a ’80-as évek hagyományait éltető thrash metalt játszik. A hatalmas energiával, felfokozott tempóban és hangerővel letudott koncertjeiknek hála hamar hírnevet szereztek helyi szinten maguknak, most pedig az öreg kontinensen is tovább erősíthetik a hagyományos thrash metal hírét. Proliferation című friss lemezükről itt hallgathatjuk meg a Denature című dalt: https://youtu.be/bfAQAMT2RgM

A nyitóbanda a kaliforniai Santa Cruzból érkezik: az Archer 2002-ben alakult, és elsősorban a Black Sabbath, a Megadeth, a Judas Priest, a Pantera és a Black Label Society nyomdokain haladva játszanak hard rock és heavy metal zenét. Culling The Weak című friss albumuk idén jelent meg, Mike Clink producer közreműködésével.

A három zenekar budapesti koncertjére 10 főre limitált mennyiségben VIP jegyek is rendelhetők: ennek tulajdonosai részt vehetnek a délutáni beálláson, és többek között egy pólót, gitárpengetőket, valamint az új album dedikált példányát is megkapják, és persze a bandákkal is lepacsizhatnak október 19-én. A VIP csomagról az Annihilator Facebook oldalán találunk további információkat: https://www.facebook.com/Annihilator-9614139730

A Livesounds bemutatja: Europe In The Blood Tour 2015
2015. október 19., hétfő 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Annihilator, Harlott, Archer koncertek
Belépő: 5900 Ft
Jegyek kaphatók az ismert rockboltokban, valamint a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, a helyszínen és a www.a38.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://www.annihilatormetal.com/
http://www.harlott.com.au/
http://archernation.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd
https://www.facebook.com/events/310964065694680/

Kapcsolódó cikkek

Egy évet vártunk az Annihilator koncertre: két albumot is bemutat a kanadai thrash legenda!

KMZ

Testament, Annihilator, Death Angel – Koncertbeszámoló

Dehumanizer

Testament, Annihilator, Death Angel – elindult a jegyértékesítés / találkozz a Testament tagjaival!

KMZ

Tony MacAlpine, Spock’s Beard, Annihilator és Miyavi koncertek ősszel

KMZ

ANNIHILATOR – Annihilator

Krisz

ANNIHILATOR – Metal

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek