Hírek

Folk & Gothic Prayer @ S8 Black | Virrasztók | Zizzy Vision | Guruzsmás | The Parameters

Remélem mindenkinek sikerül lassan kipihenni a szilveszter fáradalmait, ugyanis e hét szombatján nem lesz mód elaludni, virrasztani fogunk! Az S8 Underground Club BLACK termébe látogat a nagy hideg ellenére is Pécsről a Virrasztók. A szintén folk vonalon mozgó Guruzsmás, a darkwave hullámain úszó The Parameters és a női szíveket szaggató gothic elemekkel operáló Zizzy Vision koncertjére is tombolhat majd a közönség. Levezetésként pedig a közönség kedvéhez igazított háttérzenére táncolhat és/vagy iszogathat az egybegyűlt társaság. Hűs italok, forró hangulat, dögös lányok és helyes srácok. Mi más kellhet még, hogy igazán beinduljon az év?

Az estét a lassan már három éves, fővárosi székhelyű Guruzsmás nyitja meg. Az utóbbi években nem tétlenkedtek. Miután négytagúvá bővültek az év végén első albumukat is kiadták, amely az Üst a gríz felett névre lett keresztelve. Dalaikban a megszokott hangszereken kívül népi „zajkeltő eszközöket”, úgy is mint  citerát, tilinkót, kavalt és még dombrát is megszólaltatnak majd. „Valami olyasmi, mintha Bartók Béla bekerülne a Simpson család egyik Csángóföldön vagy a Dunántúlon játszódó epizódjába, és minden zeneelméleti tudását elveszítve, az ösztöneire hagyatkozva zenélne tovább.” – így jellemzik nehezen megfogható muzsikájukat facebook oldalukon. Fel-felbukkanó vendégükkel, Ambrózy György (Yellow Spots) közreműködésével minden bizonnyal most is meg fognak igézni mindenkit a megigézettek.

2014 óta él és alkot a The Parameters névre keresztelt trió. Annak ellenére, hogy stílusukhoz, a darkwave-hez híven legtöbbször holtnak vannak sminkelve, nagyon is élnek ezek a fiatalok. Saját szerzeményeiket folyamatosan rögzítik az otthon a félhomályban merengők hangulatát elmélyítve. Tavaly óta viszont már egyre többször a világot jelentő deszkákon is kipróbálták magukat és sötéten öltözött, de nem csak sötéten gondolkozó közönségük száma is folyamatosan növekszik. Figyelmesen hallgatva őket bárki ellazulva, tudatmódosító szerek nélkül lebeghet majd az általuk keltett hullámokon.

Két éve alakult a budapesti illetőségű Zizzy Vision zenekar. Az eredetileg szóló projektnek indult ötlet hamar négytagúvá majd szintetizátorral kiegészülve egy ütős, ötfős dark-rock formációvá alakult. A frontember Zizzy Pear több bandában is megfordult már és az így szerzett tapasztalatok és élmények alapján úgy döntött, hogy ideje már egy szóló lemez kiadásának. Sok nóta már szinte teljesen készen volt, pár próbára volt csak szükség és az összeszokott baráti társaság hamar tökéletesre színesítgette őket. Így 2015 februárjában már fel is vették az első négy remekművet tartalmazó demót. Szentimentális szövegeiket hallgatva a leányok észvesztve fognak sikítozni, akárcsak egy H.I.M koncerten.

Tizenegy órakor foglalja majd el a színpadot az est fő attrakciója, a Virrasztók. Először meglátva őket, a túlvilágot idéző arcfestésükben és kosztümjeikben hirtelen nem tudjuk eldönteni, hogy koncertre vagy színi előadásra tértünk be. A valóság az, hogy e kettőt ötvözik mesterien. „A Virrasztók tulajdonképpen egy koncept-zenekar, amely a magyar népzene alapjain, a dark-goth-industrial metal formanyelvén fogalmaz meg érzéseket, gondolatokat a halál témakörében. A koncepció a virrasztás néphagyományán alapszik.” A pécsi együttes nyolc évvel ezelőtt vette fel első lemezét, melyet később még kettő követett; mindezek tematikus válogatását pedig 2016-ban adták közre Funeral Metal címet viselve. Hallgatóságukat megismertetik az elmúlás gondolatával, a magánnyal; így a többség a közös szeánsz végére meg tud békélni azzal, amin nem lehet változtatni.

Folk & Gothic Prayer:
2017. január 21. (szombat)
Kapunyitás: 18.00, koncertkezdés: 19.30
Program: Virrasztók | Zizzy Vision | Guruzsmás | The Parameters
Belépő: 1000 Ft

Esemény:
https://www.facebook.com/events/229141134206524/

Guruzsmás:

https://www.facebook.com/pg/guruzsmas
https://www.youtube.com/watch?v=_7gFe6OqKN8

The Parameters:

https://www.facebook.com/theparametersband/
https://www.youtube.com/watch?v=2hEYcVlQMPk 

Zizzy Vision:

https://www.facebook.com/zizzyvision/

https://www.youtube.com/watch?v=6wDgfUqvuz0
Virrasztók:

https://www.facebook.com/virrasztok/
https://youtu.be/QAkLWa9SV0Q

 

Kapcsolódó cikkek

VIRRASZTÓK – A Halál Színei

ST. Toma

Folk Farsang: Korpiklaani, Metsatöll, Silent Stream Of Godless Elegy, Avven, Virrasztók, Niburta, Ankh – Koncertbeszámoló

ST. Toma

In Fine Tempus – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Virrasztók – Világvége

KMZ

Folk-Metal Underground Extravaganza – Koncertbeszámoló

ST. Toma

SamhainFest Hungary 2012 – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Virrasztók – Memento Mori! kliptrilógia

KMZ

Virrasztók Interjú

ST. Toma

Virrasztók hírek

KMZ

Virrasztók – Pályázat

KMZ

VIRRASZTÓK – Memento Mori

ST. Toma

Korpiklaani, Eluveitie, godnr.universe!, Virrasztók – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Virrasztók Interjú

KMZ

VIRRASZTÓK – Az Emlékezés Órája

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek