Hírek

Shining – Albumrészletek és első szám premiere

A SHINING szabadjára engedi a következő teljes ‘IX – Everyone, Everything, Everywhere, Ends‘ albumának első számát. A „Vilja & Dröm” c. számot exkluzívan a következő médiapartnerek streamelik:

Pro-Rock (BG)
Metal Hammer (DE)
Rockzone (ES)
Inferno (FI)
VS-Magazine (FR)
Lángoló (HU)
Andfari (IS)
Rock Hard (IT)
Marunouchi Muzik (JP)
Lords of Metal (NL)
Metal Hammer (NO)
Musick Magazine (PL)
Close-Up (SE)
Terrorizer (UK)

Niklas Kvarforth így kommentált: „Eljött az idő, hogy megosszunk a világgal egy kis sötétséget mely pár hónapon belül megfertőzi a népességet. Ehhez az eseményhez a ‘Vilja & Dröm’ c. számunkat választottuk. Ez a dal a korai időszakunkra emlékeztet, amikor még többnyire metállal foglalkoztam. Emellett egy nagy ugrás is egyben a szörnyű alakváltó sötétségbe, mely a kilencedik albumunk!

A ‘IX – Everyone, Everything, Everywhere, Ends‘ 2015 áprilisára van tervezve. Az albumot elő lehet rendelni több formátumban is a Season of Mist shop-ban.

További hírként a SHINING új részletek oszt meg az albummal kapcsolatban. A borító Daniele Serra munkája. Az ismert illusztrátor nemrég együtt dolgozott Joe R. Lansdale-lel a sokat dicsért „I Tell You It’s Love” grafikus novellán. Több díjat is elnyert munkájáért, ideértve a British Fantasy Awardot „Legjobb művész” kategóriában. Daniele Serra gyakran dolgozik olyan cégeknek, mint a Weird Tales Magazines vagy a DC Comics, és az ő műve a lenyűgöző „Hellraiser: Bestiary” sorozat illusztrációja, melyet több díjra is jelöltek.

Az új albummal kapcsolatban Niklas Kvarforth kiötlő így nyilatkozott: „A kilencedik SHINING neve ‘IX – Everyone, Everything, Everywhere, Ends’ lett. Most végre kivételesen elégedett vagyok az albummal. Úgy hiszem, hogy a mocsok lázas jelenléte és a meg nem alkuvó sötétség sokkal erősebben érezhető, mint valaha. Nem csak az újabb rajongóink fogják ’élvezni’ a benne lévő elnyomást, hanem azok is kellően dögvészesnek fogják találni, akik az ötödik SHINING album után nem hallgattak minket, mert hiányoltak egy dolgot… azt a bizonyos régi hangulatot.

A SHINING nemrég új honlapot indított: www.shiningasylum.com
A banda hivatalos boltja: www.shininglegions.com

A SHINING több egy egyszerű bandánál. Minden egyes kiadványuk, koncertjük és interjújuk egy véres csatamezővé változik, ahol Niklas Kvarforth a démonaival küzd. A frontember és egyben utolsó eredeti tag sosem próbálta leplezni mentális betegségeit, amik úgy tűnik kellően kiegészítik, sőt beindítják tehetségét a zeneszerzésben és zenélésben. Kilencedik albuma, a ‘IX – Everyone, Everything, Everywhere, Ends‘ egy újabb kiváló példája Niklas géniuszának. A black metál gyökereikhez való visszatéréssel a SHINING egyszerre olvasztja össze a progresszív rock, jazz, és pop eklektikus hatásait a lélek sötét oldalának mélyen érzéki rétegeivel. Niklas éneke a kifejezés olyan változatosságával tör elő, mely meglepő lehet az extrém metál szcéna egy tagjától. A fájdalom és zavarodottság pillanatai a düh őrült kitöréseivé alakulnak. Az elhagyatottság melankóliává válik, és az időtlen szépség különös érzése mindent behint. A hamis hangolás, technikai hibák és ambíció hiányával szembeni tolerancia teljes hiánya miatt Niklas szó szerint kicsikarta bandájából a teljesítményt.

Az 1996-ban Kvarforth által alapított SHINING 1998-ban megjelentette saját kiadású ‘Submit to Self-Destruction’ anyagát, és debütáló 7” lemeze megteremtette a „suicidal black metal” kifejezést. Pár évvel később az első teljes ‘I – Within Deep Dark Chambers’ (2000) és második albuma, a ‘II – Livets Ändhållplats’ (2001) vágott mély sebeket az underground világba – Niklas ekkor cserélte le teljes bandáját, és megkezdte a tagok ciklikus változtatását. A MAYHEM dobosával, Hellhammerrel a fedélzeten a ‘III – Angst’ (2003) és a ‘IV – The Eerie Cold’ (2005) után szélesebb körben felfigyelt rá a metál sajtó. A SHINING ekkora kezdte Európába hozni vízióját és sokszor megosztó élő show-it. Kvarforth mentális egészsége viszont elmaradt turnékhoz, lelki és fizikai harcokhoz bandán belül, és végül feloszlásukhoz vezetett. A nyugtalan énekes viszont nem törődött bele a dolgokba a feloszlást követően, így új tagokkal tért vissza a sikeres ‘V – Halmstad’ (2007) albummal. A SHINING azóta főzenekarrá vált, és olyan nagy bandákkal turnézott mint a SATYRICON és a MAYHEM. Több tagcsere után a svéd újra stúdióba lépett és egyszerre két albumot és felvett. A ‘VI – Klagopsalmer’ 2009-ben került kiadásra, majd két évvel később a ‘VII – Född Förlorare’ sötétítette el a napot. A banda megkapta első aranylemezét a ‘Förtvivlan, Min Arvedel’ single-ért Svédországban. A tagok folyamatos forgatása után a SHINING a ‘Redefining Darkness’ (2012) c. anyaggal tért vissza, egy kevésbé agresszív, de annál gonoszabb hangzással. A Season of Mist előtt a banda kiadta ‘8 ½ – Feberdrömmar I Vaket Tillstånd’ anyagát, melyen Kvarforth hat kedvenc énekese szerepelt. 2014 augusztusában a SHINING elkezdte kilencedik albumának felvételeit Andy LaRocque Sonic Train Studios-ában. A ‘IX – Everyone, Everything, Everywhere, Ends’ Niklas Kvarforth eddigi zenei evolúciójának és tapasztalatának összessége. És bár senki nem várja, hogy a svéd lemezére iszunk és dalolunk, a „művészet” szó rögtön beugrik róla. Ez a remekmű az extrém metál szűk határain kívül is érdekelnie kell a zene szeretőit. Fülhallgatókat be, és hallgasd meg magad is!

Tagok
Niklas Kvarforth – ének
Peter Huss – gitár
Euge Valovirta – gitár
Christian Larsson – basszusgitár
Rainer Tuomikanto – dobok

http://www.shiningasylum.com/
https://www.facebook.com/shiningofficial

Kapcsolódó cikkek

Shining – Gyllene Portanas Bro (official premiere)

KMZ

A Shining kiadja ütős új videóját a „Vilja & Dröm” számához

KMZ

Devin Townsend Project, Periphery, Shining – Koncertbeszámoló

Melciah

Shining – „Framtidsutsikter” dalpremier

KMZ

Shining – „Besök Från I(ho)nom” dalpremier

KMZ

Shining – Kilencedik nagylemez bejelentése, weboldal újraindulása

KMZ

Hot News: Season of Mist signs Shining!

KMZ

Hot News: Film Maker To Accompany Sweden’s Shining On Upcoming Tour. New Video Teaser Released

KMZ

Hot News: Niklas Kvarforth’s Shining To Headline Razors Over Europe 2013 Tour. Black Metallers Crest of Darkness and Thrashers Sterbhaus To Support

KMZ

SHINING – 8 ½ – Feberdrömmar I Vaket Tillstånd

Menegroth

Hot News: Sweden’s Shining Debuts Track From Upcoming Album

KMZ

Hot News: Sweden’s Shining Announces Track Listing and Guest Performers on Upcoming Album

KMZ

Hot News: Sweden’s Shining Reveals Artwork For Upcoming Album

KMZ

Hot News: Dark Essence Records and Niklas Kvarforth’s Shining Get Together For Special Release

KMZ

Hot News: Shining Posts Teaser And Previews Artwork For Upcoming Split

KMZ

Hot News: Niklas Kvarforth’s Shining To Be Subject Of Documentary

KMZ

SHINING / MONUMENTUM – Split 7”

Dr. Feelgood

Hot News: Sweden’s Shining Heads For Croatia And Slovenia

KMZ

Hot News: Shining’s Niklas Kvarforth To Publish Book Of Lyrics

KMZ

Hot News: Shining – Reveals History Behind New Video Storyline

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek