Koncertek

Date Fellépő / Esemény neve City Venue Country
2017/08/18 Pennhurst, Lifehack, Planet Void, Lost Continent Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

A Budapesti illetőségű, zárt osztályról szabadult Pennhurst tagjai, újra kiszabadulhatnak! A 4 fal között felgyülemlett feszültség levezetésére, a Dürer kertet szemelték ki augusztus 18-i dátummal! A koncerten a Lifehack, Planet Void és a Lost Continent is fellép majd, megalapozva a kellő hangulatot!

Kapunyitás: 19:00

19:30 – Planet Void
20:30 – Lifehack
21:30 – Pennhurst
22:30 – Lost Continent

Jegyár: 1000Ft

Facebook events
2017/08/19 Halász-Rock Fesztivál Budapest – Halásztelek Németh Ferenc Sportcentrum HU
Address: Ősz utca 2..

Első alkalommal kerül megrendezésre a Halász-Rock Fesztivál. Tavasszal, a SkalaZoo Víz névre keresztelt turnén az ország több városában bulizhattak a rajongók az Akela és az Alcohol zenekarok koncertjére, augusztus 19-én pedig Halásztelken, egy ingyenes fesztivál keretein belül nézhetitek és hallgathatjátok meg a két bandát, és vendégeiket.
A két csapat koncertjét felvezeti majd a Horizont, a helyi Fisherman Winters, a budapesti Summertime, ők épp az első nagylemezükön dolgoznak és nemrégiben a Petőfi TV-ben is vendégeskedtek, a szintén budapesti Lazy Twins, a gödöllői Helo Zep! , akiknek a lemezét a júniusi HammerWorld Magazin extra CD mellékleteként is megtalálhattátok, és a Patriots Rock Band, akik már második éve rendszeres vendégei az Alcohol koncerteknek.
Este 7 óra után pedig jön az Alcohol és az Akela, és rendezvényre a belépés ingyenes! A fesztivál helyszíne a halásztelki Németh Ferenc Sportcentrum, az Ősz utca 2. szám alatt.

14:30 Horizont
15:00 Fisherman Winters
15:45 Summertime
16:30 Lazy Twins
17:15 Helo Zep!
18:15 Patriots Rock Band
19:15 Alcohol
20:30 Akela

Facebook events
2017/08/25 Wake, Backslider, Crippled Fox, MassReaction Budapest Robot HU
Address: Akácfa u. 49..

Augusztus végén újabb fajsúlyos bulit fog elhozni Nektek a Tukker Booking.
Nem két akármilyen banda lesz közös turnén: Kanadából a Wake, az Államokból pedig a Backslider fogja megtámadni a hallójárataidat.
Mindkét zenekar tavaly év elején hozta ki legutóbbi lemezét, és ennek apropóján fognak útra kelni.
A Wake tavaly már a 3. teljes hosszúságú anyaggal jelentkezett, amin extrémitás szempontjából magasabb fokozatra kapcsoltak. Modernebb hangzású grindcore muzsikájuk remekül teljesedik ki az által, hogy másabb stílusokból is hiba nélkül merítkeznek. A „Sowing the seeds of a Worthless Tomorrow” nem kevés helyen landolt a listák élén, nem is hiába, hiszen egyszerűen pusztít a lemez.
Élőben valószínűleg hengerlésre lehet számítani a részükről.
A Backslider rock and rollos powerviolence esszenciája remek alkotóeleme lesz ennek a turnénak azzal a hasonlósággal, hogy ők is keményen oda fognak csapni élőben. A nem kevés paraszt riffekkel operáló trió második nagylemeze szimplán csak „Motherfucker” néven került napvilágra, ami szerintem mindent el is árul a zenekarról.
Hazai részről az újból aktív Crippled Fox és egy újabb banda, a crustban érdekelt Mass Reaction fog remek bemelegítést adni az estének.

Start: 20.00
Zenekari támogatás: 1500 forint

Facebook events
2017/08/27 Korpse, Scordatura, Kill WIth Hate Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Mégis bejött egy újabb buli nyárra a Tukker Booking jóvoltából, ami a szinte már hagyományos Summer Blast Festnek lesz a következő eseménye. Az estére elég ütős felhozatal jött össze olyan zenekarokkal karöltve, mint a holland Korpse és a skót illetőségű Scordatura, akik először fognak fellépni nálunk. A 2013-ban alakult Korpse-t a Cliteater, Beheadedből ismert Marten van Kruijssen dobos alapította meg. Olyan zenekarokból csatlakoztak még mellé tagok, mint a Dr Doom, a Teethgrinder és a Visionary 666. Már a legelső kiadvány után felkerültek a slam/death metal térképre, miután a Morbid Generation Records gondoskodott a debüt anyag fizikai példányairól. A zenekar hamar kinőtte magát, ​amiben a tonnaszámra lévő koncertjeik ​sokat segítettek. A Devourment, Aborted, ​Putridity hatásait sem mellőző banda először fog játszani nálunk, hogy bemutassák a legutóbbi „Unethical”-ra keresztelt lemezük brutális slam slágereit.

A velük turnézó Scordatura közel 10 éve alakult, de az akkoriban még 15-16 éves srácoknak kellet jó pár év, hogy összerázódjanak, és az eredményére 2012-ig kellett várni, amikor is megjelent az első lemezük. Azóta az ő hátuk mögött is megannyi koncert sorakozik nem is akármilyen nevekkel. A zenekar legújabb anyaga márciusban jött ki, aminek kiadásáról a Gore House Productions ​gondoskodott. Hazai részről nem más, mint a Kill With Hate fogja adni a szupportot, akiknek szerencsére koncertekben gazdag lesz ez a nyár. Tőlük is egy riffekkel teli death metal aprításra számíthatunk. Az eseménynek a Dürer Kert fog otthont​ adni!

​Start: 20.00
Beugró: 1500 HUF (Jegyek csak a helyszínen!)

Facebook events
2017/09/12 Gatecreeper, Ratlord, Nadir Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Szeptember 12-én a Dürer Kert egy nagyon konkrét death metal bulinak fog otthont adni, ahol a közös turnén lévő Gatecreeper és a Ratlord fog sújtást mérni mindazokra, akik ellátogatnak a Tukker Booking és a No Regret közös eseményére. Mindkét banda a svéd láncfűrészes vonalat képviseli, amit a Grave és a Dismember indított el, de a Gatecreeper grooveosabb témáiban a Bolt Thrower és az Obituary hatását is fel lehet lelni.
Az arizonai zenekar tavaly megjelent ’Sonoran Depravation’ címre keresztelt anyaga telitalálat lett, amit már a Relapse adott ki és emelte őket egy olyan szintre, ahol már sokkal többen figyeltek fel rájuk. A Gatecreeper felkapottságát mi sem jelzi jobban, hogy Novemberben már a Cannibal Corpse-szal fognak nyomni egy laza USA turnét.
A Ratlord pedig az európai szcéna egyik reménysége. A németek neve egyre jobban terjed köztudatban és a koncertjeik láttán biztosak lehetünk benne, hogy fogunk még róluk hallani.
Hazai részről is lesz támogatás a Nadir személyében, akik doomos death metáljukkal fogják bemelegíteni az estét.

Start: 20.00
Beugró: 2000 / 2500 HUF
Elővételes jegyek Augusztus 9-től kaphatóak a Wave és a CD Pince üzleteiben.

Facebook events
2017/09/13 Richie Kotzen, The Konincks Budapest A38 Hajó HU
Address: Petőfi híd budai hídfő.

Salting Earth Euro Tour

Richie Kotzen
The Konincks

A Mr. Big és a The Winery Dogs gitárhőse, Richie Kotzen ősszel újra visszatér Budapestre, hogy bemutassa áprilisban megjelenő 21. szólóalbuma, a Salting Earth dalait.

▲ Jegyek ▲
május 15-ig: 5.900 Ft
május 16-től és a helyszínen: 6.500 Ft

További infók hamarosan!

Facebook events
2017/09/13 II. Rock Aid Fest Jánossomorja Vadász HU


Ősszel újra összefognak a rockerek, hogy Bertalan Vilike gyógykezelését támogassák. A tavalyi sikeres kezdeményezés után idén ismét Jánossormorján, a Vadászban kerül megrendezésre a rendezvény, de a tavalyitól eltérően idén már két napon, október 13-án és 14-én szól majd a rock a kisfiúért.
Idén a következő zenekarok csatlakoztak a kezdeményezéshez:

RÓZSASZÍN PITTBULL, DON GATTO, STEROID, ZERODAY, ÜSTÖKÖS ROCK BAND,IRONBIRD, DEALER BT., ALCOHOL, POWER, RED VISION, KERECSEN, CRAZY GRANAT, HATÁRZÁR, ROCK MACHINE DS

A belépő elővételben 3000 forintba kerül, a helyszínen ugyanezért 4000 forint kell majd fizetni, a napijegy pedig 2500 forint lesz.

Az elővételi lehetőségekről és a zenekarokról bővebb infó az eseményben.

Facebook events
2017/09/22 Yacøpsæ, Liberal Youth, Step On It, Sote Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Ha mond Neked valamit az a név, hogy Yacopsae, akkor azért, ha még sosem hallottál róluk, akkor pedig amiatt lesz muszáj Szeptember 22-én a Dürer felé venni az irányt, hiszen egy exkluzív budapesti koncert erejéig fog egészen Hamburgból iderepülni a zenekar. Az idén 27. életévét betöltő Yacopsae nem ma kezdte az ipart és nem kevés mai grindcore / punk / pw bandára volt nagy hatással. A kezdetektől fogja DIY alapokon működő zenekar munkássága példaértékű, és az idő elteltével nem, hogy vesztettek volna erejükből, de keményebbek, mint valaha. Több, mint valószínű, hogy egy best of műsort kaphatunk tőlük, ahol a legutóbbi “Gastezimmer” Ep számai is helyet fognak kapni. Ez egy egyszeri lehetőség lesz valószínűleg, hogy megnézd őket itthon.
Hazai részről jobb felhozatal nem is jöhetett volna létre az estére. A Liberal Youth mellett a Step On It és a Sote fog fogja bemelegíteni a bulit a németek előtt.

Augusztus 1-ig olcsóbban tudsz hozzájutni a jegyekhez a Wave üzletében! Utána már csak helyszíni áron tudod megvenni őket (+ a helyszínen).
Most komolyan, ezt a bulit igazi vétek lenne kihagyni.
Start: 20.00 Beugró: 2000 HUF / 3000 HUF

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/10/10 Der Weg Einer Freiheit, Inter Arma, Regarde Les Hommes Tomber Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

A Phoenix Music Hungary bemutatja:

Der Weg einer Freiheit (D)
INTER ARMA (USA)
REGARDE LES HOMMES TOMBER (F)
Kapunyitás: 19:00
Belépő: 3.500 Ft (limitált elővétel), 4.500 Ft (helyszíni)

Október tizedikén Budapestet is eléri a kurrens extrém zenei színtér egyik legkomolyabb turnéja! Nem csak visszatér Budapestre a Season Of Mist kötelékeibe tartozó, a Dissection- vagy a Sacramentum-féle riffközpontú, egyszerre dallamos és agresszív black metált játszó Der Weg Einer Freiheit, de két kiváló előzenekart is hoz magával. Egyikük a Relapse Records pionírja, az Allman Brothers-féle ikergitáros déli rockot progresszív hatásokkal és death metallal kombináló Inter Arma. A másik pedig a francia Regarde Les Hommes Tomber, akik az éjsötét sludge, a black és a poszt metál háromszögéből kiindulva alapozzák majd meg az este hangulatát kíméletlen szonikus terrorjukkal.

Az 1994-ben, Svédországban alakult Der Weg Einer Freiheit… kezdhetnénk akár így is a szöveget, hiszen a német trió zenéjét hallgatva alig tűnne fel valakinek a kis hiba. A 2009-ben alakult zenekar bevallottan a black metál második generációjának elsöprően agresszív, dallamos riffekben és blastbeatekben tobzódó és északian fagyos-melankolikus atmoszférával bíró világát idézi meg. Dissection, Dawn, Sacramentum, Dark Funeral – a sor a végtelenségig folytatható. Számos kortársuktól eltérően viszont a Der Weg Einter Freiheit több, mint egy tisztelgés a nagy elődök előtt; pont annyira formálják a maguk képére a hatásokat, hogy az több legyen szimpla múltidézésnél.

Jó helyről meríteni természetesen bármelyik zenekar tud, azonban kevesen képesek olyan magas technikai színvonalon kivitelezni az ötleteiket, amelyen a négy tag. Tobias Schuler dobost rendszeresen a műfaj legjobb zenészei között említik, akárcsak a gitárosból a második album óta énekessé is előlépett Nikita Kampradot. Ezek tudatában nem meglepő, hogy a tavalyelőtt megjelent harmadik lemezt, a Stellart már a metál egyik legnagyobb becsben tartott kiadója, a francia Season Of Mist adta ki. A Der Weg Einer Freiheit tavaly már bizonyította, hogy bármilyen körülmények közt képes megteremteni a rájuk jellemző, súlyos és sötét atmoszférát – és semmi okunk sincs azt hinni, hogy októberben kudarcot vallanak majd.

„Inter arma silent leges”, avagy a háborúban hallgatnak a múzsák. A magát a Cicerónak tulajdonított szállóige után elnevező zenekar a kurrens extrém zenei színtér egyik legkülönlegesebb együttese. Talán a bázisuknak számító város miatt: Amerika keleti partján mindig is erősebben jelen voltak az európai hatások, de Virginia ezen belül is egyfajta átjáró volt a déli tradíciók és a már említett tengerentúli kultúra között. Az Inter Arma esetében ez pedig azt eredményezte, hogy nem idegenkednek sem az ikergitáros déli rocktól vagy a David Gilmourt idéző elszállásoktól sem, de a zenekar rajongói is joggal feltételezhetik, hogy az öt tag sokat pörgette a Darkthrone, a Led Zeppelin vagy épp a Sleep lemezeit is. Vagy ahogy a Pitchfork kritikusa fogalmazott: „az Inter Arma egyszerre próbál meg a világ legsúlyosabb és legszebb zenekara lenni és nagyrészt sikerül is neki”.

Eddigi három lemezük – különösen a tavalyi Paradise Gallows – igazi monstrum, olyan kiérlelt és a különböző hatások ellenére is egységes és felvillanyozó hallgatnivaló, melyet a náluk sokkal régebb óta pályán lévő bandáktól várna az ember. Nem véletlen, hogy a legtöbben már most a Neurosishoz vagy a Swanshoz hasonlítják őket: hozzájuk hasonló kompromisszummentességgel állnak a zeneíráshoz, és mivel ismerik az erősségeiket, csúcsra is járatják azokat, különösen élőben. Egyszerre kifinomult és megfékezhetetlen, brutális mégis érzékeny, stílusokon átívelő művészet az övék – és biztosak vagyunk benne, hogy még mindig csak az út elején vannak.

Az este harmadik fellépője a nevét az azonos című francia film után elnevezett Regarde Les Hommes Tomber lesz. Esetükben elég lehetne annyi is, hogy nem kisebb kiadó szerződtette őket, mint a Les Acteurs de l’Ombre Productions, de továbbmegyünk: a Bölzer vagy a Neurosis rajongóinak bőven van miért odaérniük a kezdésükre. A poszt-black metál és a sludge határán egyensúlyozó banda olyan sötéten örvénylő hangorkánnal fogja bevenni az Ajtósi Dürer sort, ami mindenki számára validálja majd a turnén betöltött szerepüket.

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/10/26 Eluveitie, Amaranthe, The Charm, The Fury Budapest Barba Negra Music Club HU
Address: XI. kerület, Prielle Kornélia u.4..

❒ A Hammer Concerts bemutatja:

ELUVEITIE és AMARANTHE
MAXIMUM EVOCATION TOUR 2017
speciális vendég: THE CHARM THE FURY

❒ Magyarországon 2017-ben csak a Barba Negra színpadán: ELUVEITE és AMARANTHE!

❒ Október 26-án közös turnéjával érkezik Budapestre az Eluveitie és az Amaranthe. Előbbi Evocation II című új lemezét mutatja be, mely legelőször az idei német Summer Breeze fesztiválon debütál majd.

Az folk metalos svájci Eluveitie tavalyi fesztiválfellépése után idén ősszel tér vissza Magyarországra egy megszilárdult, megújult felállással.

Az Elize Ryd énekesnő vezette Amaranthe legutóbbi lemeze tavaly októberben Maximalism címmel az ultrasikeres 2014-es Massive Addictive lemez folytatásaként látott napivlágot. Ők szintén egy évvel később térnek vissza hozzánk, az Eluveitivel közös turnéjuk keretében.

Az októberi buli az egyetlen hazai fellépése lesz mindkét zenekarnak, ráadásul korábban így együtt még nem voltak láthatóak, így igazán különleges este várható.

A turné kiemelt vendége a szintén front csajos modern metal, post-hardcore vonalas holland The Charm The Fury!

❒ JEGYEK MÁJUS MÁSODIKÁTÓL!

LIMITÁLT EARLY BIRD JEGY: 4999 Ft ▲ ÖSSZESEN CSAK 200 DARAB, KIZÁRÓLAG A BARBA NEGRA ONLINE FELÜLETÉN!

5999 Ft ▲ 2017.10.25-ig
6999 Ft ▲ A koncert napján

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/11/14 Skálmöld, Omnium Gatherum, Satm1na Budapest Barba Negra Music Club HU
Address: XI. kerület, Prielle Kornélia u.4..

❒ A Hammer Concerts bemutatja:
SKÁLMÖLD és OMNIUM GATHERUM
közös turné
speciális vendég: STAM1NA

Az izlani viking / folk metal zenekar, a Skálmöld és a finn melodikus death brigád, az Omnium Gatherum közös turnéra indul az év végén. Előbbi tavaly megjelent, Vögguvísur Yggdrasils című, utóbbi Grey Heavens-re keresztelt lemezét mutatja be. A körút speciális vendége a szintén finn Stam1na. A budapesti állomás november 14-én lesz a Barba Negra Music Club-ban!

❒ JEGYEK:
2999 Ft ▲ 2017.06.01-ig – kizárólag a Barba Negra online felületén!
3999 Ft ▲ 2017.11.13-ig
4999 Ft ▲ A koncert napján

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events

Subscribe: RSS | iCal