Koncertek

Date Fellépő / Esemény neve City Venue Country
2017/09/22 Yacøpsæ, Liberal Youth, Step On It, Sote Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Ha mond Neked valamit az a név, hogy Yacopsae, akkor azért, ha még sosem hallottál róluk, akkor pedig amiatt lesz muszáj Szeptember 22-én a Dürer felé venni az irányt, hiszen egy exkluzív budapesti koncert erejéig fog egészen Hamburgból iderepülni a zenekar. Az idén 27. életévét betöltő Yacopsae nem ma kezdte az ipart és nem kevés mai grindcore / punk / pw bandára volt nagy hatással. A kezdetektől fogja DIY alapokon működő zenekar munkássága példaértékű, és az idő elteltével nem, hogy vesztettek volna erejükből, de keményebbek, mint valaha. Több, mint valószínű, hogy egy best of műsort kaphatunk tőlük, ahol a legutóbbi “Gastezimmer” Ep számai is helyet fognak kapni. Ez egy egyszeri lehetőség lesz valószínűleg, hogy megnézd őket itthon.
Hazai részről jobb felhozatal nem is jöhetett volna létre az estére. A Liberal Youth mellett a Step On It és a Sote fog fogja bemelegíteni a bulit a németek előtt.

Augusztus 1-ig olcsóbban tudsz hozzájutni a jegyekhez a Wave üzletében! Utána már csak helyszíni áron tudod megvenni őket (+ a helyszínen).
Most komolyan, ezt a bulit igazi vétek lenne kihagyni.
Start: 20.00 Beugró: 2000 HUF / 3000 HUF

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/10/10 Der Weg Einer Freiheit, Inter Arma, Regarde Les Hommes Tomber Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

A Phoenix Music Hungary bemutatja:

Der Weg einer Freiheit (D)
INTER ARMA (USA)
REGARDE LES HOMMES TOMBER (F)
Kapunyitás: 19:00
Belépő: 3.500 Ft (limitált elővétel), 4.500 Ft (helyszíni)

Október tizedikén Budapestet is eléri a kurrens extrém zenei színtér egyik legkomolyabb turnéja! Nem csak visszatér Budapestre a Season Of Mist kötelékeibe tartozó, a Dissection- vagy a Sacramentum-féle riffközpontú, egyszerre dallamos és agresszív black metált játszó Der Weg Einer Freiheit, de két kiváló előzenekart is hoz magával. Egyikük a Relapse Records pionírja, az Allman Brothers-féle ikergitáros déli rockot progresszív hatásokkal és death metallal kombináló Inter Arma. A másik pedig a francia Regarde Les Hommes Tomber, akik az éjsötét sludge, a black és a poszt metál háromszögéből kiindulva alapozzák majd meg az este hangulatát kíméletlen szonikus terrorjukkal.

Az 1994-ben, Svédországban alakult Der Weg Einer Freiheit… kezdhetnénk akár így is a szöveget, hiszen a német trió zenéjét hallgatva alig tűnne fel valakinek a kis hiba. A 2009-ben alakult zenekar bevallottan a black metál második generációjának elsöprően agresszív, dallamos riffekben és blastbeatekben tobzódó és északian fagyos-melankolikus atmoszférával bíró világát idézi meg. Dissection, Dawn, Sacramentum, Dark Funeral – a sor a végtelenségig folytatható. Számos kortársuktól eltérően viszont a Der Weg Einter Freiheit több, mint egy tisztelgés a nagy elődök előtt; pont annyira formálják a maguk képére a hatásokat, hogy az több legyen szimpla múltidézésnél.

Jó helyről meríteni természetesen bármelyik zenekar tud, azonban kevesen képesek olyan magas technikai színvonalon kivitelezni az ötleteiket, amelyen a négy tag. Tobias Schuler dobost rendszeresen a műfaj legjobb zenészei között említik, akárcsak a gitárosból a második album óta énekessé is előlépett Nikita Kampradot. Ezek tudatában nem meglepő, hogy a tavalyelőtt megjelent harmadik lemezt, a Stellart már a metál egyik legnagyobb becsben tartott kiadója, a francia Season Of Mist adta ki. A Der Weg Einer Freiheit tavaly már bizonyította, hogy bármilyen körülmények közt képes megteremteni a rájuk jellemző, súlyos és sötét atmoszférát – és semmi okunk sincs azt hinni, hogy októberben kudarcot vallanak majd.

„Inter arma silent leges”, avagy a háborúban hallgatnak a múzsák. A magát a Cicerónak tulajdonított szállóige után elnevező zenekar a kurrens extrém zenei színtér egyik legkülönlegesebb együttese. Talán a bázisuknak számító város miatt: Amerika keleti partján mindig is erősebben jelen voltak az európai hatások, de Virginia ezen belül is egyfajta átjáró volt a déli tradíciók és a már említett tengerentúli kultúra között. Az Inter Arma esetében ez pedig azt eredményezte, hogy nem idegenkednek sem az ikergitáros déli rocktól vagy a David Gilmourt idéző elszállásoktól sem, de a zenekar rajongói is joggal feltételezhetik, hogy az öt tag sokat pörgette a Darkthrone, a Led Zeppelin vagy épp a Sleep lemezeit is. Vagy ahogy a Pitchfork kritikusa fogalmazott: „az Inter Arma egyszerre próbál meg a világ legsúlyosabb és legszebb zenekara lenni és nagyrészt sikerül is neki”.

Eddigi három lemezük – különösen a tavalyi Paradise Gallows – igazi monstrum, olyan kiérlelt és a különböző hatások ellenére is egységes és felvillanyozó hallgatnivaló, melyet a náluk sokkal régebb óta pályán lévő bandáktól várna az ember. Nem véletlen, hogy a legtöbben már most a Neurosishoz vagy a Swanshoz hasonlítják őket: hozzájuk hasonló kompromisszummentességgel állnak a zeneíráshoz, és mivel ismerik az erősségeiket, csúcsra is járatják azokat, különösen élőben. Egyszerre kifinomult és megfékezhetetlen, brutális mégis érzékeny, stílusokon átívelő művészet az övék – és biztosak vagyunk benne, hogy még mindig csak az út elején vannak.

Az este harmadik fellépője a nevét az azonos című francia film után elnevezett Regarde Les Hommes Tomber lesz. Esetükben elég lehetne annyi is, hogy nem kisebb kiadó szerződtette őket, mint a Les Acteurs de l’Ombre Productions, de továbbmegyünk: a Bölzer vagy a Neurosis rajongóinak bőven van miért odaérniük a kezdésükre. A poszt-black metál és a sludge határán egyensúlyozó banda olyan sötéten örvénylő hangorkánnal fogja bevenni az Ajtósi Dürer sort, ami mindenki számára validálja majd a turnén betöltött szerepüket.

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/10/23 Blood Incantation, Spectral Voice Budapest Robot HU
Address: Akácfa u. 49..

Október 23-án két nem akármilyen zenekar fog ellátogatni hozzánk az Államokból.

A denveri death metal színtér két jeles képviselője, a Blood Incantation és a Spectral Voice fog egy iszonyat nagy tanítást lezavarni a Robot klubjában, amit egy jó időre emlegetni fog mindenki.

Napjaink két legmegkerülhetetlenebb death metál nevét tisztelhetjük bennük.

A Blood Incantation tavalyi ’Starspawn’ lemeze mindenütt nagyon jó kritikákat kapott. Technikás space death metáljukra tagadhatatlan hatással lehetett a Domination érás Morbid Angel, vagy a Death munkássága, viszont a Blood Incantation annyira egyedi hangzásvilágot kreált magának, hogy minden gond nélkül unikumnak nevezhetőek a stíluson belül.

Apokaliptikus hangulatra és megsemmisülésre, illetve az év death metal bulijára számíthattok.

A Spectral Voice majdnem, hogy hasonló tagsága nyomasztó death doomban utazik, és erre a turnéra tervezik megjelentetni legújabb anyagukat, ami szintén a Dark Descent égisze alatt fog kijönni.

Elképesztőek lesznek ők is élőben.

Hazai részről a Nadir és a Purulent Rites fog fellépni az este folyamán.

A start: 20.00

Beugró: 2000 / 2500 HUF

Elővételes jegyek Augusztus 9-től kaphatóak a Wave és a CD Pince üzleteiben.

Facebook events
2017/10/26 Eluveitie, Amaranthe, The Charm, The Fury Budapest Barba Negra Music Club HU
Address: XI. kerület, Prielle Kornélia u.4..

❒ A Hammer Concerts bemutatja:

ELUVEITIE és AMARANTHE
MAXIMUM EVOCATION TOUR 2017
speciális vendég: THE CHARM THE FURY

❒ Magyarországon 2017-ben csak a Barba Negra színpadán: ELUVEITE és AMARANTHE!

❒ Október 26-án közös turnéjával érkezik Budapestre az Eluveitie és az Amaranthe. Előbbi Evocation II című új lemezét mutatja be, mely legelőször az idei német Summer Breeze fesztiválon debütál majd.

Az folk metalos svájci Eluveitie tavalyi fesztiválfellépése után idén ősszel tér vissza Magyarországra egy megszilárdult, megújult felállással.

Az Elize Ryd énekesnő vezette Amaranthe legutóbbi lemeze tavaly októberben Maximalism címmel az ultrasikeres 2014-es Massive Addictive lemez folytatásaként látott napivlágot. Ők szintén egy évvel később térnek vissza hozzánk, az Eluveitivel közös turnéjuk keretében.

Az októberi buli az egyetlen hazai fellépése lesz mindkét zenekarnak, ráadásul korábban így együtt még nem voltak láthatóak, így igazán különleges este várható.

A turné kiemelt vendége a szintén front csajos modern metal, post-hardcore vonalas holland The Charm The Fury!

❒ JEGYEK MÁJUS MÁSODIKÁTÓL!

LIMITÁLT EARLY BIRD JEGY: 4999 Ft ▲ ÖSSZESEN CSAK 200 DARAB, KIZÁRÓLAG A BARBA NEGRA ONLINE FELÜLETÉN!

5999 Ft ▲ 2017.10.25-ig
6999 Ft ▲ A koncert napján

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/11/12 Ulcerate, Blaze of Perdition, Outre, Lepra Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Tavaly októberben új albummal jelentkezett az új-zélandi Ulcerate és ennek apropóján idén ősszel masszív turnézásba kezdenek a szimpatikus uriemberek. Budapesten novebmer 12-én a Dürer 041-es termében két remek lengyel bandával, a Blaze of Perdition-nel és az Outre-val lesz szerencsétek ismét megnézni ezt a nagyszerű zenekart. Természetesen hazai zenekar is lesz méghozzá az idén új albumukat életrekeltő Lepra.

Facebook events
2017/11/14 Skálmöld, Omnium Gatherum, Satm1na Budapest Barba Negra Music Club HU
Address: XI. kerület, Prielle Kornélia u.4..

❒ A Hammer Concerts bemutatja:
SKÁLMÖLD és OMNIUM GATHERUM
közös turné
speciális vendég: STAM1NA

Az izlani viking / folk metal zenekar, a Skálmöld és a finn melodikus death brigád, az Omnium Gatherum közös turnéra indul az év végén. Előbbi tavaly megjelent, Vögguvísur Yggdrasils című, utóbbi Grey Heavens-re keresztelt lemezét mutatja be. A körút speciális vendége a szintén finn Stam1na. A budapesti állomás november 14-én lesz a Barba Negra Music Club-ban!

❒ JEGYEK:
2999 Ft ▲ 2017.06.01-ig – kizárólag a Barba Negra online felületén!
3999 Ft ▲ 2017.11.13-ig
4999 Ft ▲ A koncert napján

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events

Subscribe: RSS | iCal