APOLOKIA – Kathaarian Vortex

Print Friendly, PDF & Email

2013. máj 19, 8:59 :

Kiadó: My Kingdom Music

Weboldal: www.apolokia.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Black Metal

Brief Sum: Maybe Apolokia is one of the few bands who still ignores the modern-wave Black Metal, and in the Kathaarian Vortex, you can hear this hard statement again. Brutal, cold guitar riffs, apocalyptic vocal…must listen to it.

 

Nálam az Apolokia régi időkre nyúlik vissza; ha jól emlékszem készítettek egy split-et a Nargaroth-al, ami igen bejött, azóta kedvenceim egyike. Hagyományos, tradicionális Blackre törekedtek mindig is, mindezt kellemesen dübörgő riffekkel és túlvilági hangulattal fűszerezve a kezdetek kezdetétől. A 2013-ban kiadott Kathaarian Vortex anyag ugyan kissé zajos lett, de még mindig Apolokia.
A formáció Olasz honban született meg a kilencvenes években. Von Blackfrost, illetve Lord Verminaard már ’97 óta nyomja együtt, ami kellemes fúziónak tűnik, akárhogy is nézzük. Véleményem szerint túlságosan nem kell bemutatni a bandát, így térjünk is a lényegi részre; miből is áll az új anyag.
Kissé zajos, közel két perces Intro után beköszön hozzánk a jól ismert apokalipszis, ám ezúttal valamiért nagyon recsegős lett a felvétel, mintha végig egy kávédaráló is a hangszereket erősítené. Ezen felülemelkedve, illetve akklimatizálódva a kezdeti hangzáshoz, nagyon profi anyagot raktak össze a srácok. Kilenc számot hörrentettek fel a korongra, mindegyik példásan brutális, elevenen felfaló egyveleget alkotva ez által. A gitártémák és dobok kifejezetten pontosak, ami a korábbi anyagaik némelyikén nem feltétlenül volt igaz, ám itt remekül megfigyelhető. A középtempót elfelejthetjük, végig brutális blast-beat-ek jellemzőek. A számok nagy részénél valamiért „elhalkulás” hallható; lehalkítják a szám végét. Ez egy-két tételnél még okés, ám szerintem itt halmozottan igaz, ami nem feltétlenül pozitív, mert valahogy nincs előttem, hogy élőben hogyan is festene egy-egy nóta. Ének terén némi „csiharosodást” hallhatunk, nem pedig a pokoli károgást, amit ismerünk már az olasz legényektől.  Nekem mondjuk így kissé apokaliptikusabb lett, ez az énekstílus mindig valahogy pozitívan befolyásolja a zene minőségét, persze ez egy erősen szubjektív vélemény, nyugodtan meg lehet cáfolni. Az viszont biztos, hogy érdemes meghallgatni, nagy spiritusz van a Kathaarian Vortex-ben. Csupán a recsegés miatt kap lepontozást.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Consolamentum
2. Post Kristus Daemonolatry
3. In Figuram Baphometis
4. Order of the Nine
5. Malignant Asphyxiation
6. Kathaarian Vortex
7. Signum Satani
8. Coil of Nihilism
9. Pure Imperial Darkness MMXII


Pontszám: 7.5

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Ezt a cikket eddig 496 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..