Lemezismertetők

WELICORUSS – Apeiron EP

Kiadó: CD-Maximum

Weboldal: www.welicoruss.com

Kiadás éve: 2009

Stílus: Symphonic Pagan Black Metal

Brief Sum: WelicoRuss’ first EP from 2009. The sound is better and more powerful than on their first album and they still prefer instrumental parts in their music. 

 

A WinterMoon Symphony lemezükkel kellemes meglepetést okozott ez az orosz szimfonikus pagan black brigád. Jelenleg az új albumukon dolgoznak, de addig is egy 2009-ben kiadott EP-t veszek górcső alá.

Legfőbb jellegzetességeiket megtartva, részben változtattak zenéjük összetételén.

A kezdőszám egy lendületes szimfonikus metál téma és rögtön feltűnik, hogy az előző lemezen előforduló folkos elemek ezúttal teljesen eltűntek és inkább a szimfonikus megoldásokat helyezték előtérbe.

A hangzás sokkal erőteljesebb és jobb, mint legutóbb, ezzel együtt a szólisztikus gitártémák háttérbe szorultak viszont a riffek sokkal hangsúlyosabbak lettek. Aki kedveli a sok gitárszólót, annak sem kell csalatkoznia, ugyanis a következő két szám már teljesen instrumentális, úgyhogy a gitárszólók szerelmesei is elégedettek lehetnek. A WelicoRuss ’slágere’ a WinterMoon Symphony-n szereplő Slava Russia két formában is szerepel itt. Van egy újra felvett verzió, ám nagy változtatás nem történt a szerzeménnyel, a refrénben felbukkan egy női énekhang pluszban és a károgós ének lejjebb lett keverve, ami határozottan jót tett az összképnek; a legfőbb újdonság azonban az új hangzás, amitől sokkal hangsúlyosabban szólnak a gitárok.

Készítettek egy szimfonikus verziót is, ami elég jól sikerült hangulatos darab lett. Szerepel itt még  a szintén előző lemezes Slavonic Power indusztrál metál átdolgozása is, amit Elias dobos követett el (Elias-nak idén megjelent egy igényes, egyéni ízeket hordozó instrumentális metál lemeze is, akit érdekel az a honlapjukról ingyenesen letöltheti).

A borítón nem jegyzik, de az én promo anyagomon van még egy nyolcadik szám is, egy feldolgozás, az orosz zeneszerző, Prokofjev Rómeó és Júlia című balettjéből a Dance of the Knights egy metálosított verziója, ami jól illeszkedik a többi szerzeményhez.

Nem vagyok oda túlságosan az EP kiadványokért, kevés az új szerzemény, az ilyen-olyan remixek nem hoznak lázba és azt sem kedvelem, ha egy szám többször szerepel a hanghordozón. Ettől függetlenül ez egy korrekt kis anyag lett, gyakran hallgatom, és úgy érzem, hogy érdemes várni a hamarosan megjelenő új nagylemezt.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Apeiron
2. To Far Worlds
3. Blud Flower
4. Slava Rusi
5. Slava Rusi ((feat. Silenzium)
6. Slavianskaia Sila (Elias Remix)
7. Flower Of Universe

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek