Premier

Der Weg Einer Freiheit – Skepsis Part I (official premiere)

A DER WEG EINER FREIHEIT a következőket nyilatkozta: „Örömmel mutatjuk be teljes „Skepsis” című eposzunk első felét, mely a múlt hónapban bemutatott „Skepsis Part II” által körvonalazott képet bővíti tovább. Nem tűnt jó ötletnek „Finisterre” című teljes albumunkat instrumentális dallal bemutatni, de most végre ez is sorra kerül. A hangszeres művek mindig is nagy szerepet kaptak albumainkon, ez alól pedig a mostani dal sem kivétel. A „Skepsis Part I” egy összetettebb és progresszívabb hangszerelésű mű az egyenesebb és agresszívabb második részhez képest. Bár különálló számokról beszélünk, számunkra mégis összetartoznak, és együtt egy epikus művet alkotnak. Remélhetőleg nektek is legalább annyira fog tetszeni, mint nekünk.

A DER WEG EINER FREIHEIT velejét alkotó zenei kirakós még komplexebbé vált, és egyben még jobban körvonalazódott a banda negyedik, „Finisterre” címet viselő albumán. Az eredeti darabok még mindig előttünk vannak: az ENDSTILLE egyenességére hajazó agresszív német stílus, és egy csipet az IMPERIUM DEKADENZ által megtestesített búskomor melankóliából. A DEAFHEAVEN és a WOLVES IN THE THRONE ROOM kavargó pszichedelikus pillanatai is helyükre találnak – csakúgy, mint a MARDUK és DARK FUNERAL által vezetett svéd black metál nagyszabású dallamai.

Azonban míg a DER WEG EINER FREIHEIT egyértelműen a korábbi, elismert „Stellar” album nyomdokait követi, a srácok mégis megtalálták a módját, hogy a kirakós fenti darabkái még simábban illeszkedjenek. A „Finisterre” koherens képpé áll össze, mely a csapat egyedi zenei megközelítését képviseli. Ez az album jelzi azt a pontot, ahol a DER WEG EINER FREIHEIT a különböző ihletforrásait teljes mértékben egy, a saját kifejezésüket adó művé képes összegyúrni anélkül, hogy próbálnák eltakarni gyökereiket. Ezt az elismerésre méltó érettséget több lépcsőn keresztül érték el.

A 2009-ben Nikita Kamprad gitáros és Tobias Jaschinsky énekes által alapított DER WEG EINER FREIHEIT hamar feltűnést szerzett magának saját kiadású, „Der Weg einer Freiheit” című 2009-es debütjével, melynek gyorsan el is fogyott minden példánya, hogy aztán új dobszólamokkal jelenjen meg még ugyanabban az évben. A 2011-es „Agonie” EP-t és a 2012-es „Unstille” lemezt már nemzetközi elismerés kísérte. Az album kiadását követően Tobias távozott a bandából, az énekes megüresedett szerepét pedig a fő dalszerző Nikita vette át.

A frontember először a harmadik, „Stellar” című 2015-ös albumon hallatta hangját, melynek köszönhetően a DER WEG EINER FREIHEIT új lendületet véve erősítette meg európai közönségbázisát. Miután olyan bandák mellett léptek fel, mint a WOLVES IN THE THRONE ROOM, NEAERA, THE BLACK DAHLIA MURDER, AMENRA, CRIPPLED BLACK PHOENIX, és a DOWNFALL OF GAIA, valamint olyan színvonalas fesztiválokon kaptak helyet, mint a Graspop, Hellfest, Resurrection, Roadburn, Summer Breeze és a Wacken, a csapat dalszerzési képességei borotvaélessé lettek.

A „Finisterre” egyértelműen a csúcsot jelenti (egyelőre) a DER WEG EINER FREIHEIT által megtett menetben. A német csillag végre teljes feketeségben ragyog.

Jelenlegi felállás

Nikita Kamprad: gitár, ének
Tobias Schuler: dobok
Sascha Rissling: gitár
Nico Ziska: basszus

Stúdiófelállás

Nikita Kamprad: gitár, basszus, ének
Tobias Schuler: dobok

Felvételek: Ghost City Recordings, Nikita Kamprad
Keverés: Ghost City Recordings, Nikita Kamprad
Mastering: Original Mastering, Philipp Welsing

Borító: Max Löffler

Track-list

1. Aufbruch (9:49)
2. Ein letzter Tanz (13:49)
3. Skepsis Part I (5:05)
4. Skepsis Part II (5:36)
5. Finisterre (11:13)

www.facebook.com/derwegeinerfreiheit
http://smarturl.it/DWEFinisterre
www.facebook.com/seasonofmistofficial

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Imperium, Der Weg Einer Freiheit, Green Death, Fear Factory, Universal Mind Project, Abnormality, NilExistence, Whispered, Scorpion Child

KMZ

Koncertajánló: Der Weg Einer Freiheit, The Great Old Ones, Harakiri For The Sky

KMZ

DER WEG EINER FREIHEIT – Stellar

Golysz

Der Weg einer Freiheit – Requiem dalpremier

KMZ

Der Weg Einer Freiheit a Season of Mistnél

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek