Afterlife

AdryA, BlackLore, Pink Dragon – igazi partyhangulat

2022. szeptember 3. @ Budapest, RIFF

AdryA zenekar

Mivel ez idáig még egyetlen riffet sem szaggattunk el Budapest azonos nevű klubjának falai között, kíváncsian vártuk a szeptember 3-ai este alakulását.

Utolsó fellépőkként alkalmunk nyílt megfülelni a dinamikus rock színeiben utazó Pink Dragon-t, valamint az esemény megszervezéséért felelős, az Iron Maiden-ízű heavy metal témákat női énekkel ötvöző Blacklore zenekar hangversenyét. Mindkét csapat kiváló hangulatú koncertet adott, melyet a közönség vastapssal üdvözölt, a bandatagok személyében pedig rendkívül barátságos arcokat ismerhettünk meg.

Eleinte némi aggodalommal töltött el bennünket, hogy a több zenekaros koncertek egyik „mellékhatásaként” jelentkező időbeli csúszás miatt le kell majd faragnunk néhány nótát a setlistből, ugyanis a szórakozóhely éjfélkor már bezárja kapuit. Végül a felesleges feszkót hasznos energiává transzformálva inkább arra fókuszáltunk, hogy a soron következő performanszból a maximumot hozzuk ki. A 2×4 négyzetméter alapterületű színpad láttán előre borítékolható volt, hogy egy magunkfajta, egy helyben megállni képtelen társaság számára a pódium határain kívül eső területeket is kénytelenek leszünk igénybe venni az egészséges mozgástér biztosítása végett.

Cirka 22:45 körül megkezdődtek csapatunk technikai beállásának kihívásokban hiányt nem szenvedő momentumai. Mikor végre valahára sikerült minden hangszert – beleértve a háttértracket és az éneket is – a közönség számára értelmezhető módon megszólaltatni, eljött a pillanat, hogy felcsendüljenek egy eredetileg 80-as évekbeli sláger, a „Smalltown Boy” hard rockosított változatának első akkordjai. A bemelegítő fázis fordulatszámát egy még pörgősebb feldolgozással, a Europe „Always the Pretenders” című dalával fokoztuk, amely alaposan felturbózta a hangulatot a saját számokból álló blokk előtt. Hatalmas örömünkre az AdryA-nótákat – köztük az eddig publikálatlan darabokat is – töretlen lelkesedéssel fogadta a közönség. Különösen izgatottan vártuk, hogyan szólal meg a mindössze néhány hete napvilágot látott „Paradox Attraction” című számunk, melyet eddig csak próbatermi körülmények között volt alkalmunk eljátszani. A műsort két ismert és ütős 80-as évekbeli pop-dal zenei fémköntösbe bújtatott változatával zártuk, melyhez a hallgatóság erőteljes csordavokállal asszisztált.

Mivel épp, hogy sikerült a záróra 60. percében a teljes setlist végére érnünk, a tagok rövid bemutatását követően azonnal nyugovóra is küldtük a hangszereket. A helyszíni bandázás ill. afterpartyzás szintén az éjféli „takarodó” miatt hiúsult meg.

Összességében az eleinte látszólag erőfölényben lévő technika ördögének sikeres elűzését követően, valamint a lelkes és energikus publikum és a zenekar közötti energiacirkulációnak köszönhetően igazi partyhangulat kerekedett szeptember 3-a este a Riff klub koncerttermében.

Setlist:

1. Smalltown Boy (feldolgozás) 
2. Always The Pretenders (feldolgozás)
3. So Rare
4. When We Were One
5. Paradox Attraction
6. The Puzzle
7. The Key
8. Home
9. Wild Fire
10. Insomnia 
11. In The Heat Of The Night (feldolgozás)
12. Enjoy The Silence (feldolgozás)

Facebook: https://www.facebook.com/adryamusic
Youtube: https://www.youtube.com/adryaofficial
Instagram @adryaofficial


BlackLore zenekar

Miskolci székhelyű zenekar révén egy jó adag autózással indult a szeptember 3-án tartott Riff buli. Sajnos, mivel váratlanul basszus cucc hiány lépett fel és mivel a többi zenekar nem tudod sajnos kisegíteni minket, gyors megoldás kellett, amelyet Pilis-en találtunk meg, egy jó ismerősünknek köszönhetően (Köszi Laci 😊). Basszus kombó a kocsiban, irány a Riff Klub. Egy kis bolyongás után miután sikerült parkoló helyet találni jó messze, gyorsan bepakoltunk és elfoglaltuk a Backstage-t. Mindenki nagyon segítőkész volt és időben el tudtuk kezdeni a fejrázást. Pink Dragon kezdte a sort, akik kellőképpen odatették magukat és szuper bulival nyitották az estét. A beállásuk alatt sikerült annyit összepiszmognom a backstage-ben, hogy mire feleszméltem már el is kezdték veretni a srácok. Mivel maga a backstage közvetlenül a színpad mögött van, így esélytelen volt onnan kijönni, anélkül, hogy megzavarnám a zenekart. Szóval premier plánból néztem végig a Pink Dragon koncertjét, hátulról… :D.

Ezután mi következtünk és egy kicsit hosszabb beállás után (ismeretlen technikai probléma) tudtunk is kezdeni. Az előző Pink Dragon már eléggé befűtötte a népeket, szóval nekünk már csak tartani kellett a jókedvet. Habár közben is felléptek még váratlan technikai problémák, összességében zúzósra sikeredett a buli. Sajnos a zenekarnak a jelenlegi felállással ez volt az utolsó közös megmozdulás, mivel 3 tagunktól is búcsút kellett vennünk (Zsani – Énekes, Ádám – Gitáros, Ricsi – Basszer). Ezzel a koncerttel lezártunk egy időszakot és elindítottunk egy másikat.

Az utánunk következő AdryA zenekar lett az est fénypontja a maga különleges hangzásvilágával. Habár sajnos őket is beárnyékolta a beállás alatt felmerülő technikai problémák hada, végül minden a helyére került. Még szerencse, hogy vittük a kis basszus kombót így ki tudtuk segíteni az AdryA-t, mert az égiek egyszerűen nem akarták vonalból hallani a basszusbaltát. Miután felköszöntöttük a szülinapos Adri-t, végig buliztuk az összes dalukat, úgyhogy, hullafáradtan indultunk hazafelé a „Megyébe” egy kis pilisi kitérővel persze (valakinek haza is kellet juttatnia azt a kombót xD).

Összességében nagyon jól éreztük magunkat és reméljük megmarad a jó kapcsolat a zenekarok között, hogy a közeljövőben még több, ehhez hasonló bulit tudjunk szervezni.

Setlist: 

1. Blood in the Sea
2. Birth of a Pirate
3. Iloveyouse with abuse
4. Friend I've never had
5. Spirit Healer
6. That's how it will be

Pink Dragon zenekar

A Riff Club-os bulira a Blacklore zenakar hívott meg minket, ezúton is köszönjük nekik a szervezést. A koncert előtt sajnos nem igazán tudtunk próbálni, mivel szép sorra lebetegedtünk, Lacit, Adrit, majd Krisztiánt is ledöntötte a lábáról a covid, egyedül Zsolti, a basszerosunk úszta meg a dolgot, így jó pár hetet ki kellett hagynunk, ami a közös zenélést illeti. Talán emiatt is vártuk már szokásosnál is jobban, hogy újra színpadon lehessünk, és végre együtt zúzzunk.

A helyszín elhelyezkedése miatt sejtettük, hogy nem lesz könnyű a parkolás és a becuccolás, így már jóval korábban megérkeztünk. A kezdeti félelmünk sajnos beigazolódott, mondjuk úgy, izgalmas volt a dobcuccal és minden egyéb felszerelésünkkel oda-vissza fél órát gyalogolni, de többen is lelkesen segítettek nekünk a mutatványban, ami nagyon jól esett. Az biztos, hogy a kezdésre megfelelő kondiba kerültünk 😊 Az esti mókát mi nyitottuk, így a gyors színpadra pakolást és a beállást követően már bele is csaptunk a lecsóba. Felcsendült az intrónk, majd az Együtt az árral, amit az igazán tempós és hangsúlyos refrénnel megspékelt Sold My Soul követett. Eközben a színpadról figyelve láttuk, hogy egyre többen szivárognak be a fülledt klub helyiségbe, ami még inkább pörgette bennünk az adrenalint, jó volt látni egyaránt az új és a már ismerős arcokat is. A műsor második felénél, amikor Laci rákezdett a legfrissebb dalunk, a Red Gloves riffjére, a kezek már a magasban voltak és a dobbal együtt adták a ritmust. Adri annyira élvezte a bulit, hogy néhány dalnál le is ment a színpadról, hogy a közönséggel együtt énekeljen. Egy még stúdióban nem rögzített dallal, az Ébrenléttel fejeztük be a műsort, nagyon jól esett, hogy az összegyűlt embersereg a koncert végéig kitartott és hatalmas tapsviharral búcsúztattak minket. A színpadról történő lecuccolást követően a fantasy-metál műfajban tevékenykedő Blacklore-nak adtuk át a helyet, akik tovább fokozták a hangulatot. Minden elismerésünk a színpadi megjelenésükhöz is, ugyanis igen komoly kosztümökben állták a sarat a nagy melegben. Az estét az Adrya zárta egy a már tőlük megszokott igazán pörgős és fergeteges bulival. Összességében mi nagyon élveztük az estét, hamar eltelt a színpadon töltött idő, örülünk, hogy ilyen nagyszerű közönség előtt játszottunk, köszönjük a biztatásukat, a lelkesedésüket. Köszönjük a Riff Clubnak a helyet és a közreműködést, illetve a két másik bandának a közös koncertet.

A közeljövőben sem tétlenkedünk, legközelebb szeptember 16-án lépünk fel a budapesti Analog Music Hallban, illetve szeptember 22-én hallhattok egy izgalmas interjút velünk a Sztráda Rádió vendégeiként.

Setlist:

1. Együtt az árral
2. Sold my soul
3. Bennem izzik
4. Hol a tŰz
5. Egymásba zuhanva
6. Red gloves
7. Rock the vibe
8. Leviathan
9. Ébrenlét

0903Adrya

Kapcsolódó cikkek

BlackLore – az ilyen koncertekért élünk

KMZ

Pink Dragon klippremier – Hol a tűz

KMZ

AdryA – új videóklip: Insomnia

KMZ

AdryA – So Rare – új videóklip

KMZ

AdryA – „When We Were One” (Official video)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek