Afterlife

Breath of the Dying / Noize Blade / The Fallen / Rettegés – minden elvárásunkat felülmúlta a buli

2022. március 26. @ Budapest, S8 Underground Club

Breath of the Dying zenekar

Nagyon vártuk az estét, mert eddig csak a próbateremben zenéltünk egymásnak, meg néha a haveroknak, akik lejöttek és egyébként is hiányzott a koncertezés. Korai beállást kértünk, hogy biztosan minden működjön és Norbi nagyon segítőkészen belőtte a hangzásunkat. Kértünk 1-2 italt aztán nyíltak is a kapuk. Már a Blood Infect alatt szépen gyűlt a tömeg és tudva, hogy másodikak vagyunk egyre feszültebbek voltunk, de valamennyire elterelte a figyelmünket a családtagok/barátok/ismerősök érkezése. Aztán belecsaptunk a lecsóba. Mint utólag kiderült teltházas buli volt, amit nagy örömmel konstatáltunk. Felcuccoltunk, egy gyors beállás, aztán good luck, have fun. Remeknek éreztük az első számokat, és egyből eltűnt a feszkó, vagy csak leért a pia, de bárhogy is: csak úgy repült az idő odafent, és bár elcsúsztunk néha, azonnal visszarázódtunk és éreztük a sok próba gyümölcsét. Ahogy véget ért a műsor, egyöntetűen mondtuk egymásnak a backstageben, hogy minden elvárásunkat felülmúlta a buli és nem tudtunk volna jobb első koncertet elképzelni! Ami ezután jött az kicsit homályos, de emlékszünk, hogy a többi banda is jól odabaszott. A napot egy reggelig tartó afterozással ünnepeltük meg. Köszönjük a lehetőséget!

SETLIST:

Witness of the Fall
Crimson Crown
Blood Will Boil
From the Hour of Death
Bloodline (Slayer)
Forces Unstoppable
Slave to the Wretched Massacre
Discharged

Krys (NOIZE BLADE zenekar)

Végre ismét élőben. Sajnos eddig a covid intézkedések miatt nehézkes volt színpadra jutni, az S8-ban pedig kb. fél évre előre kell már lekötni a koncerteket, annyira tele a naptár. Ez már az ötödik bulink, de novemberben játszottunk a fővárosban utoljára, így épp ideje volt már. Menet közben elérhetővé vált március 17-étől a Noizium című első lemezünk és tulajdonképpen ez egyfajta lemezbemutató volt egyben.

Album YouTube link: https://youtu.be/NXtPSO6N8jY

Album letölthető változa: https://bit.ly/3tJoMcW

Facebook oldal: https://www.facebook.com/noizeblade

A vendégzenekarokat is magunk választottuk erre az eseményre, főként barátokat, így a másik „fő” banda The Fallent, a bemutatkozó Breath of the Dyingot és a 23 éve létező Rettegést, majd ötödiknek a Blood Infect csatlakozott hozzánk. Szerencsére a korlátozások megszüntetése az embereket is arra sarkallta, hogy kimozduljanak végre otthonról és élő zenét hallgassanak, így este 20:00 órára kiírhatta a hely a teltházat. Igaz ehhez hozzájárult a kisteremben megtartott másik esemény is.

A bandák pontosan, időben kezdtek és zártak, ebben nagy segítséget jelentettek az előzetes beállások és Kiss Norbi alázatos munkája. Bármit kértünk tőle, teljesítette. A hangzás is rendben volt a visszajelzések alapján és mondhatom, hogy jól éreztük magunkat a színpadon. Ugyan lemezbemutatónak szántuk ezt a koncertet, de nem csak sorban végig futottuk a dalokat, kicsit variáltunk a sorrenden – mint mindig – és még egy vadonat új dal is belefért, ami majd valószínűleg a kettes lemezen lesz hallható, a Warmonger. Szokásosan izzasztós volt a hangulat köszönhetően a lelkes közönségnek és örömmel láttuk, hallottuk, hogy van ránk érdeklődés. Jó néhány régi ismerőst is sikerült lecsalni és jó volt újra találkozni, beszélgetni velük, de úgy pörögtek az események, hogy erre szinte alig jutott megfelelően idő. A végére kicsit talán a nép is megfáradt és sajnos a Rettegés kezdését már kevesebben figyelhették, a jó időnek köszönhetően fent a dohánygyárban volt a brigád fele, de azt gondolom, hogy eredményes volt ez a buli.

Természetesen nem is maradunk el soká és a nyáron a Nyugat – magyarországi barátaink, a Morte Silmoris kezdeményezésére létrejött SDN – azaz Summer Destruction Night underground fesztivál első budapesti rendezésébe is bevontak minket és élünk is a lehetőséggel. Igaz még csak mostanában jelent meg a Noizium, de mi már javában dolgozunk az új anyagon és amint lesz olyan dal, ami elkészül, be is mutatjuk majd akár már az SDN-en.

SETLIST:

State of war
Sick reign
Dark Days
Final destination
Theater of lies
Armies of death
Warmonger (live debut)
Schizophrenic violence
Nightmare from the sky

Tatár-Kis Balázs (RETTEGÉS zenekar)

Az este folyamán 5 zenekar zúzott az S8 Klub Black termében. Köszönjük az estét a Breath of the Dying, Blood Infect, Noize Blade és a The Fallen zenekaroknak. Nagyszerű hangulat, telt ház, remek bandák. A Rettegés volt az utolsó a fellépők közül és szerencsére az este végén is szép számú érdeklődő előtt kezdhettünk bele a zenés-táncos mulatságba. Az első bemutatkozó koncertünk több akadályba is ütközött, viszont a fogadtatás fantasztikus és számomra teljesen váratlan volt. Katartikus élményben volt részünk, pedig le is rövidült a program, sőt az egyik dalt félbe is kellett hagynunk, de a visszajelzések egyértelműen mutatták, hogy jó úton járunk. Ennek tudatában bizakodva vártuk a 2. koncertet, de a végeredmény mindannyiunkat meglepett. A februári koncerten kimaradó Első vér című dallal kezdtünk, ami kellően dinamikus és bólogatós ritmusával azonnal felkeltette a jelen lévők érdeklődését, majd jött az egyik kedvencünk a Minden elveszik, amitől már egyre többen mozgolódni kezdtek. Folytatásban következtek az 5. Angyal és a Lassú elmúlás című dalaink, aminek végén egyből belecsaptunk a Slayer-Dead Skin Mask feldolgozásba. Ekkor már a színpad előtt is komoly mozgás alakult ki, a dalszöveget többen is énekelték. Ezután robbantottuk a kedvencemet, jött a démoni megszállásról szóló Széttéphetetlen láncok. Ezzel oldottuk fel a kedves közönség maradék gátlásait, többen pogózni kezdtek és a tombolás csak fokozódott. Emeltünk is a tempón és a legpörgősebb dalunkkal, a Vagyon,Csalás, Ármány cíművel húztuk tovább a talp alá valót. Számomra egy keményebb vonalas zenekar koncertje mindig a pogóról és a tombolásról szól, ezért külön mámorító érzés volt, hogy az előadásunk ilyen fogadtatásra talált. A koncert lezárásaként tartogatott nagy finálénk a Mi van? című dallal indult, ezt a zeneileg bonyolultabb és barátságosnak nem nevezhető szövegű nótát úgy hiszem sokan megszerették, mi pedig pihenés helyett azonnal folytattuk is 2 Slayer feldolgozással, amit a közönség is nagy örömmel fogadott. A hátsóbb sorokból többen is előre jöttek egy kis testmozgás és éneklés kedvéért mikor belekezdtünk a Seasons in the Abyss dalba, majd az utolsónak szánt Raining Blood tombolása után a nagyérdemű határozottan tudtunkra adta, hogy akarnak még. A koncert végül a Minden elveszik dalunk ismétlésével zárult, a fantasztikus közönség felejthetetlenné tette ezt az estét, köszönünk mindent és találkozunk legközelebb május 6-án szintén az S8ban!

SETLIST:

1.Első vér
2. Minden elveszik
3. 5. Angyal
4. Lassú elmúlás
5. Slayer-Dead Skin Mask
6. Igazságra várok
7. Széttéphetetlen láncok
8. Vagyon,Csalás,Ármány
9. Mi van?
10. Slayer-Seasons in the Abyss
11. Raining Blood
+1 Minden elveszik

The Fallen zenekar

A decemberi koncert után kiemelt prioritás volt az új tagunk felzárkóztatása, valamint a meglévő számok esetleges kisebb módosítása. Sajnos a Covid minket se került el, így a betegségek is nehezítették ezt az időszakot.

Elérkezett a szombat délután és mindenki korán megérkezett az S8-hoz, hogy még idő előtt be tudjuk lőni a hangzást és jusson egy kis idő a mókára is. Sajnos elég későn realizáltuk, hogy szombat munkanap volt, így a parkolási díjak érvényben voltak. Még szerencse, hogy csak 3 kocsival rendelkezik a banda. De ez semmit nem vett el kedvünkből, mivel már nagyon vártuk, hogy újra közönség előtt játszhassunk és megmutassuk hova fejlődtünk. Aki játszott már feltörekvő bandában, az valószínűleg lépett fel az S8-ban. A hely egyaránt kiváló lehetőséget nyújt a koncertek szervezésére a kis közönséggel rendelkező zenekaroknak, illetve a már haladó, közepes méretűvel rendelkezőknek is. Zenekarunkból többen is léptek már fel itt, így tudtuk, hogy mire számítsunk hangzás terén, de rendkívül kellemesen csalódtunk mind.

A beállás kb. 10 perc alatt megvolt a 4 hangszer és ének tekintetében, melynél a monitorok hangzását is belőttük. Dobosunk kiemelt örömmel fogadta, hogy nem csak a pergő és lábdob került kihangosításra, hanem minden része a dobnak. Ezek mellett a monitorok külön beállítása sem jelentett különösebb problémát a hangosítónak.

Aznap 5 zenekar lépett fel azon a színpadon, melyből mi a negyedikek voltunk. Örömmel tapasztaltuk, hogy nem csak a zenészek vágynak arra, hogy színpadon előadhassák műveiket, hanem a hallgatóság is ki volt/van már éhezve a koncertek atmoszférájára, hangulatára, és ennek megfelelően többen voltak, akik az elejétől a végéig ott voltak. Ennek az lett az eredménye, hogy mire mi következtünk, olyan tömeggel találtuk szembe magunkat, mely előtt még nem játszottunk és ez rendkívül inspiráló volt számunkra.

A színpad mérete számunkra nem jelentett problémát, ha úgy éreztük, hogy már kicsit nem férünk el, akkor énekesünk, Dóri, leugrott a küzdőtérbe és a közönséggel együtt bulizott, énekelt. Persze amikor jött a pogó, akkor feljött a színpadra, nagyon jó érzés volt amikor hallottuk, hogy a közönség a lemez címadó dalának a véget együtt dúdolta.

Hála a kiemelt szakértelemmel rendelkező hangosítónak, a hely felszereltségének, a szervezésnek és a közönségnek, a zenekar egyik legjobb hangzású és hangulatú koncertjét élhettük meg az S8-ban, melyet a visszajelzések szerint nem csak mi élveztünk ennyire, hanem a közönség is, és mint tudjuk, végső soron ez a célja minden zenekarnak.

SETLIST:

1. Mivé Lettem
2. Álmomban
3. Báb
4. Vámpír
5. Ikrek
6. Átkozott
7. Álarcot Le!
8. Sátántangó
9. Kifacsarva
10. Nem vagy Egyedül

Kapcsolódó cikkek

Rettegés, Préda, MegaHertz – szülinapozás thrash módra

KMZ

Groza, Breath of the Dying – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

Solidity 10. – Születésnap: Atomic, MegaHertz, Rettegés – hangulatos buli volt, nagyon jól éreztük magunkat

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek