Afterlife

Cadaveres, Devoid, Beerzebub – csodás közönség

2023. január 14. @ Budapest, Dürer Kert

Stagediving Fesztivál

Devoid zenekar

A Devoiddal első alkalommal vehettünk részt a Stagediving fesztiválon, amit már nagyon vártunk, ugyanis ez volt az idei első bulink. A bulinak a Dürer Kert adott otthont és kiváló zenekarok társaságában léphettünk fel.

A Dürer Kert helyszínére viszonylag korán érkeztünk két személygépjárművel, ugyanis a buszunk sajnos még mindig nincs a toppon. A beállások után nem sokkal, első fellépőként a mi feladatunk volt bemelegíteni a színpadot. Szerintem ez maximálisan sikerült, nagyon élveztük a koncertet. A legutóbbi kiadványunk (Parallel Realities) tételei is jól működtek élőben, ezért nagyon elégedettek vagyunk. Természetesen nem maradt el a melldöngetés, törölköződobálás és a Szilárd belekotnyeleskedése a gitáros szekció játékába. Piramidális érzés, amikor ilyen tényezők mellett is tud koncentrálni az ember a játékra. 😀

Itt szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni a hangosítóknak, szervezőknek és mindenkinek a munkáját, aki hozzájárult ennek a koncertnek a sikeres lebonyolításában. Profi körülmények között, mindig öröm játszanunk.

Nem utolsó sorban sok régen látott baráttal volt lehetőségünk találkozni és nosztalgiázni. A sold out ellenére, szerintem egy abszolút családias hangulat alakult ki ebben a tekintetben.
Külön öröm, hogy a merch termékeink is szép számban fogytak, noha az este végére kialakult mámoros hangulatban azt sikeresen otthagytuk, amit nem is értek. Úgy néz ki a zenekar még mindig nem tanult meg 2-ig elszámolni.

Összességében a többi zenekar nevében is kijelenthető, hogy egy kiváló bulit tudhatunk a hátunk mögött és mi a Devoiddal nagyon várjuk az idei év elkövetkező koncertjeit, amiből most nem is kevés lesz.

SETLIST:

Intro
Gacy
Addiction
Superior Arrogance
Just One Bullet
Cheapest Fake of All
Can’t Set
Burn Alive
Fake Gleam

Beerzebub zenekar

Drága jó Bedlamunk már ’22 elején fixálta velünk az idei Stagediving dátumát, de akkor még nem tudtuk, hogy ennek a mindig parádés rendezvénynek szomorú apropója is lesz: a Cadaveres jelenlegi felállása megbomlik és olyan fix őskövek is távoznak, mint a Delcsik vagy a Kálmika. A siratóünnepre aztán végül olyan érdeklődés lett, hogy buli előtt bő másfél héttel az esemény falára kiakasztották a Sold Out táblát. Piff! Nagyterem egyenlőre offos, úgyhogy aki kimaradt, lemaradt szitu állt be. Majd a Körmi 60-on pótlás! 🙂

Fél 8-kor a Devoidos tesók izzították a stage-et, legcukibb bikafejű gorillánk vezetésével! Fasza dolog látni, amikor egy zenekar ilyen látványos fejlődésen megy keresztül, mint amit a győri csávók produkálnak! Az új album elég jól beadja és ezt a közönség is levette a tömör fél órás műsor alatt.

A Waldmann group után mindig tré dolog játszani, annyira súlyosat mennek, de azért megpróbáltuk. 20:20-kor megszólalt a K-K-K, aztán adj neki! Ekkorra fainul megtelt a kisterem – legalábbis amennyire a kikúrt maszkban látni lehetett, de ugye aki kurvának áll, ne csodálkozzon… – és egy hálásan hangos és szolidan megmozduló Dürernek verettük le a szettet, ahol mindig remek élmény zenélni a fogadtatás miatt. Legközelebb új dal is lesz meg régi is, becsszó! Ja és ezúton is öleljük Bölcsöldi Zolikánkat, hogy újfent emelte a színvonalat! Végén nagy összeborulgatások, unity szellem, közös fotó bla-bla. Hibátlan hangulat volt na!

Utánunk a főhős Cadaboyok adták be a beadnivalót a nulla oxigénben, de legalább remek penetráns verejtékszagban gőzölgő teremben. Eddigre már a maligánfok és a kedélyállapot egyenesen arányosan nőtt, úgyhogy ment a mozgás rendesen a pitben! Történelmi pillanat volt, hogy végre sikerült összehozni a rap-metalos EP Cirkusz dalát élőben Riddlerrel és Milánkával közösen featelve! Imádtam srácok, köszi!

Mivel most én intéztem a zenekari merch-elést, meg millió pacsiznivaló is volt, így a komplett Cada műsort nem láttam, a WMD-ből meg aztán egy percet sem sikerült elkapni, de a tömegvonulásból ítélve megvolt az érdeklődés. Apropó, hatalmas pacsi a WMD-nek és Gaobrnak, hogy gyűjtést szerveztek az Otthont Alapítványnak! Szép számmal gyűlt össze adomány, örülök, hogy az underground összefogás most is sikeres volt!

Zárszóként már csak egy igazán nagy ‘Köszi, de tényleg Dürer’ hiányzik! Reméljük jövőre már a nagyteremben találkozunk! Písz! 

SETLIST:

K-K-K (intro)
Kormány
Koalíció
Bélyeg
Végletek
Korrupt
Hibás Világ (Liberal Youth cover)
Káosz

Cadaveres zenekar

Ahogy korábban már írtam, a 2023-as év különösen fontos a Cadaveres számára. Pontosan 30 éve alakult meg a Cadaveres De Tortugas zenekar a Cadaveres elődje, zenei bölcsője. Az év első Cada koncertje a Stagediving fesztiválon is különösen fontos esemény volt a korábbi évekhez hasonlóan most is, illeszkedve a jubileumi évbe.

Az eseményt különlegessé tette Bali, Kálmi és Zsolti elköszönése a bandától illetve a két korábbi énekes – Bölcsföldi Zoli és Gabó Ádi felbukkanása is.

A koncert nem egy szomorkodós elköszönő buli volt, hanem egy igazi, vidám ünnepé varázsolták a jelenlévők, legfőképpen köszönhetően a csodás közönségnek. A hangulatot megkoronázta még, hogy ezen az estén vehettük át a kiadótól a Soul Of A New Breed anyagunk “Aranylemezét” !

A koncert program gerincét a legutóbbi Cada nagylemez – Ars Moriendi – adta Zsolti tolmácsolásában. (Pl Savages, Ghost Riders, Scruple, Impersonal Agency, BetterSweet Symphony, #13) Természetesen nem maradhattak ki a nagy közönségkedvencek sem a programból az újabb nóták mellett : Elixir ( Szabó Mátéval a perkáknál! ), BlueShift, Infest Your Mind, Twenty-Twelve, Nadie…..A Menedék című dalban Veres Gábor (Watch My Dying), a Církusz című dalban pedig Bogyó (Beerzebub), Milán (Omega Diatribe) és Riddler közreműködött, tették az estét igazán egyedivé és megismételhetetlenné!

Fantasztikus buli volt, tele szeretettel, jó rá visszagondolni!

Folytatás februártól országszerte!


FB: https://www.facebook.com/events/434744565535598

230114Stagediving Fesztivál

Kapcsolódó cikkek

Devoid – Shards EP és új klip megjelenés

KMZ

A bűnös – Egyedi videoklip-megjelenéssel (is) zárja történetét a Cadaveres

KMZ

Cadaveres – jön az esszencia

KMZ

DEVOID – Parallel Realities EP

Herczeg Frigyes

Megjelent a győri Devoid zenekar új 5 számos EP-je Parallel Realities címmel

KMZ

Megjelent a győri Devoid zenekar „Cheapest Fake of All” videóklipje

KMZ

Choose Your Destiny – Koncertbeszámoló

Steve

KMM Tehetségkutató: II. Elődöntő – Koncertbeszámoló

Steve

Beerzebub / CYD / Devoid – köszönjük Székesfehérvár, visszatérünk!

KMZ

VIII. Liz Feszt – parádés este volt, parádés közönséggel

KMZ

Monastery / Krampüs / Devoid / Witchthrone – nagyon jó kis buli kerekedett ki ezen az estén

KMZ

Megjelent a Devoid zenekar új klipje „Gacy”

KMZ

Cadaveres – nagy öröm és jó hangulat

KMZ

Megjelent a győri Devoid zenekar második nagylemeze „Dusk” címmel és az album második klipje

KMZ

Megjelent a győri Devoid zenekar első száma a közelgő „Dusk” című második nagylemezéről

KMZ

Devoid – bemutatkozó nagylemez megjelenés

KMZ

Beerzebub – „Bélyeg” új videoklip

KMZ

Cadaveres – Friss

KMZ

Cadaveres – Beszavazták a With Full Force fesztiválra!

KMZ

Cadaveres – Lehetőség a With Full Force fesztiválon

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek