Afterlife

Esperfall – remek koncert

2022. szeptember 23. @ Szeged, Városi Rock Klub

Zathureczky Zsombor (Esperfall zenekar)

Új helyen koncertezni mindig izgalmakkal teli, főleg messze a lakóhelytől, nem ismerve a helyi metal közösséget. Ilyenkor nem tudjuk, milyen fogadtatásra számíthatunk. Általában ez a helyzet, de nem a legutóbbi szegedi koncertünk esetében! Szegedről ugyanis mindannyian tudtuk, hogy egy igen komoly metalközösséggel rendelkezik. Néhányan ezt már korábban is megtapasztaltuk, Szabival ugyanis volt szerencsénk egy másik formációval, a Children of Decadence-el még idén játszanunk az ikonikusnak mondható Városi Rock Klub-ban. Az egy remek hangulatú koncert volt, így nagy reményekkel indultunk el Budapestről kora délután.

Az út gördülékenyen ment, sem baleset, sem dugó, sem rossz időjárás nem nehezítette az utat – így időben meg is érkeztünk Szegedre, és be tudtunk pakolni a helyszínre (ezúton is köszönet Báthori Kovács Bencének (Mervom, Children of Decadence) a segítségért!). Még egy hosszabb interjúra is volt idő, amit Lacival együtt jó hangulatban tudtunk le. Ezúton is köszönjük a Metalszigetnek!

Miután minden hangszer a helyére került a színpadon, megkezdtük a soundchecket. Sajnos adódott néhány technikai probléma, emiatt volt egy kis tapintható feszültség, amit sörrel és kockulással oldottunk! Viszonylag későn tudtunk színpadra lépni, de szerencsére ez pozitív hatással volt az estére, mert az idő múlásával egyre több ember érkezett a helyszínre, akik nagy érdeklődéssel fogadták mind a Meteorát, mind az Esperfallt.

Barátaink, a Meteora nyitotta az estét a komplex, ugyanakkor kőkemény zenéjükkel. Az új lemezüket még nem hallottuk mindannyian, de az olyan régebbi dalokat, mint a My Reality vagy End of Eternity, mindig öröm felfedezni a műsorban! A srácok és Noémi vérprofi produkciót nyújtottak, szemmel láthatóan ők is jól érezték magukat a színpadon. A kirobbanó hangzás és a gitárok nem mindig tudtak érvényesülni, de régóta tudjuk, hogy a közönség a szemével hall, és ez most sem volt másképp! A produkció szuper volt, és mind a srácok, mind a közönség nagyon élvezte a bulit.

Egy gyors átszerelés után pedig mi is a húrok közé csaptunk! Mivel csak két zenekar volt az este során, így mi is a teljes, 70 perces műsort játszottuk, amibe olyan „extra”dalok is belekerültek, mint az első kislemezes „A Leap Of Faith”, vagy a legutóbbi nagylemez talán legkülönlegesebb nótája, a „Black Flag”. Jó volt látni, hogy a közönség is élvezi a koncertet, ez nekünk is egy extra löketet adott! Ennek köszönhetően mi is az utolsó pillanatig 100%-ot tudtunk nyújtani. Bár már talán hajnali 1 is elmúlt, amikor az utolsó dalunk, a „For A Greater Good” felcsendült, semmi nem volt érezhető abból, hogy egyébként ilyen későre járt.

A koncert után még volt lehetőségünk beszélgetni pár emberrel, jó volt hallani, hogy mennyire élvezték a koncertet! Még ott maradtunk beszélgetni egy órát, majd a pakolás végeztével a csapat fele Budapest felé vette az utat. A másik fele, Laci és jómagam, mi az „öregesebb” utat választottuk, és a jó előre lefoglalt szállásunk felé vettük az irányt. Szeged szuper hely, nem elég csak egy estét ott lenni! És persze az sem mellékes, hogy egyikünk se szeret különösebben hajnali 5-re hazaérni, de ez természetes velejárója a zenélésnek.

Összességében egy remek koncertet tudunk magunk mögött. Köszönjük mindenkinek, aki eljött, örülünk, hogy jól éreztétek magatokat – találkozunk még!

FOTÓK: Gábeli-Csák Annamária

SETLIST

A Gift From The Gods
Tempest In Paradise (The First Advent)
Cortex Breakdown
Plato's Cave
Retreat Into Dreamland
Futures & Options
No Tomorrow (The Third Advent)
Nature Of The Disease (The Second Advent)
Don't Leave Me Behind
A Leap Of Faith
The Will Of Fire
Black Flag
The Unheard Squall
For A Greater Good

0923Esperfall

Kapcsolódó cikkek

A gyógyulás útján… Esperfall klippremier: Nature Of The Disease (The Second Advent)

KMZ

Kylfingar, Esperfall, Rumproof, Eravistae – végeláthatatlan érdeklődő arcok sokasága

KMZ

Esperfall – új videoklip premier (Plato’s Cave)

KMZ

Esperfall interjú

KMZ

Esperfall dal -és klippremier: Tempest In Paradise (The First Advent) – megjelent az Origins In Darkness lemez!

KMZ

Esperfall – új videó ‘Retreat Into Dreamland’

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek