Afterlife

Fanatic Attack, Atrox Trauma, Nemezis, Csatazaj – várakozáson felüli volt az este

2022. november 11. @ Pécs, Sárkány Barlang

I. Under Metal Siege

Fanatic Attack zenekar

Egy 4 órás autóút állt előttünk, melyre a koronát az tette fel, hogy a kocsimban (nyilván indulás után) az egyik hibajelző lámpa a műszerfalról végig csipogta majdnem az egész utat, ami nagyban megnövelte a vérnyomásom és azt az érzést, hogy az „élet szép”-féle frázisok óriási hazugságok… Mindezek ellenére érkezéskor derűs hangulatban cipeltük be a cuccainkat a „barlangba”, ahol az alsó pincerészen, már az első banda, a Csatazaj tolta a crossover metal műsorát (valami technikai okok miatt csúszással kezdtek, de ez bármikor, bárhol benn van a pakliban). Annyit hallottam a cipekedés alatt, hogy jól szóltak kifelé és bizony már voltak rajtuk is érdeklődők! Talán fél órát játszottak, amit láttam belőle az korrekt volt.

A „backstageben” kellemesen elpofáztunk a többiekkel, hisz sokakkal, már nem ez volt az első találkozás. Hangulatos maga a helyszín is, minden klappolt számomra. Fenn a bejáratnál és lenn is lehetett innivalókat venni. A nézőtér nem túl nagy nyilván, de ennek meg van az az előnye, hogy hamar egész jó atmoszféra tud kerekedni egy egy zajongás során :). Nekem tökéletes, király hely!

Csatazajék után átszerelt és hangolt is hamar a thrasher Nemezis, akik most este három fős felállásban szerepeltek, mert a szólógitárosuk nem tudott eljönni valamiért. Aztán beledurrantottak a műsorukba, nem tököltek. Nem volt ez így sem gyenge, jól néztek ki a színpadon és egy igen jó kis bólogatós szettet toltak az arcunkba, remek hangulatot csináltak a közönség számára.

Újabb átszerelés, jött az Atrox Trauma. Nem tudok rájuk mást mondani, mint hogy itthon az (egyik) legerősebb thrash/death formáció, mindenféle szempontot végignézve. Kiállás, hangzás, a dalok, a nemrég megjelent album. Nekem hibátlan. Konkrétan leradírozták a seggünket a föld színéről. És baromi jól szóltak!

Utolsóként jöttünk mi, így gyorsan beálltunk – megjegyzem a hangosításért felelős úriember mindenben segített és partner volt, remek munkát végzett, a színpadon minden hallhatóan, tisztán szólt számomra. Na de belecsaptunk mi is, végigmentünk pár új lemezes dalon, de az első albumról és a demókról is elővettünk egy egy thrashesebb darabot, majd az Asphyx Deathhammer-ével és egy sajáttal, mint ráadással zártunk… Egész jó kis néző létszám mellett, jó hangulatban ért véget számunkra a buli. Köszönjük a zenekaroknak, a helynek és a stábnak az estét, mindenki nagyon kedves volt!

Aztán elindultunk hajnalban a jól megérdemelt 4 órás hazautunkra, amiből végül jóval több lett…. Hisz az élet nem habos torta, ugye? 🙂

SETLIST:

1- Stonewall Labyrinth
2- Waiting to Rot
3- Withstand the Storm
4- The Void
5- Ferryman
6- Fall of West
7- Thrash
8- Fanatic Attackers
9- Deathhammer (Asphyx)

Csatazaj zenekar

Türelmetlenül vártuk a bulit, mert több koncertünk is elmaradt az év folyamán és örültünk neki, hogy ezt sikerült tető alá hozni. Az előjelek nem voltak túl rózsásak, Zsocca előző nap elég komoly lábzúzódást szedett össze, ami úgy tűnt, hogy veszélybe sodorhatja a muzsikálást. Végül dobosunk a folyamatos és meglehetősen kellemetlen fájdalmak ellenére bevállalta a bulit.

A technika ördögét legyőzve – de legalább a nyári időszámításnak megfelelően épp időben – kezdtük meg a hangversenyt, ezért kicsit rövidebbre kellett vennünk a setlistet. Amikor végre belecsaptunk a lecsóba a közönség az „Introtól” kezdve végig tökéletes harmóniát adott a koncertnek. Nem tudunk konkrét dalokat kiemelni a programból, mindegyik nótánk a helyén volt, az elejétől megvolt az összhang a publikummal, így az első hangtól teljesen „együtt éltük meg az eseményt”. Felszabadult, jó hangulatú bulit kerekítettünk és úgy érezzük, hogy a hallgatóságban is sikerült felpörgetni a fordulatszámot. A hangosítás jó volt, a szervezés miatt sem lehet panaszunk, a lábsérülés pedig egyáltalán nem érződött a ritmusszekción.

Ezúton is köszönjük a Nemezisnek a meghívást! Hiába volt rövidebb a tervezettnél, összességében elégedetten jöttünk le a színpadról, hiszen az idei legjobb koncertünket tudhattuk magunk mögött. Jó kis banda verődött össze és reméljük lesz lehetőségünk még együtt zúzni, ha korábban nem, akkor a II. Under Metal Siege-en.

SETLIST:

Intro
Ichi
Tökéletes
Sínen vagyunk
Bárányfelhők
Dark Night (The Blasters)
Kívülről

Székely András (Atrox Trauma zenekar)

Év elején játszottunk először a pécsi Sárkány Barlangban, és akkor nagyon jó hangulat és buli kerekedett, szóval csupa pozitív várakozással indultam neki az útnak. Aznap este a városban egy másik buli is volt, ahol nagy nevek koncerteztek, ez nyilván a közönség méretén érződött, de a hangulat ismételten király volt, úgyhogy abszolút hozta az előzetes várakozásokat. Jó volt találkozni a többi bandával is és látni/hallani őket, köszönöm nekik is a bulit, illetve a meghívást a Nemezis zenekarnak!

SETLIST:

Immobile
Parasite Elite
I don’t understand
Get out of Publicity
Vanity, Chant for ezkaton 2000 (Behemoth)
You are Servant
Problem reaction solution
Upgrade
Suicide Fuck

Nemezis5221122

Virág Lajos (Nemezis zenekar)

Tavaly már voltunk Pécsett (is) így nem is volt kérdés, hogy idén, 2022-ben is vissza fogunk térni. Az időpont egyeztetés után neki láttunk a szervezési munkálatoknak.

Mindenképp egy emlékezetes estét akartunk összehozni. Fel volt írva egy csomó társzenekar, akik szóba jöhetnek. A tavaszi turnét májusban zártuk Várpalotán, a Csatazaj és a Fanatic Attack társaságában, ahova ők hívtak minket is, így részünkről (mint szervezők) nem is volt kérdés, hogy őket visszahívjuk. A felkérést elfogadták, így három csapat már meg is volt. Időközben Ploner Patrick-kal (Fanatic Attack dobos) folytattunk le eszmecserét, hogy valami nevet adhatnánk a rendezvénynek, Így jött az az elképzelés, hogy kell egy negyedik, szintén ütős, húzónév is.

Kerestük mindenhol a negyedik zenekart, de az istennek nem találtunk olyat, akinek a dátum jó lett volna. Bódog Máté (Nemezis basszer) régóta mondta már, hogy az Atrox Trauma-val jó lenne egy közös koncert. Így megkértem, hogy beszéljen a srácokkal, hogy alkalmas lehet-e ezen esemény számukra. Még aznap este jött a válasz, hogy benne vannak, csináljuk, nyomjuk! Közben az esemény nevét is sikerült megálmodni: I. Under Metal Siege.

Zenekarok megvoltak, időpont, helyszín úgyszintén, jöhetett a logisztikai kivitelezés: utazás, motyók stb. Ezen kérdés körök hamar tisztázódtak, nem volt gond. Nekünk a mikrobuszt kellett még elhoznunk, munkavégzés közben, ez egy cseppnyi bonyodalmat okozott, de sikeresen áthidaltuk. Így esett, hogy én pénteken 12:00-kor letettem a munkát és utána útnak indultunk Pécsre.

Ugyanúgy, ahogy tavaly, ezúttal is Máté bevállalta a vezetést. Az út hosszú, de le tudtuk magunkat foglalni. Némiképp volt egy egészséges adrenalin szint, hiszen ismét bizonyítani akartunk, nemcsak a közönségnek, hanem a többi fellépő zenekarnak is, különösen az Atrox Trauma-nak, velük korábban még nem játszottunk. Pécsre megérkezve, először a szállást vettük célba, elfoglaltuk, majd irány a Sárkánybarlang, hogy neki láthassunk a kezdés előtti munkálatoknak. Másfél órával a kezdés előtt még csak néhányan lézengtek. A dolgot nehezítette, hogy a hangosítónak egy-két kiegészítő cuccért el kellett még szaladnia, így a kezdési csúszás elkerülhetetlen volt. De ez abszolút előnyünkre vált, mert addigra már jelentősen nőtt a nézőközönség létszáma. Ekkor már nyugodtabb voltam.

Az eseményt a Csatazaj zenekar kezdte, 20:30-kor (19:30 helyett). Őket követte a Nemezis, ezúttal (kivételesen) hármas felállásban kellett lehozni a bulit, Fehér Ali gitárosunk ugyanis nem tudott részt venni, egyéb elfoglaltságai miatt. A Nemezis-t az Atrox Trauma követte. Bebizonyosodott, hogy jó választás volt negyedik zenekarnak. Eddig még nem volt szerencsém élőben hallani, látni őket, most azonban – az ötletnek köszönhetően – sikerült és nem hazudtolták meg önmagukat. Az estét a Fanatic Attack műsora zárta. A közönség létszáma nem csökkent, inkább folyamatosan nőtt, többek közt emiatt is izgultam. Az este remek hangulatban telt el. Ismét újabb barátságok, újabb zenekari kontaktok alakultak ki, az már csak külön öröm volt, hogy minden fellépő zenekar egyhangúlag egyet értett abban, hogy jövőre, 2023-ban legyen II. Under Metal Siege.

Összességében, várakozáson felüli volt az este. Reggel-délelőtt volt bennem egy egészséges izgalom, hogy hogyan fog sikerülni az este, rendbe lesz-e a menetrend, oda ér mindenki időben? Ilyen és ehhez hasonló kérdések voltak a fejemben, de mindenre kivétel nélkül válaszokat adtak a történések. Hatalmas élmény volt. A Sárkánybarlang amúgy is jó hely: megfizethető, a hangosítás teljesen rendben volt és a kiszolgáló személyzet is udvarias, ami nem elhanyagolható. Egy dolog biztos, ebben a bizonytalan világban: 2023-ban lesz II. Under Metal Siege.

SETLIST:

Extreme Violence
Rebel Forever, Servant Never
Total Destruction
Fight For Freedom
Virus X
Predators
Enslavement
The Hunt (Sepultura version)
Nuke The Cross (Toxic Holocaust)

1111Under Metal Siege

Kapcsolódó cikkek

XIV. Full of Anger Underground Metal Fesztivál – Koncertbeszámoló

Azagtoth

Atrox Trauma – „This is the Truth” szöveges videó

KMZ

Vale of Tears / Atrox Trauma – nagyszerű volt a koncert, ami teltházasra sikeredett

KMZ

Fanatic Attack / Csatazaj / Axemen – nagyon vártuk a bulit

KMZ

ATROX TRAUMA – On the Line of Nothing and Something

KMZ

FANATIC ATTACK – Withstand the Storm

Georgius

Fanatic Attack – újévi köszöntő

KMZ

Atrox Trauma – egy újabb dal

KMZ

Lowland Storming – Aornos / Atrox Trauma / Türböwitch / Exodikon – még sok ilyet!

KMZ

Koncertjánló: Anti-Xmas Party MMXXI – Szeged, Városi Rock Klub

KMZ

Atrox Trauma – az első nagylemez elkészült

KMZ

Koncertajánló: Deathstorm, Fanatic Attack, Needless

KMZ

Axegressor, Fanatic Attack, Bäd Hammer – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

FANATIC ATTACK – Waiting To Rot

Dr. Feelgood

FANATIC ATTACK – Fight For A Lie Ep

Dr. Feelgood

Catalepsy, Fanatic Attack, Taste My Pain – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

Fanatic Attack Interjú

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek