Afterlife

Gylliath – fekete Szeged

2022. május 21. @ Szeged, Városi Rock Klub

Black Metal Night

Gylliath zenekar

Minden eddiginél sötétebb volt az éjszaka Szegeden május 21-én a Városi Rock Klubban, ahol három black metal csapat lépett a színpadra: a budapesti Necroratory, a pécsi Gylliath és a szegedi Athame. A Black Metal Night című tripla koncertet Szenti Árpád (Thypad) szervezte Kiss Laura segítségével; Árpi a házigazda zenekar tagja, sokak szerint ebben a műfajban Magyarországon az egyik legjobb dobos.

Volt konkurenciája az eseménynek, hiszen ekkor zajlott a szegedi Borfesztivál és a Hídivásár, valamint több másik koncert, így is közel százan jöttek el a Black Metal Night-ra, a szegediek mellett a környező településekről és a fővárosból is.

A Necroratory kezdte a koncertet, a 2010-ben alakult zenekarnak idén tavasszal jelent meg a negyedik albuma „Ars Nepharia” címmel, így a nagyjából 50 perces első etapban ebből is hallhatott a közönség. A Maday Attila vezette horda különlegessége, hogy női gitáros is játszik benne Brányi Vivien személyében, nem is akárhogyan!

A pécsi Gylliath volt a következő, ők már az előző hétvégén is együtt koncerteztek a Necroratory-val Budapesten, így a zenészek nem voltak ismeretlenek egymás számára. A Gylliath immár a teljes műsort billentyűs kísérettel adta elő, mivel tavaly év végén csatlakozott hozzájuk Alex. Elmondásuk szerint ez volt eddigi pályafutásuk egyik legjobb előadása, a zenekar is így érezte, de a közönség reakciójából is az jött le, hogy nagyon élvezik a zúzást.

Az estét a hazai pályán játszó Athame zárta, a szegedi csapat színvonalas, tradicionális black metallal búcsúztatta az éjszakát. Ezúttal basszusgitáros nélkül tudtak színpadra lépni, hiányát samplerrel tudták megoldani, de ez nem rontott a koncertjük minőségén, teljes értékűen szóltak.

Összességében nagyon rendben volt a szegedi Black Metal Night, reméljük, hogy lesz folytatása és reméljük azt is, hogy egyre több vidéki településen tudnak hasonlóan jó színvonalú black metal koncerteket rendezni.

SETLIST:

1. Intro 1
2. Intro 2 + Alone in the Snowfall
3. Burning Legions of Satan
4. My Past + outro
5. Tatraniis Ebrietas 
6. Minden Fények Teremtője 
7. Into The Infinity of Thoughts (Emperor cover)
8. Inner Black Flame

Képek: Bócsi Tamás és Kiss Laura


0521Black Metal Night

Kapcsolódó cikkek

GYLLIATH – Lacrimae Angelorum

Herczeg Frigyes

Gylliath interjú

KMZ

Gylliath – soha rosszabbat

KMZ

Under The Ashes #2 – Sear Bliss, Ygfan, Gylliath, Necroratory

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek