Afterlife

Innerverse – imádtuk a közönség reakcióját

2023. november 11. @ Budapest, Auróra

Innerverse Top231115

Innerverse zenekar élményei

Az elmúlt hónapban a szokásos heti egy próbával készültünk a koncertre, amiken már kizárólag a setlistet játszottuk, tökéletesítettük. A számok közötti átvezető szöveget minimálisra szerettük volna csökkenteni és a számokat zajokkal összekötni. Ezek gyakorlása is fontos volt, és az új pedálok és egyéb eszközeink kezeléséhez is hozzá kellett szokni. Ez volt a zenekar jelenlegi felállásának a harmadik koncertje a 2022-es átalakulás óta. Andris, a dobosunk csatlakozásával immáron négyesben zenélünk és mindenféle backing track-et nélkülözünk. Úgy érezzük, hogy a mostani koncertre sikerült igazán összekovácsolódni úgy, hogy élőben is azt a produkciót nyújtsuk, amit magunktól elvárunk. Ezt többen is megerősítették, akik az előző két koncert valamelyikén már hallottak minket. Természetesen még mindig van hová fejlődni, főleg a már említett effektpedálok miatt, de sokkal jobbnak éreztük, mint az első két koncertet.

Ez volt a zenekar első koncertje az Aurórában. Szeretjük az itteni hangulatot és most sem kellett csalódnunk. Nagyon nyitottak és kedvesek voltak a szervezők, a hangmérnökkel nagyon jól ment a beállás, a közönség szerint jól is szóltunk. A backstage kellően nagy volt, kényelmesen elfért a négy zenekar.

Mi nyitottuk az estét és egy hosszú intróval sikerült lecsábítanunk a közönség nagy részét már a koncert elején. Imádtuk a reakcióikat és úgy éreztük, sikerült megragadni a figyelmüket.

Először volt alkalmunk élőben látni és hallani a DVVAD, a LEM és az Arkas zenekarokat. Az atmoszférikus black metal nagyon elvitt minket, a LEM-en leszakadt a fejünk, az Arkas pedig annyira zseniális volt, hogy „be kéne tiltani” – idézve a dobosunktól. Jó volt a hangulat, sokat dumáltunk a közönséggel és más zenekarok tagjaival.

Múlt héten vettünk fel egy újabb single-t, amiben az előző számunkhoz, az Inner-hez hasonlóan szintén van ének. Terveink szerint még idén meg fog jelenni.

Setlist:

1. Tempus (megjelent - single)
2. Untitled 1 (kiadatlan)
3. Leave (megjelent - Modern Anxieties EP)
4. Inner (megjelent - single)
5. Untitled 2 (kiadatlan)
6. Fade (keverés alatt - megjelenik decemberben single-ként)
Az Aurórában most léptetek fel először és erősen eltérő stílusok találkoztak az estén! Lehetséges, hogy több új rajongót is szereztetek ez miatt? Szerinted a zenétek végtelen fonalaiban láthattak olyan szálakat a zordabb rajongók, ami megtetszett nekik?

A közönség elég hangosan jelezte tetszését egy-egy szám után, a koncert után többen odajöttek, hogy megosszák a véleményüket. Voltak, akik csak más zenekarok koncertjeit hallgatták meg, volt fluktuáció a közönségben az este folyamán, de reméljük, hogy sikerült olyanokkal is megszerettetni a zenénket, aki nem ismert minket egyáltalán, és nem hallgatott eddig hozzánk hasonlót.

A dalok nagy része instrumentális, egyfajta végtelen merengés, lebegés! Abszolút élvezhető és nagyon jó kikapcsolódást, szórakozást ad, jó titeket hallgatni! Hallottatok valami hasonlót az estén ott lévő zenehallgatóktól? Milyen volt az arcuk? Mit láttál rajtuk?

Andris: Nekem többen mondták, hogy tetszett nekik a ritmusszekció, és lekötötte a figyelmüket, mert elég váratlanok ebben a stílusban hasonló basszusgitár- és dobtémák. Főleg Zoli basszusjátékát emelték ki. Többen mondták, hogy jó amit csinálunk, és folytassuk ebben az irányban. Jót tesz a pozitív megerősítés, és önbizalmat ad ahhoz, hogy többet kísérletezzünk.

Zoli: Nekem a legnagyobb megerősítés az volt, amikor koncert közben körbenéztem és becsukott szemmel, fejet hátrahajtva hallgattak minket. Mi ilyen zenét játszunk. Nálunk ez felér azzal amikor egy HC zenekaron pogóznak, vagy bodysurfin-elnek.

A színpadon nyújtott teljesítményetek alapján nagyon átjön, hogy mennyire is élvezitek mindazt, amit csináltok. Egyfajta örömzenélésnek nevezhető! Kérlek mondj néhány dolgot, hogy mit éreztél a színpadon zenélés közben? Lehetséges, hogy egyfajta utazásként élitek meg ezeket az eseményeket?

Andris: Nekem abszolút örömzene. Ilyenkor próbálom teljesen kizárni a külvilágot, és kb. végig csukva van a szemem dobolás közben. Azt hiszem meg is zavarna, ha a közönséget nézném. Egyelőre még nem oldódok fel annyira, mintha csak a próbateremben lennék, de ez a cél. Azért is lenne jó, mivel nem tanulom meg pontosan a témákat, mindig érzésből jön, hogy például mikor milyen filleket, beütéseket játszok, és ez a próbateremben, kevésbé stresszes állapotban jobban szokott sikerülni.

Zoli: Nálam koncert előtt a barátaim azon hülyéskedtek, hogy a színpad nem lesz elég a mozgásigényemnek. Tehát én legfőképpen arra próbáltam figyelni, hogy a színpad sarkában maradjak és a legkevésbé vágjam fejbe Levit a basszusgitárommal.

Mikor várható a következő koncert? Szeretnétek sok új helyen megmutatni a Innerverse csillogását, pompáját?

Február környékére tervezzük a következő koncertet, de ez még szervezés alatt áll. Jövőre többször szeretnénk élőben megmutatkozni, el szeretnénk látogatni nagyobb vidéki városokba is a budapesti klubok mellett. Az Aurórába is visszatérnénk szívesen. Minden nagyon jó volt itt, ahogy korábban is mondtuk.

Új dalokat is játszottatok. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan szeretnének többet hallani felőletek. Mikor várható egy teljes hosszúságú album? Milyen elképzelések vannak ezzel kapcsolatban?

A kiadatlan számok már majdnem teljes egészében az új felállás próbáin születtek. A következő single az egyedüli kivétel, amit még hárman írtunk. Az még idén kijön, ha minden jól alakul. A többi új számunkból egy nagylemezt szeretnénk felvenni és kiadni. Van sok jó ötlet a próbákon, és lassan születik egy egész albumnyi dal, ami beleillik egy koncepcióba, egymást erősíti, kiegészíti.

Mit üzensz az Aurórás estén jelen lévő rajongóknak és az Innerverse rajongóknak? Köszönöm a válaszokat. Higgyétek el, jó lesz ez így amit csináltok!

Hallgassanak sok hazai előadót, és járjanak sok koncertre! Legfőképpen persze minket hallgassanak. Köszönjük szépen! Örülünk, hogy tetszik a zenénk.

Fotók: Real Vision Photo Studio

FB: https://www.facebook.com/events/837021614625480

231111innerverse

Innerverse:

Facebook: https://www.facebook.com/Innerverseband

Youtube: https://www.youtube.com/@innerverseband

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek