Afterlife

Killermia – különleges élmény volt számunkra

2022. november 5. @ Dunaújváros, Kaptár Music Pub

FOREVER TOURING HATRED MMXXII

Ez a hétvége alapvetően is különlegesnek indult számunkra, hiszen az első vidéki koncertjeinket élhettük át. A dunaújvárosi koncertünk előtt Székesfehérvárt választottuk bázisnak, ugyanis november 4-én ott játszottunk a Nyolcas Műhelyben az Angerseed, a Nygmalion és a Manimal INC. társaságában a Forever Touring Hatred MMXXII turné keretein belül. Innen is nagyon hálásak vagyunk, hogy ránk is gondolt az Angerseed, valamint minden segítséget és jó tanácsot is köszönünk a résztvevő bandáknak. Habár a nézőszám nem vetekedett a Budapest Park teltházas koncertjeivel, mi mégis sikernek éltük meg az estét, köszönhetően a családias underground hangulatnak és néhány lelkes arcnak a közönségből. A buli utáni ünneplés hajnalig tartott, a 9 órás kelés után újult erővel vágtunk neki a Kaptár Music Pub-hoz vezető útnak egy kisebb városnézés és egy csapatmegbeszéléssel egybekötött ebédelés után.

A Misfit River zenekar sajnos nem tudott részt venni a koncerten, úgyhogy az Angerseed és a Nygmalion előtt mi nyitottuk a bulit. A pakolás és a beállás gördülékenyen ment, a két zenekar segítsége pedig nagyon sokat számított minden téren. Mivel mi voltunk az első zenekar az este folyamán, volt időnk valamivel többet foglalkozni a hangzással, mint általában, a hangmérnöknek pedig innen is köszönjük az alázatos és odaadó munkát.

Miután 19 óra körül elkészültünk minden teendővel, egy-egy sör mellett lehetőségünk volt beszélgetni és lazulni a többi zenekarral. Amellett, hogy lehengerlő zenét játszanak, emberi oldalról is minden elismerésünk feléjük. Egy teljesen befogadó közösségbe csöppentünk bele, tényleg hatalmas közvetlenséggel találkoztunk és értékes barátságokat kötöttünk. Volt is idő mindenre, hiszen csak 9-kor kellett a színpadra lépni.

Maga a koncert különleges élmény volt számunkra. Még soha nem hallottuk vissza magunkat ennyire tisztán és egyenletesen, úgyhogy élvezet volt eljátszani a számokat. A közönség szempontjából itt is inkább családias légkör volt, viszont akik jelen voltak, lelkesen és odaadással hallgatták meg a dalainkat egymás után. Pontosan az ilyen underground arcok miatt érdemes ezt csinálni. A fénytechnika dinamikussága kissé meglepetésként ért mindannyiunkat, hisz nem voltunk hozzászokva, hogy valaki megpróbálja ráilleszteni az előadásunkra, úgyhogy ez is egy pozitív elem volt annak ellenére, hogy kezdetben keresni kellett egy-egy hangot a sötétben.

A különösen jól sikerült buli után sajnos nem maradhattunk már az este végéig, mivel volt köztünk, aki korán kezdte a másnapot is. Az út és a szokásos pakolás a próbaterembe zökkenőmentes levezetőnek bizonyult.

Mind a négyünknek felejthetetlen élmény volt ez a hétvége a székesfehérvári bulival együtt. Célunk, hogy folytassuk a koncertezést és a zenénk megosztását az egész országgal, de Dunaújvárosba biztosan nagy lelkesedéssel fogunk visszatérni.

SETLIST:

1. Find Your Inner Peace!
2. World of Despair
3. The Source of Pain
4. End of My Sanity
5. I’ll Eat Your Soul
6. Destroyer of Hopeful Possibilities
---------------------------------
7. Apotheosis in Death
A leírás alapján nagyon elégedett voltál a helyszínnel, pedig először játszottatok itt. Miért jöhetett össze a minőségibb hangzás ezen a helyen? Manapság mennyire kell izgulni egy zenekarnak a jó megszólalás miatt a klubkoncerteken?

A hangzás minden szempontból azon múlik, hogy milyen technikai adottságai vannak az adott helynek, és hogy milyen személy ül a keverőpult mögött. Ez a kettő komponens a Kaptárban nagyon jól hatott egymásra, és szeretnénk külön kiemelni a hangosító őszintén együttműködő munkáját is. Lehetőségünk volt a színpadon és az előtt is meghallgatni az összképet, és együtt beszéltük meg vele az elképzeléseinket. Ez a munkafolyamat nyugalomban telhetett a koncert előtt pár órával, emiatt is jöhetett létre. Ami az izgulást illeti, általában a szűk idő limit okozza azt minden eseményen, gyakran csak 20 perc áll rendelkezésre a pakolásra, hangolásra és beállásra, és ilyenkor félre csúszhatnak a dolgok.

A rajongók mennyi idő után indultak be a zenére? Szerinted mi lehet a különbség a vidéki és fővárosi klubok között?

Szerencsére egy nagyon lelkes és hálás közönség fogadott minket Dunaújvárosban az első számtól kezdve. Családias légkör volt, de pozitívan hatott az is, hogy a többi zenekarral megnéztük egymást és buliztunk mindenki zenéjére. Budapesti zenekarként több embert tudunk megmozgatni a városunkban, ott intenzívebb hangulat tudott kialakulni eddig, viszont a célunk az, hogy ne legyen különbség a vidékhez képest, mindenhol ugyanúgy fogjuk biztosítani a fémzenét, az interakció pedig reméljük egyre jobb lesz a közönséggel.

Kérlek emlékeid alapján próbáld meg kiemelni a legemlékezetesebb momentumot koncert estéjén?

Rengeteg ilyen volt, de egy kiemelkedik ezekből. A koncertünk után odajött hozzánk a hangosító, és ezt mondta nekünk nagy gratulációval: „Srácok ezzel nagy baj van. Nekem most még hangosítanom kell két koncertet, de hogy fogom ezt überelni?”
Nagyon jól esett nekünk ez a mondat, soha nem felejtjük el.

Mostanában lesz még fellépésetek? Mennyi koncertlehetőség lenne számotokra ideális évente?

November 26-án Budapesten fogunk játszani a Robotban két kiváló zenekarral, az Atrox Traumával és a Nygmalionnal. Egy nagyon erős estére lehet számítani, várunk mindenkit egy jó zúzásra!
Most összejött egy rendszer ebben a félévben, hogy havonta van kb. 1 koncert, ezt a szintet minimum tartanánk, de szeretnénk minél többet játszani minél több helyen az országban.

Tudnál mondani a zenekarról némi infót, hogy mi várható, milyen tervek, célok vannak a közeljövőben?

A legutóbbi anyagot Path to Affliction címmel a gitáros/énekes Peti adta ki, amikor a Killermia szóló projektként működött, ezt a lemezt fogjuk felvenni az új zenekari felállással a közeljövőben. Ezen kívül íródnak új számok is, amikkel nagyon sokat dolgozunk jelenleg, és ezekből fogunk egy EP-t megjelentetni, talán már jövőre. Ezekhez természetesen készülnek az újabb grafikák is, egyfajta frissebb arculat váltáson fog átesni az egész zenekar.
Szerveződnek a 2023-as koncertek is, és kipróbálnánk magunkat még tehetségkutatókon vagy fesztiválokon.
Ami biztos, hogy januárban lesz egy nagyon ütős bulink, ami még szervezés alatt van.
Összességében komoly elképzelések vannak a zenekarral kapcsolatban, amiket igyekszünk folyamatosan megvalósítani.

FB: https://www.facebook.com/events/1306993463436454/
1105Fth

Kapcsolódó cikkek

Megjelent: Killermia – „Path to Affliction”

KMZ

Paediatrician, Killermia – maradandó élményként fogunk visszaemlékezni erre a koncertre

KMZ

Killermia – elkészült az új demó

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek