Afterlife

Kylfingar, Esperfall, Rumproof, Eravistae – végeláthatatlan érdeklődő arcok sokasága

2023. január 7. @ Budapest, Dürer Kert

Nordic Metal Night VII

Bandi (Eravistae zenekar)

Amikor először felmerült, hogy felléphetnénk ezen az estén, már teljesen látatlanban, még a helyszín és a dátum ismerete nélkül is azonnal igent mondtam volna. Borzasztóan vártam már, hogy az Eravistae-vel áteshessek a tűzkeresztségen, hiszen már 1 éve, hogy csatlakoztam a csapathoz, akikkel úgy érzem, hogy nagyon hamar egy hullámhosszra tudtunk kerülni. Ugyanakkor a buli előtt kicsit felemás érzéseim voltak. Egyrészt a koncertet megelőző pár hónap viszontagságosan alakult, ami miatt nem tudtam annyi energiát beletenni a felkészülésbe, amennyit szerettem volna. Másrészt viszont nagy lökést adott a tény, hogy a Dürer Kertben játszhatok élőben először az Eravistae-vel, mert ide fellépő zenészként már nagyon el szerettem volna jutni. A folk metalt általában, az Eluveitie zenéjét pedig különösen szeretem, féltem tőle, hogy ez nyomásként jelentkezni fog, de pont a fordítottja történt. Talán ennek köszönhető, hogy annak ellenére, hogy eléggé lámpalázas típus vagyok, az a bizonyos zabszem csak a koncert előtti órákban kezdett el szorulni, és az ismerős csomó a torkomban sem nyomott annyira, mint más alkalmakor.

Amikor aztán belecsaptunk az Uis Elveti kezdő szólamaiba, és végig tudtam nézni a teremben, minden maradék aggodalmam és idegességem elszállt. Teljes telt ház volt a bulin, az első pár dal alatt nem is fért be mindenki a helyiségbe. Fantasztikus élmény volt ennyi embert együtt látni, akik ismerték a dalokat, amiket játszottunk, tapsoltak, ment a HEJ-HEJ, sokan együtt énekelték velünk a sorokat – néha még a kelta nyelvűeket is! A lelkesedésük abszolút átragadt rám, és a többieken is ezt éreztem. Rendkívül könnyűvé tették a dolgunkat, vitt minket a lendület, és még ha voltak is kisebb hibák, úgy éreztem, hogy azokon könnyen át tudtunk lépni. Pillanatoknak éreztem azt a bő 40 percet, amit a színpadon töltöttünk, amikor lecsengtek a Slania’s Song utolsó dallamai, akkor ocsúdtam csak fel, hogy „jé, máris vége?!” Szívem szerint még egyszer ennyi időt is szívesen játszottam volna.

A koncert utáni visszajelzések egyöntetűen pozitívok voltak, a többi fellépő zenekar és a közönség soraiból is, végtelenül jó volt ezt átélni. Az ilyen pillanatok miatt érzem azt igazán, hogy megéri 🙂 Nagyon köszönjük a meghívást a Kylfingarnak, és bízunk benne, hogy még sok ilyen eseményt össze tudunk hozni, ez egy óriási élmény volt!

Virág (Eravistae zenekar)

Tökéletesen kiegyensúlyozott időpontban érkezett ez a koncertfelkérés, mert mostanában pontosan másfél évente lépünk fel. Borzasztóan örültem a meghívásnak, már hiányzott a színpad, noha ezt így elég érdekes kijelenteni, hisz két másik zenekarommal rendszeresen felléptem az elmúlt időkben is. Metal is, nem metal is, de nem tekerőlanttal, hanem basszusgitárral. Azokat is élvezem, szó se róla, de az Eravistae a legkedvesebb zenekar a szívemnek, és büszkeséggel tölt el, ha minket kérnek fel, hogy színesítsük egy bulizós este felhozatalát.

Csak két nappal előtte kezdtem el úgy gyomorból izgulni, de hamar elmúlt ez a kellemetlen, szorongós érzés, és átvette a helyét egy amolyan pozitív izgatottság. Azért szombaton hullámokban fel-feltört a stressz, hiszen mégiscsak új volt a szituáció: a helyszín, új dalt is hoztunk, és új tagjaink is vannak, akiknek ez volt az első közös fellépésük velünk.

Az egész napos készülődési rituálé után természetesen késve érkeztem, a Kylfingar soundcheck már javában folyt. Betti megmutatta az utat a backstage-be, ahol az Esperfall-lal közös „öltözőt” kaptunk, rendesen felcímezve a nevünkkel. Vagyis majdnem teljesen rendesen. 🙂 Az új nevünk: Eravista, nem is rossz a hangzása, olyan brazilos.

Ahogy haladtak a beállások, egyre gyorsultak az események: gyors arcfestés, gyors lepakolás, gyors asztmagyógyszer, izlandi zuzmó pasztilla a felső légutaknak, már a színpadon is találtuk magunkat, és a csúszás ellenére szépen fegyelmezetten letoltuk a soundcheck-et kevesebb, mint egy óra alatt. A kilenctagú zenész-sorfal nem volt épp megnyugtató jelenség a technikus úr számára, de megoldottuk, és szerintem tisztességesen megszólaltunk. Amikor a kb. 12 percnyi szünet után elkezdtük élesben a show-t, persze megváltoztak a hangviszonyok, hiszen kb. száz emberrel több lett hirtelen a koncertteremben. A színpadon minden az ellenségem volt, a levegő, a padló, a hangszerem, a fények, a mellettem levő társaim… 😀 Na jó, nem, de tény, hogy nagyon óvatosan lehetett csak billegni, a headbanget maximum imitálni. A levegő úgy tűnt, mintha egyre forrósodott volna. Kapkodtam utána, mintha hegyi túrán felfelé menet venném a levegőt, nehezítő tényezőként nem szabadott belélegezni a hajtincseimet sem, amik persze, hogy a szám elé lógtak. Merthogy lefelé kellett néznem, hogy mégis mit játszom a hangszeremen. Sőt, még annál is jobban nézni kellett, mert a fények nem voltak erre épp ideálisak, de szó se róla, a világosító srác nagyon jó hangulatot varázsolt. Ebben az akadályoztatott környezetben kellett még a pedálokat is tipornom, ami 4-ből 2-szer sikerült rendesen. Az énekléssel hasonló volt a helyzet, hajat nem belélegezni, hangomat lehetőleg nem hamisan hallatni, a fogaimra vigyázni, ne verjem a mikrofonhoz. Extrém sport!

Minden egyes pillanatot élveztem mindezen nehézségek ellenére, ez az igazi próbatétel egy zenekar számára, és szerintem nagyszerűen teljesítettünk. Szerettünk volna minél több dalt játszani a számunkra rendelkezésre álló időben, és ezt meg is tudtuk valósítani, a közönség hálás is volt a Slania’s Song-ért. A Luxtost most adtuk elő először a közönségnek, noha már jó régóta terítéken van a próbákon. Apróságokat változtattunk a dalok előadásmódján, próbáljuk folyamatosan még jobbra csiszolni őket. Az Inis Monában főszerepet kapott a sárkányfejű duda, még több zenész úriembert vettünk rá a vokálozásra, cserélgettük a szólamokat egymás közt az elmúlt évekhez képest, hogy minél jobb hangzást kapjunk.

Nemrég itt járt Budapesten az Eluveitie, akik Anna Murphy-ék távozása óta egyre inkább állnak át a friss anyagaik koncerteztetésére, így az igazán régi dalok, a klasszikus koncertnóták a szeretett göteborgi gitárriffekkel mellőzve vannak, nagy bánatunkra. A mi kapacitásunk is véges, noha nagyon szívesen játszanánk a 2010 körüli Eluveitie helyett egy jó Kingdom Come Undone-t, Calling the Rain-t, Tegernako-t, (Do)minion-t, Bloodstained Ground-ot. Olyan dalokat kell választanunk a repertoárunkba, amelyekre mindannyian rá tudunk bólintani, hogy igen, ez menni fog. Meg persze szeretjük is ezeket, az Uis Elveti például nagy népszerűségnek örvend kis közösségünk körében. Szóval az igazi Elu helyett mi játsszuk az old school dalokat, meg olyat is, amit ők talán soha nem játszottak élőben, vagy nem született róla felvétel. Szívesen tanulunk hasonló „ritkaságokat”, vannak gyöngyszemek egyes lemezeken, és reméljük, hogy hamarosan még többet eljátszhatunk a nagyérdeműnek.

Ráadás dalt ezúttal nem tudtunk játszani a nagy érdeklődés és a masszív vastaps ellenére sem, pedig most készültünk erre az esetre. Nehogy kétszer kelljen eljátszani a Thousandfold-ot, mint a debütáló koncertünkön 🙂 Az időbeosztás nagyon szoros volt, és teret kellett engednünk az Esperfall-nak, hogy minél gördülékenyebben folytatódhasson az est.

A Nordic Metal Night-ra keresztelt eseménysorozaton nyílt először lehetőség számunkra 2016-ban, hogy bemutatkozhassunk a produkciónkkal, és csak most, a szombati buli után esett le számomra, hogy kísértetiesen hasonló volt a line-up akkor is: a Kylfingarral és a Rumprooffal osztoztunk hét éve is a színpadon. Repül az idő, de közben relatíve lassan is telik, hiszen nem vagyunk egy minden hétvégén koncertezős banda.

Azt hiszem, az adrenalin tartott egyben engem, mert a levonulás után – ahol is nehezen találtam meg a tekerővel, az effektpedállal, kábeleimmel, vizemmel, setlist-papírommal az utat a backstage felé -, egy nem túl hosszú lecsengési szakasz után vénasszonyi fáradtság lett úrrá rajtam, és jelezte a derekam, a térdem és a lábfejeim, hogy oké, megvolt a meló, mehetünk is csicsikálni. Megbeszéltem a testrészeimmel, hogy nono, még itt van vagy 10 ismerős, barát, akiknek jó lenne köszönni, és megnézni a következő három zenekart is. Szakaszonként azonban kihasználtam a backstage előtt elhelyezett szuper kis kanapét erőgyűjtésre. Kaptam baracklevet, kaptam nagyon sok kedves szót és mosolyt, kinn a hordókban rakott tüzek mellett forogtam, mint a grillcsirke – egyszer az elejem fázott, egyszer a végem.

Az est végefelé tudtam meg, hogy teltházas lett az esemény, ami utólag belegondolva nem meglepő, hiszen amennyire láttuk a színpadról, végeláthatatlan volt az érdeklődő arcok sokasága 🙂 Mindenkinek köszönjük ezúton is, aki megtisztelt minket a figyelmével, és külön kiemelném a soproni különítményt, nagyon jó, hogy jöttetek 😀

Setlist: 

Uis Elveti
Thousandfold
King
Quoth the Raven
Luxtos
Elembivos
Inis Mona
Slania's Song

Rumproof zenekar

Hajónapló 2023.01.07.

Még a tavalyi évben levelet kaptunk a Folk-Viking-Metalt játszó Kylfingar legénységétől, hogy ütközet közeleg, melynek dátuma 2023.01.07-én lesz esedékes, magyarhon’ nagyonnagyfalvában’… Budapesten. Meginvitáltak bennünket, hogy ragadjunk hangszert, köszörüljünk torkot és vegyük fel a harcot az egyhangú, kedvetlen és szürke hétköznapok ellen. Hírül érkezett, hogy az Eravistae és az Esperfall seregei is csatlakoznak a banzájhoz. Az ütközet nem kisebb név egise alatt került kikiáltásra, mint a már VII. alkalommal megrendezett Nordic Metal Night. Tuti a buli, adott a lehetőség a jókedv és a féktelen szabadság megünneplésére. Hosszas levélváltás után minden a helyére került, ím elérkezett a nagy nap. Leporoltuk hangszereinket, vigyorba szedtük a ráncokat és mind útnak indultunk, hogy járgányainkkal aszfalthabokat szelve, időben megérkezzünk. Beléptünk az ajtón. Megannyi régi, majd új ismerős fogadott bennünket. Volt, aki pengemód képben volt a gyorskajáldahitvilágunkkal’ és kaptunk tőle egy ajándék KFC kosarat. Most már a kalózzápingáltbohócgyilkosEZREDES is velünk volt. !HOLYPOWER ON! Teltek s múltak a poharak, így már tényleg minden egyben volt. INDULÁS! Legénységünk utolsóként ragadott hangszert, de így is sikerült ütközetet nyernünk, így újfent áldozhattunk a jóérzés oltárán. Most, hogy leporoltuk a hangszereket, nem engedjük, hogy újra méteres porcicák nyávogásától legyenek hangosak a bőrök, húrok és billentyűk… Lendületet, irányt véve, indulhat az új fejezet!

Setlist: 

1. Rogues of the Seven Seas
2. Blood of the Kraken
3. Kótyagos Álmok
4. Kalózszív
5. Haunted Tavern
6. Szittyós John
7. Black Out

+1 Sword of the Wild Winds

Zsombor (Esperfall zenekar)

Még decemberben adódott a lehetőség, hogy felléphetünk a már rég meg-nem-rendezett Nordic Metal Night-on. Anno többször is voltam ezeken a koncerteken, és mindig remek zenekarokat láttam-hallottam, így örültem neki, hogy ezúttal fellépőként vehetek részt rajta.

Sokat hangoztatott vélemény – melyet magam is igaznak tartok – hogy a dallamos-folkos metálzenék már túl vannak a fénykorukon, és alapvetően egy “ritmus által dominált” zenei korszellemben vagyunk, ezért kíváncsi voltam, hogy egy ilyen estre mekkora lesz az érdeklődés 2023-ban. Kellemesen csalódtam: több, mint 150 jegy elkelt elővételben! Az est többi zenekarát, az Eravistae-t, Kylfingart és a Rumproof-ot is jól ismerjük, tudtuk, hogy milyen feszesen hozzák élőben is a témákat, ezért mi is gőzerővel készültünk a koncertre.

Az estét az Eravistae, az Eluveitie magyar helytartói nyitották. Bevallom, újdonság volt számomra, hogy a kilenc fős (!) zenekarban a vártnál több népi hangszer is helyet kapott, ez már igen! A srácok (és hölgyek) magabiztosan, hitelesen hozták az Eluveitie-nótákat, és remek hangulatot alapoztak meg az este további részére.

Másodikként jöttünk mi, az Esperfall. Nem sokkal a koncertünk kezdete előtt tudtunk meg, hogy a buli sold-out lett, és valóban, az elejétől a végéig teltháznak játszottunk, ez pedig hatalmas löketet adott nekünk! A hangulat végig remek volt, a színpadon, és ahogy láttuk, a közönségben is. A “No Tomorrow” c. nóta alatti pogót fantasztikus volt látni – ezúton is köszi mindenkinek, aki részt vett benne! 😉 A koncert után volt lehetőségünk több emberrel is szót váltani a merch pultnál, és örömmel tapasztaltuk, hogy csak pozitív visszajelzéseket kaptunk.

Nem sokkal utánunk jött az est főszereplője, a Kylfingar. A hamisítatlan északi-jellegű folkot játszó banda már két nagylemezt adott ki, hamarosan pedig a harmadikat is meghallgathatjuk. Az utóbbi években koncertek terén nem voltak aktívak, és tagcserék is történtek, kíváncsi voltam, hogy ez mennyire fog meglátszódni a koncerten. Nos, azt kell, hogy mondjam, hogy ha meg is látszik, az csak pozitív! Hatalmas bulit csaptak a srácok, valaki még ki is dőlt, annyira élvezte a bulit – még a koncertet is le kellett állítani egy időre, hogy magához térjen! (Ezzel csak azért merek így viccelni, mert azóta tudom, hogy a hölgy viszonylag hamar magához tért, és nem lett komoly baja, hálistennek). A srácok elejétől végéig feszesen hozták a témákat, és külön kiemelném a dobos Horváth Bencét és a szólógitári posztot betöltő Báthori-Kovács Bencét, ugyanis mindketten olyan virtuóz és feszes hangszeres tudásról tettek tanúbizonyságot, ami nemzetközi, profi szinten is maximálisan megállja a helyét – ilyet pedig ritkán látunk.

Az estét a kalózmetált játszó Rumproof zárta, akik a késői óra ellenére is hatalmas bulit csaptak, és a közönségen sem látszódott a fáradtság jele. Ők se ma kezdték a szakmát, és ez világosan látszódott a teljesítményükön.

Összességében tehát egy remek bulit tudhat mindegyik zenekar maga mögött, remélem, hogy lesz még lehetőségünk együtt játszani!

Külön köszönet jár a Dürer Kertnek és a Kylfingarnak a szervezésért, valamint Vida Daninak a képekért!

Találkozunk legközelebb!!

Setlist:

A Gift From The Gods
Tempest In Paradise (The First Advent)
Cortex Breakdown
Plato's Cave
Retreat Into Dreamland
No Tomorrow (The Third Advent)
Nature Of The Disease (The Second Advent)
The Will Of Fire
For A Greater Good

Kylfingar zenekar

Nagyon jól kezdődött az év, hiszen a Nordic Metal Night VII nevű rendezvényen teltház előtt léptetek fel. Három év kihagyás után kell ennél jobb folytatás? Szervezéskor direkt év eleji dátum volt a cél?

Váczi Vaddisznó Viktor: Ennél nem lehet jobb folytatás mert ez volt a legjobb! 🙂 Nem hittük volna, hogy három év kihagyás után ekkora tömeg fogad majd minket és ennyire fognak örülni annak, hogy végre ismét szól kishazánkban a viking metál. A kora év eleji dátum furán jött össze: Tavalyi évben megkeresett minket a Silent Stream of Godless Elegy (Cseh) közös koncertek kapcsán. 2022. december 3-án Brno-ban léptünk volna fel velük, ők pedig jöttek volna a saját szervezésű esténkre játszani. Sajnálatos módon a cseh zenekar énekesnője lebetegedett és le kellett mondani a bulikat… Szerencsére ennek ellenére is szép számmal eljöttek a hetedik Nordicra, aminek nagyon örültünk! Vissza gondolva egy kicsit viccesnek hangzik, hogy a Kylfingar visszatérése utáni első fellépése valójában külföldön lett volna… 😀

Korábban 2 tagcsere is lezajlott, így még több ok volt az izgalomra! Ki min izgult a legjobban? A felkészülés mennyire sikerült jól? Az előadásotokkal mennyire sikerült a maximum közelébe kerülni?

V.V.V: Lezajlott két tagcserénk, ami elsőre engem is aggodalommal töltött el. Visszatérő koncertünk előtt kettő próbára volt lehetőségünk az új felállással, viszont Bence és Dávid annyira oda tették magukat és olyannyira felkészültek már az első próbára is, hogy egy pillanat alatt el szállt ez a kis félsz. Tehetséges zenészek és emberileg is nagyszerű velük együtt dolgozni! Most elmondják nektek ők is – meg persze a régi motorosok is – min izgultak a legjobban:

Magyari Dávid: „Nekem már 7 év is eltelt mióta utoljára basszusgitárral voltam a színpadon – mivel az Eravistae-vel a fő ének vonalát vittem 2016-19-ig. Ezért azon izgultam, hogy minden számot jól el tudjak bőgőzni és a kiállás is megfelelő legyen. Nem szerettem volna a fiúknak csalódást okozni, ha már annyi bizalmat szavaztak számomra, hogy felengedtek a színpadra. Az előadásban én még látom a fejlődés lehetőségét biztosabb vokál illetve a közönséginterakcióm terén, viszont első közös fellépéshez képest az összhang nagyszerű volt.”

Báthori Kovács Bence: „Én személy szerint a koncert intro-ja alatt izgultam a legjobban. Még gyorsan át kellett futnom fejben hogy is van a Jötünheim szólója, amit kissé átírtam, színesebbé és dinamikusabbá varázsoltam. Úgy érzem az előadás show szempontjából jobban nem is mehetett volna, az emberek kapkodtak a pengetők után, a kezemet meg el sem akarták engedni mikor pacsiztam velük.”

Lakatos Gergő: „Így két tagcsre után is elsőre teljesen jól ment a buli. Rég álltunk nagyközönség előtt, ezért az elején volt kicsit lámpaláz, de az első nóta közepénél ez már szertefoszlott. Leginkább a technika miatt aggódtam, hogy a samplerrel ne legyen semmi gond 🙂 Számomra maximum nincs, azt nem lehet elérni, de fejlődni mindig lehet. Például a színpadi kiállás és vokálok terén van még mit.”

Horváth Bence: „Egyáltalán nem izgultam, nagyon vártam már a visszatérést! Persze az új tagokkal össze kellett próbálni a műsort, de a színpadon úgy éreztem, hogy egy nap sem telt el az első bulink óta!”

Mit emelnél ki ezen az estén a látottak, hallottak alapján?

V.V.V: Kiemelni konkrét dolgot nem igazán tudok. Az egész este remekül sikerült. Kicsiny hazánk nem sok folk metal zenekarral büszkélkedhet, de a legjavát sikerült összehozni egy közös buli erejéig. A rajongók pedig kitettek magukért, végig bulizták velünk ezt a 4 óra hosszát és szerintem mindenki pozitív élményekkel gazdagodva távozhatott. Sokan kérdezték már koncert után egyből, hogy mikor és hol lesz megint Kylfa buli, mikor lesz kint az új album stb. Nagyszerű érzéssel töltött el, hogy elég messziről, Debrecen városából is érkeztek csak azért, hogy lássanak minket.

Az eddigi Kylfingar koncertek közül hova sorolnád a viking ünnepségeitek listáján ezt az estét?

V.V.V: Mint azt már korábban is említettem, nagyszerű visszatérés volt ez számunkra és hihetetlen mennyiségű szeretetet és támogatást kaptunk a rajongóktól ott a koncerten. Bizton merem állítani, hogy számomra a legjobb 5 Kylfa buli között van ez a mostani! 🙂

H.B. : Ennyi év után nem is tudom hova sorolnám, most talán a legjobbnak mondanám, még a bakik ellenére is. De az biztos, hogy top 5-ben van!

Mire megjelenik a cikk egy másik koncert is lezajlik az Isatha bandával, ami Szegeden zeng. Milyen különbséget mondanál a két koncert között? Mit adott Szeged a Kylfingar számára? Sok kard csattant egymásnak az éjszaka?

V.V.V: Szegeden egy kisebb helyen léptünk fel, mint egy héttel előtte a fővárosban, de ennek ellenére itt is meg tudtuk tölteni a küzdőteret, akár csak a hetedik Nordicon. Örültek nekünk, a dalszövegeket olyan elszántsággal és imádattal kántálták velünk együtt, amire nincsenek szavak. Talán ilyenkor mondhatja el a zenész: Na ez az amiért ezt érdemes csinálni! 🙂

Hamarosan itt a harmadik album. Szabad tudni már a pontos megjelenési dátumot, hanghordozó formátumát és megjelenéssel kapcsolatos információkat? Kérlek mondj el mindent, amit szeretnél erről megosztani?

V.V.V: Hamarosan kint lesz igen. A kiadóval elég nehezen és lassan csordogálnak a megbeszélések, így sajnos konkrét dátummal a mai napig sem tudunk szolgálni Nektek! Pár év alatt igencsak megemelkedtek a költségek a zeneiparban is sajnos – mint minden téren – ezért sem szeretnénk elkapkodni semmit.

Azt hiszem a 2023 nagyon mozgalmas és izgalmas lesz számotokra. További koncertekről, tervekről elárulsz valamit?

V.V.V: Mozgalmas lesz bizony. Amint lesz konkrét dátum a lemezmegjelenéssel kapcsolatban, egy videoklip már landolni is fog a világhálóra. Ezek mellett szeretnénk még a 3. nagylemezünk 1-2 nótájához klipet forgatni, és egyéb nyalánkságok is várnak majd a rajongókra merch téren, ha az Istenek is úgy akarják 🙂 Ezúton is köszönjük minden harcostárnak az eddigi támogatást, számítunk rátok a jövőben is! 😉

H.B.: Az új album kiadása mellett március 1-jén ismét visszatérünk a Dürer Kertbe, ezúttal a Grima előzenekaraként! Ezenkívül nyári fesztiválokon is biztosan fogunk találkozni, ez még jelenleg szervezés alatt van. 😊
SETLIST:

Szikra (Intro)
Jötünheim Kürtjei
Istenek Hangja
Pajzsfal
Út a Valhallába
Helheim
Kovács és Kard
Sörtánc 
Észak Népe

Kilenc Valkűr
Végzetünk

Fotók by Vidani Photo, https://www.facebook.com/vidaniphoto

230107Nordic Metal Night

Kapcsolódó cikkek

Kylfingar – Tavaszi folk ünnep

KMZ

Vadak útján – a Kylfingar harmadik útmutatása a harcostársak számára

KMZ

Grima, Aether, Archaic, Kylfingar – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

A gyógyulás útján… Esperfall klippremier: Nature Of The Disease (The Second Advent)

KMZ

Esperfall – remek koncert

KMZ

Esperfall – új videoklip premier (Plato’s Cave)

KMZ

Alestorm’s Piratefest Budapest – Koncertbeszámoló

Steve

Esperfall interjú

KMZ

Esperfall dal -és klippremier: Tempest In Paradise (The First Advent) – megjelent az Origins In Darkness lemez!

KMZ

Esperfall – új videó ‘Retreat Into Dreamland’

KMZ

Kylfingar – Világok Határán – új lemez, koncertek, tervek

KMZ

Három kontinens négy folk metal zenekara érkezik a Dürerbe augusztus 28-án!

KMZ

Új single dal a Kylfingartól: Örök vadászat

KMZ

RUMPROOF – Black Flag in the Sky EP

ST. Toma

Új single és dalszöveges videó a Jötünheim kürtjeihez és további aktualitások a Kylfingar környékén

KMZ

Kylfingar – Készül a második nagylemez és jönnek a koncertek

KMZ

Dalriada „Áldás” lemezbemutató koncert – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Eluveitie, Arkona, Skálmöld – Koncertbeszámoló

Gwanath

Kylfingar – Még három koncertjük lesz 2014-ben

KMZ

Lesújt a magyar vikingek buzogánya – letölthető kislemez a Kylfingartól!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek