Afterlife

LEM – kiváló hangulat

2022. február 4. @ Veszprém, TEREM

Csuka (LEM zenekar)

Ahogy az manapság történni szokott, ennek a koncertnek az előkészülete is egy a szervező által indított közös Messenger beszélgetéssel indult. Az első pozitívummal itt találkoztunk, mivel az egyébként teljesen rendben lévő megszokottnál is sokkal részletesebb infókat kaptunk Grétától a koncert szervezőjétől, és a további kérdéseket és problémákat is nagyon hatékonyan és segítőkészen kezelte. Ennek hatására merült fel bennem először a gondolat, hogy nagy eséllyel nem fog kárbavészni az sok kilométer, ami ránk vár a Szeged és Veszprém közöti úton.

Készültünk, próbáltunk, számsorrendet terveztünk (amit persze megint elfelejtettem kinyomtatni), azután eljött a koncert szombat délutánja, kocsiba be, próbaterem, pakolás, indulás. A 3-4 órás útról még a viharos szél sem tudott minket lefújni, így rendben és időben oda is értünk Veszprémbe, ahol a mi alföldi gondolkodásunkat kissé megzavarták a kanyargós és szűk utcák, de végül mindent megtaláltunk amit kerestünk.

Megtaláltuk a TEREM klubot is, aminek hangulata engem egyből magával ragadott, mivel kicsipánk korom kisvárosi klubéletét idézte fel bennem. Bepakolás, sör, cigi, duma, spanolás, miegymás.

Mivel a Brygmus zenekar sajnos lebetegedés miatt nem tudott eljönni, mi fogunk kezdeni, ami azért jó mert végtelen idő áll rendelkezésre beállni. Pár óra akklimatizálódás után neki is álltunk felpakolni magunkat és a hangszereinket a színpadra. A következő pozitív tapasztalattal ekkor szembesültünk a hangosító ember: Mozsi személyében, aki nagyon profin és hatékonyan segített kialakítani a fasza hangzást.

Beállás után visszatértünk még pár órára társasági életet élni a klubban és az előtte lévő utcaszakaszon, ami alatt magunkat is kellőképpen beállítottuk a koncertre. Olyan 9-10 óra közt valamikor neki is kezdtünk, és minden gond nélkül le is játszottuk az összes számot, amit terveztünk. Jól sikerült koncert volt, nem basztuk el túl gyakran.

Utánunk következtek Arkas barátaink, akik olyan súlytást toltak az arcunkba, ami nekem személy szerint a távolmúltam egyik legjobb koncertélményévé lépett elő. Fétiseim a furcsa, meglepő, punkos, matekolós, metálos muzsikák, amit Arkasék olyan dinamizmussal és kreativitással hoztak, hogy azt öröm volt nézni és hallgatni.

Arkas után megint kis szünet, átpakolás, további alkoholszint emelkedés és egyre több emberrel megismerkedés. Errefelé – vagy legalábbis a TEREM klub körül biztosan – igen jófej emberek mozognak, ezt egyértelműen meg lehetett állapítani.

Harmadik fellépőként jött a Band In The Pit zenekar, akik szintén egyedi hangulatot teremtettek. Lassú, doomos, hosszasan elhúzott témákat kaptunk. Volt idő átgondolni a teljes életed minden szám alatt akár kétszer is.

A koncertek végeztével tovább folyt a klubélet, fogyasztottuk ami volt, a hangulat kiváló volt. Arra gondoltam: de jó lenne egy ehhez hasonló hely és közösség a mi városkánkban is. Apu mardosó irigysége voltam egy kicsit.

A TEREM egy idő után bezárt, amiután össznépileg átvonultunk egy másik kocsmába, ahol szintén egyedi hangulatra leltünk. Az enyhén illuminált pultos csak akkor adott piát, ha szimpatikusnak bizonyultál neki, viszont fizetni nem kellett érte. Érdekes hozzáállás ez a vendéglátáshoz, de végülis működött, megkaptunk mindent ott is mire vágytunk. Aznapi maradandó élményünknek ez a hely is szerves része marad.

Utolsó állomáspontként pedig társaságunk soffőrködő tagjai elvonultak a szállásunkra nyugovóra térni, a maradékkal pedig a szervező Grétáék lakásába mentünk, ahol másnap délelőttig, a hazaindulásig folytattuk az afterezést.

Végén autóba be, hazaúton veszekedés, hogy milyen zenét hallgassunk, hazaérés, kipakolás, pihenés, és a fantasztikus élmények feldolgozása.

Gecijóvót! Köszönjük!

SETLIST:

Harlotmoon 
The Call I Follow
Malady
For the machine is immortal
Thoughts On Grief And Rust 
[új dal, még nincs címe]
If Blood Could Burn As Wood

230204Band in the Pit

Kapcsolódó cikkek

LEM zenekar single megjelenés

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek