Afterlife

Måhkaar, Dishonored by Silence – sikerült jó hangulatot teremteni

2023. március 11. @ Budapest, RIFF

Måhkaar zenekar élményei

Sziasztok! Vártuk már ezerrel ezt a Riffes bulit, egyszer léptünk itt fel korábban és akkor is nagyon jó volt a hangulat. Összesen 5 zenekar jött fellépni, mindenki kicsit más stílusban, de személy szerint ezeket a koncikat bírom a legjobban.

Kisbusszal érkeztünk néhány ismerőssel, ment a szokásos sörözgetés, egymásnak ugatás, telefonos dizsi. Érkezés után gyorsan lepakoltunk, szisszentettünk pár sört és belevetettük magunkat az éjszakába, beszélgettünk a helyi arcokkal, zenekartagokkal.

Elsőnek kezdett a Block Cocker, Gellérték formációja, ez volt az első fellépésük, de iszonyatosan ügyesek, jó kis punkos/grindos témáik vannak.

Második zenekar a Dishonored by Silence volt, őket csak félig-meddig hallgattuk meg – bocsi skacok -, mert közben szellemileg-fizikálisan is készültünk a saját fellépésünkre. Kellemesen csalódtam bennük, mert tudtam, hogy kicsit kilógnak az esti felhozatalból, de üde színfolt volt a sok halálhörgős zene mellett, mellesleg szerintem kifejezetten zúzós metalcore-t tolnak. Az énekesnek külön pacsi, hogy mind a tiszta éneket, mind a screameket nagyon jól tolja élőben.

Aztán jöttünk mi, egész gyorsan összeálltunk – ezúton is köszönet a hangosítóknak – , ezzel nyertünk egy kis időt legalább a többi bandának. Sajnos a basszerosunk lelépett külföldre, így Máté ugrott be a helyére a Nemezisből pár szám erejéig – puszi a pocijára érte -, ennyi idő alatt egyelőre ennyit sikerült összedolgoznunk. Egész jó zajt csaptunk, a közönségen láttam, hogy nem nagyon tudja hova tenni a zenénket, de élték nagyon. Én elég kezdő frontember vagyok, kicsit még kényelmetlen ennyi ember előtt beszélni, de látva az arcokat, ahogy csápolnak a zenénkre nagyon jó érzéssel tölt el és plusz élményt ad, kurva jó!

Utánunk jött a Skog zenekar, Kristóffal a gitárosukkal annó egy suliba jártunk, nem rég vettük fel újra a kapcsolatot és januárban már együtt nyomtunk egy koncertet Szolnokon (mi odavalósiak vagyunk). Kibaszott ügyesek, nekem személy szerint az ő produkciójuk jött át a legjobban az est folyamán, nagyon összeszedettek. (Minden személyes ismeretség meg elfogultság nélkül írom.)

Az utolsó zenekar a Türböwitch volt, róluk már nehezebben tudok nyilatkozni, addigra már mindannyian kicsit illuminálódtunk és/vagy fáradtak voltunk. Pár szám erejéig benéztünk azért, jó kis sörözős punk/trash death metalt tolnak a srácok!

Összességében nagyon adta az este, a közönség nagy része minden produkción ott volt és láttam, hogy nagyon élvezik, iszonyat hálás arcok, emiatt is szeretünk a Riffben bulizni, reméljük lesz rá még lehetőségünk!

A hazautat már nem részletezném, ittunk, megálltunk hugyozni óránként, meg ugattunk továbbra is egymásnak.

Béke, szeretet, halál metál: Zoli a Måhkaar (ejtsd: Mókár) énekese.

SETLIST:

1. Hard times
2. Modern day slavery
3. Godless butcher
4. Abomi-nation
5. Failure
6. We eat the world alive
7. Rust

Dishonored by Silence zenekar élményei

Első sorban a SKOG hívott meg minket erre a RIFF-es bulira, egy kicsit tartottunk is attól, hogy a stílusunkkal nem fogunk teljesen bele illeni a zenei képbe, mert más stílussal tudtunk szolgálni a többi zenekarhoz képest, de ehhez képest igenis sikerült jó hangulatot teremteni, elismerést kaptunk a hallgatóktól, illetve más zenekaroktól is, arról nem is beszélve, hogy mi is jól éreztük magunkat. Koncert után végig maradtunk, hogy meghalhassuk a többieket is, a zenekarok korrektek voltak egymással és segítőkészek.

Úgy mindent egybevéve szerintünk kurva jó volt.

SETLIST:

1. Stay N' Stuck
2. Calling Me
3. Lost Sinners
4. Shadows of Reality
5. Incarnate

230311Skog

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek