Afterlife

Malediction – nagyon jól éreztük magunkat

2023. február 3. @ Székesfehérvár, Nyolcas Műhely

Malediction zenekar

Az Effrontery (ex-Gutted, ex-I Divine) gityós Pupáktól jött a meghívás erre a fehérvári bulira, amiről aztán persze meg is feledkeztünk 😀 Még folyamatban volt az új dobossal, Baluval történő számtanulás, visszatért a korábbi énekes Dinnye és főleg a Made In Pécs fesztiválos fellépésre koncentráltunk, ahol az új felállás bemuatkozhatott.

Szerencsére egy GuttedSanyival való chat során újból felmerült a téma, úgyhogy gyors szervezésbe kezdtünk. Végül kicsit szűkösen, illetve Dudás Mester segítségével lejutottunk a koncert helyszínéül szolgáló Nyolcas Műhelybe, Székesfehérvárra. Éjszakás műszak, hajnali kelés, megfázás stb. dolgoktól némileg megfosódva érkeztünk a klubhoz, de ezeket hamar feledtette a jelen levő társaság – Gutted, Sin Of God stb. tagok, régi ismerősök.

A bulit a helyi Manimal Inc. nyitotta, egyből feltűnt, hogy milyen jól szólnak, meg itt jegyezném meg, hogy amúgy is tök király ez a hely, színpad, személyzet stb. Játszottak pár feldolgozást is, R.A.T.M. volt, meg talán Pantera is.

Aztán jött az Effrontery, hibátlan, technikás thrash/death metallal, GuttedSanyival a mikrofonnál. A basszus felvételről ment, így pláne pontosnak kellett lenniük, de óramű pontossággal ment a darálás. Közben időnként interaktív, gitárpárbajokkal megtűzdelt stand-up comedy-be váltott a műsor, a családias hangulatú jelenlévők – értsd, nem volt épp teltház – aktív részvételével.

Aztán jöttünk mi, a beállás szokásos „vegyél-le-kicsit-a-gitárból”, „nem-inkább-adok-még-rá”, „elhagytam-a-hangológépet”, „hozzá’ még sört” körei után. A programban szerepeltek dalok az EP-ről is és a Reductio…albumról is, illetve néhány frissebb szerzemény is a hamarosan megjelenő új lemezről. Végül úgy tűnt, hogy fenn a színpadon is és állítólag kifelé is összeállt a hangzás.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, király volt találkozni a megjelent ismerősökkel és remélhetőleg ismét gyakrabban tudunk majd koncertezni a Maledictionnel.

SETLIST:

Reductio Ad Absurdum
Nameless
Draconis
Flood
Hymn To Destroy
Valley of Death
Faceless God
Awakening
Nammtar
Reflections Of Hatred
Úgy gondolom mindenki jól érezte magát ezen az estén. Mikor voltatok utoljára Székesfehérváron? Mit érdemes tudni a Nyolcas Műhely színpadáról, hangosításáról és a helyről?

Igen, úgy tűnt, mindenki jól szórakozott. Ha jól emlékszem, a zenekar elég hosszú története alatt még sosem játszottunk Székesfehérváron, ez volt ott az első koncertünk. Érdekes, hogy a GuttedSanyi is most lépett fel ott először, pedig ők részben odavalósiak. Amúgy vendégként voltam már a Nyolcas Műhelyben tavaly júniusban a finn Womit Angel és az olasz Goat Vomit Noise koncertjén. Akkor is és most is tetszett a hely, de mindkét alkalommal elég kevesen voltak, sajnos. Szerintem pont ideális a hely mérete, elrendezése, színpad, minden. Jól is szóltak a koncertek.

Melyik dal tetszett a rajongóknak legjobban, mikor volt a legnagyobb tombolás?

Haha, őket kéne megkérdezni. Az egyik jelenlévő az Awakening-re mondta, hogy legalább egy jó számunk van. Amúgy az pont elég ritkán kerül a koncertprogramba, mert általában rövidre szabott a műsoridő, ez pedig egy hosszab dal. Amúgy én is szeretem, a Whirl Evoken By Prayers lemezen szerepel.

Idén már korábban is volt fellépésetek és hamarosan lesz egy újabb a Supersonicban. Ebből kiindulva elképzelhetőnek tartom, hogy jóval mozgalmasabb lesz az ide évetek és többször lehet látni élőben. Mennyi koncertet terveztek erre az évre?

Amennyit csak lehet! A Monastery-vel játszunk most szombaton Budapesten (https://www.facebook.com/events/1061017927893243), aztán szintén velük márciusban Baján, áprilisban Pécsen, de ezeken kívül is több dolog van szervezés alatt. Győr, Freakend fesztivál stb. meg időnként becsúsznak meghívások más zenekaroktól, amit mindig örömmel veszünk.

A pesti koncertre nagyobb tömeget vártok? Hasonló lesz a setlist az eljátszott dalokról?

Persze, mindig hatalmas tömeget várunk! 😀 Amúgy arra a bulira elég jók a visszajelzések, de ez mindig kiszámíthatatlan és sok tényező befolyásolja. Az adott koncert setlistjét általában a koncertet megelőző utolsó próbán találjuk ki. Igyekszünk a zenekar minden korszakából válogatni, de most azt is figyelembe kell venni, hogy az új dobos, Balu, miket tanult már be.

A hamarosan megjelenő új albumról van kedved beszélni egy kicsit? Mit szabad tudni róla?

Ezer éve készül. A számok készen, a dobot már rögzítette az előző dobos, Onci (Blizzard). Szólók, borító, egyebek vannak még vissza. Nem kapkodjuk el…

A régebbi kiadványokat mennyire lehet még beszerezni?

Két lemezünk, egy 2002-es Whirl Evoken By Prayers EP és a 2008-as Reductio Ad Absurdum album kapható CD-n. Az EP-ből már csak pár példány van, gondolkodunk, hogyan lehetne újra gyártatni pár száz darabot. Amúgy ezeket, és majd az újat is valószínűleg a Death Trap Productions label (https://www.facebook.com/DeathTrapProductionsHun) alatt mi adtuk, adjuk ki, de itt jelent meg a Blizzard (https://www.facebook.com/blizzardblackmetalhungary) és a Gylliath (https://www.facebook.com/gylliath) utolsó lemeze is, illetve az egykori pécsi death metal legenda, a Cultic Pulp felvételeit tartalmazó kiadvány is.
Nálam lehet keresni ezeket, és a Death Trap Distroban terjesztett egyéb underground death/black metal, thrash stb. érdekességeket, CD-ket, LP-ket, könyveket, fanzine-okat.
A saját kiadványainkat kereshetitek a Dudásnál is (https://www.facebook.com/feketeterrorprod) , a Total Darkness Propagandánál (https://www.facebook.com/totaldarknessp) és a Metal Ör Die-nál (https://www.facebook.com/metalordierec) többek között.
Digitálisan meg a következő linkeken találhatóak a platformok vagy mik 😀
WMMD.lnk.to/Malediction_ReductioAdAbsudrum
WMMD.lnk.to/Malediction_WhirlEvokenByPrayers

Középtávon milyen célok tervek vannak a zenekarral kapcsolatban?

Az új lemez befejezése és kiadása, közben minél több koncert. Hamarosan új pólók és pulcsik is készülnek. Szóval a szokásos.

230203Effrontery

Kapcsolódó cikkek

Malediction – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Koncertajánló: Monastery / Malediction / Fallen Greek Gods (RO) / We Are Dust You Turn Into (CZ) / KillerSick

KMZ

Malediction – egy ilyen trióval szerintem érdemes lenne más területekre is csapást mérni

KMZ

MALEDICTION – Reductio Ad Absurdum

Menegroth

Metal Massacre – Koncertbeszámoló

Menegroth

Depths Of Depravity, Malediction, Kill With Hate, Long Pig – Koncertbeszámoló

conatgion

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek