Afterlife

Mhorai – bármikor szívesen megismételném ezt a bulit

2023. március 3. @ Budapest, Dürer Kert

Mhorai zenekar élményei

Március harmadik napja igazán nagy mérföldkő a Mhorai történetében, mert a zenekarral első alkalommal játszottunk a Dürer Kert falai közt. Tekintsünk el attól, hogy ez a hely már nem az Ajtósi Dürer soron híressé vált kulthely. A Duna partján helyet kapó klub ebben a formájában is nagyon frankón kiszolgálja a underground szubkultúra zenekarait és rajongóit.

Úgy emlékszem, valamikor 2022-ban játszhattunk a lovecrose-zal egy közös bulin és itt haverkodtunk össze velük: hamar egyeztettük, hogy jó lenne a jövőben közös koncerteket is adni és az idő múlásával ez a számukra 10. jubileumi koncert lett az, ahol vendégként forrósíthatjuk előttük a deszkákat. Mikor meghallottuk, hogy másik vendégzenekar az Eagle Has Landed lesz, tudtuk hogy egy nagyon erős buli lesz az este.

A klubba 18:00 körül érkeztem Mezőkövesdről Mátéval, a gitárosunkkal. Mivel először voltam az ’új’ Dürerben, kicsit meglepett az elrendezés, de egy underground zenét kedvelő közeg számára nagyon otthonos helyet sikerült varázsolni a Duna partján. Mikor megérkeztünk, pedig már javában zajlott a lovecrose beállása, amelynek a mély tartományait már a hely parkolójában is kiválóan hallottuk.

Fordított beállás szerint elsőként a lovecrose, majd az Eagle, végül pedig mi dörrentettük meg a cuccot nagyjából 19:00 óra magasságában. Ezúton is ezúton szeretném kifejezni hálámat a Dürer Kert technikai személyzetének A srácok nagyon profik. A hangbeállás ennek megfelelően szervezett és jól ütemezett volt. A road-ok magabiztosan és gyorsan reagálnak minden változásra a zenekarok technikai háttere kapcsán. Így volt ez nálunk is. Gyors egyeztetések után kb. 15 perc alatt már szólt a cuccunk és nagyon jó érzés volt tudni, hogy kifelé falrengető módon szólunk.

A zenekari backstage szobák a felső szinten helyezkednek el és az is tök jó, hogy van a zenekarnak egy szeparált „lihegő”, ahol fel lehet készülni vagy levezetni a koncertet.

A Mhorai-jal mi 20:00-kor kezdtünk és akkorra már azért száz fölött volt a Dürer vendégeinek száma. Kicsit hektikusnak mondanám a kezdést, mivel szó szerint 2 perccel az intro indulása előtt szóltak nekem, hogy sajnos az autómmal tilosban parkolok a hely előtt, így hát volt egy utam a külső parkolóba, de hála az égnek időben visszaértem. Összességében nagyon elégedettek voltunk a koncerttel, szuper volt a közönség és előzenekari státuszhoz képest tök sokan bejöttek bulizni a zenénkre. A hangzásra is kifejezetten jó visszajelzéseket kaptunk, szóval nagyon élveztem az egészet! Utána persze a merch pultnál múlattam az időt a szünetekben és megbeszéltük a bulit az ott lévő srácokkal.

Az Eagle Has Landed az egyik kedvenc zenekarom. Elképesztően zúzós és intenzív bulikat nyomnak, bennük sosem csalódik az ember. Mesterien bánnak a közönséggel és nem hagynak időt felocsúdni az egyes dalok közt, teljes gőzzel nyomják a metalt. Bár kicsit kapkodtam a fejem, mikor a hangbeállásukon az egyik gitárral a lovecrose basszeros Gerencsér Ádi játszott, de végül minden tag időben befutott a koncert kezdésre 🙂 A színpad 120%-át használják ki a mozgásra és nagyon változatosak a szettjeik az elektronikus betétektől, sampler-es részektől. Le a kalappal a srácok előtt, nagyon barátságos arcok és igazán profi zenészek! A jövőben is remélem, hogy zenélhetünk együtt.

Az est házigazdájáról mit is mondhatnék? Profi előadók, az évek során ezek a srácok tökre beletanultak a bizniszbe és elképesztő, milyen közönséget alakítottak ki zalaegerszegi létükre a fővárosban. Csordultig megtelt a nézőtér és rengeteg vérbeli lovecrose fan bulizott a zenéjükre. A srácok igazi jubileumi show-val készültek, asszem másfél órától is többet zenéltek, régebbi dalos betétekkel, mesterien felépítve a listájukat egy igazán energikus bulihoz. Rendszeresen kijárkáltam a merch-pultunkhoz, de még így is feltöltött energiával a koncertjük. Egytől egyik nagyon közvetlen arcok és külön öröm volt, hogy koncert előtt és után is tudtunk dumálni velük. Nagyon nagy eseményt hoztak össze és példaértékű, amilyen szervezettséggel és kitartással hajtják előre a zenekart. Bármikor szívesen megismételném ezt a bulit!

SETLIST:

1. Gathering
2. Unveiled
3. Kalamona
4. Chert
5. Liberation
6. I'm Broken (Pantera cover)
7. Plain River
8. Darkened Sun (Ending breakdown)
9. Ephemerida
10. Ageless

Fotók: Vida Dániel, vidaniphoto


230303LOVECROSE

Kapcsolódó cikkek

Mhorai – Sink Ship videoklip

KMZ

Monastery, Mhorai, Komodo – Koncertbeszámoló

KMZ

Mhorai – Raging Depth videoklip

KMZ

Mhorai – „Waters” album megjelenés

KMZ

Mhorai – videóklip, koncertek és egyéb történések

KMZ

Mhorai – minisorozat, videoklip, koncert

KMZ

Mhorai / Nygmalion / Nest of Plagues – állati király volt

KMZ

Mhorai – újabb dal a Hegemony nagylemezről

KMZ

Bemutatkozik a Mhorai zenekar!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek