Afterlife

Monastery / Feretrum / Worm – közönség fejét szakították le a brutális zenével

2022. április 30. @ Nagykanizsa – Medgyaszay Ház

Monastery zenekar

A nagykanizsai koncertre a helyi Feretrum zenekar meghívására érkeztünk, azon az estén a headliner szerepét töltöttük be.

17 óra körül érkeztünk a helyszínre, ahol a szervező brigád, és a hangosító stáb már pakolta a cuccot.

A hely szerintünk alkalmas egy ilyen buli megrendezésére, és a Feretrumos srácok is korrekt körülményeket biztosítottak / külön backstage, ital / részünkre.

Külön beállás nem volt, 4 banda esetében ez feleslegesnek tűnt még akkor!

Két dob volt a színpadon, ami kellően nagy méretű tágas volt.

Kis késéssel a Csonk zenekar kezdte az estét kb. 18.50 körül. A srácok helyiek, a dobosuk épp sérült volt, ezért a dob gépről ment.

Érződött még a korai időpont sajnos, de lelkesen, és vehemensen tolták a metált…

A 2. csapat az alföldről érkező Worm volt, barátságos, jó srácok, jófajta thrash muzsikával…

Az őket követő helyi Feretrum nem viccelt, kifestve, láncokban tolták a black metalt.

Láthatóan komoly közönségbázissal rendelkeznek a városukban.

Komolyan vették a bulit, a nézők pedig meghálálták nekik ezt…

Egy gyors átszerelést követően / saját dobcuccal nyomtuk / megpróbáltunk hamar beállni, ami hellyel – közzel sikerült is, a technikai személyzet viszont nem igazán volt a helyzet magaslatán / ez szerintünk a nem kevés elfogyasztott házi törkölynek is köszönhető volt /.

Próbáltak mindent megtenni a cél érdekében, igazából a közönség nem vett észre a dologból semmit / ez talán annak is köszönhető, hogy az idén ez már kb. a 30-ik koncertünk volt /, mi viszont befelé rendesen küzdöttünk, szinte semmit nem hallottunk magunkból!

A közönség hálás volt, egy visszahívással köszönték meg a bulit, mi pedig odatettük nekik a Bolt Thrower – Killchain című örökzöldjét!

Összevetve ez egy jó hangulatú este volt kb. 75 – 80 ember részvételével!

Köszönjük a helyi srácoknak a meghívást, és persze a közönségnek is, külön pacsi pedig azoknak akik messzebbről zarándokoltak el a csapat kedvéért!!!

SETLIST:

Chimera
Decomposition of human brain
Isolation Method
Hereditery Pestilence
Anatomy of Insanity
Bleed
Far from Christ
Age of Shit
Divine Damnation
Napalm Death - Greed Killing
Bolt Thrower - Killchain

Feretrum zenekar

Nagykanizsán minden évben tartunk egy saját szervezésű estét, aminek a Medgyaszay Ház ad otthont. A művház dolgozói, a rendezvényszervezők, a hangosítók mindig nagyon korrekt módon álltak hozzánk – és a többi zenekarhoz – az évek folyamán, így szívesen lépünk fel itt.
Sajnos a covid időszak alatt lemondani kényszerültünk több koncertet is, így a mostani egy régóta várt alkalom volt. A 18:00-ás kapunyitás után a nagykanizsai Csonk zenekar nyitotta meg a rendezvényt, akiknek ez volt a bemutatkozó koncertje. A banda tagjai ismerősek lehetnek az egykori Mélypont, Blasted Age és Taste My Pain zenekarokból. Sajnos a dobosuk kezét nemrég műtötték, ezért dobgéppel játszottak, viszont így is jól kivehetőek voltak a súlyos, komplex témák. Nehéz lenne stílusilag behatárolni őket, 1-2 zenekar hatása ugyan érezhető, de inkább a saját elképzelések felé mentek el. Leginkább death, thrash és doom metal elemeket véltem felfedezni benne, viszont van egy elég beteg pszicho horror hangulata is az egésznek – jó értelemben! A közönség pozitívan fogadta őket, kellően felborzolták a kedélyeket az est további részéhez.
Őket a medgyesegyházai Worm követte. A zenekar kő kemény thrash metallal szántotta fel a színpadot, itt már a közönség is jobban elkezdett mozgolódni. A készülődés miatt a koncertjüket csak az öltözőből tudtuk hallgatni, viszont így is érezhető volt, hogy kellően meghozták a hangulatot. Zenéjük leginkább a Moby Dick féle döngölős thrash metal-hoz hasonlít, magyar nyelvű szövegekkel. Egy közös koncertünk már volt a legénységgel Békéscsabán, ami szintén jól sikerült, így jó a kapcsolat a két zenekar között.
Harmadik fellépőként mi következtünk a Feretrummal. A tavaly megjelent Sanctuarium nagylemezünk lemezbemutatója sajnos elmaradt az említett okok miatt, így most tudtuk rá sort keríteni. A terem elég jól megtelt, így mi is elkaptuk a fonalat, és egymás után prezentáltuk a black metal szerzeményeket.
A rendezvény főzenekara a Monastery volt. Az elmúlt időszakban rendkívül intenzíven nyomulnak, ha jól értettem idén ez volt a 30. (!) koncertjük. Nem csak a közönség fejét szakították le a brutális számaikkal, hanem a zenekar tagjai is rendesen odatették magukat. Jól szólt a szett, érezhetően profi bandáról van szó. Itt már több időt töltöttem a merch pult mögött, szóval nem tudtam az egész koncertet megnézni. Az új, Divine Damnation lemez számai alkották a műsor jelentős részét, de ha minden igaz, a Far From Christ lemezről is játszottak egy nótát ami idén 30 éves. A zenekar hosszú története alatt a stílus is változott, kibővült más elemekkel, de a death metal megmaradt, az ő esetükben egy elég egyedi változatban.
Köszönjük a részvételt a zenekaroknak, nagyot szólt minden koncert! Köszönjük a közönségnek is, hogy ilyen sokan eljöttek, reméljük ők is legalább ilyen jól érezték magukat! A koncertre látogató metal rajongóknak, és a művháznak köszönhetően továbbra is tudunk majd ilyen underground rendezvényeket tartani!

SETLIST:

1. In the name of Nabu.Kudurri Usur
2. Fire and Blood
3. 300 pedophiles on behalf of God
4. Habeas Corpus
5. Sanctuarium
6. Sacrifice the Earth in ashes
+ Night of pest

Worm zenekar

Nagykanizsa számunkra szűz terület, ráadásul 2 év kihagyás után az első koncert. A szokásos kapkodás, rohanás a távolság miatt (450 km) most elmaradt, kénytelenek voltunk időben indulni. A Megyaszay Ház kimondottan kellemes koncerthelyszín, és kivételesen nem kellett egy teherautónyi lomot bepakolnunk, így a jó hangulat rögtön meglett. (Innen is óriási köszönet a cuccért Feretrum, Monastery!)

Az első zenekar a helyi CSONK volt, akik a dobosuk műtétje miatt dobgéppel játszottak, ám ez a buli értékéből semmit nem vont le. A korai kezdés ellenére szépen gyülekező közönség és a banda hamar megadták az alaphangulatot. Nagy zúzda volt.

Gyors átszerelés után mi jöttünk (worm). A cucc brutálisan szólt, a közönség pedig minden várakozást felülmúlt. A műsor nagyrészt az új EP nótáira épült, a szokásos feldolgozásokkal kiegészítve. Végigzúztuk a tervezett programot, egy ráadással megfejelve. Ritka széles vigyorral az arcunkon jöttünk le a színpadról.

Lepakolás, gyors cigi/sör, és rohanás vissza, a FERETRUM műsorát semmiképp nem akartuk kihagyni. A Black Metal teatralitása – számomra – kétélű fegyver, de esetükben működik. Nekik elhiszem, hogy komolyan gondolják. Az arcfestés, színpadi kiegészítők, a kiállás rengeteget hozzátesz az egyébként is teljesen rendben lévő zenéhez.

Zárásképp MONASTERY. Az új lemez hamar meggyőzött, hogy ezt a koncertet látni kell, nem is volt csalódás. A színpad mellől (is) nézve, egyből lejött, hogy ez már egy másik szint. Zúzós, brutális, precíz. Profi, na.

Összegezve, nagyon jó buli volt. Bízunk benne, lesznek még közös koncertek mindhárom bandával. A rövid alvás utáni – hazaút már csak a szokásos hülyéskedéssel telt. Soha rosszabb koncertet, remélem, mihamarabb visszatérünk.

SETLIST:

Amíg véget ér
Álom
Meghalni könnyebb
Purshuit of Vikings
Örök sötétség
Félúton
Vision In My Hesd
Ne kérdezz
Guardians of Asgaard
Utolsó villanás

-----

Szép új világ

0430Monastery

Kapcsolódó cikkek

Monastery – az Atheist-Cryptopsy európai turnéján is részt vesznek

KMZ

Monastery – európai turné, januárban pedig új klip

KMZ

Monastery, Mhorai, Komodo – Koncertbeszámoló

KMZ

Faceless nothing címmel jött ki a Monastery új visual/lyrics klipje

KMZ

Monastery interjú

KMZ

Monastery és Exodikon az I Am Morbid előtt augusztusban!

KMZ

Monastery – szeptemberben új album és koncertek

KMZ

Fleshcrawl, Monastery – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Monastery – megérkezett az új klip az ősszel megjelenő albumról

KMZ

Koncertajánló: Monastery / Malediction / Fallen Greek Gods (RO) / We Are Dust You Turn Into (CZ) / KillerSick

KMZ

Monastery – „Continue to Suffer” (Official video 2022)

KMZ

Sear Bliss Monastery Ahriman koncert

KMZ

Feretrum – két új nóta, sok rajongó és kiváló hangosítás

KMZ

Lowland Fest 2022 – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Monastery – új track, új klip

KMZ

Monastery – tavaszi turnéjának utolsó állomása következik, majd egy új számmal jelentkeznek

KMZ

Akela, Monastery, Drow – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Monastery / Mors Silens – reméljük lesz még lehetőségünk visszatérni!

KMZ

Monastery – első videóklip a hamarosan megjelenő albumról!

KMZ

Santa’s Death Mass Vol. 3. – mindenki jól érezte magát

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek