Afterlife

Morte Silmoris – Szombathelyen mindig lelkesen várnak minket

2023. február 3. @ Szombathely, Végállomás Klub

Morte Silmoris zenekar

Pénteken nyomtunk egy hatalmas bulit Szombathelyen a Végállomásban. Nem először hívott meg minket a Monastery, most is örömmel tettünk eleget a kérésnek.

Nem indult könnyen ez az év a zenekar számára, ezért különösen örültünk ennek a lehetőségnek. Szombathelyen mindig lelkesen várnak minket, most sem kellett csalódnunk. Reméljük, a közönségnek sem. A farkasordító hideg ellenére szép számban gyülekeztek a thrash/death fanatikusok, a KillerSick pedig hamar át is mozgatta őket egy iszonyatosan pörgős műsorral. Az estet a helyi Axemen folytatta, mi pedig bevettük magunkat a backstage-be, aminek a színpaddal közös fala majdnem ránk omlott a masszív muzsika hatására. Készülődés közben Billyékkel (Monastery) sztorizgattunk. Az átszerelés olajozottan ment, mire észbe kaptunk, már fel is csendült a bevonuló dalunk.

Egy gyors csatakiáltás és irány a színpad. Új nótánkkal, a WRBP-vel nyitottunk, melynek lendülete meg is alapozta az egész koncert hangulatát. Első perctől kezdve átragadt ránk a közönség lelkesedése. Az est fénypontja kétségtelenül az volt, mikor egy már jó hangulatban lévő fiatalember megjelent a színpadon és egy rövid tombolás után a közönség közé vetette magát. 

Egy másik új dalunk is átesett a tűzkeresztségen, a Broken Bones ugyan csak áprilisban jelenik meg hivatalosan, de koncerten már hallhatjátok. 

Zárásként a Good Day To Die refénjét magyarul énekeltük a közönség egy nagy részével. Ráadásként pedig egy Kreator klasszikust dobtunk be. Nagyot ütött az is. 

Monastery hozta a papírformát: atom death koncertet adott. Akinek eddig nem állt be a nyaka, ezek után biztosan. 

Ahogy láttuk, a megjelent kb. 100 néző maximálisan jól érezte magát. 

Májusban visszatérünk a Summer Destruction Night keretein belül!

Egy gyors kaja a benzinkúton. Gondoltuk mi. Azonban hajnalban nem egyszerű eltáncolni a kétségbeesett benzinkutas csajnak, hogy nyolcan hatféle hot-dogot szeretnénk. Békésen sörözgettünk mire megjelent egy vásárló, az aktuális „helyihülye” és szólt a pultosnak, hogy nem frankó, hogy mi a -4 fokban nem kint fogyasztunk. Az üzlet előtt folytattuk, mire megjelent Csabi egy kétszer akkora kupac kajával, mint ő maga. Megbeszéltük, hogy már nem vagyunk eléggé fittek ahhoz, hogy kipakoljuk a cuccot, ezért mindenki hazafelé vette az irányt.

SETLIST:

WHITE RED BLACK PALE
FRIENDLY FIRE
BROKEN BONES
MORTE SILMORIS
LONGEST WINTER
GOOD DAY TO DIE
PRISONER OF WAR
BEFORE WE DIE

230127Monastery

Kapcsolódó cikkek

Komodo, Morte Silmoris, Phrenesis, Last Chancery, KillerSick

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek