Afterlife

Morte Silmoris – Szombathelyen mindig lelkesen várnak minket

2023. február 3. @ Szombathely, Végállomás Klub

Morte Silmoris zenekar

Pénteken nyomtunk egy hatalmas bulit Szombathelyen a Végállomásban. Nem először hívott meg minket a Monastery, most is örömmel tettünk eleget a kérésnek.

Nem indult könnyen ez az év a zenekar számára, ezért különösen örültünk ennek a lehetőségnek. Szombathelyen mindig lelkesen várnak minket, most sem kellett csalódnunk. Reméljük, a közönségnek sem. A farkasordító hideg ellenére szép számban gyülekeztek a thrash/death fanatikusok, a KillerSick pedig hamar át is mozgatta őket egy iszonyatosan pörgős műsorral. Az estet a helyi Axemen folytatta, mi pedig bevettük magunkat a backstage-be, aminek a színpaddal közös fala majdnem ránk omlott a masszív muzsika hatására. Készülődés közben Billyékkel (Monastery) sztorizgattunk. Az átszerelés olajozottan ment, mire észbe kaptunk, már fel is csendült a bevonuló dalunk.

Egy gyors csatakiáltás és irány a színpad. Új nótánkkal, a WRBP-vel nyitottunk, melynek lendülete meg is alapozta az egész koncert hangulatát. Első perctől kezdve átragadt ránk a közönség lelkesedése. Az est fénypontja kétségtelenül az volt, mikor egy már jó hangulatban lévő fiatalember megjelent a színpadon és egy rövid tombolás után a közönség közé vetette magát. 

Egy másik új dalunk is átesett a tűzkeresztségen, a Broken Bones ugyan csak áprilisban jelenik meg hivatalosan, de koncerten már hallhatjátok. 

Zárásként a Good Day To Die refénjét magyarul énekeltük a közönség egy nagy részével. Ráadásként pedig egy Kreator klasszikust dobtunk be. Nagyot ütött az is. 

Monastery hozta a papírformát: atom death koncertet adott. Akinek eddig nem állt be a nyaka, ezek után biztosan. 

Ahogy láttuk, a megjelent kb. 100 néző maximálisan jól érezte magát. 

Májusban visszatérünk a Summer Destruction Night keretein belül!

Egy gyors kaja a benzinkúton. Gondoltuk mi. Azonban hajnalban nem egyszerű eltáncolni a kétségbeesett benzinkutas csajnak, hogy nyolcan hatféle hot-dogot szeretnénk. Békésen sörözgettünk mire megjelent egy vásárló, az aktuális „helyihülye” és szólt a pultosnak, hogy nem frankó, hogy mi a -4 fokban nem kint fogyasztunk. Az üzlet előtt folytattuk, mire megjelent Csabi egy kétszer akkora kupac kajával, mint ő maga. Megbeszéltük, hogy már nem vagyunk eléggé fittek ahhoz, hogy kipakoljuk a cuccot, ezért mindenki hazafelé vette az irányt.

SETLIST:

WHITE RED BLACK PALE
FRIENDLY FIRE
BROKEN BONES
MORTE SILMORIS
LONGEST WINTER
GOOD DAY TO DIE
PRISONER OF WAR
BEFORE WE DIE

230127Monastery

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek