Afterlife

Nemoreus / Isatha / Sollen / Meteora – nagyon várjuk mikor játszhatunk Budapesten újra

2022. április 9. @ Budapest, S8 Underground Club

NEMOREUS zenekar

Mivel ez volt az első koncertünk Magyarországon, ezért már nagyon vártuk az S8-as bulit. A többi banda tagjai és a stáb is nagyon barátságosak voltak velünk és mindenhol segítettek ahol tudtak. Ezért semmiféle nyelvi problémába nem ütköztünk a többi bandával vagy a közönséggel. A helyszín is nagyon tetszett a hangulat és a nagy backstage miatt. Eléggé felspanolódtunk, hogy itt koncertezhetünk, és közönséget is könnyű volt találni. Nagyon jó volt interaktálni velük, és teletöltötték a termet energiával. Már úgy éreztem, mintha otthon lennék. Főleg a „Bring The Demons To The Thall” című számunknál nagyon örültünk annak, hogy a tovább énekelték miután vége lett. A pozitív visszajelzések arra késztettek minket, hogy élőben először eljátszunk egy olyan új számot, amit még nem is adtunk ki. A koncert után is sok jó visszajelzést kaptunk, tehát már nagyon várjuk mikor játszhatunk Budapesten újra.

Since it was our first gig in Hungary, we were really looking forward to playing at the S8 Underground Club. The members of the other bands and the crew were very friendly to us and helped us out everywhere they could. Therefore, we had no issue with the language barrier, the other bands or the audience. We also really liked the location, because of the overall vibes and the big backstage area.
We were really hyped to do the gig and had an easy time drawing in the audience. We really liked the audience interaction, and the overall energy of the room was really powerful. It really made the place feel like home. Especially during our song “Bring The Demons To The Hall” we were really pleased that the audience chanted along, continuing until after the song ended. The positive feedback encouraged us to perform a new and unreleased song live for the first time.
We also got a lot of good feedback after the gig and are excited to play in Budapest again!

SETLIST:

Arnea
Dance of the Fallen
Mountain High
Des Berges Spitze
The Watchers Gift
Eluna
Wolfpack
Abyss
Pain
Bring the Demons to the Hall
Angst

SOLLEN zenekar

Újfent sikerült megszervezni egy szuper estét, melynek az S8 Underground Club adott otthont. Nehéz szavakba önteni ezt az estét, annyira mozgalmas és tartalmas volt. Tökéletes példája volt annak, hogy egy zenekart mennyire képes a közönség feltölteni. Hatalmas köszönettel tartozunk az Isatha zenekarnak a meghívásért, a klubnak a lehetőségért, és nem utolsó sorban a hangosításért, ami újfent kifogástalan volt, és amit ebből a helyből és adottságokból ki lehet hozni, az tökéletesen sikerült is. Köszönjük a kitartó közönségnek mindazt, amit kaptunk, mert az még minket is meglepett. Hamarosan újra találkozunk, hiszen május 7-én az Undead Fesztiválon lépünk fel, ahol szintén nagyon erős line-up lesz, várunk Titeket.

SETLIST:

Nerve
World Reshaped
New Kind of Pressure
Deadly Rhetoric
Pieces
Behind Their Smile
Social Interception
We Are Gods ...humanity
------------------------
Ahead
Once it will Begin Again

Noémi (METEORA zenekar)

Izgatottan készültünk az estére, mivel hosszú kihagyás után ez volt az első bulink. Örömmel fogadtuk az Isatha meghívását, a koncertekre való készülés pedig új lendületet vitt a próbákba, amiken az utóbbi hónapokban a stúdiózás miatt szinte teljes mértékben a harmadik lemezünk számai kerültek fókuszba. Újra elővenni az „Our Paradise”-t vagy az „End of Eternity”-t egyszerre volt nosztalgikus, jólesően ismerős érzés, és jelentett mégis újdonságot számunkra: az eltelt majdnem másfél év alatt rengeteg minden változott, mi is sokat alakultunk, így új tartalommal teltek meg számunkra ezek a dalok.

Bárhol is koncertezünk, nekem mindig megmelengeti a szívemet a sok, legfeljebb 16-20 éves fiatal, akiknek mindig szeretném a lehető legtöbbet nyújtani. Most is örömmel néztem végig az ott lévőkön, akik egyébként nagyon szép számban voltak jelen aznap este, és egyszerre éreztem magamban a zenélés szépségét és felelősségét.

A beállás során Norbi segítőkészsége mint mindig, most is példamutató volt, ezúton is köszönünk neki mindent. Ugyanígy köszönjük mindenkinek, aki ott volt velünk! Úgy érezzük, egy nagyon jó hangulatú, dallamos-folkos estét töltöttünk együtt, az új Meteora-koncertszezont pedig ezennel hivatalosan is megnyitjuk! 😊

SETLIST:

1. My Reality
2. Memento Mori
3. End of Eternity
4. Stay Among Us
5. Tag the Truth
6. Die, Live, Forgive
7. Our Paradise

Holló Szabolcs (ISATHA zenekar)

Április 9-én Vince és Dömötör napján jók voltak a programok az S8ban. Jó volt mindenki. Ha ennyire jó lesz legközelebb is, akkor szerintem nem csak a barátnőm, de az anyukám is eljön. Az anyukák királyak! Hozzátok ti is! Na de, hogy beszéljek bővebben az estéről: Mivel rossz idő volt, ezért mielőtt elindultam otthonról, ittam egy forró teát és jó melegen felöltöztem, mert ha nem öltöztem volna fel rendesen és megfáztam volna és egy hetet táppénzen kellett volna ezért lennem, akkor a hó végén nem lenne Foodpanda, meg Wolt, csak pufirizsa vízzel. Mikor odaértem, akkor már a \m/ folk metálos\m/ kis pajtásaimon kívül ott voltak az osztrák kollégák, de mivel nem nagyon tudok angolul, ezért csak ezt mondtam nekik egy levegővel: „Hi I am Szabi”. Ezután lehordtuk a cuccokat. Ez nem volt jó, mert a zenés felszerelés nehéz. Bepakoltunk, beállítottunk hangszereinket a megfelelő hangerőszintre, amit a hangtechnikus elment az ún. digitális keverőjén, így mikor mi sorra kerülünk, akkor ugyanazt a beállítást kapjuk vissza. Hogy hol tart már a technológia! Ezután következett a Meteroa. Jó volt. Majd következett a Nemoreus [A] (Nem tudom mit jelent ez az A betű a nevükben… Biztos szerették a Szupercsapat című sorozatot). Ők is Jók voltak. Ezután következtünk mink, az Isatha. Mi is nagyon jók voltunk. Ráadásul nem véletlenül invitálom az anyukákat koncertünkre. Egyszerre 6 jó képű, többé/kevésbé apatestű férfi érzi jól magát a színpadon és két csinos lány, lehet ők is tetszenének az anyukáknak. Ezután jött a Sollen. Ők is jók voltak. Végezetül megjegyezném, hogy főleg a mai időben nem érdemes készpénznek venni azt, amit az interneten olvasol, így gyere legközelebb és döntsed el, hogy hazudtam-e vagy sem.

Fotók: Farkas Gergő

Setlist:

1. Arrival (Intro)
2. Whirling Deep Green
3. Nature Arise
4. Feast With The Fallen
5. Pogány Átok
6. Vérvörös Ég Alatt Intro
7. Vérvörös Ég Alatt
8. Vándor
9. Gift
10. Cliffs Of The Sea (Interlude)
11. Pan
12. Tavaszi Szél Intro
13. Tavaszi Szél

Kapcsolódó cikkek

Meteora, Pennhurst – egy szuper bulit tudhatunk magunk mögött

KMZ

Sollen, Ragály – minden tisztelet a szervezőknek, zenekaroknak és stábtagnak!

KMZ

Kalandozás a szimfonikus metal ezerarcú birodalmában – Harmadik nagylemezével jelentkezett a Meteora

KMZ

Meteora – Szeptemberben érkezik az “…Of Shades and Colours” nagylemez!

KMZ

Meteora dalpremier: Danse Macabre – Chris Harms (Lord Of The Lost) vendégszereplésével!

KMZ

Undead Fesztivál 2022 – Koncertbeszámoló

Steve

Wrath of Azazel / Exodikon / Sollen – barátok vagyunk és maradunk is

KMZ

Danse Macabre – Isatha / Exodikon / Despair / Children of Decadence – remek hangulat, tomboló közönség

KMZ

Undead Fesztivál 2021 – jó szervezés, jó hangulat

KMZ

Isatha – „Feast With The Fallen” videóklip

KMZ

Meteora interjú

KMZ

Meteora – készül az új nagylemez, a My Reality már elérhető digitális kislemezként is!

KMZ

Subcortic ★ Pandas of Princess ★ Meteora ★ Holdt – Nyolcas Műhely

KMZ

Koncertajánló: Skiltron, Isatha, Lux Perpetua, Elanor, Sárkánykönny – Augusztus 17

KMZ

Christian Epidemic, Agregator, Dying Wish, Vale Of Tears, Sollen – Koncertbeszámoló

Cryonus

ISATHA – Erdei Regék

ST. Toma

Niburta, ScerrA, Ankh, Dolmen, Isatha – III. Niburthday – Koncertbeszámoló

Gwanath

Isatha – Az első szám a közelgő nagylemezről!

KMZ

Folk-Metal Underground Extravaganza – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Folk-Rock-Maraton 2012 – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek