Afterlife

Paediatrician, Killermia – maradandó élményként fogunk visszaemlékezni erre a koncertre

2023. április 15. @ Győr, A Beton

Slam Goregrind Attack

Killermia zenekar élményei

A koncert napja előtt, péntek este átjátszottuk a setlistet és tartottunk egy taktikai megbeszélést a szombati nap menetével és estéjével kapcsolatban. Közben pont sikerült elkapni indulásuk közepette a Necroratory tagjait is, akik pedig Szegedre tartottak hasonló indíttatással, mint mi másnap Győrbe. Miután szombat reggel lezavartunk egy főpróbát bemelegítés gyanánt, dél körül el is kezdtünk bepakolni a kocsiba, majd nagyjából 1 óra tájékában útnak is eredtünk a vizek városába. Szerencsére nem kellett sok felszereléssel számolni, hála a Paediatrician segítőkészségének (Pőcz Balázs megmentett minket a lábdobok kirándultatásától), amit ezúton is nagyon köszönünk nekik!

Az út határozottan jó hangulatban telt, a hangfalakból szóló Children of Bodom, Trivium és Iron Maiden hangolt minket az esti döngölésre. A szeszélyes időjárás ellenére Gergő (a gitárosunk) gond nélkül a célba repített minket, szinte rally csapatokat megszégyenítő sofőr+navigátor párosként működve basszerosunkkal, ami tiszteletre méltó teljesítmény tekintve, hogy egy igencsak friss jogosítvány lapult a volán mögötti zsebben. Nagyjából fél 4 körül meg is érkeztünk A Betonhoz, ahol parkolás, mosdó, szendvics és cigi kombó után a belváros felé vettük az irányt. Körbejártuk Győr festői utcáit – valakinek első alkalom volt a csapatban valakinek a sokadik, de mind egyaránt csodálattal látogattuk végig a helyszíneket. Az úton társunk volt még jó barátunk és fotósunk Herczeg Balázs is, akinek itt is köszönjük a munkáját. Negyedik tagunk, Attila csak később tudott a városba érkezni, viszont sorsszerűen futottunk vele össze az utcán útban a koncerthelyszín felé.

Mire visszaértünk a többi zenekar is megjött és fél 7 körül el is kezdtünk bepakolni A Beton gyomrába. Kívülről nézve, első benyomásra nem voltunk teljes mértékben meggyőzve, de leereszkedve a bunkerbe nagyon kellemeset csalódtunk mind. Egy hangulatos, igazán őszintén underground és trve kvlt hely képe tárult elénk, ez pedig nagyon sokat segített abban, hogy ráhangolódjunk az este nyitására.

Negyed 8-kor el is kezdtük a beállást, Nagy Gyulával kiváló volt együtt dolgozni, mindenben segített és meghallgatta kéréseinket, nem kellett kapkodnunk sem. Emellett még egyszer hatalmas köszönet Pőcz Balázsnak is (Paediatrician dobosa), aki ugyanúgy segített mindenben minket, kézben tartotta az estét.

Most először adódott lehetőségünk valamilyen koherens színpadkép kialakítására, amivel igyekeztünk élni is. A háttérbe kivetítettük a logónkat, egységesebb öltözetet is választottunk, valamint egy megkomponált intróval kezdtük el a setlistet 20:30-kor. Mindez nagyon jót tett annak, hogy teljesen át tudjuk magunkat adni a színpadnak, a zenének és a közönségnek. A már jól bejáratott dalaink mellett bekerült egy friss szerzemény is a műsorba, a DEATHCASTER, ami a készülő új lemezünkön kap majd helyet. Legnagyobb meglepetésünkre sokan megjelentek a nyitásra, és bár egy visszafogott, de kitartóan figyelő, érdeklődő közönségnek tudtunk játszani. Műfajilag ugyan kilógtunk a felhozatalból, de ez nem zavart meg minket, igyekeztünk így is a legtöbbet adni az embereknek és bizonyítani zenésztársaink előtt is. Miután végeztünk gyors lepakolás és már néztük is a kiváló gore grind lakodalmat biztosító Vile Disgust-ot. A backstage-ben baráti hangulat uralkodott, repkedtek a poénok, ment a sztorizgatás és az ismerkedés, pozitív volt minden szinten. Amíg csak időnk engedte szorgosan headbangeltünk a Paediatrician-re is, de sajnos a kötelességeink miatt nem tudtunk tovább maradni és megnézni az Enema Showert, így ezt mindenképp pótolni fogjuk a jövőben.

23 órakor indultunk vissza Budapestre, a hazaúton pedig az Opeth és a Katatonia lemezei szolgáltatták a levezetést számunkra, ami egészen illett a szorongató hering parti hangulatához. Hajnali 3-ra sikerült mindenkit kiszórni az ágyába.

Maradandó élményként fogunk visszaemlékezni erre a koncertre, és már alig várjuk, hogy visszatérhessünk Győrbe! Addigra a Path to Affliction újravétele is befejeződik, és további új számokat is játszhatunk majd az épp készülő új anyagunkról az ottani remek underground színtérnek!

SETLIST:

Intro
  1. Find Your Inner Peace!
  2. World of Despair
  3. DEATHCASTER
  4. End of My Sanity
  5. I'll Eat Your Soul
  6. Destroyer of Hopeful Possibilities
  7. Apotheosis in Death

Paediatrician zenekar élményei

6 után nem sokkal érkeztünk a helyszínre. Tavaly már voltunk itt, így nem volt nehéz odatalálni. Nem sokkal utánunk megjött a másik 3 zenekar is. Felpakoltunk a színpadra, megvolt a beállás és fél 9-kor kezdett is a Killermia. A „dobosok átka” itt is utolért sajnos, mert kb. 15 perc után mennem is kellett pakolni és melegíteni. A srácok ügyesek, bár nem az én stílusom, de végig néztem volna a koncertet.

21:10 felé kezdtünk, mentünk fel a színpadra a Vile Disgusttal és rövid beállás után kezdődött is a goregrind móka. Részemről voltak apróbb hibák, de mindent összevetve, szerintem jó kis koncert volt. Ezek után a Paediatriciannal folytattam a készülődést, ahol már kivetítés is volt, ami kicsit zavart, mert néha beleütöttem a vászon aljába. 😀 Itt sem éreztem nagyobb bakikat, ahogy mondani szokás: „együtt fejeztük be, az a lényeg”. 😀 …a koncert után a szett nagy részének lepakolása szétszedése… Mire végeztem, az Enema Shower már nagyban darálta a Pornogore muzsikát. Sajnos belőlük sem sokat láttam a pakolás miatt, de kb. a show felét, így is sikerült megnéznem. Koncertek után még megittunk egy-két sört, aztán mindenki elrajtolt haza.

Körülbelül 60-70 ember lehetett zenekarok/vendégekkel együtt, ami szerintem ottani underground szinten elég jónak számít. Köszönjük a helynek a lehetőséget. Remélem még lesz alkalmunk ott játszani.

SETLIST:


Fotók: Herczeg Balázs

230415Slam Goregrind Attack

Kapcsolódó cikkek

XIV. Full of Anger Underground Metal Fesztivál – Koncertbeszámoló

Azagtoth

Megjelent: Killermia – „Path to Affliction”

KMZ

Needless, Paediatrician, Türböwitch, Exodikon – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

Killermia – különleges élmény volt számunkra

KMZ

Lowland Fest 2022 – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Paediatrician, Jack, Apoptosis – Koncertbeszámoló

Steve

PAEDIATRICIAN – Postpartum Depression

bönin

XII. Full Of Anger Underground Metal Fesztivál – underground mindörökké

Gyrsee

II. Fekálfeszt – öt órányi pöce

KMZ

Killermia – elkészült az új demó

KMZ

Paediatrician – Harmadik album!

KMZ

Paediatrician – Megjelent a második nagylemez!

KMZ

Paediatrician Interjú

KMZ

Paediatrician – Surgical Excoriation album előzetes

KMZ

Black Extravaganza – Koncertbeszámoló

SteveShield

Paediatrician – Műtét újra kiadva!

KMZ

Fork-Lift Massacre Fest – Koncertbeszámoló

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek