Afterlife

Rettegés, Préda, MegaHertz – szülinapozás thrash módra

2023. március 3. @ Budapest, S8 Underground Club

Rettegés – 17. Születésnap

Rettegés zenekar

Még valamikor 2022 nyarán kezdtünk agyalni a szülinapi koncerten. Az volt a terv, hogy meghívunk kultikus hazai thrash bandákat, meg a baráti Prédát. Elvégre egyszer fordul elő egy zenekar életében, hogy 17 éves. Mondjuk az is, hogy 16, 15, 14, satöbbi 😀

Képíró Sanyi és az S8 azonnal a rendezvény mögé állt, amit még egyszer nagyon köszönünk!

Nehezítette a helyzetet, hogy jó fél éve nem volt basszusgitárosunk, de Makó, állandó vendégművészünk, készen állt, hogy kisegítsen bennünket. Balázs nagy meglepetésre bevállalta, hogy ének mellett megtanulja a basszgitárt is. Bejött a merészsége. Próbálni viszont sokkal nehezebbnek tűnt: Iminek eltört a lába, meg is operálták. Innen szép nyerni, mondaná a költő. Nyertünk? Szerintünk nyertünk 🙂

Lassan, nagyon lassan alakultak a dolgok. Folyamatosan változott, hogy végül ki is lép fel velünk, a meghívott bandák közül volt, aki nem tudott eljönni, és volt, aki időközben sajnos feloszlott 🙁

De eljött a nap, eljött a közönség, eljöttek a vendégzenekarok, és jól sikerült az este 🙂

Köszönjük mindenkinek!

Setlist:

Minden elveszik
Ötödik angyal
Első vér 
Igazságra várok 
Lassú elmúlás 
Széttéphetetlen láncok 
Vagyon, csalás, ármány 
Mi van

Préda zenekar

Sziasztok! Első körben szeretném bemutatni az együttest: Mi vagyunk a Préda zenekar, Sör-Thrash bandaként aposztrofálva, de nem úgy kell elképzelni a zenénket mint a Tankard-ét szövegileg, egyszerűen csak szeretünk jókat inni és ezt az igazán dinamikus és agresszív zenét játszani!

A fellépésre való felkészülés már pár héttel a koncert előtt kezdetét veszi nálunk és a játékidőhöz mérten (30 perc) igyekszünk mindig egy picit változtatni a setlistünkön. Ebbe beletartozik az is, hogy mindig igyekszünk egy új dalt beletenni a repertoárunkba és amit már úgy érzünk, hogy az adott bulira nem lenne megfelelő, azt kivesszük. A koncert napján minden a szokott menetrend szerint indul: Felszerelés ellenőrzés, összepakolás és megbeszélt időpontban való érkezés. De mivel péntek volt és az S8-ban léptünk föl Budapesten, azért számítani lehetett némi forgalmi dugóra és persze a BKK is hozta a szokott formáját. Jómagam (Dani) és Jácint érkeztünk meg először a klubba, találkoztunk a hangmérnökkel Norbival akit maximálisan szeretünk és imádunk, mert sokszor csodákra képes. Szép lassan már jött a többi zenekar is, a Zord, A Megahertz, az Atomic és az ünnepelt együttes a Rettegés mivel fennállásuk 17. évét élte meg a zenekar. Vendégek is szép számmal kezdtek el szivárogni, köztük volt Borisz Szaratfugyinov, a Deprived of Salvation és a Fleshcrawl énekese. Fellépés előtt még egyszer gyorsan le ellenőrzöm a cuccaimat, nem-e hiányzik valami picit bemelegítek, hogy már bennem legyen a dinamika. Természetesen kizárt egy olyan este, ahol nem fogyasztanánk el egy-két tömény italt néhány üveg kőbányai kíséretében (hehe). Mire a többiek is leértek már a Backline a helyén volt és türelmesen vártuk (már ahogy vesszük) hogy mi is felpakoljuk a saját cuccainkat és elkezdjük a hentelést Préda módra.

Amikor nekikezdtünk a műsornak épp olyan pontban jöttek rám a fények, hogy sokszor alig láttam valamit kifelé ezért picivel igyekeztem befelé fordulni, hogy legalább lássam, hogy hol járok jelenleg. Hangosítás tekintetében egy kisebb technikai gond volt, de az erőteljesen kompenzálta azt, hogy rutinosak vagyunk a színpadon és elég jól ismertük a jelenlegi setlistet és Attila a zenekar dobosa és motorja metronóm pontossággal püfölte a bőröket, úgyhogy minden elég gördülékenyen ment. A zenekarban mindenki remekül teljesített és nem nagyon lehetett hallani pontatlan félrenyúlásokat. Érződött, hogy ez a buli nagyon jól fog sikerülni. Jácint az egyik alaphimnuszunknál, a Mostoha Életnél, felinvitálta Boriszt a színpadra, hogy üvöltse velünk együtt a refrént. Volt bennem egy érzés, hogy felhívja és ettől lett még különlegesebb ez a buli.

A buli után gyors lepakolás, sörvételezés, köszönetnyilvánítás Norbinak, a vendégeknek, ismerősöknek, barátoknak is megköszöntük, hogy eljöttek. Gratuláltak nekünk, mert sokuk még csak most volt először Préda koncerten és a kisebb technikai malőrt leszámítva egész jól szólt kifelé a zene. Borisz nemes egyszerűséggel csak ennyit tett hozzá: Nektek nagyobb színpad kéne, mert nagyon hasítunk! Erre nem tudtam mit mondani, mert igaza van. Jácint is elég energikus frontember, Balázs a basszusgitárosunk is igyekszik annyit mozogni amennyit csak lehet a S8 színpadán és igyekszem a legtöbbet kihozni az én territóriumomból.

Rövid bulizás és iszogatás után még megnéztük a Zord-ot és a Rettegést. Mindketten hatalmas bulit toltak. Az Atomic koncertjének a feléről sajnos távoznom kellett mert időközben máshova is meglettem hívva, de ismerve őket szabályosan felszántották a helyett. És ugyanezt gondolom a Megahertz-ről is.

Egy szó mint száz, 2023 első koncertje a Prédának sikeres volt, úgyhogy várjuk a következő nagy hangversenyt!

Még egyszer köszönjük mindenkinek, aki eljött és megtapasztalta, hogy mire vagyunk képesek!

Setlist:

1. Nincs Több Idő
2. Hazug Látomás
3. Lélekharang
4. Utolsó Fejezet
5. Vérkereszt
6. Sír, a Sír...
7. Ösztönök Léte
8. Mostoha élet

MegaHertz zenekar

Nagyon vártuk ezt a pénteki estét több okból is!

Egyrészt az ,,ifjonc” Rettegés zenekar felköszöntése, akik 17 évesek lettek, másrészt baráti viszony fűz minket a fellépő zenekarokhoz, valamint a szívünk csücske a budapesti S8 Underground Club, ahol az idei évben először léptünk fel.

Kíméletlen thrash bemutatót tartottak az előttünk fellépő zenekarok a megjelent nagyérdemű közönségnek, akik szép számmal voltak az est folyamán!

Jó volt látni a farmer mellényes-felvarrós ős-thrashereket a közönség soraiban!

Hangzás tekintetében a keverőnél Norbi ismét remekelt, örömmel láttuk, hogy mindenki jól érzi magát!

Utolsóként léptünk színpadra és örömmel láttuk, hogy a késői időpont ellenére a közönség kitartott!

Villámgyors átszerelés és beállás után az egyik friss számunk részletével kezdtük a koncertünket, amiből egyből átmentünk az első lemezünk nyitódalába, az Álomcsapdába, melyben először erősítette hangjával Geri a vokálokat!

Rövid felvezetés után következett a Mobil című számunk. Örömmel hallottuk, hogy a refréneket a közönség soraiból is éneklik páran! 🙂

Hoztunk új számot is, a nem éppen rádióbarát hosszúságú Életút (9:37) előadásával, amely élőben sokkal rövidebbnek tűnik, legalábbis nekünk!

Itt köszönnénk meg Patriciának a színpadra érkező frissítőket! 🙂

A koncerten debütált Geri új négyhúrosa, és igen elégedettek voltunk a dörgésével!

Az akusztikus betétekkel tarkított Kozmosz volt a következő szerzeményünk, ami igencsak rövidnek tűnt az Életút után. 🙂

Ekkorra már igen jó idő uralkodott a színpadon!

Nagyon jó volt látni a zene ritmusára pörgő hajkoronákat a reflektorok fényében a közönség soraiban!

Zárásképpen a Parfüm című számunk hangjai csendültek fel, mely középrészében került bemutatásra a zenekar.

A szám utolsó fájdalmas hangjainak elhalkulásával egyre erősödött a ,,vissza,vissza” kiabálás a közönség soraiból, amit mi persze örömmel teljesítettünk Feri kedvencével, a Válassz! című dalunk előadásával!

És mivelhogy utolsó zenekarként nem szorított minket a műsoridő, még eljátszottuk az Ikarosz című számunkat, mely refrénjét ismét velünk énekelték a közönség soraiból!

Jócskán elmúlt már éjfél, mikor lejöttünk a színpadról, mégis sokan tartózkodtak a bárpult közelében, ahová mi is csatlakoztunk, hogy tovább ünnepeljük a Rettegés zenekart!

Nagyon örültünk, hogy részesei lehettünk ennek a csodás péntek esti-szombat hajnali rendezvénynek!

Reméljük, hogy a jövőre nagykorúvá váló Rettegés zenekart ismét felköszönthetjük egy hasonló fergeteges este keretében!

Köszönjük Képíró Sándornak és Eszternek, hogy fogadtak minket, Norbinak a hangosítást, Patríciának és Sanyinak a kiszolgálást, Zsoltinak, hogy vigyázott ránk, a fotókért Bíró Csillának, Vetró Viktór Máténak, és legfőképpen köszönjük Nektek, akik ott voltatok és hogy a késői kezdés ellenére is kitartottatok!

Reméljük legközelebb is sok ismerőssel, ismeretlennel találkozunk valamelyik koncertünkön, hogy bemutathassuk Nektek a MegaHertz világát!!!

Setlist:

Álomcsapda
Mobil
Életút
Kozmosz
Parfüm
Válassz!
Ikarosz

MegaHertz
Bartos Ferenc – ének
Tuskán Zoli – gitár, vokál
Tim Gergely – basszusgitár, vokál
Molnár Bence – dob

https://www.facebook.com/megahertz.zkr
https://www.youtube.com/@megahertzband


230303Rettegés

Kapcsolódó cikkek

Solidity 10. – Születésnap: Atomic, MegaHertz, Rettegés – hangulatos buli volt, nagyon jól éreztük magunkat

KMZ

Breath of the Dying / Noize Blade / The Fallen / Rettegés – minden elvárásunkat felülmúlta a buli

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek