Afterlife

Santa’s Death Mass Vol. 3. – mindenki jól érezte magát

2021. december 11. @ Budapest, S8 Underground Club

Monastery zenekar

A koncert helyszínére 17.00 óra körül értünk, a parkolási gondok leküzdése után a bepakolás következett. A hely vezetősége feltűnően komolyan vette a vírushelyzet alatt előírt rendeletek betartását, komoly regisztráció zajlott mind a zenészek, mint a zenekar körül tevékenykedő technikusok tekintetében. A bulira egyébként a a Mors Silens zenekar hívott meg bennünk, Ők voltak az este házigazdái. Az előre beállástól a csapat eltekintett, mivel másodikként álltunk színpadra, közvetlen a buli előtt lőttük be a cuccot.

A Begotten Silence zenekar kezdett, kellően húzós, és igényes volt a műsoruk, és szépen gyülekeztek a színpad előtt a srácok. A hangzás egész jó volt amúgy!

21.00 óra körül csaptunk bele a műsorunkba, a színpadon egész korrektül szólt, élveztük és a közönség is szép számmal oda gyülekezett a színpad elé, és kellő vehemenciával fogadta a cuccot. Kb 35 percet toltunk, volt lelkes visszahívás, de tekintettel a többi bandára letekertünk a színpadról.

Következett a Mors Silens, félig az öltözőből, félig a koncert teremben hallgattuk a csapatot. Azon felül hogy barátságos srácok, a zenéjük nagyon fogós, ötletes, és kellően tigris! Nagyon jól fogadta őket a közönség, kár hogy nem játszanak gyakrabban itthon… A koncertjük után a zenekar „főnökével” Tamással kicsit dumálgattunk pár sör mellett a backstage-ben, közben a szlovák vendég Achsar már szerelt is fel a színpadra. Ahogy fél füllel hallottam, kicsit folkos metaljuk egész hangulatos volt. Jó pár sör elfogyasztása után összecuccoltunk, és elköszöntünk a srácoktól.

Összességében nagyon frankó estét tudhatunk magunk mögött, és köszönet a szervezőknek, a helynek, és a csapatoknak!!!


Begotten Silence zenekar

Csabi

Kivételesen korai beállást kértünk, hogy kipróbáljam a vadiúj fülmonitoromat. Az utóbbi években takaréklángon üzemeltünk és az utóbbi hónapokban kezdtünk újraéledni, ezért mindenkiben volt egy kisebb jogos izgalom. Backstagezés, többiekkel lepacsizás, 1-2 bemelegítő ital, felcuccolás, aztán indult a beállás, amit kb. 20 perc alatt letudtunk. Elsőként léptünk fel és kb. annyian jelentek meg, amennyire emiatt számítottunk, de szerencsére idővel bővültek és nagy örömünkre megjelentek régi arcok is, akik szokás szerint hozták a hangulatot. A fülmonitor remekül szuperált, hatalmas megkönnyebbülés volt végre hallani is, amit ordibálok és a srácok is meg voltak elégedve a saját hangjukkal befelé. Jobb lett volna ha több próbát ejtünk meg a koncert előtt, de így is korrektnek éreztük a bulit.
Egy kis bagószünet és indultunk a Monastery-re. Egy korrekt vérszagú zúzdát toltak a srácok, örülök, hogy megy még itthon az old school death vonal. Egy sör múlva már kezdődött a Mors Silens, akik nagyon legyalultak. Egy kibaszott tisztességes melodic death buli volt, remek zenekari kiállással. Korán kelés miatt el kellett hagynom a bárkát még az Achsar előtt.

Viktor

Jó volt a koncert. Bebasztam.

Totó

Szerintem tök király buli volt, jó volt vérveteránokkal játszani, számomra adott egy kis boostot meg szemléletváltást. 🙂

Oli

A helyre való bejutás gördülékenyen ment a vírushelyzet ellenére is. Kezdő zenekarként volt időnk rendesen beállni, ami szerintem mindig fontos. A hangosítás befelé most előnyére változott az előző S8-as bulinkhoz képest. Maga a koncert jól sikerült, bár nehéz dolgunk volt kezdő zenekarként. Szerintem a banda nevében is mondhatom, hogy mindenki jól érezte magát. (úgyis ez a lényeg 🙂 ) az utánunk következő Monastery-től dobtam egy hátast. Nagyon egyben voltak a srácok, látszott rajtuk hogy nem ma kezdték. Érdemes volt őket meghallgatni.


Achsar zenekar

A budapesti koncert nagyszerű élmény volt, mert a pandémiás helyzet miatt Szlovákiában már 2 éve nem játszottunk. Nem is számítottunk arra, hogy ekkora sikere lesz ennek a show-nak. Tökéletes szervezés, remek hangosítás és lenyűgöző emberek. Reméljük hamarosan visszatérhetünk! 🙂

The concert in Budapest was a great experience. Because of the pandemic situation in Slovakia, we havent played for 2 years so we didnt expect that the show can be so great! Perfect organisation, great sound and really awesome people. We hope we will come back soon 🙂


Kapcsolódó cikkek

Monastery – az Atheist-Cryptopsy európai turnéján is részt vesznek

KMZ

Monastery – európai turné, januárban pedig új klip

KMZ

Monastery, Mhorai, Komodo – Koncertbeszámoló

KMZ

Faceless nothing címmel jött ki a Monastery új visual/lyrics klipje

KMZ

Monastery interjú

KMZ

Monastery és Exodikon az I Am Morbid előtt augusztusban!

KMZ

Monastery – szeptemberben új album és koncertek

KMZ

Fleshcrawl, Monastery – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Monastery – megérkezett az új klip az ősszel megjelenő albumról

KMZ

Koncertajánló: Monastery / Malediction / Fallen Greek Gods (RO) / We Are Dust You Turn Into (CZ) / KillerSick

KMZ

Monastery – „Continue to Suffer” (Official video 2022)

KMZ

Sear Bliss Monastery Ahriman koncert

KMZ

Lowland Fest 2022 – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Monastery – új track, új klip

KMZ

Monastery – tavaszi turnéjának utolsó állomása következik, majd egy új számmal jelentkeznek

KMZ

Monastery / Feretrum / Worm – közönség fejét szakították le a brutális zenével

KMZ

Akela, Monastery, Drow – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Monastery / Mors Silens – reméljük lesz még lehetőségünk visszatérni!

KMZ

Monastery – első videóklip a hamarosan megjelenő albumról!

KMZ

Monastery / Krampüs / Devoid / Witchthrone – nagyon jó kis buli kerekedett ki ezen az estén

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek