Afterlife

Skog – reméljük a jövőben is találkozunk és felzúghat a láncfűrész sound

2022. április 22. @ Budapest, Supersonic – Blue Hell & KVLT

SKOG zenekar

Az idei második koncertünket a budapesti KVLT-ban sikerült megejtenünk, amit már kimondottan vártunk, hiszen olyan fellépők társaságában játszhattunk, mint a Vile Disgust, Nest of Plagues és a Paediatrician. Év elején kaptuk a felkérést, hogy közreműködjünk a Paediatrician lemezbemutatóján, amire természetesen gondolkodás nélkül igent mondtunk és felmérhetetlenül megtisztelve éreztük magunkat a lehetőség miatt.

Nyitó zenekarként korán érkeztünk, gyorsan bepakoltunk és kezdtük is belakni a színpadot. Botondunk segített Balázsnak összeállítani a dob cuccot, addig mi többiek összedobtuk az erősítőket, Lepiék segítségével közösen felraktuk a zenekarok molinóit, szóval teljesen családias légkörben készülődtünk a kezdésre.

Megnyitni egy bulit sosem könnyű, a te dolgod, hogy megalapozd a hangulatot. Induló zenekarként talán ez még nehezebb, hiszen az emberek még nem ismernek annyira, nem tudják mit várjanak. Igyekeztünk az első pillanattól az utolsóig mindent beleadni és átadni az általunk játszott death metal energiáit. Ezzel egyszersmind méltó módon indítani a bulit és meghálálni a bizalmat. Egy biztos, mi magunk nagyon élveztük a koncertet, a hangosítás is kimondottan jó volt, a zenékben gyakran vannak olyan harmóniák, amikhez fontos, hogy minden hangszer balance-ban legyen és most ezek nagyon is ültek! Fellépés előtt, közben és után is nagyon jól éreztük magunkat elvégre a szervezés gyors és precíz volt, mindenki barátságos és segítőkész, profi munkát végzett. A beállás gyors és lényegre törő volt, koncert közben nem adódtak technikai problémák és a közönség energiáját is élveztük, főleg az utolsó pár számnál. Köszönjük szépen mindenkinek a munkáját és a lehetőséget! Reméljük a jövőben is találkozunk és felzúghat a láncfűrész sound.

SETLIST:

1. Destroyer of Worlds
2. Breeding Between Blood and Filth
3. Aeons
4. Born to Hate
5. My Empire of Revelation
6. Alone
7. The Progress is Irreversible
8. Bete Noire
9. The Unseen
Szerintetek mennyire sikerült jól a koncert?

A mi szemszögünkből nézve elmondhatjuk, hogy nagyszerűen! A korai kezdés, illetve a rossz idő ellenére még így is sokan eljöttek időben, hogy megnézhessenek minket is, s a pozitív visszajelzésekből azt szűrtük le, hogy mindenki kedvelte a produkciónkat.
A hangosítással, fénytechnikával és nem utolsósorban az ellátással is egytől egyig mind megvoltunk elégedve és nagy örömünkre szolgált, hogy ilyen király zenekarok előtt léphettünk fel!

Mi lett a legemlékezetesebb ezen az estén?

Valószínűleg a koncertvégi számunk a ‘The Unseen’ közben keletkezett pogót tenném a legemlékezetesebb pillanatok elejére, addigra már a közönséget olyannyira sikerült felcsigázzuk, hogy a később érkezők közül is többen szívesen beugrottak a táncparkettre és ez igazán megkoronázta az esténket.

Koncert után melyikőtök itta meg a legtöbb sört és ki adta a legtöbb pacsit a rajongóknak?

Több mint valószínű, hogy a basszusgitárosunk Norbi volt az aki a legtöbb sört betolta koncert után és aki megannyi emberrel beszélgetett is. Mellette azért többen is leálltunk pár szóra, Botond a dobosunk és az egyik gitárosunk Dani is szereti a közönség sorait járni bulik után.

Általában melyik nagynevű bandák zenéjét látják a Skog dalaiban?

Ami azt illeti mindnyájan kaptunk egy-egy koncert után vagy a baráti társaságból olyan dicsérő szavakat, hogy olyan a zenétek, mint…. Volt, aki a Carcass-t vagy éppen a Dissection-t említette, de szóba került az Arch Enemy vagy In Flames is. Van, hogy ezzel egyet tudunk érteni, mert például többünk is nagy Dissection rajongó a zenekarban és jó hallani, ha egy ilyen bandára asszociálnak rólad az emberek. Máskor pedig meglepődsz, hogy olyanhoz hasonlítanak, akit mondjuk nem sorolnánk az inspirációink közé. De pont ez a szép az egészben, hogy ezer és egy féleképpen csapódik le az emberekben a zene, amit játszol és mindenkiben megmozdul valami, kiváltottál egy hatást. Erre már önmagában elismerésként gondolhat az ember.

A közeljövőben mit terveztek? Mi az ami jó lenne, ha összejönne a zenekarnak?

Jelenleg próbálunk annyit koncertezni amennyit csak tudunk. Emellett a háttérben készül egy három számos EP, amivel mindenképp szeretnénk megkeresni néhány kiadót. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy életre hívjuk az első teljes lemezünket. A számok készen állnak, a megfelelő kiadót kell megtalálnunk, aki lát bennünk fantáziát. Az, hogy ez külföldi vagy belföldi viszonylatban valósul-e meg? Ezt meglátjuk, mindenesetre azon dolgozunk, hogy a következő szintre emelhessük a zenekart.

Megígéritek, hogy megmaradtok az old school death metal stílusban és sokáig zenéltek? 🙂 Mit üzentek a rajongóknak?

Igen és igen! Azt tudni kell a zenekarról, hogy mielőtt összeállt a jelenlegi felállás, Kristóf, a gitárosunk már megírta a számokat és mivel nála ez a stílus a No.1, nem nagyon vannak a repertoáron belül stílusbéli kikacsintgatások. A jövőben az új dalok már közös munka eredményei lesznek, amiben jobban keveredni fognak az eltérő zenei gyökereink. Persze azért itt nem arra kell gondolni, hogy hirtelen progresszív, kísérletező banda leszünk. Szóval, maradni fog alapjaiban a láncfűrész hangzású death vonal. Ami pedig a hosszú távú terveket illeti? Nyilván, az a tervünk, hogy addig zenéljünk és állhassunk ki a színpadra, ameddig csak lehetséges. Ez ebben az underground szférában nem egyszerű feladat. Így talán az lenne a legfrappánsabb üzenet a rajongóknak, hogy támogassák az underground szcénát, jöjjenek le a koncertekre és tombolják végig velünk a bulikat, mert nélkülük a többi nem sokat ér. Megírhatod az albumod a négy fal között és terjesztheted online, de az az igazi, amikor egy koncerten azt látod, hogy szétszedik a színpad előtt a házat!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1367354977038128

0422Paediatrician

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek