Afterlife

The Fallen, Louland – mindenki megtalálhatta a saját ízlésének tetsző hangzásvilágát

2023. április 15. @ Budapest, Analog Music Hall

The-Fallen2230421

The Fallen zenekar élményei

Elérkezett a szombat délután és mindenki korán megérkezett az Analog Music Hall-ba, hogy még a vendégek érkezése előtt fel tudjunk pakolni mindent a színpadra és belőni a megfelelő hangzást. Mivel az utóbbi pár hónapban a zenekar inkább a lemezfelvételekre koncentrált, így kellemes felüdülésként tekintettünk a tényre, hogy kimozdulhatunk a stúdiók és próbaterem sötét zugaiból és azon emberek előtt játszhatunk, akiknek készítjük zenénket. Az külön fokozta az érzéseinket, hogy végre megmutathatjuk az új dalokat élőben is.

A zenekar több tagja lépett már fel itt a többi zenekarukkal (majdnem mindenkinek van még legalább egy zenekar, amiben játszik), így tudtuk, hogy mire számítsunk hangzás terén. A rutinunknak és a szakértő személyzetnek köszönhetően a hangzás beállítása 10 perc alatt megtörtént a 4 hangszer és énekek tekintetében.

Az estét Czimmermann Zsolt szóló fellépése nyitotta. Akusztikus gitáron több saját számot és feldolgozást is előadott kiváló minőségben.

A soron következő fellépőként a remek módon megalapozott hangulatot mi kicsit tovább fokoztuk. Szerencsére a vendégek időközben kezdték megtölteni a helyet, így a lelkes és létszámban egyre több hallgató láttán még inkább elkapott minket a bulihangulat. A közönség rengeteg új arcból és jó néhány régi ismerősből tevődött össze, így jelen volt olyan személy is, aki a zenekar egyes tagjait 30 éve ismeri és csak miattunk jött el.

A Mivé lettem című dallal indítottunk, mely első albumunk címadója és egyben zenekari és közönségkedvenc is. A fellépésre 11 számból álló setlistet készítettünk. Sajnos idő hiányában pár régi számot ki kellett vennünk, mivel mindenképp meg akartuk mutatni élőben az új készülő album már kiadott dalait. Szerencsére úgy tűnik jól döntöttünk, mert így a régebbi számainkat kedvelő, éneklő „rajongóknak” is kedveztünk, de a zenekarral újonnan ismerkedőket is sikerült megfogni a régi és új dalokkal. Természetesen a koncertünk végéhez közeledve nem hagyhattuk ki, hogy ne „táncoltassuk” meg rendesen a közönséget, így záró számként a lassan szokásossá vált Sátántangót játszottuk el.

Rajtunk kívül az este folyamán még 2 zenekar lépett fel, a Grophobeat és a Louland. Mindkét zenekar remek koncertet adott, melyet a közönség elégedett tapsolása, kiabálása koronázott meg minden esetben.

Összességében elmondható, hogy a fellépők tekintetében a különböző stílusok felvonultatása jó döntés volt, mert mindenki megtalálhatta a saját ízlésének tetsző hangzásvilágát és azon belül remek koncertélménnyel térhetett haza az éjszaka végén.

SETLIST:

1. Mivé Lettem
2. Báb
3. ikrek
4. Megpróbáltam  Szépnek Látni
5. Féktelenül
6. Kezedben a jövő
7. Álarcot Le
8. Nem vagy Egyedül
9. Kifacsarva
10. Megtépve
11. Sátántangó

Louland zenekar élményei

Idén a januárt kicsit mozgalmasan kezdtük, mert egyből két koncerttel nyitottuk az évet, utána jött egy kis pihi és a hétvégi Analog Music Hall-os koncert volt az idei harmadik fellépésünk. Nagyon szeretünk itt fellépni, kicsit mintha hazajárnánk, ez nem véletlenül van így, ugyanis itt van a próbatermünk is. 

Két másik bandával, a Grophobeat és a The Fallen zenekarokkal nyomtuk le az estét, mindketten nagyon jók voltak. Utolsóként léptünk a színpadra, de örömmel láttuk, hogy a késői kezdés ellenére a közönség kitartott. Viszont sajnos volt egy kis csúszás a programban, ezért nekünk már csak rövidebb idő maradt, emiatt a feldolgozás számainkból csak egyet tudtunk eljátszani. 

A koncertet a klipes számunkkal, a Gyorsabban-nal nyitottuk és utána az egyik hamarosan megjelenő számunkkal, az Ott leszek-kel folytattuk. A fellépés közepén kicsit visszább fogtuk a gyeplőt és jött pár líraibb szám, például az Ismétlés. A végére ismét bedurvultunk és zárásnak eljátszottuk a Szikra című számunkat ami úgyszintén nemsokára elérhető lesz a Youtube-on. 

Nagyon köszönjük mindenkinek aki eljött a koncertre, egy fantasztikus este volt.

SETLIST:

Gyorsabban
Ott Leszek
Ismétlés
Széllel szemben
Tenyészkanca
Csak a fény 
Szikra

Ráadás:
Muse - Hysteria

230415Grophobeat

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek