Afterlife

Undead Fesztivál 2021 – jó szervezés, jó hangulat

2021. szeptember 18. @ Budapest, Supersonic – Blue Hell & KVLT

Sollen zenekar:

Nagy megtiszteltetés volt, hogy felléphettünk ezen a fesztiválon, ezúton is köszönjük a szervezőknek és a zenekaroknak az egész estét, nem utolsó sorban a közönségnek. Több, mint másfél éve nem volt koncertünk, így volt egy kis egészséges izgalom is bennünk, de a korai kezdés ellenére meglepően szép számú közönség látványa hamar feledtette mindezt. Reméljük, hogy a következő találkozásig már nem kell ilyen sokat várnunk, és több új dalt is megmutathatunk nektek. Amit mindenképpen ki kell emelnem az Undead fesztivállal kapcsolatban, az a zenekarok közötti baráti viszony, akár új, akár régi arcokról is legyen szó. Nem volt olyan perc, hogy ne találkoztunk volna ismerősökkel, barátokkal, és ez az, ami talán a legjobb egy ilyen eseményben, hogy összehozza az underground azon szeletét, amiben mi is felnőttünk. Köszönet és tisztelet az egész estének, embereknek, remélhetőleg hamarosan újra találkozunk!


Hernyák Szabolcs (Necroratory):

Hosszú idő után került újra megrendezésre ez a nagy múltú fesztivál, ráadásul az időszakos korlátozások miatt sem volt könnyű dolga a szervezőknek. Szerencsére az újra kitűzött dátumot ez már nem érintette. A fellépő zenekarok névsora bár módosulni kényszerült időközben, de úgy gondolom, így is egy színvonalas eseményt sikerült tető alá hozni. Az egybenyitott Vörös-Kék Yuk-ban pedig mindenki kedvére válogathatott a zenekarok között üresjárat nélkül. Köszönet Tibinek és Balázsnak a lehetőségért és a szervezésért! Külön köszönet a Supersonic Blue Hell & KVLT Crew munkájáért, Bálintnak pedig hangosításért, de legfőképp Neked, hogy ott voltál!


Mocsnik Ferenc (Frost)

Az Undead fesztivál újraélesztése az ismert járványügyi rendelkezések miatt már legalább másfél éve húzódott, volt vagy két elhalasztott időpont, állandóan alakuló zenekari felhozatal, rengeteg felmerülő akadály. Kapuszta Tibit illeti a totál respekt, aki a Tóth Balázs nyújtotta „hátországgal” iszonyatos szervezési munkát végzett hatalmas elszántsággal, akarattal, hogy minden akadályt leküzdve, egy komoly felhozatallal azért is tető alá hozza ezt a fesztivált! A Frost nevében azt tudom nyilatkozni, hogy iszonyat jó érzés volt újra teltházas bulin játszani a Vörös teremben, a hangosítás a visszahallottak alapján jól sikerült, a technikus segítőkész volt. A zenekarok beváltható bónusz vendéglátása a pultnál ugyancsak egy jóleső gesztus volt. Jó volt dumálni a rég nem látott barátokkal/ismerősökkel, akiket a buli összehozott és mire hajnalban hazaindultunk a 200+ km-es úton, már rendesen be is pálinkázódtunk! 😀
Még sok ilyen bulit, ilyen szervezéssel, közönséggel, bandákkal! Jól éreztük magunkat!


Thomas (Darkfall)

Nagyszerű volt, hogy újra nemzetközi színpadokon lehettünk ekkora szünet után a pandémia miatt. Minden egyes percét élveztük a budapesti utunknak. Az egész fesztivál remekül volt megszervezve, de sajnos négy tagú felállással tudtunk csak menni, mert az egyik gitárosunk előző héten lesérült, és nélküle kellett mennünk. Akárhogy is a legjobbat kihoztuk belőle és egy jót játszottunk. Legalább jó légkör vett minket körbe és úgy tűnt, hogy másoknak is tetszett. Reméljük minél hamarabb vissza tudunk térni Budapestre!

„Alright, it was just great to be back on international stages after such a long break because of C19 pandemic. We enjoyed every single minute on stage and our trip to Budapest. Actually, the whole festival was perfectly organized. Unfortunately, we had to play as a four-piece only because one of our guitar players got injured last week and so he was not able to join us. But we made the best out of it and nevertheless played a decent show. At least, there was a great atmosphere and it seemed that the fans enjoyed our show too. We hope that we will be able to return to Budapest and Hungary very soon again.”


Mikus Tamás (Agregator)

Az Undead Fesztivál visszatért és Kapuszta Tibi (Christian Epidemic, Wrath of Azazel), Tóth Balázs és a stáb, a fellépők és a közönség lelkesedésének jóvoltából úgy érzem, hogy sikerült ott folytatni, ahol úgy ezer éve abbamaradt. Nem emlékszem mikor történt utoljára, hogy egy klub-buli után annyi élménnyel érjek haza, mintha mondjuk egy fullos Rockmaraton/Metal Factory vagy Fekete Zaj nap után lennék és hétfőn csak mindenféle lelkesedés nélkül keressem a helyem a normál, nappali világban. Mi voltunk az osztrák Darkfall zenekar vendéglátói, így az este első felében velük lógtam, segítettem nekik a szállással, meg elvittem őket bográcsgulyásozni egy közeli kockásterítősbe és elég hamar kiderült, hogy nem igaz rájuk a sógorokkal szembeni halvérűség előítélete és igencsak nyitottak a sörre és a jó kajákra. Mire olyan kilenc felé visszaértünk a Yukba, már úgy kellett átvágnunk az összegyűltek lelkesen beszélgető seregén. Mivel utána meg merch-öltem, így a programról nagyrészt lemaradtam csak a két klub közti folytonos ingázást láttam, ahogy áramlanak a metal-dark-rocker arcok koncertről-koncertre és mivel a póló-terem lehetőséget adott némi eszmecserére és közös italozásra, így azért elég sokan megálltak és meg tudtuk beszélni, hogy ki hogyan vészelte át a bezárt időszakot. A koncertünk éjfél utánra csúszott, így inkább korán volt már, mint későn, de maradt még bőven kraft a közönségben, így kb. hajnali kettőig toltuk, utána pedig az after során egészen négyig, ahol az extrémebb metal remekektől, Alice Cooperen át végül már számomra azonosíthatatlan slágerekig jutottunk, de mindenki látványosan jól érezte magát, nehéz volt abbahagyni a hajnalt. Eléggé fáztam a bulitól, mert rengeteg rendezvény volt aznap Budapesten, de az Undead Fesztivál mindenféle nosztalgia-érzés nélkül bizonyította, hogy stabil helye van a fővárosi éjszakában 😊


Fotós: Bócsi Tamás (Negative Live Photography)

Rev. Hopkins (Devil Seed)

Kicsit fura, hogy a dallamos, okkult doom metál zenénkkel folyamatosan death metal fesztiválokra hívnak minket, de eddig még mindig hihetetlenül pozitív kicsengése volt ezeknek a buliknak. A közönség is veszi a lapot és mi is jól érezzük magunkat, így nem kell sok ahhoz, hogy megidézzünk valami igazán sötétet. Remélem, aki meghallgatott minket, annak átjött, hogy nemcsak a láncfűrészes gyilkos kergethet, a megfoghatatlan félelem is ott lapulhat bármelyik kis árnyékfoltban. Ezen az estén néhány igazán nagyszerű zenekar mutatott meg egy kicsi, mégis átfogó szeletet az undergroundból. A fesztivál, köszönhetően a sűrű programnak, elég intenzív volt, szinte rohangálni kellett a két színpad között, hogy követni lehessen. Köszönjük a szervezőknek a meghívást!


Fotós: Bócsi Tamás (Negative Live Photography)

Lázár Bálint (Wrath of Azazel)

Végre-valahára a sok halasztás után sikerült megtartani ezt a rendezvényt, már nagyon vártuk. Szerintem összességében baromi jól sikerült, minden zenekar maximálisan odatette magát a rendelkezésére álló rövid időben, szerencsére a közönség is vevő volt a fesztiválra, jó sokan eljöttek már az elejétől fogva. Köszönet a szervezőknek és a Supersonic stábjának is, hogy befogadtak minket erre az éjszakára és persze a hajnalig tartó buliért is.


Kapuszta Tibor (Christian Epidemic)

Az Undead fesztivál újjáélesztése kimondhatjuk, hogy összességében nagyon jól sikerült, másfél éve tologattuk a dátumokat a covid miatt, de megérte várni rá. Egyszerre voltam jelen ott szervezőként és két fellépő zenekar (Wrath Of Azazel, Christian Epidemic) tagjaként is. Nekem nem volt stresszmentes az biztos, lábon kihordtam egy agyvérzést, de ez már csak ilyen haha. Reménykedtem benne amikor szerveztük, hogy minden fellépőnek tetszeni fog és kb így is lett szerintem, aztán majd maximum megköveznek később. 🙂 Ezúton is szeretném megköszönni Tóth Balázsnak és a teljes kék-vörös yuk személyzetének, a fellépőknek és persze a közönségnek, hogy ekkora hangulatot teremtettek! Mindenképpen szeretnénk folytatni és tovább öregbíteni az Undead fesztivál történelmét, akár évente kétszer is. Szóval mindenki aki csak teheti az jöjjön és éltesse az underground szcénát a jövőben is!


Forczek Ádám (Needless)

Ez volt az első fellépésünk a fesztiválon és az egész zenekar nevében elmondhatom, hogy egy roppantul pozitív élménnyel lettünk gazdagabbak. Számomra az, hogy körülbelül tíz év kihagyás után újra a Lyukban játszhattunk külön öröm volt, ami nem kevés nosztalgiával is vegyült. Ami a hely legnagyobb erőssége az szerintem az atmoszféra: félhomályos folyosók, ismerős metal arcok mindenütt, szigorú extrém zenék, ízig-vérig underground klubhangulat. Ennyi kihagyás után kellett már egy ilyen megmozdulás a fővárosban. Ezúton is hálásan köszönjük a fesztivál szervezőinek, hogy részt vehettünk ezen a jeles eseményen.


Mulicz Ferenc & Tanárki József (Vale Of Tears)

2021. szeptember 18-án, közel két év kihagyás után az Undead Fesztivál 2021 résztvevőiként mi is színpadra léptünk. Elképesztő hangulatú este volt, rengeteg fellépővel és látogatóval. A hosszú bezártságot követően inspiráló volt ennyi ismerős és ismeretlen arcot látni, rég nem látott barátokkal találkozni. A késői fellépésünk ellenére is nagyon élveztük a bulit. Koncertünk gerincét az új dalok adták, természetesen szemezgetve régebbi kedvencek közül. Most visszatérünk a próbaterembe, hogy folytassunk régóta esedékes új lemezünk írását. Nagyon köszönjük Kapuszta Tibinek (Wrath Of Azazel, Christian Epidemic) a meghívást és a szervezést, illetve a Supersonic – Blue Hell & KVLT crew-nak a kitartó támogatást!


Kapcsolódó cikkek

FROST – Consecratus ad Mortem

Herczeg Frigyes

Az Insane Hellride Entertainment és a Dürer Kert bemutatja: „Needless XX. Jubileum”!

KMZ

XIV. Full of Anger Underground Metal Fesztivál – Koncertbeszámoló

Azagtoth

Vale of Tears – Oxymora I. EP és Antibiosis videoklip megjelenés

KMZ

Frost interjú

KMZ

Necroratory – jó volt újból színpadon lenni

KMZ

Frost – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

Needless, Paediatrician, Türböwitch, Exodikon – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

XIII. Full of Anger Underground Metal Fesztivál – még rengeteg sikeres FOA-t kívánunk

KMZ

Sollen, Ragály – minden tisztelet a szervezőknek, zenekaroknak és stábtagnak!

KMZ

Needless – „Krononauta” (lyric video) premier

KMZ

Undead Fesztivál 2022 – Koncertbeszámoló

Steve

Needless / Archaic / Nefalem – amikor a fény és a hang sem bírja

KMZ

Nemoreus / Isatha / Sollen / Meteora – nagyon várjuk mikor játszhatunk Budapesten újra

KMZ

Vale of Tears / Atrox Trauma – nagyszerű volt a koncert, ami teltházasra sikeredett

KMZ

Thrash Death Assault 2022.04.15. Dürer Kert; Archaic, Needless, Nefalem

KMZ

Wrath of Azazel / Exodikon / Sollen – barátok vagyunk és maradunk is

KMZ

NEEDLESS – The Cosmic Cauldron

Menegroth

Március 4-én jelenik meg a Necroratory új nagylemeze

KMZ

Needless – The Cosmic Cauldron lemezmegjelenés

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek