Afterlife

Vesztegzár – hosszú idő elteltével is színvonalas műsor

2022. július 8. @ Komárom, Monostori Erőd

Vesztegzár zenekar

Hosszú idő telt el a legutolsó koncertünk óta. Túl hosszú. Egy teljes év, míg nem léptünk porondra, azonban a háttérben zajlottak az események. Azok mögött a bizonyos színfalak mögött valami új formálódott a régi alapjain. Nem a romjain, hisz egy létező, lélegző organizmus maradt a mi formációnk, csak ismét megújult. Tette ezt az elmúlt 15 évben oly sokszor, hogy talán tagjai száma megegyezik az életének számával. Főnixként támadunk fel újra és újra. Haladunk a kitűzött célunk felé – bármi is legyen az – a rögös úton. (Ez milyen kibaszott klisére sikerült…)

A jelenlegi felállással januárban kezdtünk el együtt dolgozni. Susu talán addigra megszokta mennyit kell fogyasztania egy-egy próbán (hiszen a tavalyi három koncertet is vele játszottuk már le, de akkor még csak Fabyt helyettesítette), viszont Mikinek jó néhány éves lemaradása van. No, de nem zenei téren! Gitáros tudásának, tehetségének és nem utolsó sorban elhivatottságának köszönhetően került a sorainkba. Próbáról próbára bizonyítja, hogy bizony itt van a helye, és vele lesz igazán teljes és ütőképes a Vesztegzár jövője!

Mostani fellépésünk amolyan főpróbája volt mindennek. Megtudtuk, hogy koncert körülmények között mit produkál az ötfős különítményünk, miben kell még csiszolódnunk, hol javítsunk, mit vegyünk be, vagy hagyjunk esetleg ki – de ez egyelőre maradjon a mi titkunk.

A koncert helyszínt a Monostori Erőd biztosította a Dunai bástya Guyon termében. Annak idején az első KZE Zúzdaplacc (2011 április 29-30) is ezen falak közt zajlott le – bár azóta történt némi fejlesztés és átalakítás, de az ugyanaz a színvonal, mint a hibás sörcsap és az időben be nem hűtött italok biztosítása. Bízunk benne, hogy ha a jövőben efféle underground rendezvénysorozatot kívánnak létrehozni ezen a színtéren, akkor jobban figyelnek a hiányosságokra és esetleg kikérik azoknak a véleményét, akik ilyen körökben mozognak.

A közönségre nem lehetett panasz, mert aki az ezres beugró ellenére tiszteletét tette, az színvonalas műsor emlékezetével térhetett haza – legalábbis az azóta bezsebelt visszajelzésekből azt szűrhettük le, hogy mind soproni thrasvéreink, az Innistrad legénysége is hozta kötelezőt és mi sem maradtunk el a tőlünk megszokott (elvárt?) minőségtől. Ezen a bulin nem csak az új felállással, vagy a tizenöt éves évfordulónkat hirdető dizájnnal rukkoltunk elő (utóbbiból limitált szériás póló is beszerezhető tőlünk), de eljátszottuk a „Kárhozat” lemezről élőben eddig meg nem szólaltatott „Balsors bolondjai” dalt, valamint bemutattuk legújabb szerzeményünket, amely a „Megszállott” címet viseli – jelenleg, mert nem kizárt, hogy mire lemezre kerül megváltozik. Nálunk úgyis mindig minden változik.

Bizony, jól érthető volt: a jövőben készülünk új lemezt összekalapálni, ami előzetes terveink szerint jövőre válik teljessé. Addig persze igyekszünk nem a garázs hűvösében hamvas sörök és házi pálinkák fogyasztása közben világmegváltó terveket szőni, hanem a lehető legtöbb alkalommal a tisztelt publikum elé tolni a formációt, és velük megosztani az aktualitásokat, a zenénket, a pálinkánkat – helyenként a testünket.

Setlist:

Börtönbe zárva
Skizofrénia
Sarokba szorítva
Káosz
Ezt érdemled! 
Megszállott
Vaksötét
Árnyjáték
Balsors bolondjai
Gyalázat
A háború pokla
Vér nélküli forradalom
Gyűlölet és harag
Átok

0708Vesztegzár

Kapcsolódó cikkek

Triple Thrash Thursday – Stonedirt, Archaic és Vesztegzár koncertek csütörtökön a Dürer Kertben!

KMZ

Új videoklippel jelentkezett a Vesztegzár

KMZ

Zord & Vesztegzár – Thrash Party a Cornerben

KMZ

Vesztegzár Interjú

KMZ

Vesztegzár – Dalpremier

KMZ

Új Vesztegzár klip

KMZ

Vesztegzár – Új videó, helyzetjelentés

KMZ

Vesztegzár – Szemet szemért klip

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek