Afterlife

VIII. Liz Feszt – parádés este volt, parádés közönséggel

2022. március 12. @ Pécs, Pécsi Est

Don Gatto zenekar

A 2021-es Liz Fesztet elmosta a pandémia, de idén szerencsére sikerült összehozni a bulit, bár a cseh Flashback sajnos nem tudott ott lenni – a basszusgitárosuk benyalta a vírust.

Gondolkodtunk, hogy szóljunk-e egy ötödik zenekarnak, aztán úgy döntöttünk, maradjunk csak négyen – így legalább mindenki többet tud játszani, meg idegeskedni se kell annyit, hogy minden flottul menjen. Szerveztünk mi már hét zenekaros fesztiválokat – azt meg az ellenségeinknek sem kívánnánk, haha!

A bulit a Long Live The Martyr nyitotta. Fiatal srácok, nagyon aranyosak és rengeteg helyre eljöttek már velünk játszani. Ahhoz képest, hogy fél nyolckor kezdtek, a koncertjük végére elég sokan lettek – ekkor már sejteni lehetett, hogy nem lesz gond a nézőszámmal.

A következő fellépő a szombathelyi hardcore legenda, a Social Free Face volt, akik utoljára olyan 1972 körül játszhattak Pécsen – imádták is a koncert minden percét, a közönség soraiban felbukkanó régi arcokról nem is beszélve.

A Social után jöttünk mi. Morfondíroztunk, hogy mi legyünk az utolsók, de rájöttünk, hogy a harmadik pozíció jobb és nyomja csak a végén a Cada, nehogy Körmiék annyi molinót, rollupot, gázálarcot, álcahálót, madár- és csontvázmikulás papírmasét pakoljanak fel a színpadra, hogy miután lerámolunk mindent, 14 perc műsoridőnk maradjon, haha.

A koncert meg kurva jól sikerült. A közönség cuki volt, szépen bemozdultak, páran feljöttek a színpadra is, viszont Pető Zoli barátunk továbbra se tud rendesen visszaugrani a közönségbe, csak bedől, mint egy zsák, haha.

A Cadaveresből sajnos nem sokat láttam, de őket is imádták. Delcsik még a basszusgitárját is a Líviusz nyakába akasztotta, aki ahhoz képest, hogy semmilyen hangszeren nem játszik, nagyon ügyesen megbirkózott a feladattal.

Parádés este volt, parádés közönséggel! Köszönjük az Est Cafénak, de főleg Gellainak, Bakosnak meg Líviusznak, hogy helyett biztosítottak ennek a fesztiválnak és köszönjük a remek hangot és fényt Bubunak és Dávidnak! Jövőre se ússzátok meg!


Long Live The Martyr zenekar

Most is, mint a legtöbbször, a Don Gatto hívására érkeztünk vidékre, tudva, hogy nem lesz egy puha buli. Délután 3 óra körül már a közeli utcákban matricáztunk szét mindent, hogy biztos mindenki meggyőződjön róla, hogy újra a környéken vagyunk.

5 óra körül érkeztünk meg a helyszínre, amit jól mutatott az exponenciálisan emelkedő fogyasztás.

Amíg a Cadaveres előre beállt, ment a lézengés, dumálás, sörözés, majd egy gyors felpakolás-beállás után elég gyorsan váltott a dolog oda, hogy rohanás öltözni, mindjárt kezdünk.

Tű pontosan 19:30-kor indult el a műsor, amikor még csak egy-két ember bóklászott a küzdőtéren.
Kellemes meglepetésre elég gyorsan beözönlött egy kisebb tömeg, és már az első szám végére kialakult egy nagyon jó koncerthangulat. Bár a színpadon és a küzdőtéren zenélés közben rohangálás helyenként bodycheckben végződött, ez nem akasztotta meg a számokat. Mindenesetre jól hallható volt helyenként. A tekerősebb részeken kitört tombolás mindig a legjobb visszajelzés, amit kaphatunk.

Külön élmény volt, hogy Benke Szabi barátunk (Frust_Hate) újra megjelent a színpadon egy közös számra, bár, ha ott van egy bulin, ezt úgy se engedjük el.

11.-ként újra szólt a Become Insane, mivel nem készültünk +1 dallal, és kiszámolt idővel mentünk, de Acélos úr színpad melletti angyali hangjára, miszerint „játszatok még egyet!” muszáj volt valamit tekerni.

Iszonyat tempóban minden lehajigálása a színpadról, hogy ne akasszunk be a menetrendnek, és a Social Free Face már fent is volt.

300 fokos gőzölő koponyával, lihegve vonultunk ki dohányozni. Kardió hiányában kiköptünk a lelkünket is a színpadon. Csodáltuk, hogy mennyi ember mászkál körülöttünk Longos pólóban. Ez azért mindig elég szívmelengető.

Tulajdonképpen itt jött a tagoknak a bulizás ideje. A backstageben még várt egy pár sör, illetve egy kiváló chilisbab, majd 3 fasza koncert.

A Don Gatto zenekartól kaptunk egy dalt, ahol Acélos Balázs elismerően beszélt arról, hogy Gergő milyen büszkén vállalja 120cm magassága mellé 80 kg-ját. 😀

Egy kicsit sajnáljuk, hogy stand upolás helyett a zenélést választotta. 😀

Budavári Zoli „mostohaapja” elismerő szavait próbálom a végére a teljesség igénye nélkül idézni:
„te ezzel a hülye hajjal, meg a piros hajú gitáros, aki van vagy 20 kiló, na jó, 35, és geci jó riffeket tol, attól tartottam összeesik, mert nem bírja el a gitárt, aztán mégis. 10 éve lefikázok minden zenekart, akit hoz a Gatto, de ez nagyon jó volt.”

Összegzésként: mint ahogy eddig sem, most sem csalódtunk Pécsben. Mindig óriási buli van. A Social Free Face és a Cadaveres tagokban is nagyon jó arc embereket ismerhettünk meg, aminek nagyon örülünk, a Don Gattonak pedig még mindig köszönjük, hogy többször hív minket, mint Zacher a toxikológiára.

SETLIST

1. Intro
	2. Hurt
	3. The end
	4. Naive
	5. Become Insane
	6. Good dog
	7. We are the Life
	8. For your freedom
	9. Suit P (system of a down cover)
	10. Paradise
	11. Outro (igen, a pindúr pandúrok betétdala)

Cadaveres zenekar

A tavaly decemberi koncertek után, az idei év első bulija Pécsre vitt minket, ami így a tavaszi cada-koncertsorozat első állomása lett egyben.

Nem volt nagy szerencsénk a covid-időszak alatt a pécsi dátumokkal. Sajnos két bulink is elmaradt betegségek miatt, úgyhogy triplán fontos volt számunkra ez a márciusi szombat a pótlások miatt is! Régen nem jártunk erre és ez mellett még a különleges összeállítású idei LIZ feszt is izgalmassá tette az estet! A házigazda Don Gatto mellett, a nagy hazai kedvencem a Social Free Face is itt volt velünk, akiket régen láttam élőben. A koncertet megelőzően törölték a védettségi/oltási kártyákat, ami a nézőszámon is egyből meglátszódott.

Ez a felszabadult hangulat a tavasz első napsugaraival, egy igazi, nagy punk, hard core, metal ünneppé varázsolta ezt a remek fesztivált.

Igazán kitett magáért minden banda és a közönség is fáradhatatlan volt. A koncertprogramunk nagy része a tavaly megjelent Ars Moriendi nagylemezünk számaira

épült, de természetesen nem maradhatott ki egy-két ismertebb, régebbi cada-nóta sem a programból!

Nagyon jól éreztünk magunkat a színpadon aznap, fantasztikus volt a fogadtatásunk és örültünk, hogy végre meg tudtuk mutatni a pécsi közönségnek a friss nótáink egy részét is!

Köszönjük a Pécsi Estnek és a szervezőknek a kitűnő bulit!

SETLIST

 Intro I.
Nadie
Twenty-Twelve
The Mother of All Talaes

Intro II.
Ghost Riders
Savages
Blueshift
Bittersweet Symphony

Intro III.
Elixir
Mindstream
Menedék

Intro IV.
Impersonal Agency
#13
Cirkusz feat Bogyó
Scruple

Intro V.
Infest Your Mind
Soul of a New Breed
Outo

Kapcsolódó cikkek

Long Live The Martyr interjú

KMZ

A bűnös – Egyedi videoklip-megjelenéssel (is) zárja történetét a Cadaveres

KMZ

Cadaveres, Devoid, Beerzebub – csodás közönség

KMZ

Cadaveres – jön az esszencia

KMZ

Long Live The Martyr – baromi jó közönség és hangulat

KMZ

Cadaveres – nagy öröm és jó hangulat

KMZ

Don Gatto klippremier: itt a “Sink Without A Trace” a hamarosan érkező “Sawdown” EP-ről

KMZ

Pro-Pain, Don Gatto, Hemlock és Stonedirt a Dürer Kertben november 18-án!

KMZ

Budapest Hardcore Superbowl: Pro-Pain, Don Gatto és még sokan mások augusztusban a Barba Negra Track színpadán!

KMZ

Cadaveres – Friss

KMZ

Cadaveres – Beszavazták a With Full Force fesztiválra!

KMZ

Cadaveres – Lehetőség a With Full Force fesztiválon

KMZ

Cadaveres – Hazai EP megjelenés

KMZ

Cadaveres – Szakács József dobos új utakon folytatja

KMZ

Blind Myself, Neck Sprain, Cadaveres, Korog, The Idoru, Konflikt, Stubborn, Inhale Me – Koncertbeszámoló

Melciah

XI. Stagediving Fesztivál – Koncertbeszámoló

SteveShield

Cadaveres – a stúdióban!

KMZ

Cadaveres – készül az új album és akusztikus koncertek

KMZ

Cadaveres – Itt az utolsó klip a Mindstream albumhoz

KMZ

Cadaveres – Klipforgatás az április 14-i Düreres bulin

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek