Afterlife

Watch My Dying / Nest Of Plagues – királyul éreztük magunkat

2021. december 11. @ Kecskemét, Ápoló Klub

Dani (Nest Of Plagues zenekar)

Nagyon rég szerettünk volna már Kecskeméten játszani. Eddig még csak pár dolgot hallottam az Ápoló Klubról, de azok elég jó előrejelzések voltak, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam a helyre, és hát nem is csalódtunk. Egy rövidebb szettel készültünk, ami annyiban jó volt, hogy azt a fél órát végig tombolhattuk teljes erőbedobással. Elképesztő jól szólt fent minden, nagyon sok pesti klubot is kenterbe ver a hely. Nagyot döngetett a Watch My Dying és az Omega Diatribe is. Ja és még zuhanyzó is volt a backstage-ben! Habár sajnos nem voltak sokan a közönségben, maga a szórakozóhely és a körülmények miatt mi királyul éreztük magunkat.

Setlist:

1. Megalomania
2. Auto Da Fe
3. Memento For Her Deeds
4. Choke
5. Inferno
6. Struggle
7. Dying Ground

Watch My Dying zenekar

Kecskeméten nem sokszor adódik lehetőség fellépni. Ebből kifolyólag gondolom nektek is nagyobb izgalmat ígért ez az este! Utólag mit mondasz, hogyan sikerült? Erre számítottatok?

Első körben még tavaly hívott meg az Omega Diatribe Kecskemétre, az akkori eseményre 500+ visszajelzés érkezett. Azóta eltelt egy újabb covidos év és jellemző 2021-re, hogy ez a szám a töredékére esett vissza.
Rengetegszer játszottunk itt a WMD huszonkét éve alatt, és különleges kölcsönhatásunk alakult ki a várossal. Viktor, a gitárosunk kecskeméti születésű, valamint a régi dobosunk, Maczák Márk is onnan származik. Emellett több olyan fellépésünk is volt a városban, amit ha rögzítettünk volna, bármikor odatehetnénk hazánk leghírhedtebb koncertfelvétele mellé. Ezáltal mindig van bennünk egy eufóriával vegyes lámpaláz, ha arrafelé járunk. Most sem történt ez másképp, annál is inkább, mivel a december nem kedvez a saját, némiképp szellős buszunkkal való utazáshoz. Béreltünk egy járgányt, sofőrrel együtt, veszélyes kombó ez egy rockzenekar életében, még ha nem is kell nagyon messzire menni Budapesttől.
Az Ápoló Klubban nem voltunk még korábban, és el kell mondanom, hogy az egyik legigényesebb vidéki koncerthelyszín, kivitelezés és felszerelés tekintetében is. Jó a fűtés, van konyha és zuhanyzó, kiváló a technika, kedves és profi a stáb.
A folyamatban lévő Metal.hu turnéval ellentétben a fellépők többsége hagyományos erősítőkkel lépett fel és nem modellezőkkel, így az átszerelések és a technikai kérdések is viszonylag egyszerűen lettek megoldva.
A Graveolution bemutatkozó anyagát hallottam már és az alapján nagyon vártam a koncertjüket. Nem is okoztak csalódást, energikusak és lehengerlőek élőben, remélem találkozunk még.
A Nest Of Plagues hozta a formáját, most szóltak a legjobban, mióta együtt koncertezünk, utána pedig keringőztünk is egy kicsit ennek örömére.
Az Omega Diatribe-ról feltétlenül meg kell említeni, hogy bár nem játszottunk túl sokat közösen, az átszerelésnél és a backstage pakolásnál is hihetetlenül jó és könnyű volt együttműködni velük. A koncertjük nagyon jól szólt, ezzel a felállással az eddigi legfeszesebb bulit láttuk tőlük.

Jól sikerült az előadásban minden? Nem történtek váratlan problémák? Hamar mosolyt ült az arcotokra?

Mi ugye hetek óta a Beneath The Void, Heedless Elengance és a Nest Of Plagues társaságában jártuk az országot és abban a felhozatalban mi vagyunk a popzenekar 🙂 Ennek megfelelően a jelenlegi műsorunkat direkt viszonylag könnyedebbre vettük, hogy kilógjunk a sorból. Ez azt jelenti, hogy rengeteget lehet fegyelmezetlenkedni a szellősebb dalok előadása közben és több lehetőség van trollkodni. Teljesen mindegy, hányan vannak, remekül elszórakoztatjuk egymást. Gyakran röhögöm el a szöveget, mikor oldalra nézek és látom, hogy Sanyi a gitárral evező mozdulatokat téve átvonul a színpadon, közben belekiabál a fülembe, hogy „HOZZÁL EGY SÖRT”, Imre dal közben kimegy a merchpulthoz beszélgetni, illetve Viktorral gyakran idézzük meg a 80-as évek Eddájának a heroikus mozdulatait. Birodalom visszavágot is szoktunk játszani, ami abból áll, hogy körbe kell futni egymást kábellel, hogy mozgásképtelen legyen, lehetőleg akkor, amikor fontos és odafigyelést igénylő részt ad elő. Konferálásoknál figyelembe vettük a szellős nézőteret, például a wall of death című mutatvány előadására kértem a jelenlévőket, a létszámra való tekintettel, azaz mindenki húzódjon a jobb oldalra és szaladjon neki a szemben lévő falnak. Igazán kreatív ötletek szoktak felmerülni wallofdeath ügyben, amit rendszerint a hallgatók röhögéssel bojkottálnak.

Melyik volt a legsikeresebb dal? Melyikre volt a legnagyobb tombolás? Mit láttál a színpadról?

Azt hiszem a legerősebbre most a Holtsúly sikerült, ami alatt az egyik kedves kecskeméti ismerősünk sírásban tört ki a korlátnál, pedig annyira azért nem volt rossz. A műsorba bevettünk egy új dalt is, aminek egyelőre csak munkacíme van (Az Apu megmutatja). Viszonylag érthető elsőre is a szerkezete, azonnal működni szokott, ez alapján nagyon várjunk, hogy felvételen milyen lesz a hangulata.

Koncert után gondolom gratuláltak a fellépésetekhez? Milyen dicséreteket kaptatok?

Ezek az találkozások az utóbbi években eléggé megváltoztak. Egyre többször keveredünk olyan beszélgetésekbe, amik affélékkel kezdődnek, hogy „sulis koromban ti voltatok az első metal zenekar, akiket hallottam”, „rajtatok nőtem fel”, meg hasonlók. Ezeken egy darabig hihetetlenkedtünk, most már elfogadtuk. Ha van is ezekben az adott estének szóló túlzás, mindenképpen boldogok vagyunk, hogy egy huszonévesnek az akkori hangzáson keresztül is átjön a régi anyagaink mondanivalója, ami azt jelenti, hogy kiállta az idő próbáját a zene.

A jövő évi tervekről elárulsz 1-2 dolgot, hogy mitől lesz hangos a Watch My Dying?

Nem szeretünk előre túl konkrét dolgokat ígérni, de 2022-ben szeretnénk felvenni a nagyon régóta esedékes következő nagylemezünket. Nem kapkodunk vele, mert nincs miért, az biztos, hogy addig nem adjuk ki a kezünkből, amíg nem lesz tökéletes és megfelelő a saját magunk elvárásainak.


Kapcsolódó cikkek

Nest of Plagues – erős üzenet egy kis csillámporral megszórva

KMZ

Koncertajánló – Pennhurst, Nest of Plagues, Mirror

KMZ

Nest of Plagues – Új klip a társas magányról és a mértéktelenségről

KMZ

Infected Rain, Nest of Plagues – Koncertbeszámoló

Steve

Nest of Plagues / Eagle Has Landed / Archaic – Koncertbeszámoló

Steve

Undead Fesztivál 2022 – Koncertbeszámoló

Steve

Nest of Plagues – megjelent a 2. nagylemez, a „To Kill A God”

KMZ

Április 29-én jelenik meg a Nest of Plagues új nagylemeze

KMZ

Nest of Plagues – új klip a mentális problémák és a genetika kapcsolatáról

KMZ

Metal.hu évzáró turné a Watch My Dying, a Beneath The Void, a Heedless Elegance és a Nest of Plagues közreműködésével

KMZ

Mhorai / Nygmalion / Nest of Plagues – állati király volt

KMZ

Új Nest of Plagues dal és klip: Struggle

KMZ

Inferno – Újabb klipes dallal jelentkezett a deathcore Nest of Plagues

KMZ

Nest of Plagues interjú

KMZ

Megalomania – új klippel jelentkezett a Nest of Plagues

KMZ

Watch My Dying & Omega Diatribe koncert az Akváriumban!

KMZ

Nest Of Plagues – Első nagylemez megjelenése

KMZ

Nest of Plagues – Self Titled – Elkészült a debüt EP!

KMZ

Watch My Dying – 4.2 lemezbemutató koncert

KMZ

Koncertajánló: Watch My Dying nagykoncert

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek