Afterlife

Wrath of Azazel / Exodikon / Sollen – barátok vagyunk és maradunk is

2022. február 12. @ Budapest, S8 Underground Club

Wrath of Azazel Búcsúkoncert

Wrath of Azazel zenekar

Hogy milyen volt a búcsú koncert? Azt kell, hogy mondjam, remek hangulat volt és nagyon sokan voltunk, teltházas koncertre sikeredett. Ha minden koncertünkön ilyen szép számban jelentek volna meg az emberek, már biztos milliomosok lennénk haha. A viccet félre, nagyon jó volt a közönség, méltóképpen tett pontot erre a 20 évre. A Sollen kezdett és készültek egy kis meglepetéssel, eljátszották az Őseink útján című számunk első felét. Ez egyrészt nagyon megtisztelő volt, másrészt végre hallhattuk a dalt élőben is két gitárral. Ezúton is köszönjük a srácoknak! A Sollen koncertje közben már lehetett látni, hogy itt bizony nem lesz félig üres terem, lézengő emberekkel. Mielőtt az Exodikon kezdett volna, már mondták is, hogy megtelt a hely. Jó hangulatban léptünk színpadra és ez csak fokozódott a 15 szám végére, nagyon jó érzés volt látni a barátokat, rajongókat, érezhető volt, hogy tisztában vannak vele, nem lesz több esély zúzni egy WOA koncerten, úgyhogy beleadtak mindent. A koncert után magam részéről mondhatom, hogy nem voltam szomorú, inkább boldog, hogy ennyi idő alatt sem utáltam meg akikkel együtt zenéltem haha, hogy ilyen korrektül váltak el útjaink. Barátok vagyunk és maradunk is szerintem, ugyanúgy össze fogunk járni és remélem mindenki zenélni is fog tovább valamilyen formában. A koncert utáni héten a terem elhagyása és összepakolása már jóval szívszorítóbb volt nekem, ahogyan szedtük le vagy raktuk el a dolgokat, apró emlékeket. Itt is szeretnénk megköszönni mindkét bandának azt, hogy eljöttek és velünk búcsúztatták el a zenekart, Bócsi Tamásnak, hogy kb. egy évtizede fotózott minket lelkesen és rendületlenül. Mindenkinek, aki ott volt és persze az egész S8 személyzetének, hogy megint kitettek magukért. Az utolsó szó jogán csak annyit remélek, hogy másnak is megadatik majd, hogy egy ilyen zenekarban játsszon évekig, ilyen remek emberekkel… Tibi

SETLIST

WRATH-setlist220226

Exodikon zenekar

Eljött a nap, amit vártunk is, meg nem is.

Vártuk, mert végre újra koncertezhettünk – ebben az évben először – , és nem vártuk, mert egy underground banda, akivel jó kapcsolatot ápolunk, úgy döntött, elbúcsúzik a nagyközönségtől.

Ezekkel a kettős érzelmekkel vágtunk bele a szokásos körökbe (teremhez érkezés, bepakolás, utazás, érkezés a klubba, kipakolás), és kezdtük el a sound checket negyed hét körül.

A beállás már a megszokott módon zökkenőmentesen ment, úgyhogy elkezdődhetett az este elvegyülős-beszélgetős része a korán érkezőkkel.

Sok emberben felmerült a fentebb részletezett kettősség az este folyamán, de szerencsére ez nem nyomta rá a bélyegét a hangulatra, mindenki próbálta inkább a jó értelemben vett nosztalgia oldaláról megragadni az este esszenciáját.

Pláne igaz ez a Sollen koncertjére, akik az estét nyitották, és a sírva vigadás elvét követték, ezzel megágyazva az estének! Nagyon régóta ismerjük már egymást, úgyhogy mindig jó hallani az általuk prezentált melodic death témákat!

Sajnos a buli feléről le kellett lépnünk, mert mi voltunk a következő fellépők, és ilyenkor szeretünk kicsit ráhangolódni a koncertünkre a backstage-ben. De a buli első fele alapján igen meggyőző teljesítményt nyújtottak a Sollen-es srácok!

Utánuk pedig következtünk mi az Exodikonnal, hogy kicsit komorabbá vegyük a hangulatot, és felavassuk az új molinóinkat is!

A tavalyi Árnyam útján lemez mellett egy régi dalt is játszottunk (Végtelenbe zárva), és egy vadonatúj dalt is elővettünk. Ez utóbbi a Hanyatlás természete címmel bír, és korai előfutára a már majdnem teljesen összeállt következő lemezanyagnak. Szerencsére a közönség jól fogadta az új dalt és a koncertet is, szóval elégedetten távoztunk a deszkákról.

Utánunk következtek azok, akikről igazából ez az este szólt: a Wrath of Azazel, akik egy extra hosszú programmal készültek megkoronázni pályafutásuk utolsó koncertjét. Jelentem, ezt a szándékot siker is koronázta, így több mint másfél órában szórakoztatták az addigra telt házassá hízó közönséget. A hangulatról mindent elmond, hogy a teljes koncert alatt megmaradtak az emberek a színpad előtt, és együtt élvezték az utolsó bulit a zenekarral, egyfajta közös nosztalgikus együtt rezonálásban, reflektálva az elmúlt 20 évre. Szóval egy kellemes visszaemlékezésekkel erősen átfűtött buliban volt részese minden kedves egybegyűltnek, ahol a közös italozás sem maradt el! 😊

A koncert után még belefért néhány ital, aztán pedig szétszéledt a nép a szélrózsa minden irányába.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Wrath of Azazelnek az elmúlt éveket, és sok sikert kívánunk a banda tagjainak a saját útjaikon!

Mi pedig haladunk tovább az Exodikonnal, véglegesítjük az új album dalait, és készülünk a tavaszi koncertekre. Várhatóan az alábbi helyeken és időpontokban fordulunk majd elő:

2022. 04. 09. – Győr, Beton

2022. 04. 30. – Székesfehérvár, Nyolcas műhely

2022. 05. 14. – Budapest, Blue Hell

Bővebb információkért kövessetek minket Facebookon!

Setlist:
	
1. Introverzió
2. Árnyam útján
3. Oximoron
4. A hanyatlás természete
5. Kiürülve	
6. Az Univerzum tükre
7. Öntudatlan		
8. Végtelenbe zárva
9. Az elmúlás kútja
10. Outro	

Kovács Viktor (SOLLEN zenekar)

Közönségnek zenélni mindig jó, de nem ritka, hogy azon kell aggódni, vajon a helyi technika képes-e kiszolgálni a fellépő zenekarokat.
Ezen az estén az S8-ban ettől nem kellett tartanunk. A hely adottságaiból a maximumot kihozva, arányos hangzást kapott minden zenekar, a színpadon a kontroll pedig egyenesen mesés volt.
Köszönjük mindenkinek aki eljött és velünk búcsúzott az Azazeltől, és külön köszönjük Kiss Norbertnek a hangosítást!


Kapcsolódó cikkek

Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze – Klippremier: Untermensch – A manipulátorok lélektana

KMZ

Monastery és Exodikon az I Am Morbid előtt augusztusban!

KMZ

Needless, Paediatrician, Türböwitch, Exodikon – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

Sollen, Ragály – minden tisztelet a szervezőknek, zenekaroknak és stábtagnak!

KMZ

Undead Fesztivál 2022 – Koncertbeszámoló

Steve

Mayhem, Mortiis, Exodikon – Koncertbeszámoló

bönin

Mayhem – Mortiis – Exodikon – pénteken koncert a Barba Negrában!

KMZ

Nemoreus / Isatha / Sollen / Meteora – nagyon várjuk mikor játszhatunk Budapesten újra

KMZ

Lowland Storming – Aornos / Atrox Trauma / Türböwitch / Exodikon – még sok ilyet!

KMZ

Danse Macabre – Isatha / Exodikon / Despair / Children of Decadence – remek hangulat, tomboló közönség

KMZ

Undead Fesztivál 2021 – jó szervezés, jó hangulat

KMZ

Christian Epidemic, Agregator, Dying Wish, Vale Of Tears, Sollen – Koncertbeszámoló

Cryonus

Demonical, Exodikon – Koncertbeszámoló

SteveShield

EXODIKON – Végtelenbe Zárva EP

Saint-Savin

SOLLEN – Demo 2009

Morhguel

Watch My Dying, Mindcontrol, A Losing Season, Sollen – Koncertbeszámoló

Hoze

Sollen, Mors Silens, Sinathrop, Kárhozat – Koncertbeszámoló

Morhguel

Watch My Dying, Cadaveres, Exodikon, Dog Days – Koncertbeszámoló

Plastic_Puppet

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek