Egyéb

Agregat interjú – Azt akarja, hogy minden megremegjen, mosolyogjon és táncoljon, mindenkit szívesen látunk, szeressük egymást

Az Agregat egy rijekai-postojnai együttes, amelyet a TBP ezen kiadásán hallhattunk volna először, és ez lett volna a debütáló szerbiai fellépésük is. A zenekar 2016-ban alakult, egy napsütéses nyári napon a Postojna – Pumpa DIY skate parkban. 2008-ban egy elhagyatott, régi benzinkutat skvottoltak’ (foglaltak), és lassan elkezdtek betonozni, így minden évben valami új jött létre. Természetesen a skate mellé megy a hardcore, a punk, a metál, a rap és minden ami DIY, szóval a Pumpa a földi mennyország lett számukra. Ahogy ők mondják, főleg, ha egy kisvárosban nősz fel, ahol semmi sem történik. De pontosan ez késztette őket arra, hogy olyan dolgokat készítsenek, hogy az jó legyen nekik, ne várjanak, hogy kapjanak valamit, hanem maguk készítsék azt el. Ahogy magukat jellemzik, a bandát Kranjac – tengeri szeles gitár, Tipče – barbika basszusgitár, Tine – dobos loco rattataa ritmo és Fočo – ének uuuuaa majomhang lalala alkotja.

Hogy jöttetek össze az Agregat-ban?

Fočo: Kranjaccal a kilencvenes évek óta ismerjük egymást. Ugyanazt a zenét hallgattuk és ugyanazokon a koncerteken láttuk egymást, és a legjobb bandákban is játszott, így előfordult, hogy beszélgettünk, összeraktunk egy kis baszkódást lalala bandaként, és pár évig minden a megbeszéltek szerint volt. Mígnem egy nap megérett, és összeálltunk. Persze a gitár mellé illik a bass, és ekkor találkoztunk nem mással, mint Tibor barátunkkal, akivel már több zenekarban is együtt voltunk zenével, skate-tel, élettel. A ritmo loco ratatta pedig a fiatal erő, Tine volt. Amikor először láttam, hogy pofozza a dobokat, szerettem volna valamit közösen alkotni. Így történt az őrület legőrültebb kombinációja.

Honnan jött a zenekar neve?

Fočo: A Pumpán minden aggregátoron keresztül ment, és az első néhány próba alkalmával baszakodott velünk, nem akart működni, de amikor elindult, hallani lehetett az őrületet ááááááá. Tipče tehát azt mondta, hogy a zenekart lehetne Agregatnak hívni – ha működik, megy a gáz, de ha elfogy az üzemanyag, akkor megy az őrület áram nélkül..

Írjátok le nekünk, milyen környezetben játszatok, milyen a légkör?

Fočo: A próbákat áthelyeztük az MKNŽ klubba, a világ legjobb klubjába Ilirska Bistricába, mert félúton van köztünk, a Kranjacnak Rijekból és nekünk Postojnából. A próbáknak szuper hangulata van egy ilyen klubban. Mindig a színpadon játszunk, minden próba olyan, mint egy koncert, mert a klub mindig él, és mindig jön néhány barátunk, és mindig remek hangulatot alakul ki nagyszerű emberekkel. Szóval amikor minden összeáll, az Agregat azt akarja, hogy minden remegjen, nevessen és táncoljon, mindenkit szívesen látunk, szeressük egymást. Postojnának kevesebb mint tízezer lakosa van, és rendszeresen koncerteznek itt turnézó zenekarok. Ez egy kis város, de a szuper a szcena. Van egy kis komoly hely – ez az MCP, a bolondozásnak a Kontejner, az nemnormálisoknak pedig a Pumpa. A koncertre érkező zenekarok tehát jól érzik magukat. A fiatalabb generációk nagyszerűek és gőzerővel koncerteznek a Kontejnerben, és ott van a legenda Ize is, aki mindenben segít. Jelenleg több szuper zenekarunk is van, amelyek aktuálisak Postojnán, mint például a Peskovnik, Carlxjohnson, Nefarious Vermin, Virgilance, Degress és még pár banda, csak gáz rataaatata.

Mi a helyzet Szlovén szcenában?

Fočo: Most minden rendben, minden városnak van valami sajátja, és mindenki csinál valamit a szcenáért, ami nagyszerű. Brežice a Dickless Tracy zenekarról ismert, ott van még a krsto-kostanjei zenekar, a Growing Rats és a Final Approach, majd a ljubljanai Đornata és a metelkovai Sranje. Ilirska Bistricában van a MKNŽ, Ptujska Gorában életem szerelme a 7AM – a zenekar, amely megtáncoltatja a szívedet, a Hellcrawler zenekar, majd az új Paraf és a legendás Extreme Smoke 57. Kranjból jön a Sereš, Absurd és Grund. Mariborban, Pekarnában a legerősebb együttes az Iritator. Megemlítem még a Slovenj Gradecet, ahonnan Britof származik, és az Uryan pszichedelikus garázszenekart. Idrijából a nagy Hak Attak, Koperből a HHB és a Pakt, a železnikai ROV Kulturális Társaság körül is van szcena. Dióhéjban ennyi lenne. Szlovéniában még sok jó zenekar és koncerthelyszín van, de ez az első, ami kiesett a nadrágomból lalal hahah.

Mit adtatok ki eddig és mik a terveitek?

Fočo: Az Agregat kiadott egy split demószalagot a Zabojnik zenekarral és egy teljes albumot 20 dallal. Terveink között szerepel új zenék készítése, őrület terjesztése a koncerteken, hogy az emberek kikapcsolódjanak és megbolonduljanak, hogy nevessenek és játszanak, valamint egy rövid időre a végsőkig való kimajomkodás.

Hogyan jellemeznétek az általatok játszott zenét?

Fočo: Játsszunk rijekai melodik HC-t, szeles punkot tengeri riffekkel kiegészítve, postojnai sziklás majom DIY powerviolence tánc kíséretében, step és csacsa csacsa, amit dob ​​ritmo locko tango ratattatata mjaw how lalala kísér. A dalszöveg hc punk, de humorosan, hogy mindenki megtalálja önmagát és röhögjön, szarik, de nem sért meg. Szeretet a dolgok iránt amiket szeretünk. Jelenleg mindent meghallgatunk, ahogy összeáll, nagyon sok nagyszerű banda van, és ne hagyjatok ki egyet se hahahaha.

Hogyan jelentenétek be a fellépést a TBP fesztiválon?

Fočo: Nagyon örültünk, amikor megállapodtunk a legendás Zgro-val, hogy játsszunk. Ez (lett volna – a szerk.) az első alkalom, hogy Szerbiában játszunk, és a közönség energikus és mosolygós majmok előadására számíthat(ott volna – a szerk.), akik mindent tőlük telhetőt megtesznek, mew mew how how lalala ratatata.

Köszönet Zgronak a munkáért!

Kapcsolódó cikkek

XV To Be Punk.Festival – Koncertbeszámoló

Steve

Yöu interjú – Amit énekelünk, azt személyes élményeink ihlették, így a YOU olcsó pszichoterápia számunkra

Steve

Staticø interjú – Végre vannak kölykök a belgrádi koncerteken, és remélem, aktív részesei lesznek a szcenának

Steve

Ruidosa Inmundicia interjú – A személyi igazolványunk a koncertjeink, hiszen mi igazi live band vagyunk!

Steve

Rixe – a kezdet

Steve

Neuspeh interjú – Nem a pesszimizmusról beszélünk, hanem arról, hogy szilárdan a földön maradunk, és ne kövessünk el olyan hibákat a múltból, amelyek visszatérnek

Steve

Liquid SuperCharge interjú – Pulából származnak és Rock’n’Roll-t játszanak

Steve

Lion’s Law – a kezdetek

Steve

La Inquisicion interjú – Fejezzétek ki, amit igazán éreztek, és legyetek önmagatok!

Steve

Death Side interjú – Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a japán Hardcore Punk hangzást átadjuk a közönségnek

Steve

Odpadki civilizacije interjú – Még mindig vannak háborúk, éhezés, pusztítás és más igazságtalanságok, amelyekre fel kell hívni a figyelmet

Steve

Kriva Istina interjú – Még ha soha senki sem hallgatna minket, akkor is jó móka lenne azt a zenét játszani, amit szeretünk

Steve

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek