Feedback

ARÐ – Take Up My Bones

Pogány doom metal némi folklór fűszerezéssel, zongorával, csellóval, tiszta énekkel és férfi kórusokkal, az angol Mark Deeks egyszemélyes projektjének debütáló lemeze.

A szűk háromnegyed órában hat meglehetősen lassú, borult, főként kellemesen melankolikus zongoradallamokra épülő szerzemény hallható, egyenként hat és kilenc perc közötti játékidővel, amiből egy instrumentális. Személyes kedvencem a Raise Then The Incorrupt Body című tétel, aminek utolsó perceiben még a korai Anathema dallamvilága is felidéződött bennem (kb. mint a Crestfallen és az Eternity keveréke), ami egyébként hatalmas kedvencem a műfajban.

Ha muszáj lenne negatívumot is mondanom, talán egy kicsit egysíkú, ill. hogy nincs rajta egyetlen szóló sem, pedig akár gitárral, akár a csellóval rendesen bele lehetett volna hasítani az ember szívébe vele – de egyébként nem feltétlenül hiányzik, mert így is teljesen rendben van az anyag.

Erős hangulata van, hol gyászos, néhol felemelő, már-már pátoszos dallamokkal varázsol el. Borongós időkhöz kiválóan passzol.

Tracklist:

1. Burden Foretold
2. Take Up My Bones
3. Raise then the Incorrupt Body
4. Boughs of Trees
5. Banner of the Saint
6. Only Three Shall Know

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek