Feedback

THALARION – Dying on the Scorched Plains

A ’90-es évek derekán alakult, majd szűk egy évtizeden át aktív szlovák Thalarion 17 év szünet után új lemezzel jelentkezett. A váratlanul újjászülető banda felállása alapvetően nem változott, mindössze néhány poszton történt némi variálás: bőgősből gitáros, billentyűsből frontember, illetve a korábban csak rövid ideig közreműködő Nela Horváthová énekesnő mára főszereplővé avanzsálódott.

A tíz tételből álló, bő háromnegyedórás anyag műfaját és hangzásvilágát tekintve is nagyjából a ’90-es évek közepén virágzó gothic doom korszakba repít vissza. Kellemes dallamok, könnyű riffek jellemzik, miközben selymes női ének és gonosz hörgés váltogatja egymást. Stílusát tekintve leginkább talán a korai Theatre Of Tragedy-hez tudnám hasonlítani, itt-ott egy kis Therion-t is idéz, csak egy picit vérszegényebb formában, de helyenként még melodic death metal-ba is átcsúszkál.

Nem egy reménytelen újrakezdés, mert a dalok alapvetően nem rosszak, de azért van még hova fejlődni, mert igazán mély nyomokat egyelőre bennem ezzel még most nem hagytak.

Tracklist:

1. Prelude To Dolorous Scenes
2. Burning Pile
3. Space In Between
4. Dead But Still In My Heart
5. Fairy Garden
6. Wandering Minstrel
7. Sub Rosa
8. Back To The Light
9. Dying On The Scorched Plains
10. Into The Nowhere

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek