Hírek

11Paranoias – Albumstream és megjelenési dátum

A londoni pszichedelikus doom trió, 11PARANOIAS legújabb nagylemezét, a „Stealing Fire From Heaven”-t streameli az alábbi oldalakon:

New Noise

3voor12

Metal Hammer UK

Soundcloud

Nemrég lezajlott néhány európai koncertje után 11PARANOIAS legközelebb január 31-án játszik majd a Black Heartban (London). További turnédátumok hamarosan.

A banda bemutatta az albumtrailert, mely megtekinthető ITT.

Az album lenyűgöző borítóját a szürrealista művészeti mozgalom úttörője, Max Enrst készítette, címe pedig „The Temptation Of St Anthony”.

A bandát egy 2011. november 11-es jam indította el zenei pályáján, azóta pedig az improvizációra és ösztönre építettek; ez sehol nem látszik jobban, mint a „Stealing Fire From Heaven” lemezen. Egyetlen megírt dal és próba nélkül a banda beült a stúdióba a nyári napéjegyenlőség napján és elkészítette az albumot felépítő hét dalt. A végeredmény az alacsonyan kavargó ütemek, szupernehéz psych és a súlyosan felkavaró hangvilág tömény keveréke.

A fuzzal teli őrjöngés magja Adam Richardson, Mike Vest (gitár) és Natham Perrier (dob), akik mind bedobták tapasztalatukat és tudásukat a közösbe. Az album mixelése 2014-ben zajlott a London School of Sound-ban és az XL Recordings-ban. Adam Richardson játszotta a billentyűsöket, a szaxofont és szintetizátort pedig Austin Milne szolgáltatta.

A „Stealing Fire From Heaven” megjelenése november 24-én várható a Ritual Productions-on keresztül.

Facebook

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek