Hírek

A Barshasketh bemutatja új albumát a ZTMag.com oldalon

A felemelkedő black metálos Barshasketh várva várt harmadik albuma, az Ophidian Henosis teljes egészében meghallgatható online a Zero Tolerance magazin weboldalán. Az album nemzetközi kiadása július 30. a Blut & Eisen Productions gondozásában. Az eredetileg Új-Zélandról származó, ám később székhelyét Skóciába helyező Barshasketh az elmúlt öt évben türelmesen élezte megbabonázó tudományát a kíváncsi szemektől védve, látókörüket ördögi miszticizmusra irányítva. Hangzásuk a csontig csupaszított, második hullámos black metál éjfekete tisztaságától izzik, azokból az ősi időkből, mikor a black metál még tényleg bűnözők és keményvonalasok kultusza volt. Az Ophidian Henosis ezen ősi energiák Barshasketh általi eddigi legnagyobb léptékű desztillációja.

Az egyszerre ismerős és idegen Ophidian Henosis jeges erőszakkal és ködbe burkolózott hangulattal robban elő, finom szerkezeti váltásokkal és kompozíciós csavarokkal, benne túlvilági nagyszerűséggel, mely sosem időz túl sokat monokróm merengésben. Bármennyire is elkötelezett viszont a Barshasketh a tiszta black metál felé, az Ophidian Henosison átívelő utazásuk mégis sokszínű, felidézve a Sacramentum, Kvist, Setherial, és Isvind korai napjait – más szóval az 1990-es évek éteri sötétségét –olyan szenvedéllyel és megrendültséggel égve, mely csak a legfeketébb lelkekből jöhet. Az Ophidian Henosis a Barshasketh felemelkedésének kezdetét jelzi, melynek első hét lépcsőfokát kizárólag ITT hallgathatjátok meg, a Zero Tolerance jóvoltából.

Barshasketh: Ophidian Henosis számlista

1. Ophidian Henosis – I
2. Ophidian Henosis – II
3. Ophidian Henosis – III
4. Ophidian Henosis – IV
5. Ophidian Henosis – V
6. Ophidian Henosis – VI
7. Ophidian Henosis – VII

A Barshasketh 2007-ben alakult Krigeist szóló-projektjeként, a színtiszta black metál alkotásának céljával, tudatosan kihagyva mindenféle műfaji keveredést: a második hullámos eretnekség új rétegek és ellenpontok bevonásával történő újragondolása. A Wolfsvuur Records által kiadott két, jó fogadtatásra talált demó után 2010-ben következett a debütáló album Defying the Bonds of Cosmic Thralldom címmel. Az első teljes anyag kiadása után Krigeist áttelepült Skóciába, miután végigutazta Délkelet-Ázsiát. Új otthonában rögtön élő felálláshoz keresett embereket, majd pár élő fellépés következett, melyek a Negative Plane support koncertjében csúcsosodtak ki. Az élő felállásból GM (gitár és ének) maradandó tag lett, BH pedig dobosként állt be. A trió 2013-ban vette fel második albumát Sitra Achra címen, melyet a Todestrieb Records által adtak ki. BB basszusgitáros felvétele után a felállás kész lett, a Barshasketh pedig gyors egymásutánban két split EP-t rögzített. A banda harmadik teljes albuma, az Ophidian Henosis a hírhedt stockholmi Necromorbus Studio-ban került felvételre. Ezen legújabb stúdióalbumuk vitathatatlanul a banda eddigi legjobb munkája, mely a zenei és szövegi érettség új szintjét hozza el. Az ellenséges spiritualitást magasztaló hét sötét himnusz a tisztátalant és az obszcént hirdeti.

További infó: www.facebook.com/barshasketh

Kapcsolódó cikkek

Barshasketh Interjú

Krol

Lemezmegjelenés: Barshasketh – Barshasketh

KMZ

A Barshasketh kitűzte Blut & Eisen debüt albumának kiadási dátumát

KMZ

Silva Nigra, Dunkelheit, Barshasketh – Koncertbeszámoló

Krol

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek