Hírek

A Black Grail kitűzi első Tyrannus kiadós albumának megjelenési dátumát

A Tyrannus Records október másodikát tűzi ki a Black Grail debütáló, Misticismo Regresivo című albumának nemzetközi megjelenési dátumaként. A csillagok is felsírtak, amikor meglátták a Fattyú születésének 2005-ik évében történt kozmikus ciklus végét hét évvel megelőző atrocitások előjeleit a harmadik világbeli Chilében. A Black Grail hatása által rád törő képek, illatok és ízek az emberi létezés tudatának legalacsonyabb szintjének reflekciói, mely szintet csak a legszörnyűbb és legteátrálisabb művek által tudsz elérni. Ezért tört elő ez az öt jelenés Nosferatu éteri testéből, mivel halandó akarata az, hogy a spirituális utak legsötétebbikére vezessen el valami olyasmi által, melyet sokan egyenesen újjászületésnek titulálnak, és mely által a nap fényének és a megvilágosodás egészséges doktrínáinak megátalkodott ellenfele leszel. Így ezek a sötét ódák soha sem lesznek megértve olyan lelkek által, akiket megrészegített az ezoterikus tanok fehér oldala.

A majdhogynem megszállott transzba esések hosszú periódusai alatt, valamint két keresztény évvel később mindezen érzés körülbelül 500 mágneses kazettán került szerény körülmények között felvételre, erősen nyers és zúzós black metálban megszólaltatva, Murmur segédletével.

Nosferatu és Murmur mellé mindezek után két újabb magányos lélek csapódott a Grál vonzását érezve, ők azonban különböző okok miatt nem feleltek meg az elvárásoknak – ám a banda három koncertjén is játszhattak 2008-2009 között. Ezen rövid periódus után a csapat stabil felállás nélkül maradt, ám Nosferatu és Murmur továbbra is az asztrális fény démoni megidézésén fáradozott. Az érdeklődő lelkek hiánya miatt azonban kettejük halandó lelkére hárult minden hangszer megszólaltatása. Murmur a dobok mögötti helyet vette át, Nosferatu pedig a gitár és hangszálainak pusztításán dolgozott.

Így hát alacsony költségvetésű duóként kreativitásuk pszichiátriára való hangokat eredményezett, démonidéző tehetségük pedig évről évre fejlődött. A Black Grail tagjainak viszont rá kellett jönniük, hogy dalaikat önmaguk nem tudják kellő precizitással megszólaltatni – technikai hátrányuk és a múló évek viszont nem szegték kedvüket. Elkötelezték magukat a Hold sötét oldalának hét víziója felé, melyeken érezték, hogy azok előbb-utóbb rányomják majd bélyegüket a dél-amerikai black metálra, majd később az egész világra. És egyébként is, volt akkoriban pár sötét egyén, akik saját kiadót akartak alkotni Uncreation Records néven, melynek első kiadványa a Black Grail profi munkája lett volna. Ezért vette hát fel Nosferatu és Murmur öt új ördögi himnuszát, valamint kettőt régebbi kreálmányaik közül személyesen a kiadó tulajainak Demo-Reh 2012 névvel, mely lényegében csak egy pusztán 13 példányos demókazetta volt, mely kereskedelmi forgalomba nem is került, így csak kazetta-cserék által lehetett beszerezni.

A Demo-Reh 2012 váratlan sikerétől felbuzdulva a Black Grail 2013-ban létezése során először stúdióba vonult – ha csak titokban is – első nagylemezük felvételeire. Itt meg kell jegyezni, hogy rövid időre csatlakozott hozzájuk Tyrannus Imperator “Teufelshammer” is a bőgő ördögi csattogtatására, de különböző földi okok miatt uniójuk hamar felbomlott.

Ezért, több hónapnyi intenzív gyakorlás után úgy döntöttek, újra új tagokkal bővítik a felállást: Black Ritual (az Uncreation Records egyik eredeti alapító tagja) kapta a basszusgitárt, Sadistic Terror pedig a hathúros fegyvert kezelte. Itt azonban meg kell jegyeznünk, hogy Sadistic Terror végül nem szerepelt az albumon, és személyes okok miatt egy idő után távozott. A stabil triumvirátus azonban 2014-ben végül megalkotta a Black Grail evangéliumát, mely 7 fejezetnyi pszichopatizmusból áll, és világi nehézségek miatt egy évvel később kerül most kiadásra CD-n a Tyrannus Records által. Az album a Misticismo Regresivo nevet kapta, és ahogy az öt évvel ezelőtt is sejthető volt, igazi traumatikus élményt nyújt hallgatósága számára.

Mostanság a Black Grail megátalkodott kotyvaszát zúdítja a világra olyan gonoszul összpontosított kreativitással, mely már-már a társadalmilag elfogadott határokat feszegeti. Ezen hét új imádság formájában pedig a csapat az erkölcsi értékeket borba fojtó sötét erőként tör felszínre…

Black Grail: Misticismo Regresivo számlista
1. Diálogo entre Arcanos
2. La ciudadela de Shiva
3. Iluminación oscura
4. Plegaria catártica
5. Elevación frustrada
6. Fotofobia póstuma
7. Carta de un Samsari

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek