Hírek

A Blutmond nevű extrém metál csapat elmondja, mire számíthattok negyedik teljes albumuktól

Harmadik stúdióalbumuk, a “The Revolution is Dead!” (2012) óta a BLUTMOND tagjai élő fellépéseikkel voltak elfoglalva, melyeket különböző klubokban és fesztiválokon adtak a VULTURE INDUSTRIES és DORDEDUH bandákkal közös turnéjuk alatt, valamint időközben két új tag is csatlakozott a bandához. Mindezen aktivitás ellenére albumtéren mégis csendesnek tűnhetett a helyzet.

A dolgok viszont csak ritkán azok, aminek látszanak, a mai nappal pedig a svájci extrém metálosok naprakész infókkal szolgáltak a dolgok állásáról, valamint hogy a rajongók mire számíthatnak a banda negyedik teljes albumától. „Nagy csendesség volt körülöttünk” mondta a BLUTMOND gitárosa, John, „Nem tagadom, hogy kicsit nehéz volt számomra újra megtalálni a múzsát az új albumhoz, és ez nyilván majd’ megőrjített. Turnénk óta viszont újra visszatértem, és hagy nyugtassalak meg benneteket: kisütöttünk valamit.

Mivel ehhez az albumhoz nincsen lemezszerződésünk, nem is kötött minket semmiféle időkorlát, személyes célként viszont március végére tűztem ki a demó számok megírását, most pedig az elő-felvételi szakaszban vagyunk. A “The Revolution is Dead!” albumhoz képest az új anyag hangulata kevésbé lesz letisztult Hollywoodos, inkább egy Ground Zero kaland lesz. NAGYON sötét, miközben megtartja előző munkáink fémjelzéseit is, de ne számítsatok „igazi norvég black metál” hangzásra. Sokat fejlődtünk dalszerzőkként, és rengeteget tanultunk az elmúlt évek során, most pedig alig várom, hogy lássam az emberek reakcióját arra, amin idáig dolgoztunk„.

A svájci Oltenben 2004-ben alakult BLUTMOND debütáló teljes albumát “Endzeit” néven adta ki 2006-ban. Hírnevük egyre csak nőtt örült és provokatív élő koncertjeik után, a banda profilja pedig nem csak a svájci undergroundban keltett feltűnést, hanem egész Európában is. Ám, míg hírnevük egyre nőtt, a banda rájött, hogy az eredetileg célul kitűzött black metálon kívül más láthatárok felé is terjeszkedni szeretne. Második teljes albumuk, a “Thirteen Urban Ways 4 Groovy Bohemian Days” 2010-ben jelent meg, a bandát pedig inkább egy avantgárd útra terelte, melynek sajátos éle volt.

A BLUTMOND soraiban ma John (TOTGEBURT, Session ANNA MURPHY) énekes-gitárost, Jerry (ex EISTHRON, TOTENWINTER, TOTGEBURT) énekes-basszusgitárost, Marc (SCHAMMASCH) szaxofonos-gitárost, Simon (ex FRAGMENTS OF FAITH, IN FREQUENCY) gitárost, és Fabio dobost találhatjuk. A banda következő élő fellépése a svájci Saint-Maurice-ben lesz a Le Manoir Pubban május 23-án.

A BLUTMOND albumai meghallgathatók a banda BandCamp oldalán: https://blutmond.bandcamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/blutmond.official

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Extreme Metallers Blutmond Announce New Members. Work Begins On Fourth Full-Length Album

KMZ

BLUTMOND – The Revolution is Dead!

Melciah

Hot News: Blutmond ready to release „The Revolution Is Dead!” on code666

KMZ

BLUTMOND – Thirteen Urban Ways 4 Groovy Bohemian Days

Gwanath

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek