Hírek

A Cattle Decapitation augusztusban kiadja ‘The Anthropocene Extinction’ című albumát a Metal Blade Records gondozásában!

Antropocén: a jelenkor geológiai korszakát (az ipari forradalomtól kezdve) leírni kívánó kifejezés, melynek során az emberiség elkezdett jelentős hatást gyakorolni környezetére.

2012-ben a CATTLE DECAPITATION rajongóik és gyűlölőik által is az eddigi legjobb albumuknak tartott „Monolith Of Inhumanity„-vel sokkolta a metál világot. Most pedig itt vagyunk, három évvel később, és a CATTLE DECAPITATION a Metal Blade Records kiadóval közösen örömmel mutatja be a banda magnum opus-át „The Anthropocene Extinction” címmel, melynek nemzetközi kiadása 2015. augusztus 7.

Újra a „Monolith Of Inhumanity” producerével, Dave Otero-val (Allegaeon, Cephalic Carnage) együttműködve a CATTLE DECAPITATION visszatért a coloradói Flatline Audio stúdióba az album életre hívására. „Dave egy hiteles producer,” fejti ki Travis Ryan énekes. „Rengeteg jó ötlete van, mi pedig kicsit magasztaltuk is, hiszen a Monolith munkálatai… annyira jól sikerültek. Mindig is úgymond társproducerei voltunk a lemezeinknek, de ennél a legutóbbi két anyagnál sokkal többet adtunk az ő szavára, mint bárki máséra. Néha mi lőttük le az ő ötleteit néha pedig fordítva, de ezek a megbeszélések mindig előnyösnek bizonyultak. Lényegében a banda ötödik tagjává vált, ez a fajta kapcsolat pedig szerintem a legjobb ahhoz, hogy kihozzunk valamit a másikból.

A CATTLE DECAPITATION ezen felül egy meglepően minőségi vendéglistát hozott össze célja megvalósításához. A legendás PHILIP H. ANSELMO hangját kölcsönzi a „The Prophets Of Loss” számhoz, míg a banda barátja, AUTHOR & PUNISHER az industrial kárhozatot zúdítja ránk a „Plagueborne” intrójában. A német dark metálos mizantróp, MR. JURGEN BARTSCH a nagyszerű BETHLEHEM bandából pedig anyanyelvén szolgáltat elbeszélt szöveget az apokaliptikus zárószámhoz, a „Pacific Grim„-hez. Tested egyszerűen nincs felkészülve.

A lemezen a banda tovább mélyíti együttműködését Wes Benscoter illusztrátorral, aki a 2002-es „To Serve Man” album óta minden CATTLE DECAPITATION album borítójáért felelt. „Mikor Wes-szel dolgozunk, ő is a banda tagjává válik” mondta Ryan. Mint mindig, Benscoter most is szembeötlő képeket alkotott, melyek a lemez témáit rezzenéstelenül átadják: a borító egy feldagadt és szétmállott partra mosott hullát ábrázol, melynek felszakított hasfalából műanyag szemét ömlik ki.

Míg a „Monolith Of Inhumanity” azzal foglalkozott, hogy mi lesz a Földdel és létformáival ha az emberiség a mostani irányban halad tovább, addig a „The Anthropocene Extinction” az ember utolsó lélegzetvételeihez visz minket, hasonlóan a Midway atoll albatroszaihoz. A madarak és a Csendes-óceán vízi élőlényei az ember által alkotott műanyag szemétdarabokat ételnek hiszik, megeszik és tőlük tömegesen hullanak el, szétrohadva ott, ahova leesnek, megmutatva a világnak mi történik a Föld óceánjainak ökoszisztémáival – bolygónk leginkább ismeretlen és felfedezetlen részeivel. Az óceánok áramlatai lassan feltöltődnek műanyag hulladékkal, melyek lassan nagyobb mennyiségben fordulnak elő, mint az óceánok ökoszisztémája szempontjából nélkülözhetetlen planktonok. A Föld élettereinek felbomlása rég elkezdődött az emberi beavatkozásoknak, valamint a fajunk végét megpecsételő dominó-effektusnak köszönhetően: „Az Antropocén Kihalás

Az „The Anthropocene Extinction” első ízelítője a „Manufactured Extinct” című nyitó szám formájában már elérhető a metalblade.com/cattledecapitation linken.


The Anthropocene Extinction” számlista:
1. Manufactured Extinct
2. The Prophets of Loss
3. Plagueborne
4. Clandestine Ways (Krokodil Rot)
5. Circo Inhumanitas
6. The Burden Of Seven Billion
7. Mammals In Babylon
8. Mutual Assured Destruction
9. Not Suitable For Life
10. Apex Blasphemy
11. Ave Exitium
12. Pacific Grim

Az „The Anthropocene Extinction” 2015. augusztus 7-én jelenik meg a Metal Blade Records gondozásában. Előrendelési csomagokért lásd: metalblade.com/cattledecapitation.

A CATTLE DECAPITATION:
Travis Ryan – ének
Josh Elmore – gitár
Derek Engemann – basszus
Dave McGraw – dob

http://www.facebook.com/cattledecapitation
http://www.twitter.com/cattledecap
http://www.youtube.com/officialcattledecap

Kapcsolódó cikkek

Lamb of God, Kreator, Cattle Decapitation, Blood Incantation, Vended – Koncertbeszámoló

Steve

A Cattle Decapitation „The Anthropocene Extinction” című albuma teljes egészében meghallgatható a Loudwire oldalon!

KMZ

A Cattle Decapitation bemutatja a „The Anthropocene Extinction” így készült videóját a Noisey által!

KMZ

A Cattle Decapitation bemutatja közelgő nagylemezének új számát a Revolver Magazine által!

KMZ

Hot News: Cattle Decapitation to return to Europe for a string of summer festivals and club shows!

KMZ

Hot News: Cattle Decapitation – Limited Edition vinyl releases of bands entire Metal Blade catalog thus far slated for 2014!

KMZ

Hot News: Cattle Decapitation currently writing the follow up to ‘Monolith of Inhumanity’!

KMZ

Hot News: Cattle Decapitation release new video for ‘Your Disposal’!

KMZ

Cryptopsy / Cattle Decapitation / Decrepith Birth Live in Vienna 8 fős kisbusz indul!!

KMZ

Hot News: Cattle Decapitation direct support to Cryptopsy’s European tour this spring!

KMZ

Programváltozás szerdán: Cattle Decapitation, Heroic, Torn From Earth

KMZ

Cattle Decapitation / Incantation / Heroic koncert – Programváltozás, Nyereményjáték

KMZ

Hot News: Cattle Decapitation – Launch New Website

KMZ

CATTLE DECAPITATION – Monolith of Inhumanity

Menegroth

Hot News: Cattle Decapitation to return to Europe in August!

KMZ

Hot News: Cattle Decapitation – More In-Studio Video Footage Posted

KMZ

Hot News: Cattle Decapitation – Monolith Of Inhumanity Streaming In Its Entirety At MetalSucks

KMZ

Cattle Decapitation Interjú

KMZ

Hot News: Cattle Decapitation – Premiere ‘Kingdom Of Tyrants’ video at Bloody Disgusting!

KMZ

Hot News: Cattle Decapitation release second single ‘Lifestalker’ exclusively via website of Metal Hammer Germany!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek