Hírek

A Chaos Echoes kitűzte a Nuclear War Now! kiadónál debütáló anyagának kiadási dátumát

2015-ben a Nuclear War Now! Productions egyik legjobban várt anyaga a Chaos Echoes debütáló, Transient című teljes albuma. 2014 őszi bejelentése óta a banda elkötelezetten dolgozott a Transient hangzási és vizuális bemutatásán is, a Nuclear War Now! pedig most örömmel jelenti be elkészültét, és április 20-ai nemzetközi kiadását. Az elődjük, a Bloody Sign utolsó albumának nevét kölcsönző Chaos Echoes Franciaország avant-garde death metal mestereiként betonozta be hírnevét EP sorozatuk csendes kiadása után, melyen a banda rendhagyó anyaga kap főszerepet. A nagyszerű komplexitás, magas fokú zeneiség és az experimentalizmus sajátos felfogásának keverésével a Chaos Echoes az underground színtér egyik legmegkapóbb bandája – egy zenekar, melyet tényleg nem lehet egyszerű kategóriába sorolni. A Transient a Chaos Echoes teljes eddigi munkásságára reflektál. Az album tagadhatatlanul egyedi, gyökereivel mégis erősen kapaszkodik a metál érzetébe és anyagába. Nem csak laikus szemlélők bepillantása a metálba, vagy a különböző metál elemek egymásra hordása valamilyen tehetetlen bálvány szolgálatában; a Transient sokkal inkább a Chaos Echoes death metál iránti elkötelezettségének reflektálása, útjuk a műfaj mélyébe, és a banda felemelkedése ennek a mélységnek a sötétjéből.

Az albumot egy folyamatos élményként kell felfogni, ahogy minden szám gond nélkül siklik át a következőbe. Előző anyagaik mintáját követve a Transient agresszívabb számait a hosszú, rituális és kísérteties dalok fonala tartja egyben, burroughs-i mintára “Interzone”-okba szedve. Míg az album bővelkedik a szándékos kísérletezés hangulatában, addig az olyan számok, mint az “Advent of my Genesis” összpontosított intenzitása és a klimatikus záró szám, a “Soul Ruiner” frenetikus tombolása megmutatja nekünk a Transient kidolgozott kompozícióját és kiszámított pontosságát.

Előző felvételeikhez hasonlóan kétség kívül a zene a kiadvány középpontja, de ezt nem vákuumban kell értelmezni; a Chaos Echoes majdnem ugyanannyi hangsúlyt fektet a kísérő vizuális tartalomra (mely a Chaos Echoes basszusgitárosának és befutott vizuális művészének, Stefan Thanneurnek munkája) is. A Transient messze a Chaos Echoes munkásságának vizuálisan legnagyravágyóbb darabja. Az LP mellé egy 20 oldalas füzet jár, melyben szerepet kap a kifejezetten a banda szonikus felfedezését kísérő artwork is. Összességében a Transient teljesen más, mint eddig bármilyen metál kiadvány. A hagyomány konzervatív tiszteletének és bálványromboló újításának tökéletes szintéziseként a Chaos Echoes ezzel az albummal eléri azt, amire sokak szerint előttük egy banda sem volt képes.

Chaos Echoes: Transient számlista
1. Senses of the Nonexistent
2. Interzone IV: Intoxicating Beauty
3. Advent of my Genesis
4. Interzone V: Ignorance is Bliss
5. Kyôrakushugi
6. Interzone VI: Realization
7. Soul Ruiner

TOVÁBBI INFÓ: www.facebook.com/chaosechoes

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Chaos Echoes signs with Debemur Morti Productions

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek