Hírek

A Chaos Records újra kiadja a Toxodeth ‘Morbidest Reality (An Observation)’ anyagát március 23-án

A Chaos Records büszkén jelenti be a nagy hatású mexikói death metál banda, a TOXODETH Morbidest Reality (An Observation) közelgő, március 23-i újrakiadását. Az eredetileg 1993-ban, a Culebra Records által kiadott, régóta nem nyomott második album tovább biztosította a banda megítélését a mexikói extrém metál úttörőjeként. Az újrakiadás 11 számnyi kiadatlan anyagot, demót és élő felvételt tartalmaz, valamint egy 16 oldalas füzetet ritka fotókkal és flyerekkel. Az újrakiadás remasteringje Dan Lowndes munkája a Resonance Sound UK stúdióban, Cesar Valladares (Under the Church, Eskhaton, Goddefied) átalakított artworkjével.

A nyitó számok „The Message” és „Morbidest Reality” címmel meghallgathatóak ITT.

A Morbidest Reality (An Observation) előrendelése itt lehetséges: http://store.chaos-records.com/toxodeth-morbidest-reality-an-observation-reissue-cd-pre-order/

A Chaos Records 2014-ben adta ki újra a TOXODETH debütáló Mysteries about Life and Death albumát.

The Message
Morbidest Reality
Extrene Convulsion
Impulse
Dead’s Remembrances
Ancient Call
When They Are Going To Die
Deepest Unknow
What’s In That Dirty Mind
Voodoo Insanity
Gnomes Dance
Bastardity Perdition
Goblins Castle
Universal Norm Of Doom *
Lowers World Intervention *
After Death’s There No Rest *
Sinful Position *
World At war *
Will Never See It *
Victims Blood Celebration *
Priceless Whores *
Human Sacrifice *
Screams From Hell *
Our Doom Outro *
*Bonus Tracks

A TOXODETH 1984-ben alakult eredeti death/black metál készítésének céljával. Több évnyi helyi koncertezés után a banda azt vette észre, hogy túl kevés underground metál csapat van, így kezükbe vették a dolgokat és elkezdtek Venom és Hellhammer feldolgozásokat játszani. Ebben az időszakban (1983 – 1987) Mexikóban senki nem játszotta az underground metál ezen stílusát. Persze sok banda volt, ami alap heavy metált vagy rock and rollt játszott, de nem azt az extrém zenét amit a Venom féle csapatok játszottak.

Végül a TOXODETH elkezdett saját számokat is bevezetni számlistájukba a feldolgozások mellé. Saját bevallásuk szerint a banda nem volt technikailag túl profi (hasonlóan a Venomhoz), de szenvedélyük és energiájuk kárpótolt mindenért.

A TOXODETH lett az első mexikói banda, ami igazi death metál lemezt adott ki 1988 elején. Mysteries About Life and Death (Wild Rags) című albumuk miatt felfigyeltek rájuk, interjúkkal keresték őket, és játszották számaikat különböző európai, dél- és észak-amerikai média orgánumok is. A TOXODETH az első banda lett országukból, mely nemzetközi lemezszerződést kapott 1989-ben – egy CD-t ráadásul, ami különösen ritkaságszámba ment akkoriban. 1993-ban a Culebra Records (BMG) kaidta második albumukat Morbidest Reality (An Observation) címmel, mely egy újabb ritkaság a banda egyre legendásabbá váló történelmében. Egy alacsony költségvetésű videó következett, melyet játszottak az MTV Headbangers Ballján, szintén elsővé téve a bandát valamiben.

https://www.facebook.com/Toxodeth1984

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek