Hírek

A Corpse Garden részleteket fedett fel új, ‘Entheogen’ albumáról

A Corpse Garden nevű öttagú death metál felállás Costa Ricáról büszkén jelenti be második albumuk, az Entheogen május 15-ei kiadását az orosz Satanath Records és a német RTM Productions kiadók által.

Az Entheogen cím arra a kémiai anyagra utal, melyet gyakran használnak vallási vagy spirituális szertartásokon a transzcendens állapot eléréséhez. Felipe Tencio énekes ezt bővebben kifejti:

Úgy hisszük, hogy [az Entheogen] jól körülírja az album zenéjét és hangzását, valamint jó analógia a banda által elszenvedett átalakulásra, és a szövegi koncepcióra is. A dalszövegek a kémiai átalakulás hét műveletén, valamint Carl Jung individuációról folytatott tanulmányain keresztül vezetnek.

https://youtu.be/DzhhKyGOZi4

A Satanath Records tulajdonosa, Aleksey így kommentálta a banda leszerződtetését,

Tetszik nekem ez a fiatal, tehetséges banda. Zenéjük titokzatos és minden benne van a stílusból, amit szeretek. Az album energikus és profi death metált ont magából, az old school death metál szellemében született finom basszus hangzásával. A Corpse Garden mégsem ragad le az old school vibe-nál, így megőrzi eredetiségét. Az ítélet: lehetetlen nem kiadni!

Az Entheogen artwork Alexander L.Brown [BNB Illustration and Design] munkája.

A 2009-ben alakult Corpse Garden első EP-jét debütáló teljes albumuk, a Burnt By The Light [2012] felvételei előtt adta ki. A debütáló anyaguk pozitív visszajelzéseit meglovagolva a bandának sikerült megnyernie a közép-amerikai párbajt a nemzetközi Wacken Metal Battle verseny keretein belül, és Németországban képviselte régióját a 2012-es Wacken fesztiválon. 2013-as, átfogó tagcseréi után a Corpse Garden elérte mai formáját, majd nekilátott felvenni az anyagot, melyből később az Entheogen született. 2014-ben vonultak Juan Pablo Calvo producerrel a Bushido Audio Production Studio-ba, a mastering pedig Eri Román munkája a san josé-i SoloHit Studios-ból.

‘Entheogen’ számlista
1. The Quantum Rapture
2. In the Womb of Chaos
3. Portal to the Oneiric
4. The Arrival of Saturn
5. Suspended Over the Abyss
6. Evoking a Dead Sun
7. Sulphur
8. Neux Ex Machina
9. The First Incarnation
10. A Balance of Opposites
11. The Emerald Vision
12. Red Pulvis Solaris
13. Enantiodromia

www.thecorpsegarden.com
www.facebook.com/corpsegardencr

Kapcsolódó cikkek

Corpse Garden – „Suspended Over the Abyss” saját kiadású single szeptember 23-án

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek