Hírek

A Dark Essence Records felfedi a black metálos Orkan közelgő albumának részleteit

A Dark Essence Records felfedte a norvég black metálos ORKAN banda második, szeptember 11-én megjelenő nagylemezének részleteit. A „Livlaus” című hét számos album élőben került felvételre stúdióban az alap trackek szerkesztése nélkül, az ének és effektek pedig később kerültek az anyagra. Hoest (TAAKE) és V’gandr (HELHEIM) az anyag két számán is feltűnik vendégénekesként.

A „Livlaus” az ígéretek szerint egy megalkuvást nem ismerő album lesz, melynek black metál behatásait a thrash és más extrém műfajok elemeivel egészítik ki. A hangulatos dallamok mellett kísérteties ének és intenzív blastbeatek fognak felcsendülni. A norvég nyelvű szövegeket tartalmazó album körülbelüli koncepciója egy elveszett lélekről szól, mely a Holtak Királyságában keresi helyét – az elképzelést Rune Nesse szülőfaluja, a Norvégia nyugati partján található Stord melletti erdők és régi kénbányák ihlették.

Az album borítóját Tom Korsvold készítette, a „Livlaus” számlistája pedig a következő:

1. Fanden På Veggen
2. Brende Bruer, Svart Metall
3. Livlaus del 1: Evig
4. Livlaus del 2: Dødens Dal
5. Livlaus del 3: Tusen Sjeler
6. Uforgjengeleg
7. Skodde

Az ORKAN négyfős felállása 2008-ban született a TAAKE koncertgitárosa, Gjermund Fredheim és az ex- BYFROST dobos Rune Nesse által, akikhez a GRIMNORTH  korábbi basszusgitárosa, Sindre Hillesdal és a frontember, Einar Fjelldal (ex-GRAVEMACHINE) csatlakozott. Az ORKAN debütáló, „Crimson Canvas” című stúdiólemeze, melyet a banda saját szavaival „thrashes, saját finanszírozású album” jelzővel illetett, 2012-ben jelent meg, és messze található a „Livlaus” sokkal sötétebb csapásirányától.

https://www.facebook.com/ORKANMETAL
https://twitter.com/OrkanOfficial

Kapcsolódó cikkek

A Dark Essence Records leszerződött a norvég Orkan bandával

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek