Hírek

A Dark Essence Records leszerződött a norvég Orkan bandával

A bergeni Dark Essence Records, mely egyike a leggyorsabban növekvő és legnagyobb tiszteletnek örvendő norvég lemezkiadóknak, bejelentette az ORKAN nevű black metálosok leszerződtetését, a banda második, „Livlaus” című albumát pedig még idén kiadják.

Az ORKAN egy négyfős csapat, melynek mindegyik tagja játszik az ENCHANTING DARKNESS bandában; 2008-ban alakultak a TAAKE élő koncertes gitárosa, Gjermund Fredheim és az ex-BYFROST dobos, Rune Ness által. Később csatlakozott a GRIMNORTH volt  basszusgitárosa, Sindre Hillesdal és a frontember, Einar Fjelldal (ex-GRAVEMACHINE), akikkel az ORKAN 2012-ben kiadta debütáló teljes albumát „Crimson Canvas” címmel.

Míg a „Crimson Fields” a banda elmondása szerint egy „saját finanszírozású, thrashes album”, addig a mai ORKAN túllépett régi hangzásán, és zenei vízióját egy sokkal sötétebb irányba vitte, a klasszikus norvég black metál hangzást elcsípve, és több stílus jegyeit magába foglalva a kísérteties vokállal megtoldott hangulatos dallamok és intenzív ütemek alkotására.

További ORKAN infó a banda Facebook oldalán: https://www.facebook.com/ORKANMETAL

Rajongó által készített felvétel az ORKAN-ról debütáló albumuk „Deus Vicit” számának előadásáról a Ferrailleur in Nante klubban a TAAKE és HELHEIM bandákkal közös turnén 2003-ból: https://youtu.be/ZRTelsoF5Ao

Orkan on Facebook: https://www.facebook.com/ORKANMETAL
Orkan on Twitter: https://twitter.com/OrkanOfficial

Kapcsolódó cikkek

A Dark Essence Records felfedi a black metálos Orkan közelgő albumának részleteit

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek