Hírek

A Dark Millennium 2015 őszén kiadja teljes diszkográfiáját

A Century Media Records büszkén jelenti be együttműködését a DARK MILLENNIUM bandával a csapat teljes diszkográfiájának kiadására.

A német DARK MILLENNIUM 1989-ben alakult. „The Apocryphal Wisdom” (1991) és „Of Sceptre Their Ashes May Be” (1992) című demókazettáik kiadásával a banda alaposan felkavarta a német death metál undergroundot ígéretes – és abszolút egyedi – mivoltával. Míg mások az olyan nemzetközi bandák, mint a Death, Morbid Angel, Entombed, Obituary vagy Morgoth által kikövezett utat követték, addig a DARK MILLENNIUM víziója mindig is valami különleges és új megalkotása volt, amit nem lehetett rögtön a szcéna valamelyik nagy nevéhez hasonlítani. Mindmáig a DARK MILLENNIUM debütáló „Ashore The Celestial Burden” albuma a kitekert riffekkel, kísérteties dallamokkal és aprólékos struktúrájú dalokkal megfűszerezett sötét, változatos és hangulatos death metál egyik fő példája. Zenéjük a korai brit death metál búskomorságát ötvözi az olyan albumok technikai kiforrottságával, mint a „Piece Of Time” vagy „Blessed Are The Sick”. A sorban következő, „Diana Read Peace” című albummal a DARK MILLENNIUM még távolabbra merészkedett korai napjai hangzásától egyenesen a prog metál mélységeibe, mely utat annak idején csak kevés más banda – például az Atheist vagy a Cynic – mert követni. Akár a zenei különbözőségek, akár a belső viszolygások okozták is a DARK MILLENNIUM korai végét, minden bizonnyal korukat megelőzve járták útjukat, így nem is volt lehetőségük learatni babérjaikat… egészen mostanáig. Teljes munkásságuk kiadása egy tiszteletadás a német földből valaha kiemelkedett legjobb death metál banda előtt.

A DARK MILLENNIUM gitárosa és zenei zsenije, Hilton Theissen nagy odafigyeléssel remasterelte a két albumot az eredeti hangforrásokból, míg Patrick W. Engel a Temple Of Disharmonyból (Asphyx, Morgoth, Grave, Dissection) a demókat alakította. A teljes anyag hangzása egyszerűen fantasztikus. A DARK MILLENNIUM diszkográfiája korrekt áron kerül kiadásra limitált 4CD-s verzión és bakeliten három különálló, korlátolt számban megjelenő LP-n. A formátumokkal és a kiadási dátumokkal kapcsolatos részletes információk az elkövetkezendő hetekre várhatóak.

Készülj, és lásd az ősi idők földöntúli death metáljának feltámadását.

A DARK MILLENNIUM:
Christoph Hesse – dob
Klaus Pachura – basszus
Christian Mertens – ének
Michael Burmann – gitár
Hilton Theissen – gitár

DARK MILLENNIUM diszkográfia:
The Apocryphal Wisdom (demo) (1991)
Of Sceptre Their Ashes May Be (demo) (1992)
Ashore The Celestial Burden (album) (1992)
Diana Read Peace (album) (1993)

DARK MILLENNIUM Online:
www.facebook.com/pages/DARK-MILLENNIUM-Official/121119711312446?fref=ts

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek