Hírek

A Distant Sun nevű orosz power/speed metálosok május 30-án adják ki ‘Dark Matter’ című anyagukat a Metalism Records gondozásában

Az orosz DISTANT SUN nevű power/speed metálos csapat Dark Matter címen adja ki debütáló teljes albumát május 30-án CD-n és digitális formátumokban a Metalism Records gondozásában. Az album a 2012-es Sunless Citadel (Sublimity Records) EP folytatása lesz, és 10 számot fog tartalmazni a melodikus európai power metál legnemesebb hagyományait követve, megfűszerezve az amerikai thrash metál elemeivel. A még idén megjelenő deluxe digipack kiadás több bónusz feldolgozás számot is tartalmazni fog.

A banda kiadta az új „Matrix Hacked” c. számának dalszöveges videóját, melyet ITT nézhetitek meg.

Dark Matter előzetes videóját ITT találjátok

Bár a DISTANT SUN fő csapását az olyan speed és power metál bandák adják, mint az ANNIHILATOR, ICED EARTH, BLIND GUARDIAN és a RAGE, a hallgató felfedezhet némi James Hetfield (METALLICA) féle behatást is az énekben. A felvételek alatt nem használtak billentyűs vagy dob sample-öket, a hangzás összhatása pedig a súlyos ’90-es évek hangulatát idézi. A Dark Matter dob részeit Kijevben vették fel, míg a maradékot különböző moszkvai stúdiókban. A dalszövegek több témát érintenek, ideértve a sci-fit, az űrutazást, miszticizmust, fantasy-t és kalandozást. A borító W. Smerdulak (ARKONA) munkája.

A banda legelső fellépéseit 2015 őszére tervezi a Dark Matter népszerűsítésére, ami után a DISTANT SUN elkezdi második albumának felvételeit.

  1. Prophet of the Mean
  2. Kill the Fremen
  3. Dark Matter
  4. Godsdoom
  5. Matrix Hacked
  6. Shattered Empire
  7. Gifts of Journey
  8. Apocalypto
  9. Healer of Souls
  10. Zero to Hero

www.facebook.com/distantsunband

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek