Hírek

A Dodecahedron elkezdte új albumának felvételeit

A DODECAHEDRON csapat tagjai elkészültek második teljes albumuk megírásával, augusztus elején pedig stúdióba vonulnak a dobok felvételeire. A közelgő, még cím nélküli album az öt, platóni testnek nevezett geometriai alak körül fog forogni, melyeknek része a dodekaéder is.

M. Nienhuis gitáros a következőket fűzte az albumhoz: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre elkezdhetjük az új anyag felvételeit. A közelgő album sokkal koherensebb és egyenesebb lesz a debütáló anyaghoz képest. Az alapja egy tiszta és hűvös koncepció, míg az első album egy öt éves periódus alatt írt számok gyűjteménye volt. Számítsatok komor hangulatra és matematikai őrületre.

Az album valószínűleg 2016 második felében érkezik.

A DODECAHEDRON kritikusok által is elismert 2012. januári saját című debütáló albumát a következőkkel illették: A kavargó sötét káosz szonikus támadássá alakul. A pengeéles gitár riffekből született törött és szaggatott szerkezet olyan dallamokká és mintákká olvad össze, melyek folyamatosan mutálódnak és váltanak alakot. Színtiszta rettegés lakozik ezen kifordított szögek és száguldó perspektívák lovecrafti dimenziójában. A DODECAHEDRON olyan látszólagos könnyedséggel tárja elénk ezeket a nagy technikai tudást megkövetelő atonális és disszonáns szörnyetegeket, hogy az már ámulatba ejtő. A bizarr agresszió pillanatai könnyedén csúsznak át hideg, fenyegető nyugodtságba. A DODECAHEDRON, mely korábban ORDER OF THE SOURCE BELOW néven volt ismert, Hollandiából jött a sötétség olyan színtiszta víziójával, mely a black metálon is túlmutat. A „Dodecahedron” című albumukon bemutatott avantgárd szférákat a MAYHEM nyitotta meg úttörő „Ordo Ad Chao” (2007) kiadványukkal, majd tovább lett boncolva az olyan bandákkal, mint a DEATHSPELL OMEGA. A DODECAHEDRON most saját útját járja a sötét kozmikus zenei anyagban, nehezen lekörözhető művészi zsenialitást csillogtatva meg. Kóstolj bele az apokalipszis keserű ízébe és merülj el a „Dodecahedron”-ba.


Tagok
M. Eikenaar: ének
M. Nienhuis: gitár, dalszerzés
J. Bonis: gitár, hangszintézis
Y. Terwisscha van Scheltinga: basszus
J. Barendregt: dob

www.facebook.com/ddchdrn
www.ddchdrn.com

Kapcsolódó cikkek

Dodecahedron – TETRAHEDRON – The Culling of the Unwanted from the Earth (official premiere)

KMZ

DODECAHEDRON – Dodecahedron

Dr. Feelgood

Hot News – Season of Mist news: Sólstafir, Kells, Dodecahedron, Drudkh, Ghost Brigade

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Dodecahedron, Leng Tch’e

KMZ

Hot News – Season of Mist news: New Signing – Nothnegal – Dodecahedron – Nader Sadek

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek